DM trgovine za Bosance

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

VjecitiStudent

#1 DM trgovine za Bosance

Post by VjecitiStudent »

I mi smo se, kao i vjerovatno mnogi drugi potrosaci u BiH, obradovali otvaranjem prodavnica DM-a. Uredno, cisto, sredjeno, dobar izbor, s nadom da ce roba u njemu biti iste kvalitete kao i EU, pa vise nece biti potrebno zagledati u etikete i tragati za sitnim slovima ispisanom zemljom proizvodnje.
Jer mozda ste vec uocili, originalna Carlsberg piva nije ni u bliskom rodu sa Carslbergom proizvedenim u Srbiji, Palmolive proizvodi proizvedeni u Italiji i Turskoj su dva svijeta, ....
I tako, izmedju ostalog, kupimo juce u DM-u SAFEGUARD sapun, jer mala je beba u kuci pa se treba bakterija malo vise cuvati. I kako se sapun poceo koristiti pocesmo se svi cesati po rukama. Pogledamo na kutiji zemlju porijekla: EGIPAT!!!!!!
Elem, trebace i dalje citati deklaracije na svemu i svacemu.
:( :x
"Tu nas cijene"????

PS. Samo da napomenem da smo isti sapun, samo proizveden u EU, koristili i prije i bio je potpuno drugaciji.
ZZZlica

#2 Re: DM trgovine za Bosance

Post by ZZZlica »

Ja uvijek čitam deklaraciju, tj. porijeklo proizvoda jer nam ovdje tuše neke lijeve (istočno-evropske) verzije poznatih proizvoda, npr. Panten nije čak ni iste boje, a kamoli konzistencije, Dove sapun isto tako, a i neki deterdženti u kutiji(npr. Ariel)... ako me već država (sic!) neće zaštititi od potencijalno opasnih supstanci, pokušavam sama to uraditi... najmanja vjerovatnoća da kupiš "falš" je kod HR i SLO robe, brendovi kod nas su skoro svi dupljaci :(
VjecitiStudent

#3 Re: DM trgovine za Bosance

Post by VjecitiStudent »

Sto je najgore, to nisu laznjaci u pravom smislu te rijeci u smislu da neko ilegalno to proizvodi i distribuira, vec proizvodi losijeg kvaliteta koji su namjenski proizvedeni za "lijeva" trzista.
Ponadah se na trenutak da ce DM biti drugaciji, nazalost, valja nam i dalje etikete citati :(

Zakljucak: TU ME NE CIJENE!
burekodsira

#4 Re: DM trgovine za Bosance

Post by burekodsira »

cjene te toliko koliko te zakon domovine cjeni!
Ponekad s'proljeca

#5 Re: DM trgovine za Bosance

Post by Ponekad s'proljeca »

To su sve skart proizvodi koji nisu prosli kontrolu, pa se tuse u 3 zemlje gdje i nas svrstavaju!!!!!!!! Nekad je i ZORA cokolade tako budzasto prodavala na kilu!!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: DM trgovine za Bosance

Post by PipiDugaDevetka »

Paziti da na originalnoj etiketi nema jezika naroda istočne i srednje Evrope!
Ovo važi i za čokolade, keks, čips, flips, pips,....Tave, posudje i slične stvari ako nemaju oznaku CE, NE kupuj!
Cijeli članak: Klikni ovdje! wrote:Sudac je prihvatio dokaze obrane, među kojima i mišljenje Državnog inspektorata te Kemijskog fakulteta da "Ariel" nije ekološki prihvatljiv zbog čega bi na ambalaži morao imati znak mrtve ribe. Kao najbitniji dokaz sud je izdvojio brojne pritužbe građana koje je zaprimila udruga "Potrošač". Zaključio je i da nije bilo klevete jer je osnovna djelatnost društva "Potrošač" dobrobit kupaca.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: DM trgovine za Bosance

Post by PipiDugaDevetka »

Ponekad s'proljeca wrote:To su sve skart proizvodi koji nisu prosli kontrolu, pa se tuse u 3 zemlje gdje i nas svrstavaju!!!!!!!! Nekad je i ZORA cokolade tako budzasto prodavala na kilu!!!!
Moj jarane @Ponekad s'proljeća,
Da je meni jedno 6 kila ZORINIH rum-pločica iz sedamdesetih/osamdesetih,...Pa, ZORA i sarajevska Safunjara su uništene da bi mi morali kupovati današnje GMO+E aditivi čokolade od kojih djeca sanjaju nakaze i P&G safune/kaladonte.
texel

#8 Re: DM trgovine za Bosance

Post by texel »

po mom mišljenju i iskustvu ,u BiH je jedino NIVEA original. sve ostalo je East Europe 3.klasa.
d2

#9 Re: DM trgovine za Bosance

Post by d2 »

ja sam se jedno vrijeme tusirao ne znam sada kojim samponom za tusiranje i svaki put nakon tusiranja pakao, ubijem se od svraba... kontao cijelo vrijeme ja puko, nesto zivcan vako nako... eto sad vidim da moze biti do sapuna...
randooom

#10 Re: DM trgovine za Bosance

Post by randooom »

...i sto je najgore, dosta identicnih artikala prodaju po cijeni visoj za 20 - 30 % nego u ovim "nasim" marketima...

