Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

dallton

#26 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

Ponavljam vec receno - naprijed u nezavisnost, da vidimo gdje je ta strasna petlja i otpor nametnutoj BiH :D I odgovor na gornji post - ono sto dodo naziva kolektivnim proganjanjem , valjda misli na sebe i na one politicare koji ga podrzavaju, ce se nastaviti, ako treba jos 50 godina...dodina prica o ekonomiji je foluska cista - prvo svi znamo da je to njegova propaganda, dovoljno je otici u lukavicu i vratiti se u sarajevo, pa da ti sve bude jasno...drugo, sve i kad bi dodo napravio od pca kaliforniju, stvar se nista nece promjeniti, znaci manite jeftine price, u slucaju pca sve granice prava i morala su prevazidjene, a sve sto vrijedi ko neka norma civilizacije je pogazeno - sad vise nema nazad. Nego, bio sam odsutan nekih pola sata, zar nezavisnost jos nije proglasena, pa ja sam se spremio za svecanu proslavu? :D
cogni

#27 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by cogni »

dallton wrote:Ponavljam vec receno - naprijed u nezavisnost,
Covjek lijepo kaze da za nezavisnost uvjek ima vremena,
i ostajemo privrženi Dejtonskom mirovnom sporazumu. Za takav radikalan korak, kakav je proglašenje nezavisnosti, uvijek imamo mogućnost
Nema sanse da bilo ko iz RS pomisli na nekakvu nezavisnost dok za to ne dobije podrsku iz Amerike i Europe, a ne vidim da ce se to desiti, sigurno ne u bliskoj buducnosti. Ako prizeljkujes da RS proglasi nezavisnost u trenutku kada su protiv toga Amerika i Europa onda su ti zelje previshe nerealne, ne ulazeci u to sta time ustvari prizeljkujes, jer RS tesko moze da se osamostali bez sukoba.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by pici »

Milorad Dodik je Hrvat?

Otkad je Milorad Dodik postao čelnik Srba u BiH, u duvanjskom kraju kruže priče da je njegovo podrijetlo iz Studenih Vrila, nedaleko od Tomislav Grada, u kojem i danas žive Hrvati s istim prezimenom. Navodno potječe iz obitelji Dodig, koje po nadimku zovu Antelići. Reporter Slobodne Dalmacije Petar Miloš odlučio je stoga posjetiti kuću Petra Dodiga Antelića u Studenim Vrilima i istražiti. Evo njegove priče.

'Viruj ti da bi to moglo bit', veli 70-godišnji Petar kada smo mu spomenuli o čemu se po Duvnu priča.

'Jerbo ja imam u Bosni puno rodbine. Tamo ti je, u Derventu, odselio za Drugoga svitskog moj stric Toma. Bio žendar u vrime stare Jugoslavije, pa ga pribacilo u Crnu Goru. Tamo oženio Crnogorku kojoj je bilo ime Velika. I bila je velika. Onda se četerestdruge sa ženom i dicom vratio u Studena Vrila.

A tu bila ustaška vlast, pa mu ćaća Antelija, to je moj did po kojem nas zovu Antelići, a bio je Titino godišće (1892.), tada kaza: 'Seli, sine, di znaš, da ne bi svi zaglavili porad tvoje žene pravoslavke. Taka vrimena bila. I Toma sa ženom i dicom sprtio u Derventu. Živili su prvo u Ulici braće Porobić, a kasnije u Ulici Mladena Stojanovića 74. A Toma i Velika su imali osmero dice. Sinovima je bilo ime Bože, Drago, Vito, Miro, Rato i Branko, a ćeri su se zvale Rada i Iskonica.'

'Nije, ćaća, Iskonica, nego Ikonija', ispravlja Petra sin Zdravko.

'Jesam li i ja kaza Iskonica', uzvraća Petar koji još veli da je prije zadnjeg rata često posjećivao rođake u Derventi. Kaže da su stanovali prvo u Ulici braće Porobić, a kasnije u Ulici Mladena Stojanovića 74. Neki od njih također su svraćali u Studena Vrila. Pokojni mu stric Toma navraćao četiri puta.

