Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

dalinton

#1 Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dalinton »

RS privržena Dejtonskom sporazumu
Četvrtak, 28 August 2008

Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da RS ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu, a da uvijek ima mogućnost za tako radikalan korak, kakav je proglašenje nezavisnosti.

"Mi ostajemo privrženi Dejtonskom mirovnom sporazumu. Za takav radikalan korak, kakav je proglašenje nezavisnosti, uvijek imamo mogućnost. No, prije eventualne odluke o tome moramo utvrditi da li je opstanak Srpske i dalje sporan za naše partnere iz Sarajeva, te jesmo li mi i kao entitet i kao narod poželjni u BiH, na temeljima ravnopravnosti", rekao je Dodik u intervjuu za novosadski "Dnevnik".

Komentarišući spekulacije u političkoj javnosti da će rusko priznanje Južne Osetije i Abhazije iskoristiti i Republika Srpska kako bi pojačala pritisak i u krajnjem slučaju se odvojila od BiH, Dodik je istakao da političari koji danas nose odgovornost u RS nisu skloni avanturama.

"Ukoliko iz Sarajeva bude nastavljeno sa retorikom koju slušamo godinama, ukoliko nas i dalje budu kolektivno optuživali i proganjali i ukoliko nam kažu da ne pristaju na RS u BiH, naš odgovor će biti jasan. Ni mi na ostanak u takvoj BiH ne možemo pristati", rekao je premijer RS.

Prema njegovim riječima, ovakva zajednica biće prihvatljiva za RS ako sarajevski političari pokažu političku volju i jasno i nedvosmisleno kažu da su RS i srpski narod poželjni u decentralizovanoj, demokratskoj i, prije svega, ekonomski prosperitetnoj BiH u kojoj će biti zadovoljni svi njeni narodi i građani, bez preglasavanja i ucjenjivanja.

"Nastavićemo da se borimo za očuvanje stepena samostalnosti koji imamo u okviru BiH po Dejtonu, ne ugrožavajući bilo koga. Već sada je RS, prema svim ekonomskim parametrima ispred Federacije BiH. Mi smo i u pojedinim evropskim krugovima prepoznati kao lokomotiva koja svojim razvojem vuče cijelu državu ka EU", naglasio je Dodik.

Premijer RS poručio je da će pitanja o otcjepljenju ili ukidanju RS "sići sa dnevnog reda" kada i u Sarajevu shvate da je uspješna, napredna i razvijena Srpska dobra i za BiH.
Jasno i glasno i to pred izbore. Mislim da su na redu političaru u SA koji moraju shvatiti realnost, zaboraviti ukidanja i dozvoliti da se situacija smiri.
Last edited by dalinton on 28/08/2008 09:47, edited 1 time in total.
madner

#2 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by madner »

Ako je RS lokomotiva onda odoh trazit papire za Australiju. :D
Real Khan

#3 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Real Khan »

dalinton wrote:
Četvrtak, 28 August 2008

Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da RS ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu, a da uvijek ima mogućnost za tako radikalan korak, kakav je proglašenje nezavisnosti.

"Mi ostajemo privrženi Dejtonskom mirovnom sporazumu. Za takav radikalan korak, kakav je proglašenje nezavisnosti, uvijek imamo mogućnost. No, prije eventualne odluke o tome moramo utvrditi da li je opstanak Srpske i dalje sporan za naše partnere iz Sarajeva, te jesmo li mi i kao entitet i kao narod poželjni u BiH, na temeljima ravnopravnosti", rekao je Dodik u intervjuu za novosadski "Dnevnik".

Komentarišući spekulacije u političkoj javnosti da će rusko priznanje Južne Osetije i Abhazije iskoristiti i Republika Srpska kako bi pojačala pritisak i u krajnjem slučaju se odvojila od BiH, Dodik je istakao da političari koji danas nose odgovornost u RS nisu skloni avanturama.

"Ukoliko iz Sarajeva bude nastavljeno sa retorikom koju slušamo godinama, ukoliko nas i dalje budu kolektivno optuživali i proganjali i ukoliko nam kažu da ne pristaju na RS u BiH, naš odgovor će biti jasan. Ni mi na ostanak u takvoj BiH ne možemo pristati", rekao je premijer RS.