Zlo! :x
d2

#11 Re: DM trgovine za Bosance

Post by d2 »

evo sam bas pogledao dove sapun, bogami ni traga balkanskim jezicima a pise da je made in germany.
lamija_SA

#12 Re: DM trgovine za Bosance

Post by lamija_SA »

PipiDugaDevetka wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:To su sve skart proizvodi koji nisu prosli kontrolu, pa se tuse u 3 zemlje gdje i nas svrstavaju!!!!!!!! Nekad je i ZORA cokolade tako budzasto prodavala na kilu!!!!
Moj jarane @Ponekad s'proljeća,
Da je meni jedno 6 kila ZORINIH rum-pločica iz sedamdesetih/osamdesetih,...Pa, ZORA i sarajevska Safunjara su uništene da bi mi morali kupovati današnje GMO+E aditivi čokolade od kojih djeca sanjaju nakaze i P&G safune/kaladonte.
Ja isto kontam...da mi je ZORA.
Imali su onaj fenomenalni eurokrem i banana čokoladice. Ima se i sad kupiti i bananica i eurokrema, ali nije to to.
dushmanka_sa

#13 Re: DM trgovine za Bosance

Post by dushmanka_sa »

Ja sam zadovoljna jedino sa Niveinim proizvodima, tako da i ja i dijete koristimo Niveu, od sapuna do mlijeka za tijelo, kreme za kosu... Baš sve. Ovo ostalo je smeće, a probala sam stvarno dosta toga, jer sam dugo tražila šampon za svoju nekadašnju dugu kosu.
AdnanSA

#14 Re: DM trgovine za Bosance

Post by AdnanSA »

Koristim sve i svašta a najviše kabaš. Nikada nisam imao nikakvih problema. Izgleda da sam neki debelokožac :D :D :D :D
spreca

#15 Re: DM trgovine za Bosance

Post by spreca »

d2 wrote:ja sam se jedno vrijeme tusirao ne znam sada kojim samponom za tusiranje i svaki put nakon tusiranja pakao, ubijem se od svraba... kontao cijelo vrijeme ja puko, nesto zivcan vako nako... eto sad vidim da moze biti do sapuna...

He he he pa naj jednostavnije nemoj se kupat -tusirati :D sala

Uopste me nebi zacudilo da neka inspecija otkrije da se mnogi proizvodi proizvode u BiH mozda po nekim podrumima kao sto je jos uvijek slucaj po nekim zemljama jugoistocne evrope(znam iz iskustva)
upravnik

#16 Re: DM trgovine za Bosance

Post by upravnik »

meni je najveća muka od poljske Nutelle :x :x :x
VjecitiStudent

#17 Re: DM trgovine za Bosance

Post by VjecitiStudent »

upravnik wrote:meni je najveća muka od poljske Nutelle :x :x :x
A meni je najveca muka od srbijanskog Carlsberga ili Tuborga ...
Amazonka27

#18 Re: DM trgovine za Bosance

Post by Amazonka27 »

d2 wrote:ja sam se jedno vrijeme tusirao ne znam sada kojim samponom za tusiranje i svaki put nakon tusiranja pakao, ubijem se od svraba... kontao cijelo vrijeme ja puko, nesto zivcan vako nako... eto sad vidim da moze biti do sapuna...
Rexona?
čičamiča

#19 Re: DM trgovine za Bosance

Post by čičamiča »

Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici?
Da li znate šta je tehnološki proces?
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda?
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije?

Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta.

Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim.

Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista?
Amazonka27

#20 Re: DM trgovine za Bosance

Post by Amazonka27 »

čičamiča wrote:Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici?
Da li znate šta je tehnološki proces?
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda?
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije?

Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta.

Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim.

Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista?
jesi li probao coca colu u hrvatskoj, u bosni i u srbiji...ili negdje dalje?Ima li razlike?
čičamiča

#21 Re: DM trgovine za Bosance

Post by čičamiča »

Nema!
king kong

#22 Re: DM trgovine za Bosance

Post by king kong »

čičamiča wrote:Nema!
ima, nije velika ali ima...

ali zato ima ogromna razlika između njemačke i ove ovdje što nama tuše...
Amazonka27

#23 Re: DM trgovine za Bosance

Post by Amazonka27 »

čičamiča wrote:Nema!
:skoljka:
čičamiča

#24 Re: DM trgovine za Bosance

Post by čičamiča »

A gdje se pravi Coca Cola koju pijemo u BiH?
cappy_tempo

#25 Re: DM trgovine za Bosance

Post by cappy_tempo »

ima razlike i to se vidim slucajno sam se zadesio kad su cesi , ita, i ostali kupovali colu u orebicu cekaju trajekt i gledam frka neka pridjem cola nasa iz BiH imali nekih problema sa svojom i uvezli iz BIH
Post Reply