Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
- madner
#101 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Ko se rano ozeni, duze se kaje.
Ako hoces biti sretan jedan dan, napij se.
Ako hoces biti sretan jednu godinu, ozeni se.
Ako hoces biti sretan sedam godina, napravi vrt.
Stara Kineska.
Stara Kineska.
-
istocnjak
#102 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
De ba smiri se više, totalno si ekspandirao.madner wrote:Ko se rano ozeni, duze se kaje.
Stara Kineska.
- madner
#103 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Nemoj koristit rijeci ako ne znas sta znace. 
- terapija
#104 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Ode tema totalno u qoo.. ehm pardon hocu reci off-topic
-
istocnjak
#105 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Što se tiče tebe riječi nisu dovoljne, nego ti se pod hitno oženi i bičemo svi sretni i mirni - od tebe.madner wrote:Nemoj koristit rijeci ako ne znas sta znace.
-
istocnjak
#106 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
U pravi si stvarno je dosta jer u svemu treba imati mjeru pa i u šali.terapija wrote:Ode tema totalno u qoo.. ehm pardon hocu reci off-topic
- madner
#107 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
istocnjak wrote:Što se tiče tebe riječi nisu dovoljne, nego ti se pod hitno oženi i bičemo svi sretni i mirni - od tebe.madner wrote:Nemoj koristit rijeci ako ne znas sta znace.
Aj ovaj je bio dobar.
- ljubav_aha
#108 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
znaci,osoba koja je manje sretna ili vrlo nesretna treba da se jedino nada u bolji zivot,jer ionako nema izbora,znaci,nada je dovoljna za prezivljavanje,hmistocnjak wrote:Istinska ravnoteža jednog Islamskog života je utvrđena strahom od Allahove dž.š. pravedne kazne za grijehe i zločine, ali i iskrenim ubjeđenjem u Allahovu dž.š. beskrajnu milost, kao i trajni užitak i nagradu za dobra djela i naše iskreno obožavanje samo Njega Uzvišenog. A život bez straha od Allaha dž.š vodi u grijeh i nepokornost, a vjerovanje da smo griješili toliko da Bog neće oprostiti čovjeku samo dovodi u stanje očajanja. U svijetlu ovih činjenica, Islam uči da samo zavedeni (neupućeni) mogu očajavati u nadi za Allahovu milost, i samo su veliki kriminalci (i nevjernici) bez straha od Allaha – Njihovog Stvoritelja i Sudca i Njegove kazne. Kur’an časni također sadrži i objašnjava mnogo o životu nakon Sudnjeg Dana. Muslimani vjeruju da će na kraju svim ljudima biti suđeno od strane Allaha dž.š Uzvišenog, najpravednijeg Sudca, za njihova uvjerenja i djela u svom ovozemaljskom životu. Dovoljno je reći da Islam uči da je život samo test dat od Allaha dž.š. – Stvoritelja Uzvišenog i Mudrog, i da će sva ljudska stvorenja odgovarati pred Allahom dž.š. za ono što su učinili sa svojim životom. A iskrena vjera u život, poslije smrti je ključ za uravnotežen i moralan život. U suprotnom, na život se gleda kao ne kraj postojanja što uzrokuje da ljudi bivaju sve više sebični, nemoralni, materijalisti te slijepi prema svojim (negativnim) postupcima.
Samim činom neslijeđenja upute od Allaha dž.š. za sreču na ovom i onom svijetu to jeste kada žena odbije ovu uputu i ne želi da se pokori istoj i pokrije se u ime Allaha dž.š. takva ženska osoba je sama sebe diskriminirala i ponizila. Primjere raznih poniženja kroz koja danas nepokrivene žene u BiH prolaze možemo vidjeti na svakom koraku a najgore primjere poniženja za današnje žene u BiH mogu se praktično vidjeti na klinikama i ginekologijama - kada iste takve osobe u braku zbog svoga načina života koji su ranije vodile dok su bile neudate i raznih polnih infekcija u upala koje su svojim otkrivanjem u toku svoga neredovnog i nemoralnog načina života zaradile - ne mogu normalno da rode samo jedno djete pa čitave familije budu unesrečene zbog toga i sa njene i sa muževe strane. A naše moralne nane koje su u sebi imale stida radjale su prije po desetero i više djece bez ikakvih problema.