Prema njegovim riječima, ovakva zajednica biće prihvatljiva za RS ako sarajevski političari pokažu političku volju i jasno i nedvosmisleno kažu da su RS i srpski narod poželjni u decentralizovanoj, demokratskoj i, prije svega, ekonomski prosperitetnoj BiH u kojoj će biti zadovoljni svi njeni narodi i građani, bez preglasavanja i ucjenjivanja.

"Nastavićemo da se borimo za očuvanje stepena samostalnosti koji imamo u okviru BiH po Dejtonu, ne ugrožavajući bilo koga. Već sada je RS, prema svim ekonomskim parametrima ispred Federacije BiH. Mi smo i u pojedinim evropskim krugovima prepoznati kao lokomotiva koja svojim razvojem vuče cijelu državu ka EU", naglasio je Dodik.

Premijer RS poručio je da će pitanja o otcjepljenju ili ukidanju RS "sići sa dnevnog reda" kada i u Sarajevu shvate da je uspješna, napredna i razvijena Srpska dobra i za BiH.
Jasno i glasno i to pred izbore. Mislim da su na redu političaru u SA koji moraju shvatiti realnost, zaboraviti ukidanja i dozvoliti da se situacija smiri.
Evo, jasno i glasno pred izbore ponavlja istu priču kao pred one prethodne izbore...zato što nije ispunio obećanje. Evo, ja kažem jasno i glasno: "BUJRUM MILE, PROGLASI NEZAVISNOST AKO MOŽEŠ I IMAŠ TESTISE!!!" RS nikada neće biti prihvaćena kao ovakva (zbog imena, zbog suštine svoga postojanja i porijekla nastanka).
SanYava

#4 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by SanYava »

"Ukoliko iz Sarajeva bude nastavljeno sa retorikom koju slušamo godinama, ukoliko nas i dalje budu kolektivno optuživali i proganjali i ukoliko nam kažu da ne pristaju na RS u BiH, naš odgovor će biti jasan. Ni mi na ostanak u takvoj BiH ne možemo pristati", rekao je premijer RS-a.........."

... po 125 455596 484512156 654841 2313 6546 5856 58947845151543354100015415410 put.
:lol:
max_power

#5 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by max_power »

Uskoro u Haagu pocinje predstava "Kako je nastala RS" sa evropskim bin Ladenom (dr. Dabic-Karadzic) u glavnoj ulozi, pa gledajte...
dalinton

#6 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dalinton »

Kako ste negativni. Od cijelog teksta hvatate se dijelova a suština vas ne zanima. Svaka čast.
Vedoni

#7 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Vedoni »

dalinton wrote:
Četvrtak, 28 August 2008

A kako ce se otcijepit?
Real Khan

#8 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Real Khan »

dalinton wrote:Kako ste negativni. Od cijelog teksta hvatate se dijelova a suština vas ne zanima. Svaka čast.
Uputi nas molim te lijepo ŠTA JE SUŠTINA OVE NEBULOZE OD TEKSTA?
SanYava

#9 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by SanYava »

Real Khan wrote:
dalinton wrote:Kako ste negativni. Od cijelog teksta hvatate se dijelova a suština vas ne zanima. Svaka čast.
To da Mile voli svoju domovinu Rs, pardon BiH, pa zbog te ljubavi neće da se oTcjepi :lol: :lol: :lol:
sofist

#10 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by sofist »

Sustina je mi cemo se kao otcjepiti a vi nam kao ne dajte.
Luke Perry

#11 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Luke Perry »

Dodikova je izjava na mjestu. Zar neko smatra Brankovicevu vladu strucnijom od Dodikove ???
SanYava

#12 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by SanYava »

sofist wrote:Sustina je mi cemo se kao otcjepiti a vi nam kao ne dajte.
:lol: :lol: :lol:
Allahimanet
:lol: :lol: :lol:
video

#13 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by video »

Luke Perry wrote:Dodikova je izjava na mjestu. Zar neko smatra Brankovicevu vladu strucnijom od Dodikove ???

