istina, jucer navecer mi ocu ukrali gorivo iz auta , vidio ih jedan komšija i potjerao,ostala im flaša od kisele u koju su sipali sa šlaufom , zvali policiju , rekli eto sad će patrola , i 24 h nakon još niko nije došao ...Creasy wrote:poznanik wrote: Na oko 90% poslanih poziva policija ne odgovara!
Najobicnija laz.
DO KADA NARODE, DO KADA?
-
hajnehaj
#126 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
-
zonbirile
#127 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
doći će,doći pravda je spotra ,ali dostižna,a policija nedostižna 
- Creasy
#128 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
hajnehaj wrote:istina, jucer navecer mi ocu ukrali gorivo iz auta , vidio ih jedan komšija i potjerao,ostala im flaša od kisele u koju su sipali sa šlaufom , zvali policiju , rekli eto sad će patrola , i 24 h nakon još niko nije došao ...Creasy wrote:poznanik wrote: Na oko 90% poslanih poziva policija ne odgovara!
Najobicnija laz.
Ako je to istina, moze biti da je takvih 10% slucajeva da policija ne izadje na poziv gradjana, nikako 90%...
-
zonbirile
#129 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
@creasy
hajde bogati,vidim da si insider,objasni nama kako Ameri lažu s onim svojim 911.Gledam istinite priče,maksum,jetim plače mama pala,ne zna ni kako se zove ni gdje stanuje i frka trka,hitna ih pronađe za 3min i spasi majku.Kod nas nazoveš 122 i jebo lud zbunjenog,mjesto da sve ide kao na 911,čova obični manipulant na centrali,samo te uputi koju PU da zoveš.E onda ide grčka tragedija,sa francuskom komedijom-prvo se javi dežurni,pa te sve ispita,da bi na kraju rekao evo ti broj zovi gore,ako je slobodno i dobiješ koga,sva patnja traje jedno 10min.I da ne bude zabune isti qurac ako zoveš za neku sitnicu,ili ako si svjedok kakvog ubistva.
hajde bogati,vidim da si insider,objasni nama kako Ameri lažu s onim svojim 911.Gledam istinite priče,maksum,jetim plače mama pala,ne zna ni kako se zove ni gdje stanuje i frka trka,hitna ih pronađe za 3min i spasi majku.Kod nas nazoveš 122 i jebo lud zbunjenog,mjesto da sve ide kao na 911,čova obični manipulant na centrali,samo te uputi koju PU da zoveš.E onda ide grčka tragedija,sa francuskom komedijom-prvo se javi dežurni,pa te sve ispita,da bi na kraju rekao evo ti broj zovi gore,ako je slobodno i dobiješ koga,sva patnja traje jedno 10min.I da ne bude zabune isti qurac ako zoveš za neku sitnicu,ili ako si svjedok kakvog ubistva.
- Creasy
#130 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Na 122 javi se covjek koji te uputi (ili prespoji - ne znam, nisam nikad ni zvao taj broj) koju PU da zoves, zavisno od lokacije gdje treba policija. Taj dezurni sto ti se zatim javi je sef smjene i naravno da ce sve detaljno da te ispita jer ima dosta laznih dojava. On ce te eventualno proslijediti dalje ako ta lokacija nije nadleznost njegove PS.zonbirile wrote:@creasy
-
zonbirile
#131 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
---------------------------Creasy wrote:Na 122 javi se covjek koji te uputi (ili prespoji - ne znam, nisam nikad ni zvao taj broj) koju PU da zoves, zavisno od lokacije gdje treba policija. Taj dezurni sto ti se zatim javi je sef smjene i naravno da ce sve detaljno da te ispita jer ima dosta laznih dojava. On ce te eventualno proslijediti dalje ako ta lokacija nije nadleznost njegove PS.zonbirile wrote:@creasy
pa bilo je priče da je 122 bosanski 911.Pa ispade qurac od broja-informacije.Vidi scenarijo,vrištim ,kolju me
- Creasy
#132 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Sta ima 911, pa ipak je ovo BiH. Budi srecan da ti se iko javi.zonbirile wrote:---------------------------Creasy wrote:Na 122 javi se covjek koji te uputi (ili prespoji - ne znam, nisam nikad ni zvao taj broj) koju PU da zoves, zavisno od lokacije gdje treba policija. Taj dezurni sto ti se zatim javi je sef smjene i naravno da ce sve detaljno da te ispita jer ima dosta laznih dojava. On ce te eventualno proslijediti dalje ako ta lokacija nije nadleznost njegove PS.zonbirile wrote:@creasy
pa bilo je priče da je 122 bosanski 911.Pa ispade qurac od broja-informacije.Vidi scenarijo,vrištim ,kolju meja se domognem telefona i onda ide ona :odakle zoveš,kako se zoveš.