'I znam da su se prezivali Dodik, a mi Dodig. Radi čega su prominili to zadnje slovo, đava ga zna. I znam da su svi bili prišli na pravoslavlje.

Zapravo su se krstili u pravoslavnoj crkvi. Onda bi se katkad koškali oko toga. Nu, svi od dida Antelije, a ja Rvat i katolik, a oni Srbi i pravoslavci. Kad sam Petru spomenuo da je Milorad Dodik rođen u Laktašima 1959. godine, on kazao da su neki njegovi stričevići selili od ćaće, pa je možda netko preselio u Laktaše. I svaki od njih bi mogao imati dijete rođeno l959. godine.'

Trenutačno u Studenim Vrilima žive četiri obitelji Dodig Antelić - Petrova, Milanova, Tomina i Brankova. Inače su svi Antelići krupni i snažni. Petar kaže da je Antelija bio dvometraš, a stric Toma tek nešto niži. I tu Petar vidi genetsku sličnost Milorada Dodika i Antelića.

'I gledam ga ne televiziji, bio on, Silajdžić i oni naš jado. Mogu ti kazat da se dobro jača. Traži svoje i nemereš mu ništa. I viruj ti da bi moga bit od nas Antelića. Istraži ti to, Petre. Šta misliš da se dokaže da je naš. Pa da dođe kod mene u Studena Vrila. Ja bi ga dočeka i kaza… kaza bi… kaza bi: 'Di si, rodijače, Boga ti draga!' More bit da bi mi neko zamirija što je on Srbin, ali rodijak je rodijak. Svi smo mi rodijaci, svi smo od Adama i Eve. Milorade, javi se!'

http://www.livno-online.com/content/view/5617/261/

ImageImage
dallton

#29 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

cogni wrote:
dallton wrote:Ponavljam vec receno - naprijed u nezavisnost,
Covjek lijepo kaze da za nezavisnost uvjek ima vremena,
i ostajemo privrženi Dejtonskom mirovnom sporazumu. Za takav radikalan korak, kakav je proglašenje nezavisnosti, uvijek imamo mogućnost
Nema sanse da bilo ko iz RS pomisli na nekakvu nezavisnost dok za to ne dobije podrsku iz Amerike i Europe, a ne vidim da ce se to desiti, sigurno ne u bliskoj buducnosti. Ako prizeljkujes da RS proglasi nezavisnost u trenutku kada su protiv toga Amerika i Europa onda su ti zelje previshe nerealne, ne ulazeci u to sta time ustvari prizeljkujes, jer RS tesko moze da se osamostali bez sukoba.

To vama i jeste problem - dejton na zalost (ne moju) nigdje nije prihvacen, kao i sto sam znas...iz tog razloga dodo i svi politicari u pcu (kontam da promjenim naziv xbox) stalno insistiraju da ih neko mora "prihvatiti"? ako je situacija tako sigurna (kao sto pojedinci pogresno tvrde) onda zasto insistiranje?
Babonić

#30 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Babonić »

Opet nasjedate predizbornim lupetanjima raznoraznih kvazipolitičara.Kao i svaki put kad prođu izbori sve če se vratiti u standardno sivilo.
cogni

#31 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by cogni »

dallton wrote:
To vama i jeste problem - dejton na zalost (ne moju) nigdje nije prihvacen, kao i sto sam znas...iz tog razloga dodo i svi politicari u pcu (kontam da promjenim naziv xbox) stalno insistiraju da ih neko mora "prihvatiti"? ako je situacija tako sigurna (kao sto pojedinci pogresno tvrde) onda zasto insistiranje?
Kakve to veze ima sa time da RS nece proglasiti nezavisnost?

