Navalite Bošnjaci, navalite!!!
Ne možeš ti našeg čovjeka zajebat za marku a ne za godišnji pazar nedjeljom.
Naravno da je urađeno planski.
Moderator: anex
jeb ga, ne ide svako po sendvić i mišljenje u centralu
TO hoćeš reći da ja idem?
Tim gore ako živiš u RS-u.ljubijankic wrote: ↑25/08/2026 10:30TO hoćeš reći da ja idem?![]()
![]()
Ja po milioniti put moram reci da ne zivim u Federaciji BiH, ne glasam tamo i samo totalni debil moze napisati da ja botujem za SDP/NiP. Ja sam protiv SDA ko god se ima isti pogled na neku stvar kao zeleni krimosi je moj zakleti neprijatelj
![]()
100% Treba svi Bošnjaci da žive u FederacijiFacility wrote: ↑25/08/2026 10:34Tim gore ako živiš u RS-u.ljubijankic wrote: ↑25/08/2026 10:30TO hoćeš reći da ja idem?![]()
![]()
Ja po milioniti put moram reci da ne zivim u Federaciji BiH, ne glasam tamo i samo totalni debil moze napisati da ja botujem za SDP/NiP. Ja sam protiv SDA ko god se ima isti pogled na neku stvar kao zeleni krimosi je moj zakleti neprijatelj
![]()
![]()
Aha, Bošnjak si.ljubijankic wrote: ↑25/08/2026 10:36100% Treba svi Bošnjaci da žive u FederacijiFacility wrote: ↑25/08/2026 10:34Tim gore ako živiš u RS-u.ljubijankic wrote: ↑25/08/2026 10:30
TO hoćeš reći da ja idem?![]()
![]()
![]()
![]()
Evo crvenim se ali jbg tako je kako je.
pa zbog čega se miješaš onda u nešto s čim nemaš veze - čisto onako da malo za*ebaješ raju?ljubijankic wrote: ↑25/08/2026 10:30TO hoćeš reći da ja idem?![]()
![]()
![]()
Nije smiješno, žalosno je. Nama izbili 60 i više KM da bi na kraju dobili antibiotik nedavno, pa i ima već vremena možda.
Sa druge teme da nisu tablete i lijekovi tik tak bombone.Nisu, ali i da doktori kada im se jednom u godinu dana dođe možda i više vremena, ne mogu propisati ono šta djeluje je katastrofalno.
Nama na početku godine ili prošle godine izbi iz džepa preko 60 KM za neke vodice i kreme, a znao je i znali su da samo antibiotik djeluje.
Jedva antibiotik propisan, i na kraju uzeo se, a gdje šta nas su dribrali de tamo, de vamo, od doktora do doktora.
Brufen koji mi za glavobolje ili migrene povremene djeluje je 7 KM i može se kupiti koliko hoćeš kutija.
A mi navikli da kupimo isti brufen za isto para samo veće pakovanje od 30 naspram 10 tableta u blisteru.
Analgin za jače glavobolje ili migrene ne znam kako ću sada nabaviti.
1 ili 2 kutije analgina mi može biti čitavu godinu dana, još i njemu u blisteru smanjilo broj tableta sa 10 na 6.
Dođeš u toliko vremena bolestan i ne možeš dobiti provjerene lijekove.
Sanjarko wrote: ↑25/08/2026 21:40Sa druge teme da nisu tablete i lijekovi tik tak bombone.Nisu, ali i da doktori kada im se jednom u godinu dana dođe možda i više vremena, ne mogu propisati ono šta djeluje je katastrofalno.
Nama na početku godine ili prošle godine izbi iz džepa preko 60 KM za neke vodice i kreme, a znao je i znali su da samo antibiotik djeluje.
Jedva antibiotik propisan, i na kraju uzeo se, a gdje šta nas su dribrali de tamo, de vamo, od doktora do doktora.
Brufen koji mi za glavobolje ili migrene povremene djeluje je 7 KM i može se kupiti koliko hoćeš kutija.
