DO KADA NARODE, DO KADA?
- braca
#1 DO KADA NARODE, DO KADA?
Do kada narode, do kada ce nase supruge, majke, nasu djecu NAPADATI i otimati im zlato, nakit, mobitele u centru Sarajeva, u Ferhadiji, po danu, u vrijeme setnje, po suncanom vremenu? Do kada? Ko ce nas zastititi?
Mozemo li se mi sami - IPAK - braniti?
Kazem "u centru, u Ferhadiji....." ne zato da naglasim kako drugi dijelovi grada nisu bitni, nego upravo suprotno da naglasim da su se drumski ulicni razbojnici toliko osokolili da se vise ne skrivaju po predgradjima, birajuci sumrak ili totalni mrak za napade na starice, zene, djecu......ali i na ostale. To sada rade bez straha, svugdje, na svakom mjestu i u svim uslovima.
Vi kazete: policija hapsi, sudovi oslobadjaju. TO NIJE ISTINA! POLICIJA NE RADI SVOJ POSAO! Nemojte me ubjedjivati da policija ne zna ko nas terorise? Ne znam za sudove, ali posao policije je da stiti javni red i mir, znaci, neka policija neogranicen broj puita hapsi, pa neka sud neogranicen broj puta oslobadja. Ja ne vidim sud, ja vidim policiju kako faktor bezbjednosti i sigurnosti! Ovo je relativno mali grad i policija kao i svaka policija na svijetu ZNA ono sto zeli da zna, ma ljudi, sve se zna.
Ima li akcija "Navlakuša" pa tako nekoliko dana, ono, prerušiš se u jadnu staricu, nakrcaj je zlatom i...čekaš? I pohvatas sve razbojnike po principu leptira koji ide na svjetiljku. Može se, sve se moze, ja ne znam policijske metode, ali za ovu metodu zna svako malo dijete. Ali, policija - neće!
Daboda im se dogodilo sve ono sto im ja zelim, a sto ne smijem da napisem ovdje!
Napali su mi majku (drumski razbojnici, kriminalci) prije nekoliko dana, staricu od 78 godina, na Drveniji. Lijep, suncan dan, oko 14 sati. Mnostvo ljudi, razbojnik samo zagrlio majku s ledja, majka mislija da sam ja, strgao joj zlatne lancice sa biserom sa vrata, sreca, sreca, hvala dragom Bogu nije je povrijedio. Ali jeste psihicki: MAJKA NE SMIJE VISE SAMA DA IZLAZI NA ULICU. DANIMA !!!
Napalo mi poznanicu u Ferhadiji prije par dana, zena od oko 70 godina: lijepi suncan dan, oko 15 sati, ljudi prolaze, ali ne primjecuju da se išta dogadja. Modus operandi isti: napao zenu, strgao joj zlatnu narukvicu sa ruke, a posto je kopca bila jaka, naravno, izazvao je povrede ruke i ramena i krvarenje (srecom malo krvarenje, ovo "srecom" je uslovno receno), zatim otrgao je lancice sa vrata i pokusao torbicu oteti. Ona je jadnica pocela da vristi (sakupila snagu) pa je djukac pobjegao. Sad je boli ruka, rame i ledja.
Napalo komsinicu, i jednu i drugu (dvije njih, ali dva zasebna slucaja), na slican nacin i otelo joj sve sto se je moglo oteti.
NEMOJTE ME UBJEDJIVATI DA POLICIJA NE ZNA KO OVO RADI. DAJTE MENI VLAST I JA CU VAM ZA NEKOLIKO DANA RECI KO JE TO. SAMO DA JEDNOM ZAVRNEM RUKU IZA LEDJA I PROPJEVACE. NO NIJE NI TO POTREBNO, POLICIJA VEC ZNA, ALI BOLI IH QURAC. VAZNO IM JE UZETI CVAJU NA MJESTU GDJE JE OGRANICENJE 40 km/h A TI VOZIO 50 km/h. ILI PRAVITI PARADE I ŠARADE KAO PRIJE DVA DANA ISPRED BBI CENTRA - SPEKTAKULARNA AKCIJA SIGURNOSNIH SNAGA BIH. CILJ AKCIJE JE DEMONSTRIRATI SPOSOBNOSTI SNAGA SIGURNOSTI BIH. CIRKUS OBICNI. SRAM IH I STID BILO.