To da Dejton nije prihvacen je vrlo zanimljiva teza, ali ne bih o tome.
dallton

#32 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:
dallton wrote:dovoljno je otici u lukavicu i vratiti se u sarajevo, pa da ti sve bude jasno...drugo, sve i kad bi dodo napravio od pca kaliforniju, stvar se nista nece promjeniti, znaci manite jeftine price, u slucaju pca sve granice prava i morala su prevazidjene, a sve sto vrijedi ko neka norma civilizacije je pogazeno - sad vise nema nazad. Nego, bio sam odsutan nekih pola sata, zar nezavisnost jos nije proglasena, pa ja sam se spremio za svecanu proslavu? :D
Najvece gradiliste u BiH.

http://www.politika.co.yu/rubrike/exyu/ ... te.lt.html

Istočno Sarajevo najveće gradilište

Na prostoru koji pre rata Sarajlijama ni po čemu nije bio zanimljiv, u relativno kratkom periodu nikao je grad koji već ima konture evropskih gradova – kaže gradonačelnik Radomir Kezunović
Grad nikao na mestu gde su se ukrštali makadamski putevi (Foto D. Sarajlić)

Istočno Sarajevo – U proteklih trinaest godina na području grada Istočno Sarajevo izgrađeno je više od 5.000 stanova. Isto toliko je u izgradnji, a u bliskoj budućnosti trebalo bi da se izgradi još 15.000. U novoizgrađenim stambenim objektima koji su, bukvalno, podignuti na ledini, žive, uglavnom, bivši građani Sarajeva, Srbi koji su izbegli, ili pred početak ratnih zbivanja u BiH, ili posle potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Mnogi od njih nisu ni sanjali da će, igrom sudbine, jednog dana živeti, na primer, u Lukavici koja pripada novoformiranom gradu i koja je kraj rata dočekala bez pedlja asfalta ili, recimo, u Spasovdanskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo koja deli dva stambena bloka sa više od 2.000 novoizgrađenih stanova. Inače, kvadrat stambenog prostora, u zavisnosti od lokacije, košta od 700 do 1.000 evra, s tim što, tvrde građevinari, potražnja znatno nadmašuje ponudu.

„Istočno Sarajevo je najveće gradilište u Bosni i Hercegovini, a po nekim procenama čak i u regionu. Na prostoru koji pre rata zvaničnom Sarajevu i Sarajlijama ni po čemu nije bio zanimljiv, zaobilazili su ga, kao i svako drugo prigradsko naselje, u relativno kratkom periodu nikao je grad koji već ima konture evropskih gradova – kaže gradonačelnik Radomir Kezunović. Istovremeno napominje da novoformirano Istočno Sarajevo, koje čine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Istočni Novi grad, Pale, Sokolac i Trnovo, nije samo „grad spavaonica”.
:thumbup: Umro sam od smijeha citajuci o naprednom "istocnom" Sarajevu :D Dobra ti je sala :-D A podrzavam gradnju, odmah da se razumijemo, jer nazalost FBiH jos nema kapacitete da izgradi ludnice i zatvore za sve ludake i bivse koljace :thumbup:
pici

#33 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by pici »

Nastavlja se rat SDS-a i Milorada Dodika: Ko je veći kriminalac?
Premijer RS Milorad Dodik se ne plaši bilo kakve istrage nadležnih organa, a SDS danas izražava lažnu bojazan za poziciju RS, znajući dobro da je ona danas politički najstabilnija i ekonomski najmoćnija od svog osnivanja, ustvrdila je jučer portparol premijera Biljana Bokić.

"Upravo znajući kako su RS doveli na rub političke i ekonomske propasti zbog svojih ratnih i poratnih kriminalnih djela, ljudi iz SDS danas izražavaju lažnu bojazan za njenu poziciju znajući dobro da je RS danas politički najstabilnija i ekonomski najmoćnija od svog osnivanja", poručila je Bokićeva.

Bokićeva kaže da je "potpuno jasno da SDS još nije zaboravio čime je ucjenjivan da bi pristajao na sve ustupke koje je od njih godinama tražila i dobijala međunarodna zajednica". Tim je riječima ona reagovala na zahtjev SDS-a da pravosudne institucije Republike Srpske istraže Dodikove poslove kako se time ne bi bavilo Tužilaštvo BiH. U SDS-u se ocjenjuje da bi to moglo da utiče na predstojeće razgovore o ustavnim promjenama.