E ebalo mater sto su obje strucne- sve gori od gorega!!!!!
cogni

#14 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by cogni »

Real Khan wrote:
Evo, jasno i glasno pred izbore ponavlja istu priču kao pred one prethodne izbore...zato što nije ispunio obećanje. Evo, ja kažem jasno i glasno: "BUJRUM MILE, PROGLASI NEZAVISNOST AKO MOŽEŠ I IMAŠ TESTISE!!!"
RS sigurno nece proglasiti nezavisnost dok ne bude imala podrsku medjunarnodne zajednice (Amerike i EU). Ja zbilja ne vjerujem da ce takvu podrsku imati.
RS nikada neće biti prihvaćena kao ovakva (zbog imena, zbog suštine svoga postojanja i porijekla nastanka).
Opravdano stanoviste, ali ja se nadam da ce protokom vremena biti promjenjeno.
Po meni je ova cinjenica daleko veci problem za funkcionisanje BiH kao drzave nego sto je to separatizam u RS. Po meni neprihvatanje RS-a direktno jacha ideju separatizma u RS-u i dokle god imamo to neprihvatanje jedina moguca politika u RS je separatisticka politika. Cak i stranke u RS koje su bile za zajednicku BiH (SNSD) sada postaju sve vishe separatisticke. Sudeci po trenutnoj situaciji, ako OHR ode, a sve vise se prica o tome, BiH ce vrlo brzo da se pretvori u novi Cipar.
dalinton

#15 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dalinton »

Real Khan wrote:
Ono što ti nećeš da vidiš
RS ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu
Mi ostajemo privrženi Dejtonskom mirovnom sporazumu.
Da li je opstanak Srpske i dalje sporan za naše partnere iz Sarajeva, te jesmo li mi i kao entitet i kao narod poželjni u BiH, na temeljima ravnopravnosti ?
Dodik je istakao da političari koji danas nose odgovornost u RS nisu skloni avanturama.
Sarajevski političari pokažu političku volju i jasno i nedvosmisleno kažu da su RS i srpski narod poželjni u decentralizovanoj, demokratskoj i, prije svega, ekonomski prosperitetnoj BiH u kojoj će biti zadovoljni svi njeni narodi i građani, bez preglasavanja i ucjenjivanja.
Nastavićemo da se borimo za očuvanje stepena samostalnosti koji imamo u okviru BiH po Dejtonu, ne ugrožavajući bilo koga.
Šta više očekuješ ? Jedino da Srbi ukinu RS i sami sebe proglase zločinačkim narodom. :-D
Vedoni

#16 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Vedoni »

Ma jok. Mi smo impresionirani Dodikovim vizionarstvom. RS je lokomotiva koja vuce BiH u prosperitet i evropske integracije :D .

Ono...pobijes i o'ceras sve nesrpsko, dignes zidove na granici sa nesrbima. Potom pricas o "legitimnom pravu na samoopredjeljenje" i ponasas se jedno vrijeme kao zrtva kojoj(kako se samo usudjuju?!) osporavaju to "pravo".
Hej....pa otkrili smo rijesenje za multietnicke drzave. E sad cemo i mi etnicki ocistit sve nase teritorije od nebosnjaka. Prvo Hrvate istisnut. Pa onda cemo iskoristi trenutak i napast RS i etnicki je ocistit od nesrba. Pa Srbija etnicki ocistit Sandzak. Pa Austrija etnicki ocistit svoju drzavu od "stranih elemanata", pa slijedi Francuska koja ce etnicki ocistiti 5 miliona muslimana, pa Americki bijelac ce razmotrit deportaciju crnaca u Afriku .....juuuhuuuuuuu...napokon smo nasli dugotrajno rijesenje za mir i stabilnost multi-etnickih drustva diljom svijeta. Pa sto nam ranije nije ovo rek'o???!!
Luke Perry

#17 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by Luke Perry »

video wrote:
Luke Perry wrote:Dodikova je izjava na mjestu. Zar neko smatra Brankovicevu vladu strucnijom od Dodikove ???

E ebalo mater sto su obje strucne- sve gori od gorega!!!!!
Ma ne mislim ja na tu strucnost, ali ljudi Nedzad Brankovic :lol:
nokia6170

#18 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by nokia6170 »

za dalintona:

evo ja otvoreno pozivam republiku srpsku da proglasi samostalnost i napravi veliki zid cijelom duzinom granice sa federacijom bih kako vise ne bi doslo do mijesanja slucajno sa ostala dva naroda. hajde brate ispunite konacno do kraja prvi ratni cilj republiike srpske pa krenite kao ostvarenju i sestog cilja..izlaska na more rpeublike srpske 8-)

taj zid takodje neka se digne i u brckom i neka se napravi vazdusni most preko brckog.

eto dalintone druze moje imas punu moju podrsku da glasas za samostalnost tvoje prelijepe i humane republike srpske.