-
zonbirile
#133 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
mogao bi ti na disciplinar,tako blatiš matičnu kuću.Sječaš se da je pričano 122=911.Između ta dva broja je taman cijela jedna civilizacijska epoha.Skontaj uvezanost da dežurni pod urgent zove Telecom,oni lociraju poziv,zovu i upućuju hitnu da jetimu spasu majku.Pa kod nas možeš umrijeti na slušalici čekajući hitnu,doduše avenije nisu po 70km... 
- Creasy
#134 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
zonbirile wrote:mogao bi ti na disciplinar,tako blatiš matičnu kuću.Sječaš se da je pričano 122=911.Između ta dva broja je taman cijela jedna civilizacijska epoha.Skontaj uvezanost da dežurni pod urgent zove Telecom,oni lociraju poziv,zovu i upućuju hitnu da jetimu spasu majku.Pa kod nas možeš umrijeti na slušalici čekajući hitnu,doduše avenije nisu po 70km...
Uporedi ovaj spot sa onim sto gledas svaki dan:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JNj07vjX_HY [/youtube]
-
photo
#135 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
sta ce mi onda uopste taj na 122??????????????????Creasy wrote: Na 122 javi se covjek koji te uputi (ili prespoji - ne znam, nisam nikad ni zvao taj broj) koju PU da zoves, zavisno od lokacije gdje treba policija. Taj dezurni sto ti se zatim javi je sef smjene i naravno da ce sve detaljno da te ispita jer ima dosta laznih dojava. On ce te eventualno proslijediti dalje ako ta lokacija nije nadleznost njegove PS.
mogu komotno nazvati informacije BH telekoma, uzeti broj policjske uprave i njih zvati. koja je onda funkcija tog broja 122? zasto se uopste uveo? zar ne bi on trebao biti taj koji radiom obavijesti patrole da se nesto desava negdje, zovne hitnu pomoc, vatrogasce koga vec treba da zove? koji ce nam upste neki deda koji ce samo govoriti brojeve PU ili HP ili vatrogasaca???? isto tako treba da ima i caller ID, uvezan sistem sa imenicima telekoma i slicno gdje su adrese (pa da moze znati gdje da uputi kola) a ako se pokaze da je poziv bio lazan, pretplatniku tog broja da ide debela kazna.
koji ce nam uopste taj 122 ako je ovakav??????????????????????/
- dottore
- braca
#137 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Vezano za broj 122, vec sam prije par mjeseci u jednoj drugoj temi o policiji napisao kako sam prijavio razbojnistvo nad zenom u Ferhadiji (opet Ferhadija), lijepi suncani dan, oko 18h, kod Ekonomije, znaci nazvao sam broj 122, predstavio se rekao da znam da se rozgovor snima, da bi me dezurni policajac naruzio, svasta mi nagovorio u smislu ako "ti znas bolje raditi ovaj posao, evo dodji pa radi", uglavnom iako sam im rekao ime razbojnika (ime mi rekli sverceri iz Ferhadije), ne samo da se niko nije "trznuo" na moj poziv, vec su mi i slusalicu spustili.
Mada sam pomislio da ovaj moj post ide u OFF, ipak je nekako direktno povezan sa osnovnom idejom teme: napadi na starije, zene i djecu, sta policija radi po ovome pitanju, sta bi mogla uraditi i - sta ce uraditi?
No, moram policiju malo i pohvaliti, kada sam prijavio razbojnistvo nad mojom majkom, policajac na broju 122 je bio jako ljubazan i "nagodan", poslali su patrolu radi uvidjaja, dosli jako ljubazni i nagodni policajci, a po njihovom izgledu nisam stekao utisak da su "bez veze", upravo suprotno, stekao sam utisak da su skoro, pa "zajebani". Uglavnom, ova akcija policije je bila za pohvalu, no nisam nikako zadovoljan sto osim ljubaznosti, nije bilo nikakvog rezultata i napadi se nastavljaju NESMANJENOM ZESTINOM I UCESTALOSCU.
Po stoti put na ovoj temi, predlazem akciju "Navlakusa" kojom ce u kratkom roku nafatati sve aktivne drumske razbojnike i biti ce mir jedno vrijeme, a onda akciju ponoviti. Zar nije malo glupo da ja policiji sugerisem kako bi se to trebalo odraditi, pa nije to neka mudrost, samo je potrebna dobra volja.
Mada sam pomislio da ovaj moj post ide u OFF, ipak je nekako direktno povezan sa osnovnom idejom teme: napadi na starije, zene i djecu, sta policija radi po ovome pitanju, sta bi mogla uraditi i - sta ce uraditi?