"U opasnost je dovedena čitava RS, jer je Dodik došao u poziciju da razgovore o reformi Ustava BiH vodi pritisnut istragama Tužilaštva BiH", navode u SDS-u. Bokićeva tvrdi da je Dodik više puta i sam javno pozivao sve nadležne pravosudne institucije RS da rade svoj posao po slovu zakona, bez obzira o kome pojedincu ili instituciji se radi.

"Poučen iskustvom vladavine SDS u kojoj je kriminal umalo progutao cijelu RS, premijer Dodik će i dalje biti najglasniji zagovornik borbe protiv kriminala i korupcije", poručila je Bokićeva.

SDS, takođe, smatra licemjernim i besmislenim povezivanje SDS-a i OHR-a, "kada je svima dobro znano, što je otvoreno priznao i bivši visoki predstavnik Wolfgang Petrich, da su funkcioneri SDS-a stavljani na crne liste da bi ojačao Milorad Dodik, koji je i danas miljenik američke administracije". Dodik je, podsjetimo, prekjuče optužio SDS da se svrstala u krug ljudi oko Raffi Gregoriana, zamjenika visokog predstavnika, koji istragama o poslovanju entitetske Vlade ruše entitet.

Bokićeva, opet, tvrdi da se SDS i OHR mogu povezati po više osnova, a najupečatljiviji je upravo onaj kada su članovi SDS jedni druge stavljali na crne liste OHR-a i na taj način se obračunavali sa neistomišljenicima u svojoj stranci.

"I ko još može reći da je povezivanje SDS i OHR besmisleno. Da nije bilo OHR mnogi od današnjih perjanica SDS nikada ne bi dobili priliku da bilo šta kažu u političkom životu RS. Zato i nije čudna ljubav SDS prema OHR. Mnogo im i duguju", navodi Bokićeva.

http://www.24sata.info/16349

joj dernekaaaaa ImageImage
dallton

#34 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

cogni wrote:
dallton wrote:
Kakve to veze ima sa time da RS nece proglasiti nezavisnost?

To da Dejton nije prihvacen je vrlo zanimljiva teza, ali ne bih o tome.
Veza je jasna - dzoker nezavisnosti se igra da se prisile ostali u BiH da prihvate pc kakva je sada, jer inace nista od buducnosti a to se direktno tice pravnog statusa dejtona, procitaj ko je nosilac suvereniteta, zatim medjunarodne konvencije ugradjene u dejton i definiciju ciljeva medjunarodnog ugovora. S pravne tacke gledista, pcu je iz tih razloga vise stalo da bude prihvacen od BiH pa na bilo koji nacin, nego sto je BiH stalo da pc kao nesto odobrili ili ne (vidi pod suverenitet).
pici

#35 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by pici »

dallton wrote:
Sarajevcac wrote:
dallton wrote:dovoljno je otici u lukavicu i vratiti se u sarajevo, pa da ti sve bude jasno...drugo, sve i kad bi dodo napravio od pca kaliforniju, stvar se nista nece promjeniti, znaci manite jeftine price, u slucaju pca sve granice prava i morala su prevazidjene, a sve sto vrijedi ko neka norma civilizacije je pogazeno - sad vise nema nazad. Nego, bio sam odsutan nekih pola sata, zar nezavisnost jos nije proglasena, pa ja sam se spremio za svecanu proslavu? :D
Najvece gradiliste u BiH.

http://www.politika.co.yu/rubrike/exyu/ ... te.lt.html

Istočno Sarajevo najveće gradilište

Na prostoru koji pre rata Sarajlijama ni po čemu nije bio zanimljiv, u relativno kratkom periodu nikao je grad koji već ima konture evropskih gradova – kaže gradonačelnik Radomir Kezunović
Grad nikao na mestu gde su se ukrštali makadamski putevi (Foto D. Sarajlić)