pa da vidimo ko ce kome vise nedostajati... bosna i hercegovina republici srpskoj ili republika srpska bosni i hercegovini. eto brate osamostalite se pa dozivite procvat u svakom aspektu kad vas vec bosna i hercegovina i federacija i teheran. pardon sarajevo toliko koce ka napretku.

hajde brate il se samoproglasite ko 1992. godine ili prihvatite da zivite normalno sa ostala dva naroda ne svojatajuci sve srpsko ovo srpsko ono.

stisnite muda pa se odcijepite il se poklopite po usima sa pricom i nekim prijetnjama.

dodik je pas koji laje, a ne ujeda...samo sto niko dodika vise ne jebe ni dva posto u federaciji, a ubrzo ce ga se odreci i sami srbi...za par godina niko mu nece pruzati podrsku. srbi imaju u tome iskustvo sa prethodnim politicarima kao naprimjer karadzic i njemu slicni.
bosanska rijec

#19 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by bosanska rijec »

dalinton wrote:, "te jesmo li mi i kao entitet i kao narod poželjni u BiH, na temeljima ravnopravnosti", .

Pa toliko je licmjerstva a u ovoj recenici isto kao sto je i ovaj forum pun licemjera i duplih arsina. Evo recimo skoro su se desili „zeleni trotoari“ pa digla se kuka i motika cak zbog boje , doduse bolesnika i islamofoba.
On govori o „ne/pozeljnosti“ a ti isti Bosnjaci i drugi narodi u toj RS su nepozeljni, od znakova do naziva svega sto se mice i ne mice , nosi naziv „srpsko“ evo vidimo i po nazivu dva aviona „sky srpska“. Da je u Federaciji naziv avio kompanije „sky bosnjacka“ i tolike se pare potrosile da li kanton ili Federacija pa pljustale bi peticije, jer je novac iz budzeta, kao da novac za kupovinu ovih aviona nije iz budzeta. Nesto ne vidim da je dezurnim „demokratama „ ista krivo trosenje budzetskih sredstava na plemenske avione, i naziv opet po jednom narodu. Zasto da me cudi Dodik i njegovo pisanje o „pozeljnosti naroda“ Izgleda da onaj ko diskriminira druge dobro prolazi od onih sto su sve prihvatili, zato i sere ovako i jos si da za pravo da prica o „pozeljnosti naroda“ , koji licemjer i on a bome i vecina vas.
Kako ono kazu Možeš kako hoćeš, a nećeš dokle hoćeš! ...
zavrzlama

#20 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by zavrzlama »

Dodik igra igru zvanu"Kulturno izvlacnje od svega"...

Dodika je postavio SANU da zamijeni SDS radi ratne proslosti i da kao novo svjeze lice srpske politike u BIH zavlaci MZ sto vise dok srbija ne odradi pitanje Kosova...svo to vrijeme je Dodik bio pas gonic i zaostravao situaciju....danas Dodik nije vise potreban velikosrpskpoj politici jer nema politicke i sto je najbitnije vojne moci da izvrsi secesiju ,s toga ce u cilju opstanka rs-a SANU ponovo dovesti drugu opciju i drugog lidera kod BIH srba a Dodiku ce pokvariti motor na avionu ili ce mu uzeti dio pokradene love u zamjenu da ostatak zivota provede na Dedinju...u secesiju ne vjeruju ni sami srbi...oni vise vjeruju u neke tektonske poremecaje u svijetu gdje ce MZ kao na tanjiru im dati pola BIH...Dodika ce srusiti oni koji su ga i postavili..a to su sami srbi...on je na vlasti sve dok pojedini evropski lesinari imaju sta izvuci kao korist od Dodika koji krcmi Bosansko-Hercegovacku imovinu pokranu od gradjana BIH uz pomoc JNA i cetnickih hordi iz Srbije..pojelo se i to i potrosilo...sad je vrijeme spasavanja sopstvene guze a svojim izjavama i zaturanjem desavanja naroda to Dodik upravo radi..
fantom slobode

#21 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by fantom slobode »

U najboljoj opciji seli na Dedinje, sve je blizi toj varijanti. Vrijeme prolazi, sat otkucava. kada mu kazu, Mile vrijeme ti je seliti, poslusace, zna i sam u kakvoj je situaciji. Kod njega vazi ona, ko ne riskira, taj ne profitira...
popajic

#22 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by popajic »