Vec sam vise puta rekao, ako policija nece da nas brani, dajte nama ovlastenje da se samI branimo: garantujem da ce se stopa kriminala smanjiti za 90% !!!
Do kada narode ce nase majke, sestre, nase zene, nasu djecu napadati na ulicama grada, u centru grada - a da ne govorim sta se desava po drugim naseljima - do kada i sta ce ZAJEDNICA preduzeti da se ovo sprijeci?
TREBAMO LI SE MI GRADJANI ORGANOZOVATI KAO STANOVNICI ONIH MALIH GRADOVA IZ AMERICKIH FILMOVA I SAMI ORGANIZOVATI STRAZE I RELIZACIJU ZASTITE I OSVETE? DA LI TO TREBA? NE, ZA TO BISMO ISLI U BAJBOK, NO OVI DRUGI NE IDU U BAJBOK I MOGU DA RADE STA HOCE I KAKO HOCE I DO KADA HOCE ZAHVALJUJUCI OVAKVOJ I OVOJ POLICIJI.
MOja majka ne smije vise na ulicu. Kome da se ja zalim? Psihijatru? To je zena od 78 godina, majka, mogla je biti bilo cija vasa. No, obzirom da sam je ja pripremao godinama na ovakvu mogucnost i da sam joj rekao da se ne opire, nego samo da preda stvari lopovu sa rijecima "Izvolite gospodine lopov" postigao sam da mi majka nije ozbiljnije fizicki povrijedjena. Za sada. Vidjecemo hoce li biti repete kada ponovno skupi hrabrost i izadje na pijacu.
SRAM DA IH BUDE. POLICIJU. NE KRIMINALCE, ONI RADE SVOJ POSAO. POLICIJU, ONI NE RADE SVOJ POSAO.
Mozemo li se mi sami - IPAK - braniti?
Kazem "u centru, u Ferhadiji....." ne zato da naglasim kako drugi dijelovi grada nisu bitni, nego upravo suprotno da naglasim da su se drumski ulicni razbojnici toliko osokolili da se vise ne skrivaju po predgradjima, birajuci sumrak ili totalni mrak za napade na starice, zene, djecu......ali i na ostale. To sada rade bez straha, svugdje, na svakom mjestu i u svim uslovima.
Vi kazete: policija hapsi, sudovi oslobadjaju. TO NIJE ISTINA! POLICIJA NE RADI SVOJ POSAO! Nemojte me ubjedjivati da policija ne zna ko nas terorise? Ne znam za sudove, ali posao policije je da stiti javni red i mir, znaci, neka policija neogranicen broj puita hapsi, pa neka sud neogranicen broj puta oslobadja. Ja ne vidim sud, ja vidim policiju kako faktor bezbjednosti i sigurnosti! Ovo je relativno mali grad i policija kao i svaka policija na svijetu ZNA ono sto zeli da zna, ma ljudi, sve se zna.
Ima li akcija "Navlakuša" pa tako nekoliko dana, ono, prerušiš se u jadnu staricu, nakrcaj je zlatom i...čekaš? I pohvatas sve razbojnike po principu leptira koji ide na svjetiljku. Može se, sve se moze, ja ne znam policijske metode, ali za ovu metodu zna svako malo dijete. Ali, policija - neće!
Daboda im se dogodilo sve ono sto im ja zelim, a sto ne smijem da napisem ovdje!
