DM trgovine za Bosance

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

lala_sa

#76 Re: DM trgovine za Bosance

Post by lala_sa »

DaysleepeR wrote:DM koji je prisutan kod nas je ušao preko HR
Firma zastupnik DM-a je iz Mostara

sapun je egipatski a ne onaj iz EU jer bi taj fini divni iz EU ovdje bio preskup nakon svih dažbina i sve
Zato na našim policama imamo 2 class originale zato što smo LOW BUDGET MARKET

nemožemo očekivati da je nešto i jeftino i kvalitetno
Balea je vjerovatno najjeftinija linija u dm-u a meni izvrsno odgovara... stavise, smatram da su neki njihovi proizvodi kvalitetniji od onih 3X skupljih...
NemoDM

#77 Re: DM trgovine za Bosance

Post by NemoDM »

sapun je egipatski a ne onaj iz EU jer bi taj fini divni iz EU ovdje bio preskup nakon svih dažbina i sve

Kao sto pametno DaysleepeR reche. Ne mozemo ocekivati da su ulosci Always koji se plasiraju na nase trziste za 2KM i oni koji se plasiraju na trziste Velike Britanije za 4 funte iste kvalitete. Mi nemamo kupovne moci za kvalitetne proizvode. Hocete kvalitet? Idemo se dici, mijenjati politicare, i dovesti nekoga ko ce ili ovu zemlju fakat odvesti u EU, ili ko ce u barem raditi na poboljsanju ekonomske situacije BiH gradjana.

Ili hajmo svi pakovati kofere pa *ha* Svedska, *ha* Amerika.
melody

#78 Re: DM trgovine za Bosance

Post by melody »

babyline wrote:
armin_tz wrote:
d2 wrote:dozvolite jedno amatersko pitanje, ciji je DM, ja sam kontao da je hrvatski ali neki dan na nekom njemackom kanalu vidjeh da ima i tamo... to je njemacki brand ?
DM- Deutsche Markt
dm- drogeriemarkt- originalno je iz njemacke, psotoji i u austriji i ekspanira po eec zemljama
ili iza svega, u stvari, stoji Dragana Mirković?! :-) :-)
Boki24

#79 Re: DM trgovine za Bosance

Post by Boki24 »

Pitanje za sve: Da li mozda znate kako se krecu plate zaposlenih u DM posto sam cuo da su pozamasni iznosi pogotovo u HR gdje im je prosijek plate oko 1500KM?
Da li je to moguce?
Puno hvala!
Pozz
mostarac

#80 Re: DM trgovine za Bosance

Post by mostarac »

Safeguard konkretno kosta 3,5 KM po evropi (tu negdje). Koliko kosta kod nas?
E da i u nas imaju iste uslove plasmana robe kao i u zemlje EU, jer nema carine i slicnih nebuloza.
Sasvim sam siguran da nama egipatski prodaju po istoj cijeni po kojoj u austriji prodaju original.

P.S. Engleska je jako losa zemlja za poredjenje cijena, jer je jedna od najskupljih drzava svijeta

P.S2: OBI kod nas je do 30% skuplji nego onaj u austriji (ovo mi tvrde ljudi koji zive u AUT)
jus-justice

#81 Re: DM trgovine za Bosance

Post by jus-justice »

čičamiča wrote:Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici?
Da li znate šta je tehnološki proces?
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda?
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije?

Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta.

Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim.

Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista?

E i ja igrom slucaj aznam da se i kozmetika i ostale stvari namjenski prave losijeg kvaliteta za trzista poput naseg. Milka cokolada znatno je drugacijeg ukusa u Austriji nego ovdje! A za kreme, sapune i sl. vazi isto. DEFINITIVNO
jus-justice

#82 Re: DM trgovine za Bosance

Post by jus-justice »

[/quote]Moj jarane @Ponekad s'proljeća,
Da je meni jedno 6 kila ZORINIH rum-pločica iz sedamdesetih/osamdesetih,...Pa, ZORA i sarajevska Safunjara su uništene da bi mi morali kupovati današnje GMO+E aditivi čokolade od kojih djeca sanjaju nakaze i P&G safune/kaladonte.[/quote]Ja isto kontam...da mi je ZORA.
Imali su onaj fenomenalni eurokrem i banana čokoladice. Ima se i sad kupiti i bananica i eurokrema, ali nije to to.

ajoooj, ZORA je imala najbolje cokoladne bananice!!!!! i rum plocice..i jos nekih slatkisa.... Boljih bananica nisam okusila!!!! a sad ih vise nema :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Post Reply