A mi navikli da kupimo isti brufen za isto para samo veće pakovanje od 30 naspram 10 tableta u blisteru.
1 ili 2 kutije analgina mi može biti čitavu godinu dana, još i njemu u blisteru smanjilo broj tableta sa 10 na 6.
Davno 2012 mi je isključen garamicin iz terapije i ostavljen samo na paracetamolu.
Završio tada na psihijatriji jer više nisam mogao trpiti bolove i popio previše taj dan kafetina, 3 ili 4.
A imao samo 65 kg i neku mrlju u stomaku itd, i nesanicu danima prije uzimanja kafetina.
Preko 60 sati nisam oka sklopio tada. 4 ili 5 dana nesanicu imao.
Tada nažalost otkriveno da mi je jetra bila bolesna i da je se oporavila, ali zbog toga šta sam završio u bolnici na psihijatriji nije otkriveno zašto je jetra bila bolesna i zašto je se oporavila i zašto sam imao samo 65 kg, a 190+ cm sam visok.
Danas imam 90 kg na tu visinu svoju otprilike, i visina i kilaža mi je slična, samo 100 se oduzme od visine.
Idealna skoro.
Majka nikada toj doktorici nije oprostila to sve šta je ukinula garamicin i infuzije.
E ne bi se najela hljeba od pijace ponedeljak-petak. I to mandal u 17 čini mi se.
Ma 1 dan mi samo dalo i ukinuli ga. Pričamo o ovome na temi Zeničani.drug_profi wrote: ↑25/08/2026 22:13Gentamicin je nefrotoksičan. Ne može se beskonačno davati. 7 dana najduže inače dobre šanse da završiš kao dijalizni pacijent.SpoilerShowSanjarko wrote: ↑25/08/2026 21:40Sa druge teme da nisu tablete i lijekovi tik tak bombone.Nisu, ali i da doktori kada im se jednom u godinu dana dođe možda i više vremena, ne mogu propisati ono šta djeluje je katastrofalno.
Davno 2012 mi je isključen garamicin iz terapije i ostavljen samo na paracetamolu.
Završio tada na psihijatriji jer više nisam mogao trpiti bolove i popio previše taj dan kafetina, 3 ili 4.
A imao samo 65 kg i neku mrlju u stomaku itd, i nesanicu danima prije uzimanja kafetina.
Preko 60 sati nisam oka sklopio tada. 4 ili 5 dana nesanicu imao.
Tada nažalost otkriveno da mi je jetra bila bolesna i da je se oporavila, ali zbog toga šta sam završio u bolnici na psihijatriji nije otkriveno zašto je jetra bila bolesna i zašto je se oporavila i zašto sam imao samo 65 kg, a 190+ cm sam visok.
Danas imam 90 kg na tu visinu svoju otprilike, i visina i kilaža mi je slična, samo 100 se oduzme od visine.
Idealna skoro.
Majka nikada toj doktorici nije oprostila to sve šta je ukinula garamicin i infuzije.
Uz to ima slučajeva i ototoksičnosti. Bukvalno trajno izgubiš sluh jer se uništi ušni živac.
Dobar je antibiotik, ali ne pokriva cijeli spektar. Ne znam za šta je tebi bio propisan, ali ako za 7 dana nije riješio infekciju, ne bi nikad. Samo bi te riješio sluha i bubrega.
Prije 14 godina neki Arap doktor mi na hitnoj pomoći uključio ga u infuziju kao terapiju i bilo mi bolje odmah da bi doktorica jedna isključila isti nisam siguran za infuzije i poslala me kući sa samo paracetamolom kao terapijom i tada sam završio na psihijatriji prvi put.drug_profi wrote: ↑25/08/2026 22:23Možda je kontraindicirano tvom stanju, nekoj terapiji koju uzimaš, nekoj dijagnozi koju imaš...
To je jeftin i efikasan lijek i rado ga prepisuju.
Sad opet, pitanje je i za šta si ga dobijao jer nije baš za svašta.