Napali su mi majku (drumski razbojnici, kriminalci) prije nekoliko dana, staricu od 78 godina, na Drveniji. Lijep, suncan dan, oko 14 sati. Mnostvo ljudi, razbojnik samo zagrlio majku s ledja, majka mislija da sam ja, strgao joj zlatne lancice sa biserom sa vrata, sreca, sreca, hvala dragom Bogu nije je povrijedio. Ali jeste psihicki: MAJKA NE SMIJE VISE SAMA DA IZLAZI NA ULICU. DANIMA !!!
Napalo mi poznanicu u Ferhadiji prije par dana, zena od oko 70 godina: lijepi suncan dan, oko 15 sati, ljudi prolaze, ali ne primjecuju da se išta dogadja. Modus operandi isti: napao zenu, strgao joj zlatnu narukvicu sa ruke, a posto je kopca bila jaka, naravno, izazvao je povrede ruke i ramena i krvarenje (srecom malo krvarenje, ovo "srecom" je uslovno receno), zatim otrgao je lancice sa vrata i pokusao torbicu oteti. Ona je jadnica pocela da vristi (sakupila snagu) pa je djukac pobjegao. Sad je boli ruka, rame i ledja.
Napalo komsinicu, i jednu i drugu (dvije njih, ali dva zasebna slucaja), na slican nacin i otelo joj sve sto se je moglo oteti.
NEMOJTE ME UBJEDJIVATI DA POLICIJA NE ZNA KO OVO RADI. DAJTE MENI VLAST I JA CU VAM ZA NEKOLIKO DANA RECI KO JE TO. SAMO DA JEDNOM ZAVRNEM RUKU IZA LEDJA I PROPJEVACE. NO NIJE NI TO POTREBNO, POLICIJA VEC ZNA, ALI BOLI IH QURAC. VAZNO IM JE UZETI CVAJU NA MJESTU GDJE JE OGRANICENJE 40 km/h A TI VOZIO 50 km/h. ILI PRAVITI PARADE I ŠARADE KAO PRIJE DVA DANA ISPRED BBI CENTRA - SPEKTAKULARNA AKCIJA SIGURNOSNIH SNAGA BIH. CILJ AKCIJE JE DEMONSTRIRATI SPOSOBNOSTI SNAGA SIGURNOSTI BIH. CIRKUS OBICNI. SRAM IH I STID BILO.
Vec sam vise puta rekao, ako policija nece da nas brani, dajte nama ovlastenje da se samI branimo: garantujem da ce se stopa kriminala smanjiti za 90% !!!
Do kada narode ce nase majke, sestre, nase zene, nasu djecu napadati na ulicama grada, u centru grada - a da ne govorim sta se desava po drugim naseljima - do kada i sta ce ZAJEDNICA preduzeti da se ovo sprijeci?
TREBAMO LI SE MI GRADJANI ORGANOZOVATI KAO STANOVNICI ONIH MALIH GRADOVA IZ AMERICKIH FILMOVA I SAMI ORGANIZOVATI STRAZE I RELIZACIJU ZASTITE I OSVETE? DA LI TO TREBA? NE, ZA TO BISMO ISLI U BAJBOK, NO OVI DRUGI NE IDU U BAJBOK I MOGU DA RADE STA HOCE I KAKO HOCE I DO KADA HOCE ZAHVALJUJUCI OVAKVOJ I OVOJ POLICIJI.
MOja majka ne smije vise na ulicu. Kome da se ja zalim? Psihijatru? To je zena od 78 godina, majka, mogla je biti bilo cija vasa. No, obzirom da sam je ja pripremao godinama na ovakvu mogucnost i da sam joj rekao da se ne opire, nego samo da preda stvari lopovu sa rijecima "Izvolite gospodine lopov" postigao sam da mi majka nije ozbiljnije fizicki povrijedjena. Za sada. Vidjecemo hoce li biti repete kada ponovno skupi hrabrost i izadje na pijacu.