No, moram policiju malo i pohvaliti, kada sam prijavio razbojnistvo nad mojom majkom, policajac na broju 122 je bio jako ljubazan i "nagodan", poslali su patrolu radi uvidjaja, dosli jako ljubazni i nagodni policajci, a po njihovom izgledu nisam stekao utisak da su "bez veze", upravo suprotno, stekao sam utisak da su skoro, pa "zajebani". Uglavnom, ova akcija policije je bila za pohvalu, no nisam nikako zadovoljan sto osim ljubaznosti, nije bilo nikakvog rezultata i napadi se nastavljaju NESMANJENOM ZESTINOM I UCESTALOSCU.
Po stoti put na ovoj temi, predlazem akciju "Navlakusa" kojom ce u kratkom roku nafatati sve aktivne drumske razbojnike i biti ce mir jedno vrijeme, a onda akciju ponoviti. Zar nije malo glupo da ja policiji sugerisem kako bi se to trebalo odraditi, pa nije to neka mudrost, samo je potrebna dobra volja.
-
zonbirile
#138 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
------------------------------------braca wrote:Vezano za broj 122, vec sam prije par mjeseci u jednoj drugoj temi o policiji napisao kako sam prijavio razbojnistvo nad zenom u Ferhadiji (opet Ferhadija), lijepi suncani dan, oko 18h, kod Ekonomije, znaci nazvao sam broj 122, predstavio se rekao da znam da se rozgovor snima, da bi me dezurni policajac naruzio, svasta mi nagovorio u smislu ako "ti znas bolje raditi ovaj posao, evo dodji pa radi", uglavnom iako sam im rekao ime razbojnika (ime mi rekli sverceri iz Ferhadije), ne samo da se niko nije "trznuo" na moj poziv, vec su mi i slusalicu spustili.
e jebi ga,taman sam sve kažeš,a onda sve jovo nanovo.Nije problem u navlakuši,problem je što ih neće nahatati,jer ih odmah puštaju.Lijepi šaban,da samo 1-2 obogalje u prvom haustoru,ne bi nikog drugog bilo.Pa u šabanovo doba Jažić i Memić sami držali Čaršiju do Katedrale.
-
Innovation
#139 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Zonbi, pa imas i ti godina kad se sjecas Jazica. Svi su se bojali njegove palice. Pivarska i bistricka "jalija" pogotovo. 
-
photo
#140 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
@zonbi,
I da neko od tvojih kolega namlati nekog opstepoznatog dzilkosa u haustoru, garantujem ti da se niko ne bi bunio. bilo bi to precutno odobravanje, kao sto je i bilo u doba sabana.
sabane, vrati se, sve ti je oprosteno
I da neko od tvojih kolega namlati nekog opstepoznatog dzilkosa u haustoru, garantujem ti da se niko ne bi bunio. bilo bi to precutno odobravanje, kao sto je i bilo u doba sabana.
-
zonbirile
#141 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
---------------------------------------Innovation wrote:Zonbi, pa imas i ti godina kad se sjecas Jazica. Svi su se bojali njegove palice. Pivarska i bistricka "jalija" pogotovo.
čikica pivskog stomaka i moržeovih brkova,za nikim nije potrčao,a svi mu na zicer dolazili.Nisu se drinceri bojali toliko Jaže,nego Lugavine,valjalo je tamo zanočiti i normalan na nogama izaći.
-
zonbirile
#142 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
---------------------------------------photo wrote:@zonbi,
izvini nisam policajac,a kolege mi ni slučajno to ne bi uradile
- braca
#143 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Napadi se nastavljaju (pisem samo o onim za koje sam direktno "vezan" direktnim ili indirektnim poznanstvom, a o slucajevima osoba - zena, staraca, djece - koje na poznajem, i ne pisem jer toga ima na tone):
- napalo stariju zenu ispred "Merkatora", otelo joj zlato
- napalo stariju zenu u blizini onoga djecijeg igralista kod "Kapucina" na Grbavici, otelo joj zlato/lancic sa vrata
- PONOVNO su se spremali za napad na moju majku, a nemaju joj bas nista uzeti, bijednici misle valjda da ima nesto sa sobom, zenu koja se jedva krece, ide nogu za nogom, cini se da su to sada drugi likovi, ali je lokacija najstroziji centar, dva lika prisla, smantani, kao nesto je pitaju, zna li majka neku osobu, odlaze, ponovno se vracaju sa nekom drugom supljom pricom, tada nailaze neke druge dvije zene, majka mudro pita da li moze sa njima, banditi odustaju i otrcase prema troli.