Istočno Sarajevo – U proteklih trinaest godina na području grada Istočno Sarajevo izgrađeno je više od 5.000 stanova. Isto toliko je u izgradnji, a u bliskoj budućnosti trebalo bi da se izgradi još 15.000. U novoizgrađenim stambenim objektima koji su, bukvalno, podignuti na ledini, žive, uglavnom, bivši građani Sarajeva, Srbi koji su izbegli, ili pred početak ratnih zbivanja u BiH, ili posle potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Mnogi od njih nisu ni sanjali da će, igrom sudbine, jednog dana živeti, na primer, u Lukavici koja pripada novoformiranom gradu i koja je kraj rata dočekala bez pedlja asfalta ili, recimo, u Spasovdanskoj ulici u opštini Istočno Novo Sarajevo koja deli dva stambena bloka sa više od 2.000 novoizgrađenih stanova. Inače, kvadrat stambenog prostora, u zavisnosti od lokacije, košta od 700 do 1.000 evra, s tim što, tvrde građevinari, potražnja znatno nadmašuje ponudu.

„Istočno Sarajevo je najveće gradilište u Bosni i Hercegovini, a po nekim procenama čak i u regionu. Na prostoru koji pre rata zvaničnom Sarajevu i Sarajlijama ni po čemu nije bio zanimljiv, zaobilazili su ga, kao i svako drugo prigradsko naselje, u relativno kratkom periodu nikao je grad koji već ima konture evropskih gradova – kaže gradonačelnik Radomir Kezunović. Istovremeno napominje da novoformirano Istočno Sarajevo, koje čine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Istočni Novi grad, Pale, Sokolac i Trnovo, nije samo „grad spavaonica”.
:thumbup: Umro sam od smijeha citajuci o naprednom "istocnom" Sarajevu :D Dobra ti je sala :-D A podrzavam gradnju, odmah da se razumijemo, jer nazalost FBiH jos nema kapacitete da izgradi ludnice i zatvore za sve ludake i bivse koljace :thumbup:
a ovo su postavljali jedno 101 put :D dalinton i sarajevacac ili ,ma isto ti ga dojde :D
dallton

#36 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

Evo ga jos jedna biser izjava - pa stvarno kako bi se mi oraspolozili da nema pca? :D

U Vladi RS-a ponašaju se kao šeici Saudijske Arabije

Opozicione stranke u Republici Srpskoj, SDS i SRS, danas su oštro kritikovale jučerašnju odluku Vlade RS-a da za 24,5 milona dolara kupi dva aviona i odluku o osnivanju helikopterskog servisa za potrebe premijera, predsjednika entiteta i Narodne skupštine RS-a.

saopćenju SDS ističe “da je šokiran odlukama Vlade u vrijeme kada 205.000 radnika živi u siromaštvu, a njih 25.000 na samom dnu društvene ljestvice, te da kada privreda i dalje tone premijer RS-a i njegovi ministri ponašaju se kao kralj i šeici Saudijske Arabije”.
Srpska radikalna stranka RS-a u saopćenju, također, krituje ovaj potez Vlade RS-a.

Ova stranka navodi još da javnost RS-a treba da zna da se iz budžeta RS-a svaki mjesec saniraju gubici nastali na održavanju potpuno nerentabilne linije Banja Luka-Salcburg u iznosima koji se mjere stotinama hiljada maraka, a sve kao posljedica štetnog ugovora između Vlade RS-a i firme "Austrodžet“.

Kako kaže SRSRS, avioni se kupuju upravo u vrijeme kada se bicikl kao prevozno sredstvo na velika vrata ponovo vratio među Srbe od kojih mnogi ne mogu sebi da priušte ni kartu za gradski saobraćaj”.

Zbog svega navedenog i drugih razloga SRSRS će, dodaje se, predložiti Narodnoj skupštini RS-a da Vladi produži godišnji odmor do izbora 2010.godine o državnom trošku, jer će šteta nastala po tom osnovu biti daleko manja od one koja će nastati daljnjim radom Vlade.