SRAM DA IH BUDE. POLICIJU. NE KRIMINALCE, ONI RADE SVOJ POSAO. POLICIJU, ONI NE RADE SVOJ POSAO.
Last edited by braca on 01/06/2011 11:59, edited 1 time in total.
-
Mr. Brightside
#2 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
nije da policija ne radi svoj posao,nego roditelji i skola ne odgajaju djecu kako treba.to je najveci problem. 
- Tvrtko II Kotromanić
#3 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
nema to veze sa odgojem djece
problem je sto je tih dzeparosa i lopova doslo na hiljade 99 godine sa kosova, pa se raspodjelili fino, neki u prosnju, neki peru aute po semaforima, neki dzepare i sl.
ne znam koje je rjesenje, samo mogu da se Bogu zahvalim sto to nije moja majka
problem je sto je tih dzeparosa i lopova doslo na hiljade 99 godine sa kosova, pa se raspodjelili fino, neki u prosnju, neki peru aute po semaforima, neki dzepare i sl.
ne znam koje je rjesenje, samo mogu da se Bogu zahvalim sto to nije moja majka
- braca
#4 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
armin.i.am wrote:nije da policija ne radi svoj posao,nego roditelji i skola ne odgajaju djecu kako treba.to je najveci problem.
Dje si Frojde, nisam te prepoznao?
Prije bih rekao da ne mislis u podsvijesti na Sigmunda Frojda, vec na Sigmunda Forda, brata Alana Forda, to mi je nekako logicnije.
Ocito je da nemas djecu, a takodjer je upitno kakov je tvoj odnos sa strarim roditeljima, ako i njih imas.
Zao mi je sto tako mislis, MI nemamo vremana ze psihoanalizu, MORAMO SE ZASTITITI, a ti hodaj po vrticima i osnovnim skolama i vrsi edukaciju djece. I roditelja.
- cappy_tempo
#5 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
zato sljedeci koji pridje bit ce nastocan propisno
pljacke kladionica su prestale cim je ona cura izvadila pistolj i vratila idiotima eh tako ce i ovo prestati ili ce se smanjiti kad dvojicu trojicu posaljemo par dana na cum
-
Mr. Brightside
#6 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
ja sam jos dijete,pa ti mogu reci kako je.braca wrote:armin.i.am wrote:nije da policija ne radi svoj posao,nego roditelji i skola ne odgajaju djecu kako treba.to je najveci problem.
Prije bih rekao da ne mislis u podsvijesti na Sigmunda Frojda, vec na Sigmunda Forda, brata Alana Forda, to mi je nekako logicnije.
Ocito je da nemas djecu, a takodjer je upitno kakov je tvoj odnos sa strarim roditeljima, ako i njih imas.
Zao mi je sto tako mislis, MI nemamo vremana ze psihoanalizu, MORAMO SE ZASTITITI, a ti hodaj po vrticima i osnovnim skolama i vrsi edukaciju djece. I roditelja.
- braca
#7 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
cappy_tempo wrote:zato sljedeci koji pridje bit ce nastocan propisnopljacke kladionica su prestale cim je ona cura izvadila pistolj i vratila idiotima eh tako ce i ovo prestati ili ce se smanjiti kad dvojicu trojicu posaljemo par dana na cum
Problem je sto NE SMIJES udarati. NE SMIJES! Moras zvati policiju, a dok ona dodje, svi smo mrtvi. Ako ti udaris prilikom bilo kakvopg napada na tebe, ide ti prekrsajna prijava, ako NJEGOVE povrede nisu velike, a nije daleko ni krivicna i Zenica ako mu naneses ozbiljnije povrede. Ja sam fizicki veoma sposoban i utreniran, ali nije mi ni na kraj pameti da zavodim red i mir jer cu ja dobiti po ledjima od policije i sudstva, jer sam im ja kao uredan gradjanin lagan i siguran zalogaj.