DO KADA NARODE, DO KADA? NEMOJTE ME UBJEDJIVATI DA POLICIJA NE MOZE POHVATATI OVE BIJEDNIKE DA TO ZELI. AKO NE ZNAJU KAKO SE TO RADI, NEKA POZOVU MENE, JA CU IM OBJASNITI !!!
POSTOVANI FORUMASI, VAMA JE MOZDA SVE OVO SMIJSENO, ALI PITACU VAS JA KADA NAPADNU, NE DAJ BOZE, VASE DIJETE, VASU SUPRUGU, SESTRU, STARU MAJKU, STAROG OCA.......
Znam da mi ovdje na forumu ne mozemo puno uciniti, ali mozemo BUČATI pa ce mozda poneki policajac sa foruma pokrenuti akciju kod svojih šefova i reci "pa majku mu, dosta je, citam glas naroda na forumu i ovo vise nema smisla, daj šefe da nesto ucinimo", a posebno bi bilo dobro da ovo citaju i neki policijski - šefovi.
Ja sa svoje strane cinim sta mogu, zovem telefonom, PIŠEM PISMA policiji, opcini, mjesnoj zajednici, ali sam nemocan da ista vise uradim......
- napalo stariju zenu ispred "Merkatora", otelo joj zlato
- napalo stariju zenu u blizini onoga djecijeg igralista kod "Kapucina" na Grbavici, otelo joj zlato/lancic sa vrata
- PONOVNO su se spremali za napad na moju majku, a nemaju joj bas nista uzeti, bijednici misle valjda da ima nesto sa sobom, zenu koja se jedva krece, ide nogu za nogom, cini se da su to sada drugi likovi, ali je lokacija najstroziji centar, dva lika prisla, smantani, kao nesto je pitaju, zna li majka neku osobu, odlaze, ponovno se vracaju sa nekom drugom supljom pricom, tada nailaze neke druge dvije zene, majka mudro pita da li moze sa njima, banditi odustaju i otrcase prema troli.
DO KADA NARODE, DO KADA? NEMOJTE ME UBJEDJIVATI DA POLICIJA NE MOZE POHVATATI OVE BIJEDNIKE DA TO ZELI. AKO NE ZNAJU KAKO SE TO RADI, NEKA POZOVU MENE, JA CU IM OBJASNITI !!!
POSTOVANI FORUMASI, VAMA JE MOZDA SVE OVO SMIJSENO, ALI PITACU VAS JA KADA NAPADNU, NE DAJ BOZE, VASE DIJETE, VASU SUPRUGU, SESTRU, STARU MAJKU, STAROG OCA.......
Znam da mi ovdje na forumu ne mozemo puno uciniti, ali mozemo BUČATI pa ce mozda poneki policajac sa foruma pokrenuti akciju kod svojih šefova i reci "pa majku mu, dosta je, citam glas naroda na forumu i ovo vise nema smisla, daj šefe da nesto ucinimo", a posebno bi bilo dobro da ovo citaju i neki policijski - šefovi.
Ja sa svoje strane cinim sta mogu, zovem telefonom, PIŠEM PISMA policiji, opcini, mjesnoj zajednici, ali sam nemocan da ista vise uradim......
-
sarajev_o
#144 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
opet policija uh uhapsi sudstvo ih pusti i tako i tako i tako sto puta zao mi je za tvoju porodicu 
- braca
#145 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
sarajev_o wrote:opet policija uh uhapsi sudstvo ih pusti i tako i tako i tako sto puta zao mi je za tvoju porodicu
Ma, moja porodica je hvala Bogu dobro
-
sarajev_o
#146 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Hvata hvata i zna za sviju ,hapse ih po 4-5 puta ali moraju da puste.Obrati se tuzilastvu
-
zonbirile
#147 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
ja samo nikad pri hvatanju da se dripac "oklizne" i odbije bubreg.Sere EU o policiji , zna se kakvi su u svojim matičnim zemljama,ovde u divljini brdovitog Balkana ,prodaju muda pod bubrege.
-
dezurni_ucenik
#148 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 21:29, edited 1 time in total.
- poznanik
#149 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ne brani ih Omar Mjesečar, već zakoni ove države. Omar ih samo primjenjuje..CVIKERASH wrote:Hapsi njih policija(ne bas sve) ali sta ces kad ih brani (i odbrani) ona ojebina Omar Mjesecar...
-
zonbirile
#150 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Omar skontao fol,uzima malo,ali kvantitet drži,advokat za jajare.Čista podjela rada,pa neće ti Karkin doći u subotu kod dežurnog sudca,jer si nekog samo ranio.