Eto ga srbi na biciklima, a dodo je u stvari MUSLIMAN IZ SAUDIJSKE ARABIJE
:D :dance: Predlazem da pod hitno javim efendiji cericu da stane u odbranu uvazenog clana islamske zajednice milorada mileta dodika koji je dosao da brani BiH kad je bilo najteze :D :thumbup:
Last edited by dallton on 28/08/2008 16:56, edited 1 time in total.
vee-jay

#37 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by vee-jay »

zasto na Sa-Xu nema smajlija koji zijeva ?!?!?!?!?!?!?!!?!?

hocu zijevajuceg smajlija !!!!
max_power

#38 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by max_power »

Na prostoru koji pre rata zvaničnom Sarajevu i Sarajlijama ni po čemu nije bio zanimljiv, zaobilazili su ga
Kao da je sad drugacije.... :sleep: :D
dallton

#39 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

max_power wrote:
Na prostoru koji pre rata zvaničnom Sarajevu i Sarajlijama ni po čemu nije bio zanimljiv, zaobilazili su ga
Kao da je sad drugacije.... :sleep: :D
Sad maltene svake noci idemo tamo - da zadovoljimo kulturne potrebe...ili u posjetu zooloskom vrtu gdje drze sva drustveno destruktivna ljudska bica
Real Khan

#40 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Real Khan »

Sarajevcac wrote:Nevjerovatno je koliko Bosnjaci vole i vjeruju SDS-u kad svako malo kopiraju njihove izjave o Dodiku :) Kad ih toliko volite, dovedite ih sebi u Federaciju. SDS je u RS minorna stranka.
Neka je hvala Bogu, dabogda odmah od mišomora pocrkali svi iz SDS-a, a vama u PC-ju od srca želim da vas Mile vodi još koju godinu do potpune propasti (sad mi ovdje fale @picijevi smajliji sa šajkačama)
Tooooo Mileeee, samo naprijed Mileeeeeeeee, nemogu ti ništa ovi iz SDS-a :D
Last edited by Real Khan on 28/08/2008 17:07, edited 1 time in total.
cogni

#41 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by cogni »

dallton wrote:
Veza je jasna - dzoker nezavisnosti se igra da se prisile ostali u BiH da prihvate pc kakva je sada, jer inace nista od buducnosti a to se direktno tice pravnog statusa dejtona, procitaj ko je nosilac suvereniteta, zatim medjunarodne konvencije ugradjene u dejton i definiciju ciljeva medjunarodnog ugovora. S pravne tacke gledista, pcu je iz tih razloga vise stalo da bude prihvacen od BiH pa na bilo koji nacin, nego sto je BiH stalo da pc kao nesto odobrili ili ne (vidi pod suverenitet).
Sta je igranje dzokera nezavisnosti?
Kako ja vidim situaciju on sigurno nece biti igran, osim ako se procijeni da ne moze da ne uspije. Trenutno je situacija suprotna od te, tj. sada ne moze da uspije.
Ako bi RS bila prihvacena kao ravnopravna u BiH, onda bi sanse da taj dzoker ikada bude odigran bile daleko manje.

Sto se tice suvereniteta, ako prihvatimo da je nosilac suvereniteta jedino i samo BiH, ona je drzava tri konstitutivna naroda i ostalih, te taj suverenitet pripada njima svima, a ne samo jednom narodu.
Naravno, trenutno je dio suverenitetaa u rukama OHR-a, tj. BiH trenutno u pravom smislu te rijechi nije potpuno nezavisna drzava.
Real Khan

#42 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Real Khan »

cogni wrote:
dallton wrote:
Kako ja vidim situaciju on sigurno nece biti igran, osim ako se procijeni da ne moze da ne uspije. Trenutno je situacija suprotna od te, tj. sada ne moze da uspije.
Ako bi RS bila prihvacena kao ravnopravna u BiH, onda bi sanse da taj dzoker ikada bude odigran bile daleko manje.