Žena nepokorna Allahu dž.š. je sama sebe diskriminirala.
drugo,ovecvidno je da nemas pojma o ginekoloskim problemima zene,mnoge zene koje vode,kako ti kazes moralan seksualni zivot,imaju npr. problem sa zacecem
hm,vjerovati u Boga sa dozom straha
-
istocnjak
#109 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Počela si i sviječe okolo držati pa znaš ko je moralan a ko nije.ljubav_aha wrote:znaci,osoba koja je manje sretna ili vrlo nesretna treba da se jedino nada u bolji zivot,jer ionako nema izbora,znaci,nada je dovoljna za prezivljavanje,hmistocnjak wrote:Istinska ravnoteža jednog Islamskog života je utvrđena strahom od Allahove dž.š. pravedne kazne za grijehe i zločine, ali i iskrenim ubjeđenjem u Allahovu dž.š. beskrajnu milost, kao i trajni užitak i nagradu za dobra djela i naše iskreno obožavanje samo Njega Uzvišenog. A život bez straha od Allaha dž.š vodi u grijeh i nepokornost, a vjerovanje da smo griješili toliko da Bog neće oprostiti čovjeku samo dovodi u stanje očajanja. U svijetlu ovih činjenica, Islam uči da samo zavedeni (neupućeni) mogu očajavati u nadi za Allahovu milost, i samo su veliki kriminalci (i nevjernici) bez straha od Allaha – Njihovog Stvoritelja i Sudca i Njegove kazne. Kur’an časni također sadrži i objašnjava mnogo o životu nakon Sudnjeg Dana. Muslimani vjeruju da će na kraju svim ljudima biti suđeno od strane Allaha dž.š Uzvišenog, najpravednijeg Sudca, za njihova uvjerenja i djela u svom ovozemaljskom životu. Dovoljno je reći da Islam uči da je život samo test dat od Allaha dž.š. – Stvoritelja Uzvišenog i Mudrog, i da će sva ljudska stvorenja odgovarati pred Allahom dž.š. za ono što su učinili sa svojim životom. A iskrena vjera u život, poslije smrti je ključ za uravnotežen i moralan život. U suprotnom, na život se gleda kao ne kraj postojanja što uzrokuje da ljudi bivaju sve više sebični, nemoralni, materijalisti te slijepi prema svojim (negativnim) postupcima.
Samim činom neslijeđenja upute od Allaha dž.š. za sreču na ovom i onom svijetu to jeste kada žena odbije ovu uputu i ne želi da se pokori istoj i pokrije se u ime Allaha dž.š. takva ženska osoba je sama sebe diskriminirala i ponizila. Primjere raznih poniženja kroz koja danas nepokrivene žene u BiH prolaze možemo vidjeti na svakom koraku a najgore primjere poniženja za današnje žene u BiH mogu se praktično vidjeti na klinikama i ginekologijama - kada iste takve osobe u braku zbog svoga načina života koji su ranije vodile dok su bile neudate i raznih polnih infekcija u upala koje su svojim otkrivanjem u toku svoga neredovnog i nemoralnog načina života zaradile - ne mogu normalno da rode samo jedno djete pa čitave familije budu unesrečene zbog toga i sa njene i sa muževe strane. A naše moralne nane koje su u sebi imale stida radjale su prije po desetero i više djece bez ikakvih problema.