Lukavo poistovjecuje RS sa srpskim narodom i time ga jos vise odvaja od ostalih.
sto se tice zadnje recenice- nijednom nacionalnom rukovodstvu ne pada na pamet prosperitetna BIH u kojoj su ravnopravni i zadovoljni SVI gradjani.Kakvi crni gradjani...to je bilo proslo...sad smo entitetske cestice.Za svakoga pa i za Milorada.
dallton

#23 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

Evo zelim i ja pozdravim inicijativu naseg predsjednika dode za NEZAVISNOST pc-a. Evo sta o tome kaze --- NO LINKS --- (*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=211)

Činjenica da je unilateralno došlo do priznavanja nezavisnosti Kosova i nastojanja nekih pojedinaca da to prikažu kao poseban slučaj, pokazuju da je priznavanje Kosova bio okidač za mnoge druge slične situacije i da Rusija ima svoju politiku i pravo da odlučuje i prizna ove pokrajine.Ovako je jučer Milorad Dodik, premijer RS, komentarisao rusko priznavanje nezavisnosti Južne Osetije i Abhazije, piše San.

U januaru ove godine, ambasador Rusije u NATO-u Dimitrij Rogozin dao je sljedeću izjavu:

- Ako bude načet proces jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, treba očekivati otcjepljenje Republike Srpske od BiH i njeno prisajedinjenje Srbiji. Ne mislim da će u tom slučaju zapadnjaci reći da, više je da će reći ne... Ako Kosovo dobije kvazinezavisnost, to povlači za sobom domino efekat. I prvo što će se desiti jeste da će muslimani i Hrvati u BiH imati pravo na građenje svojih zaesbnih oblika državnosti u bosni. Snage koje podržavaju tu ideju postoje i Hrvati to žele. Samim tim i Srbi imaju pravo na to. I biće jako teško da Srbima i Hrvatima bilo ko pokuša da objasni suprotno!

U međuvremenu, Dodik je, uz pomoć svojih istomišljenika iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda, zaoštravao situaciju u našoj zemlji, javno poručujući da ga država BiH ne zanima. Posljednjih dana on bjesni nakon što je objelodanjeno da se protiv njega vodi istraga zbog malverzacija teških nekoliko stotina miliona maraka, pa grmi na bh. pravosuđe i Ameriku.

- Nakon događaja u Južnoj Osetiji i Abhaziji ulazi se u novu političku realnost u međunarodnim odnosima - kazao je jučer Dodik.

Njemački diplomata Kristijan Švarc-Šiling, bivši visoki predstavnik u BiH, u jučerašnjim izjavama za njemačku štampu pocrtao je eksplozivnu i opasnu situaciju na Balkanu, misleći pri tome isključivo na BiH i Srbiju.

On je kazao da se Evropska unija ne osjeća nadležnom za probleme koji tište Balkan i prodložio da hitno povuče dva poteza - prvo da ukine vize građanima Balkana, a drugo da nađe novi način za prijem balkanskih država u EU.

- Na horizontu se naziru novi tragični sukobi na Balkanu - opominje Švarc-Šiling.

U svim pričama o najnovijim događajima u Gruziji i sukobu Rusije i Amerike, odnosno NATO saveza, stalno se provlači Kosovo i međunarodno priznavanje te države. BiH, odnosno njen entitet Republika Srpska se sporadično pominje u nekim komentarima, a kako „San" saznaje lider RS Milorad Dodik već u nekim svojim uskim krugovima priča da se njegova taktika i strategija isplatila i da je spreman da proglasi nezavisnost Republike Srpske, u saradnji sa Srbijom i Rusijom.

Poznato je, inače, da Rusija želi da ovlada Srbijom i da ima ključnu ulogu na tom dijelu Balkana, a na izvjestan način „poklopila" je i Crnu Goru - Rusi su manje-više pokupovali sve što se u toj zemlji moglo pokupovati.

Milorad Dodik, i to nije nepoznato, radi i sve poteze vuče u dogovoru sa zvaničnim Beogradom, gradeći istovremeno jake veze sa Rusijom. One imaju i privatnu dimenziju, a u Banjaluci se može čuti da bi se on, u slučaju podizanja optužnice zbog finansijskih malverzacija i prevara, odmah sklonio u Rusiju. Ulaznicu ima - pod sumnjivim okolnostima prodao je Naftnu industriju RS Rusima.