Sto se tice suvereniteta, ako prihvatimo da je nosilac suvereniteta jedino i samo BiH, ona je drzava tri konstitutivna naroda i ostalih, te taj suverenitet pripada njima svima, a ne samo jednom narodu.
Naravno, trenutno je dio suverenitetaa u rukama OHR-a, tj. BiH trenutno u pravom smislu te rijechi nije potpuno nezavisna drzava.
Kada ćeš bolan nebio već shvatiti da narodi nemaju suverenitet.
Evo šta ti Ustav BiH kaže i nigdje ne spominje nekakve "suverene" narode i jasno naglašava ko nastavlja svoje postojanje, dakle ko crpi iz čega suverenitet:

Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:

Article I: Bosnia and Herzegovina
Continuation. The Republic of Bosnia and Herzegovina, the official name of which shall henceforth be "Bosnia and Herzegovina," shall continue its legal existence under international law as a state, with its internal structure modified as provided herein and with its present internationally recognized borders. It shall remain a Member State of the United Nations and may as Bosnia and Herzegovina maintain or apply for membership in organizations within the United Nations system and other international organizations.
tetakk

#43 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by tetakk »

@ Sarajevac je stari procetnicki( vise cetnicki) provokator koji je vise puta bio banovan na SA-X.

Centralizacija sumske :mrgreen:
Image
Last edited by tetakk on 28/08/2008 17:18, edited 1 time in total.
dnaxy

#44 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dnaxy »

Sarajevcac wrote:ADSL u RS :) Obratite se telekomu srpske u Lukavice ako hocete da imate flat rate po normalnoj cijeni :)

http://www.telekomsrpske.com/Telekom/sr ... aKey=526:1

Flat rate
HOBBY 256/64 19.00KM*
OPTIMA 512/64 25.00KM*
PREMIUM 1 Mb/128 50.00KM*
PRESTIGE 1.5Mb/192 70.00KM*
EXPERT 2Mb/256 100.00KM*
hajmo se sad masovno preselit u Lukavicu.tamo flat rate po normalnoj cijeni. :D
dallton

#45 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

cogni wrote:
dallton wrote:

Vrati se ponovo na dejton, nosilac suvereniteta je BiH, a ne njeni narodi - da je tako napisano onda bi srbi u BiH imali pravo na opredjeljenje, a nemaju. Suverenu moc imaju samo svi stanovnici BiH bez obzira na nacionalnost, a ne narodi. Konstitutivnost ne oznacava suverenost niti konstitutivni narodi (kao ni entiteti) mogu unijeti u BiH nesto sto nemaju - konstitutivnost oznacava jednakost na cijeloj teritoriji i eksplicitno mogucnost i obavezu da svi narodi u BiH zajednicki formiraju vlast (to constitute - ustanoviti). Takodje, BiH ne zeli da prihvati pc niti mora jer ima suverenitet, to je valjda vec jasno, kao sto je takodje svima jasno da su sanse da pc pokusa da postane nezavisna unaprijed osudjene na neuspjeh. OHR nema dio suverenitata, vec nadgleda provodjenje sporazuma (tj. ugovora) - sto ti govori nesto o prirodi dejtona i pravnim zavrzlamama i nesigurnosti pca u pogledu njene pravne buducnosti. Drugim rijecima - karta nezavisnosti se igra kao dzoker da se prisili Bih da prihvati pc, jer inace se nece znati sta buducnost nosi.
dallton

#46 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:
tetakk wrote:@ Sarajevac je stari procetnicki( vise cetnicki) provokator koji je vise puta bio banovan na SA-X.

Centralizacija sumske :mrgreen:
Image
Kad nestane argumenata, onda se uhvatite cetnika. Stari multietnicari.
Sreca pa imamo tebe da nas naucis multietnicnosti po flatrate cijeni :D
dallton

#47 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

Sarajevcac wrote:
dnaxy wrote:
Sarajevcac wrote:ADSL u RS :) Obratite se telekomu srpske u Lukavice ako hocete da imate flat rate po normalnoj cijeni :)

http://www.telekomsrpske.com/Telekom/sr ... aKey=526:1

Flat rate
HOBBY 256/64 19.00KM*
OPTIMA 512/64 25.00KM*
PREMIUM 1 Mb/128 50.00KM*
PRESTIGE 1.5Mb/192 70.00KM*
EXPERT 2Mb/256 100.00KM*
hajmo se sad masovno preselit u Lukavicu.tamo flat rate po normalnoj cijeni. :D
Nemoj. Sto bi ti davao srpskom telekomu 28 maraka za paket od 512 kbps kad mozes davati bosnjackom telekomu 90 km :)
Pogresno izjava. Naravno da cemo uzeti flatrate telekoma pc - valja finansirati gradnju psihijatrijskih bolnica po 3 puta manjim cijenama :D Otkud nama toliki novac da napravimo tolike ludnice?
cogni