Žena nepokorna Allahu dž.š. je sama sebe diskriminirala.![]()
drugo,ovecvidno je da nemas pojma o ginekoloskim problemima zene,mnoge zene koje vode,kako ti kazes moralan seksualni zivot,imaju npr. problem sa zacecem![]()
hm,vjerovati u Boga sa dozom strahazar je nemoguce zivjeti posteno i iskreno vjerovati u Boga bez straha
![]()
- arzuhal
#110 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
@istocnjak i @madner
Vas dvojica ste mi najdraži tandem na forumu sa-x, bremenit konfliktnim stavovima
. Đahkad mi se učini da ste zajedno i u obdaništu bili. I kao takvi, podsjećate me, na najljepši način, na onu dvojicu likova iz "The Muppet Showa", one dede što se vazda svađaju a ne gumo jedan bez drugog. I tu ste me kupili
S obzirom da ovu Bosnu volim ko budala, vas dvojica ste mi njeni pravi predstavnici. Sa svim njenim nesuglasicama. I Ferhadijama. Živjeli
(nadam se da nisam previše patetičan
)
Vas dvojica ste mi najdraži tandem na forumu sa-x, bremenit konfliktnim stavovima
(nadam se da nisam previše patetičan
-
istocnjak
#111 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Ma dobar si ti meni pravo isti si k'o Kermit iz pomenutog showa, kažeš nešto pametno pa onda lupiš - niđe veze.arzuhal wrote:@istocnjak i @madner
Vas dvojica ste mi najdraži tandem na forumu sa-x, bremenit konfliktnim stavovima. Đahkad mi se učini da ste zajedno i u obdaništu bili. I kao takvi, podsjećate me, na najljepši način, na onu dvojicu likova iz "The Muppet Showa", one dede što se vazda svađaju a ne gumo jedan bez drugog. I tu ste me kupili
S obzirom da ovu Bosnu volim ko budala, vas dvojica ste mi njeni pravi predstavnici. Sa svim njenim nesuglasicama. I Ferhadijama. Živjeli
![]()
(nadam se da nisam previše patetičan)
- arzuhal
#112 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
istocnjak wrote:Ma dobar si ti meni pravo isti si k'o Kermit iz pomenutog showa, kažeš nešto pametno pa onda lupiš - niđe veze.arzuhal wrote:@istocnjak i @madner
Vas dvojica ste mi najdraži tandem na forumu sa-x, bremenit konfliktnim stavovima. Đahkad mi se učini da ste zajedno i u obdaništu bili. I kao takvi, podsjećate me, na najljepši način, na onu dvojicu likova iz "The Muppet Showa", one dede što se vazda svađaju a ne gumo jedan bez drugog. I tu ste me kupili
![]()
(nadam se da nisam previše patetičan)
- minci
#113 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Moralan seksualni zivot zene se smatra bez abortusa, ne ubijanjem nastalog zivota u zeni!ljubav_aha wrote: drugo,ovecvidno je da nemas pojma o ginekoloskim problemima zene,mnoge zene koje vode,kako ti kazes moralan seksualni zivot,imaju npr. problem sa zacecem![]()
Ko ima pojma o ginekoloskim problemima zene ili ne evo u vezi toga jednog doktorskog misljenja:
Ako se uzme u obzir činjenica da pojedine žene u toku svoje reproduktivne dobi urade pet, šest ili više abortusa (postoje i slučajevi žena koje su se tom zahvatu podvrgle i 20 puta), onda se s spravom može govoriti o neodgovornosti - prema vlastitom zdravlju prije svega, jer je evidentno iz prethodnih brojeva da se abortus koristi kao vid kontracepcije.
Najgori vid kontracepcije, dodali bi stručnjaci. Jer pobačaj može izazvati
zdravstvene komplikacije kod žena, te u nekim slučajevima dovesti i do trajne nemogućnosti začeća, tj. steriliteta.
Neke od tzv. ranih komplikacija jesu perforacija materice do koje dolazi ukoliko instrument probije zid materice. Usljed perforacije, nemogućnosti da se materica skupi ili zaostalog tkiva, moguće je jako krvarenje iz materice kao još jedna rana komplikacija.
Takođe, prisutna je i mogućnost infekcije kao jedna od najčešćih komplikacija, jer čak i onda kada se koriste sterilni instrumenti i antiseptici postoji mogućnost da bakterije dospiju do materice. A ako se ne liječi infekcija može prouzrokovati ozbiljna oboljenja, sterilitet pa i smrt. Neke od dodatnih komplikacija su i priraslice, teškoće pri ponovnom začeću… Ukoliko se abortus izvodi u poodmakloj trudnoći veći su i izgledi da će doći do neželjenih efekata. Osim posljedica po fizičko, odnosno reproduktivno zdravlje žene abortus često ostavlja i psihičke posljedice.