- Svijet koji funkcionira na međunarodnom pravu, koje je bitno ugroženo unilateralnim priznavanjem Kosova, sada ulazi u novu fazu odnosa gdje će se mnoga mjesta, gdje su nerašćišćeni odnosi između centralnih i autonomnih vlasti, posegnuti za sličnom praksom kako je to bilo u Gruziji - kazao je jučer Dodik.

*** SPAM *** prenose iz lista San - ne bas najpouzdaniji izvor....Ali kao sto sam vec rekao sve snage u pcu imaju moju punu podrsku za otcjepljenje rsa. OTCJEPITE SE STO PRIJE, da se i ova igranka zavrsi konacno. Kad vec dodo smatra da ne moze zivjeti u nametnutoj tvorevini, samo naprijed - ali ovaj put bez podrske majcice srbije, njenog oruzja i ruskih placenika, cisto da malo osjetite kako je bilo onima koji su branili Bosnu bez icije podrske - mi smo izdrzali, a hajd da vidimo hocete li i vi. Sto se tice onih koji se nadaju da ce protok vremena uciniti pc normalnom i svima prihvatljivom tvorevinom - mislim prihvatljivom u svijetu kao neka legitimna drzava ili pokrajina ili bilo sta - mozete slobodno zaboraviti, usli ste u istoriju kao prva wanabe drzava cija je vojska i policija pocinila genocid - na nasu srecu ne sasvim efikasno. zalim slucaj ali ne mozete niko nikoga od toga oprati. Opet ponavljam NAPRIJED u NEZAVISNOST imate ogromnu podrsku SVIH gradjana BIH u oba entiteta :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :bih:
dallton

#24 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

fantom slobode wrote:U najboljoj opciji seli na Dedinje, sve je blizi toj varijanti. Vrijeme prolazi, sat otkucava. kada mu kazu, Mile vrijeme ti je seliti, poslusace, zna i sam u kakvoj je situaciji. Kod njega vazi ona, ko ne riskira, taj ne profitira...
Izgleda da ce biti "Seoba Milorada na Balkanu". A sjecam se jos jedne recenice iz 92, kad je Ganic pregovarao sa Kukanjcem koji tad drzao Aliju u zarobljenistvu, Ganic je i tom Milutinu rekao nesto ovako "Smiri se MIlutine, trijezno razmisljaj, desili se nesto Aliji ima da letis u zrak do Trebevica" :D U danasnjoj verziji je "Smiri si milorade, svakako letis u zrak - ovaj put avionom na dedinje" :D Vidis kako danas nesporazume rjesavamo mirnim putem :thumbup:
dallton

#25 Re: Dodik: Političari koji vode RS nisu skloni avanturama

Post by dallton »

dalinton wrote:
Real Khan wrote:
Ono što ti nećeš da vidiš
RS ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu
Mi ostajemo privrženi Dejtonskom mirovnom sporazumu.
Da li je opstanak Srpske i dalje sporan za naše partnere iz Sarajeva, te jesmo li mi i kao entitet i kao narod poželjni u BiH, na temeljima ravnopravnosti ?
Dodik je istakao da političari koji danas nose odgovornost u RS nisu skloni avanturama.
Sarajevski političari pokažu političku volju i jasno i nedvosmisleno kažu da su RS i srpski narod poželjni u decentralizovanoj, demokratskoj i, prije svega, ekonomski prosperitetnoj BiH u kojoj će biti zadovoljni svi njeni narodi i građani, bez preglasavanja i ucjenjivanja.
Nastavićemo da se borimo za očuvanje stepena samostalnosti koji imamo u okviru BiH po Dejtonu, ne ugrožavajući bilo koga.
Šta više očekuješ ? Jedino da Srbi ukinu RS i sami sebe proglase zločinačkim narodom. :-D
E sad kukate mi privrzeni mi ovo mi ono...nema to vise - vrijeme je za nezavisnost :thumbup: Juris braco u bolje sutra. :thumbup:

Ne moraju srbi sebe da proglase ni za sta - proglasenje srba zlocinackim narodom je vec zavrsen posao. A srbi ne treba da ukidaju pc jer svi zelimo da srbi jasno podrze sve svoje zlocine, da neko ne bi zivio u zabludi....isto tako srbi treba da budu srbi a ni slucajno da prihvataju "nametnuti bosanski identitet" - jos da me neko sutra pita sta bosanci uradise u srebrenici, pa da propadnem u zemlju od stida :D
Post Reply