#48 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by cogni »

Real Khan wrote: Kada ćeš bolan nebio već shvatiti da narodi nemaju suverenitet.
Evo šta ti Ustav BiH kaže i nigdje ne spominje nekakve "suverene" narode i jasno naglašava ko nastavlja svoje postojanje, dakle ko crpi iz čega suverenitet:

Bosniacs, Croats, and Serbs, as constituent peoples (along with Others), and citizens of Bosnia and Herzegovina hereby determine that the Constitution of Bosnia and Herzegovina is as follows:

Article I: Bosnia and Herzegovina
Continuation. The Republic of Bosnia and Herzegovina, the official name of which shall henceforth be "Bosnia and Herzegovina," shall continue its legal existence under international law as a state, with its internal structure modified as provided herein and with its present internationally recognized borders. It shall remain a Member State of the United Nations and may as Bosnia and Herzegovina maintain or apply for membership in organizations within the United Nations system and other international organizations.
Naravno da narodi nemaju suverenitet direktno, vec narodi imaju BiH, koja ima suverenitet. BiH pripada narodima, samim time sve sto pripada BiH pripada njima. Ne razumijem sta je sporno.
Osim ako zelish reci da je drzava ispred ljudi. Pa drzavu su stvorili ljudi da bi mogli da kvalitetnije zive, nije drzava stvorila ljude da bi mogla funkcionirati. Ovdje nemamo kokosh-jaje problem, savrheno je jasno tko je stariji i vazniji.
tetakk

#49 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by tetakk »

@Sarajevac
Tebi da se prostiru argumenti. Ma ajde bre u... :mrgreen:
Real Khan

#50 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Real Khan »

dallton wrote:
cogni wrote:
dallton wrote:

Vrati se ponovo na dejton, nosilac suvereniteta je BiH, a ne njeni narodi - da je tako napisano onda bi srbi u BiH imali pravo na opredjeljenje, a nemaju. Suverenu moc imaju samo svi stanovnici BiH bez obzira na nacionalnost, a ne narodi. Konstitutivnost ne oznacava suverenost niti konstitutivni narodi (kao ni entiteti) mogu unijeti u BiH nesto sto nemaju - konstitutivnost oznacava jednakost na cijeloj teritoriji i eksplicitno mogucnost i obavezu da svi narodi u BiH zajednicki formiraju vlast (to constitute - ustanoviti). Takodje, BiH ne zeli da prihvati pc niti mora jer ima suverenitet, to je valjda vec jasno, kao sto je takodje svima jasno da su sanse da pc pokusa da postane nezavisna unaprijed osudjene na neuspjeh. OHR nema dio suverenitata, vec nadgleda provodjenje sporazuma (tj. ugovora) - sto ti govori nesto o prirodi dejtona i pravnim zavrzlamama i nesigurnosti pca u pogledu njene pravne buducnosti. Drugim rijecima - karta nezavisnosti se igra kao dzoker da se prisili Bih da prihvati pc, jer inace se nece znati sta buducnost nosi.

Upravo tako! Bravo @Dalltone! Tek ako se legalizuje postojanje RS-a kroz dobrovoljni pristanak domaćih političara, Dejtonski Ustav prestaje da važi kao međunarodni sporazum (koji zahtjeva međunarodno nadgledanje, tj prisustvo OHR-a). Mile se malo preračunao i sada rauberski pokušava da nasamari bošnjačke političare da pristanu na legalizaciju genocidne tvorevine koja ne može preživjeti onolike konvencije ugrađene u Ustav BiH... a hrvatske političare je davno skuhao i oni mu ga puše kako mu ćeif... evo im jedan "pizdoje"Image od @picija (kojem od srca zahvaljujem :mrgreen: )
Post Reply