Ako se ima sve navedeno u vidu zaista je teško shvatiti zašto se parovi koji ne žele dijete, uprkos dostupnosti kontraceptivnih sredstava, okreću najprimitivnijoj i najnepouzdanijoj – prekinutom snošaju, a onda abortusu kao rezervnoj varijanti. Zastrašujuće, pa čak i pomalo morbidno zvuči pravdanje tipa “nema veze, ako i zatrudnim, uvijek mogu na abortus”. Ako se imaju u vidu pojedini primjeri žena sa dvocifrenim brojem abortusa stiče se utisak da je to za njih postalo “normalno”, rutina slična odlasku kod zubara gdje razmišljanjima tipa da li ubijam jedan život apsolutno nema mjesta
“Činjenica je da vrlo malo žena koristi kontaceptive”, ističe doktorica Ećim-Zlojutro u cilju sprečavanja neželjene trudnoće i seksualno prenosivih bolesti koje za posljedicu često imaju nemogućnost ostvarivanja potomstva kod oba pola.
-
istocnjak
#114 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Za ovo su najviše odgovorne majke ovih djevojčica jer su iste radile te abortuse godinama pa im je to "normalno". Priča mi jedan prijatelj da na ovim državnim klinikama poslije ponoči bude gužva kao na autobuskoj stanici. Majke dovode kčerke od 13 godina pa naviše da rade abortuse i to masno plačaju ovim pokvarenim doktorima a hvala Allahu dž.š. na Njegovoj milosti pa nisu svi isti ima ih i koji razmišljaju o preseljenju na Ahiretu pa to ne pomišljaju da rade.
- Gaia
#115 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
ja bih rekla da su zato odgovorni perverznjaci koji zavode maloljetne djevojcice, a nikako majke. treba imati obraza i stvari postaviti na pravo mjesto koje im pripada.istocnjak wrote:Za ovo su najviše odgovorne majke ovih djevojčica jer su iste radile te abortuse godinama pa im je to "normalno". Priča mi jedan prijatelj da na ovim državnim klinikama poslije ponoči bude gužva kao na autobuskoj stanici. Majke dovode kčerke od 13 godina pa naviše da rade abortuse i to masno plačaju ovim pokvarenim doktorima a hvala Allahu dž.š. na Njegovoj milosti pa nisu svi isti ima ih i koji razmišljaju o preseljenju na Ahiretu pa to ne pomišljaju da rade.
- travar
#116 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Teško natjerati žabu u vodu 
- Gaia
#117 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
rekoh; treba imati obraza. 
-
istocnjak
#118 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Majke su "uzrok" jer im govore "papanke se pokrivaju i idu u džamiju idi ti sine na ulici obuci minjak pa sebi traži nafaku" a perverznjaci su "posljedica" nakon toga. Građanko.Gaia wrote:ja bih rekla da su zato odgovorni perverznjaci koji zavode maloljetne djevojcice, a nikako majke. treba imati obraza i stvari postaviti na pravo mjesto koje im pripada.istocnjak wrote:Za ovo su najviše odgovorne majke ovih djevojčica jer su iste radile te abortuse godinama pa im je to "normalno". Priča mi jedan prijatelj da na ovim državnim klinikama poslije ponoči bude gužva kao na autobuskoj stanici. Majke dovode kčerke od 13 godina pa naviše da rade abortuse i to masno plačaju ovim pokvarenim doktorima a hvala Allahu dž.š. na Njegovoj milosti pa nisu svi isti ima ih i koji razmišljaju o preseljenju na Ahiretu pa to ne pomišljaju da rade.
- Gaia
#119 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
test o odgojenosti se oslikava ponasanjem u prepirci.istocnjak wrote:Majke su "uzrok" jer im govore "papanke se pokrivaju i idu u džamiju idi ti sine na ulici obuci minjak pa sebi traži nafaku" a perverznjaci su "posljedica" nakon toga. Građanko.Gaia wrote:ja bih rekla da su zato odgovorni perverznjaci koji zavode maloljetne djevojcice, a nikako majke. treba imati obraza i stvari postaviti na pravo mjesto koje im pripada.istocnjak wrote:Za ovo su najviše odgovorne majke ovih djevojčica jer su iste radile te abortuse godinama pa im je to "normalno". Priča mi jedan prijatelj da na ovim državnim klinikama poslije ponoči bude gužva kao na autobuskoj stanici. Majke dovode kčerke od 13 godina pa naviše da rade abortuse i to masno plačaju ovim pokvarenim doktorima a hvala Allahu dž.š. na Njegovoj milosti pa nisu svi isti ima ih i koji razmišljaju o preseljenju na Ahiretu pa to ne pomišljaju da rade.
a za prepirku su potrebni dvoje > ostajes sam.