Trazim ili da nas policija brani kao u Njemackoj ili nekoj drugoj civilizovanoj zemlji, ali neka se donesu odgovarajuci zakoni po kojima MI necemo biti procesuirani ako se branimo. U tom slucaju znam sta cu raditi. I mnogi drugi znaju sta bi radili. Stari, kriminala (ove vrste) bi nestalo za tren oka.
-
flyawayll
#8 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Kakvi ba lopovi ? Ima ih svugdje, branite se sami. Pustite se sada tih gluposti imamo mi mnogo vaznijih problema kao sto su lopovi politicari, sto se ne zalite na njih ? Pardon, zalite se ali samo preko interneta, da izvinete boli njih ona stvar !
Mi smo takva nacija da cekamo do zadnjeg trenutka ili ? Zasto se niko ne zali, tj. organizuje ali prave proteste a ne one sa fejsbuka !!
Mi smo takva nacija da cekamo do zadnjeg trenutka ili ? Zasto se niko ne zali, tj. organizuje ali prave proteste a ne one sa fejsbuka !!
- zateznistub
#9 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
A sta si ti @braca, neki sokrat ili sta? Decko je 100% u pravu. Osnovni problem huliganstva i ova vrsta kriminala (otimanje, krađa) je u NIKAKVOM odgoju djece prvenstveno od roditelja a onda i od strane skole. I da, imam dvoje djece.braca wrote:armin.i.am wrote:nije da policija ne radi svoj posao,nego roditelji i skola ne odgajaju djecu kako treba.to je najveci problem.
- braca
#10 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ja nisam vican nikakvim organizovanjima nikakvih sakupljanja. Ja ne znam i ne vidim da li je neki politicar uzeo ili nije uzeo neki tal negdje.
To nije tema moga interesovanja, moje interesovanje po ovoj temi je mnogo prizemnije i jednostavnije i odnosi se na SVAKODNEVNU ulicnu sigurnost moje djece, supruge, roditelja, mojih prijatelja i komsija i moju licnu. To je ono sto mene interesuje i o cemu pisem, a vi koji ste zeinteresovani za politiku, udrite na svoj nacin. Policija je policija, bio ovaj ili onaj politicar, kada se vlast ili vlada promjeni u Holandiji ili Njemackoj, obicni gradjanin je jednako siguran na ulicama Berlina, Frankfurta ili londoskog Sohoa, bez obzira da li je Kurto ili Murto na vlasti.
Samo da pojasnim: kao turista kretao sam se Red Light zonama i Frankfurta i Berlina i Londona i Amsterdama u 3 u jutro i niko me nije ni "poprijeko" pogledao!!!
To nije tema moga interesovanja, moje interesovanje po ovoj temi je mnogo prizemnije i jednostavnije i odnosi se na SVAKODNEVNU ulicnu sigurnost moje djece, supruge, roditelja, mojih prijatelja i komsija i moju licnu. To je ono sto mene interesuje i o cemu pisem, a vi koji ste zeinteresovani za politiku, udrite na svoj nacin. Policija je policija, bio ovaj ili onaj politicar, kada se vlast ili vlada promjeni u Holandiji ili Njemackoj, obicni gradjanin je jednako siguran na ulicama Berlina, Frankfurta ili londoskog Sohoa, bez obzira da li je Kurto ili Murto na vlasti.
Samo da pojasnim: kao turista kretao sam se Red Light zonama i Frankfurta i Berlina i Londona i Amsterdama u 3 u jutro i niko me nije ni "poprijeko" pogledao!!!
- zateznistub
#11 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Koliko si siguran u ovaj dio posta? Znas li koliko se na ulicama holandskih gradova desi otimacina i krađa godisnje? Znas li koliko je taj isti procenat recimo u Minhenu ili Frankfurtu?braca wrote:Ja nisam vican nikakvim organizovanjima nikakvih sakupljanja. Ja ne znam i ne vidim da li je neki politicar uzeo ili nije uzeo neki tal negdje.
-
Romanija
#12 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Kad je pala drzava pala je i policija. Prije si im'o srednju milicijsku skolu gdje je dolazilo sa svih strana BiH, pa kad zavrsis gdje te preraspodjele. Ono, gradu fakat fali jedan odred istocnih hercegovaca, ili Krajsinika sta god mislili o njima.
Prije rata si imo 20-ak murijasa koji bi hodali oko ponoci od autobuske do autobuske, i ko se god zadesi 'hajmo licna', i u blokcic popisu sva imena sa licnim brojevima. Desi se neki belaj preko noci, hajmo vadite notese da vidimo cija mati crnu vunu oprede....
Ovo danas je neka 'jaranska' policija, kao sto i sve drugo nosi da pridjev u gradu zemlji. Kad je clan predsjednistva ponajbolji ahbab sa tipusom koji javno prijeti sefu policije meni ne bi cudno da se zoljama krhaju posred Ferhadije. A ovakve stvari nisu ama bas nista u poslijeratnom Sarajevu, meni su strinu opljackali sa utokom na mosticu kod Bristola ima 7-8 godina.
Prije rata si imo 20-ak murijasa koji bi hodali oko ponoci od autobuske do autobuske, i ko se god zadesi 'hajmo licna', i u blokcic popisu sva imena sa licnim brojevima. Desi se neki belaj preko noci, hajmo vadite notese da vidimo cija mati crnu vunu oprede....
Ovo danas je neka 'jaranska' policija, kao sto i sve drugo nosi da pridjev u gradu zemlji. Kad je clan predsjednistva ponajbolji ahbab sa tipusom koji javno prijeti sefu policije meni ne bi cudno da se zoljama krhaju posred Ferhadije. A ovakve stvari nisu ama bas nista u poslijeratnom Sarajevu, meni su strinu opljackali sa utokom na mosticu kod Bristola ima 7-8 godina.
- cappy_tempo
#13 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
braca sumnjam da ce on uspjeti dokazati da sam ja osim ako murija nije negdje blizu.
zatezni minhen je ko 2 sarajeva,a jos u sarajevu bukvalno uvijek isti prave probleme i ne mozes to tek tako uporedjivati.
zatezni minhen je ko 2 sarajeva,a jos u sarajevu bukvalno uvijek isti prave probleme i ne mozes to tek tako uporedjivati.
- O'zone
- Globalni moderator
#14 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Tek kad policija bude morala hapsiti a tužilaštvo i sudstvo osuđivati i trpati u zatvore (bilo kojeg tipa) zbog toga što će razjarena masa sama da likvidira lopova,razbojnika,dilera,... onda će da rade kako treba, do tada će policija uhapsiti,tužilaštvo popuniti papirologiju i pustiti a to što ljudi traumirani nesmiju da više izlaze iz kuće ili sami da se kreću ni do prodavnice nije toliko ni bitno.
-
shepherd.m
#15 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Zar se zaista ne smijemo odbraniti u slučaju fizičkog napada?! 
- O'zone
- Globalni moderator
#16 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Pa tako ispade, jer ćeš i ti fasovati prijavu istu kao i onaj ko te napao sa namjerom da te opljačkashepherd.m wrote:Zar se zaista ne smijemo odbraniti u slučaju fizičkog napada?!
-
MAN-lion's coach
#17 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Moreš se ti braniti ,ali ćeš se najesti ovana ako kretenu razbiješ pola glave,prolazićeš razne torture da dokažeš da nisi kriv i da si se branio.Znači on more raditi šta hoće jer ga je država(policija) upustila i zapustila i neće ga procesuirati.Neka nas puste barem da se branimo kada ne rade svoj posao.
-
zonbirile
#18 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
u Šabanovo doba,drinceri su bili sretni da se dokopaju sudije,a ne marice,jal najbližeg haustora.Brate i znali su posao,izađe lola iz haustora,rekao bi čovjek normalan,a on piša krv i nerijetko za koju godinu umre.
- lijek-za-sve
#19 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Samo jedna stvar kad bi se vratila kako je bilo 90% ovoga se nebi desavalo a to je da se Policiji vrate ovlasti koje su imali a evropska policija im to ukinula.Pa kad onaj koji je kriv za bilo sta dobije batine da nemoze iz kuce izaci 40 dana i jos 5 nevinih oko njega desavace se ovo sto se desava ,a ne da za dva dana ponovi djelo jer ga je policija samo uhapsila i pustila a nije ga smjela taknuti zbog zakona.
-
zonbirile
#20 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
-----------------------------lijek-za-sve wrote:Samo jedna stvar kad bi se vratila kako je bilo 90% ovoga se nebi desavalo a to je da se Policiji vrate ovlasti koje su imali a evropska policija im to ukinula.Pa kad onaj koji je kriv za bilo sta dobije batine da nemoze iz kuce izaci 40 dana i jos 5 nevinih oko njega desavace se ovo sto se desava ,a ne da za dva dana ponovi djelo jer ga je policija samo uhapsila i pustila a nije ga smjela taknuti zbog zakona.
pa i onda nisu smjeli po zakonu,ali jebi ga čoek u strahu padne,slomi se,desi se.
- cappy_tempo
#21 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
i sada oni udaraju vjeruj mi i ta je tema 100 puta prezvakana ovdje samo je fazon sto ove majmune ne smiju pogledati,a to im nije ukinula evropska policijalijek-za-sve wrote:Samo jedna stvar kad bi se vratila kako je bilo 90% ovoga se nebi desavalo a to je da se Policiji vrate ovlasti koje su imali a evropska policija im to ukinula.Pa kad onaj koji je kriv za bilo sta dobije batine da nemoze iz kuce izaci 40 dana i jos 5 nevinih oko njega desavace se ovo sto se desava ,a ne da za dva dana ponovi djelo jer ga je policija samo uhapsila i pustila a nije ga smjela taknuti zbog zakona.
- crven_barjak
#22 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Sve je do vlastitog izbora i spremnosti da se ganjas po sudovima, da mozda odes i u zatvor, ili da trpis kao rob u vlastitom gradu teror i kidisanje narkomana. Valjda su nas puno granatirali i ostali sumari nekaznjeni pa smo navikli da nas tuku a da se pritom "ne talasa" previse. Pogni glavu, primi jos par "voleja" na glavu, trpi bosnjo, hajde, proci ce to, nemoj samo "onu moju kafu" dirat' i nemoj mi problema...izgleda da nam je neko testosteron izmuzao sa odlaskom Tite i pravih drcnih komunjara.
Treba imati mjeru, ali po meni (dajem primjer), legalno se naoruzati (zakonski), u glavi srediti neke stvari i povuci crtu, nositi oruzje sa sobom i biti ga spreman upotrijebiti. Mjere predvidjene zakonom su jasne, zavisno sta covjek uradi i pod kojim okolnostima, ali po meni, bolje je odgovoriti na takve napade nego biti zrtva do kraja zivota.
Normalno, ko nije spreman na napad odgovoriti napadom, ko nije spreman na (relativno) komplikovane procedure za dobijanje dozvole za nosenje oruzja i sve restrikcije koje se podrazumjevaju (naoruzan ne smijes u kafane, shoping centre, javne prostorije, itd.) onda ne treba se ni razmisljati o tome. I naravno, na godine problema u sudnici i eventualno i zatvora ako pistolj opali i pogodi smrada.
Ali ko zeli da zastiti sebe, nosi pistolj sa sobom, razmisljaj pametno i odgovorno, i ako dodje do napada, i nema drugog rjesenja, hladnokrvno ukloni prijetnju.
Treba imati mjeru, ali po meni (dajem primjer), legalno se naoruzati (zakonski), u glavi srediti neke stvari i povuci crtu, nositi oruzje sa sobom i biti ga spreman upotrijebiti. Mjere predvidjene zakonom su jasne, zavisno sta covjek uradi i pod kojim okolnostima, ali po meni, bolje je odgovoriti na takve napade nego biti zrtva do kraja zivota.
Normalno, ko nije spreman na napad odgovoriti napadom, ko nije spreman na (relativno) komplikovane procedure za dobijanje dozvole za nosenje oruzja i sve restrikcije koje se podrazumjevaju (naoruzan ne smijes u kafane, shoping centre, javne prostorije, itd.) onda ne treba se ni razmisljati o tome. I naravno, na godine problema u sudnici i eventualno i zatvora ako pistolj opali i pogodi smrada.
Ali ko zeli da zastiti sebe, nosi pistolj sa sobom, razmisljaj pametno i odgovorno, i ako dodje do napada, i nema drugog rjesenja, hladnokrvno ukloni prijetnju.
-
zonbirile
#23 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
-----------------------------------------crven_barjak wrote:Sve je do vlastitog izbora i spremnosti da se ganjas po sudovima, da mozda odes i u zatvor, ili da trpis kao rob u vlastitom gradu teror i kidisanje narkomana. Valjda su nas puno granatirali i ostali sumari nekaznjeni pa smo navikli da nas tuku a da se pritom "ne talasa" previse. Pogni glavu, primi jos par "voleja" na glavu, trpi bosnjo, hajde, proci ce to, nemoj samo "onu moju kafu" dirat' i nemoj mi problema...izgleda da nam je neko testosteron izmuzao sa odlaskom Tite i pravih drcnih komunjara.
prekoračenje nužne samoodbrane-zaboravi,Zenica ne gine
- petunija
#24 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ko kaže da policija ne radi svoj posao?
Samo pokušaj da se odbraniš ili ne daj bože, povrijediš džeparoša/kriminalca, vidio bi kako bi te policija odmah privela zbog "narušavanja javnog reda i mira". I za tebe, kao i za mene, po kratkom postupku, bi se našlo slobodno mjesto u zatvoru
Samo pokušaj da se odbraniš ili ne daj bože, povrijediš džeparoša/kriminalca, vidio bi kako bi te policija odmah privela zbog "narušavanja javnog reda i mira". I za tebe, kao i za mene, po kratkom postupku, bi se našlo slobodno mjesto u zatvoru
- Comrad
#25 Re: DO KADA NARODE, DO KADA?
Ma u ovome je poenta. Svi nesta pricaju ne treba primjenjivati silu, treba fino izvrsiti resocijalizaciju...ma kome. Hebote on pljacka okolo i jos ja trebam od svoje plate davati da ga se nauci ponasanju. Sklonut govna na najjeftinij moguci nacin. Potrpat u kombi i u sumu nek ciste puteve, kopaju kanale itd. Nema bolje kazne. Činjenica je da su pljacke kladionica stale. Policija njih sigurno marise, ali ocito nedovoljno.cappy_tempo wrote:zato sljedeci koji pridje bit ce nastocan propisnopljacke kladionica su prestale cim je ona cura izvadila pistolj i vratila idiotima eh tako ce i ovo prestati ili ce se smanjiti kad dvojicu trojicu posaljemo par dana na cum
Ne mozes ti fino sa tim govnima kojima je to zivot. Nemaju grižnju savjesti. Njemu je to poso, umjesto u kancelariju on ide na ulicu i pljacka. Bas me zanima sta i kako uraditi, kakav psiholog moras biti da „preokrenes“ razmisljanje nekoga ko pljacka osobe od 70+ godina.