-
izvor
#120 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
POlahko brate. Nije sve tako crno-bijelo. malo si ovdje grubo izrekao neke tvrdnje. Perverznjak je perverznjak. To sto djevojke izlaze u minjacima, ne oslobadja ga optuzbe. Nije svaka zena necasna ako se oskudno obukla. Niti ijedna normalna majka nece ovo reci sto si naveo.istocnjak wrote:Majke su "uzrok" jer im govore "papanke se pokrivaju i idu u džamiju idi ti sine na ulici obuci minjak pa sebi traži nafaku" a perverznjaci su "posljedica" nakon toga. Građanko.
Jok. Ima mandera.Gaia wrote:a za prepirku su potrebni dvoje > ostajes sam.
- Bosanac sa dna kace
#121 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
ne, ne moraju se one pokrivat da izgledaju ko da su umotane ko u vrecu, ali licno sam se uvjerio kako mnoge majke govore svojim djevojcicama da trebaju da nose malo krace da ne bi bile zaostaleistocnjak wrote:Majke su "uzrok" jer im govore "papanke se pokrivaju i idu u džamiju idi ti sine na ulici obuci minjak pa sebi traži nafaku" a perverznjaci su "posljedica" nakon toga. Građanko.Gaia wrote:ja bih rekla da su zato odgovorni perverznjaci koji zavode maloljetne djevojcice, a nikako majke. treba imati obraza i stvari postaviti na pravo mjesto koje im pripada.istocnjak wrote:Za ovo su najviše odgovorne majke ovih djevojčica jer su iste radile te abortuse godinama pa im je to "normalno". Priča mi jedan prijatelj da na ovim državnim klinikama poslije ponoči bude gužva kao na autobuskoj stanici. Majke dovode kčerke od 13 godina pa naviše da rade abortuse i to masno plačaju ovim pokvarenim doktorima a hvala Allahu dž.š. na Njegovoj milosti pa nisu svi isti ima ih i koji razmišljaju o preseljenju na Ahiretu pa to ne pomišljaju da rade.
- piupiu
#122 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Istocnjace, ne radi se o sukobu sela i grada, nego od oslobadjanju perverznjaka od NJEGOVE odgovornosti da bude moralan. Ili oslobadjanje od odgovornosti, tacka, bez objasnjenja. Zena ne moze biti 'kriva' za moral, nemoral, perverziju, odgovornost ili neodgovornost pola dunjaluka kojem nesto visi medju nogama.istocnjak wrote:Majke su "uzrok" jer im govore "papanke se pokrivaju i idu u džamiju idi ti sine na ulici obuci minjak pa sebi traži nafaku" a perverznjaci su "posljedica" nakon toga. Građanko.Gaia wrote:ja bih rekla da su zato odgovorni perverznjaci koji zavode maloljetne djevojcice, a nikako majke. treba imati obraza i stvari postaviti na pravo mjesto koje im pripada.istocnjak wrote:Za ovo su najviše odgovorne majke ovih djevojčica jer su iste radile te abortuse godinama pa im je to "normalno". Priča mi jedan prijatelj da na ovim državnim klinikama poslije ponoči bude gužva kao na autobuskoj stanici. Majke dovode kčerke od 13 godina pa naviše da rade abortuse i to masno plačaju ovim pokvarenim doktorima a hvala Allahu dž.š. na Njegovoj milosti pa nisu svi isti ima ih i koji razmišljaju o preseljenju na Ahiretu pa to ne pomišljaju da rade.
-
istocnjak
#123 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Zamolio bih sve da se malo koncentrišu i da naprave razliku između "uzroka" i "posljedice" to je veoma bitno. Ako neko (curica) zbog nekog "uzroka" svjesno izađe na ulicu jer ga je neko navratio (majka) i izleti pred auto (perverznjak) koje se brzo kreče ima če "posljedice". Naravno da su perverznjaci krivi i da če odgovarati na Ahiretu (onom svijetu) za ono što rade ali su oni samo "posljedica". Zato Islam čovjeka uči "prevenciji" prije nego što se nešto desi.
- piupiu
#124 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Ne, on ima odgovornost da odgovara za svoje postupke na ovome svijetu prije svega.istocnjak wrote:Zamolio bih sve da se malo koncentrišu i da naprave razliku između "uzroka" i "posljedice" to je veoma bitno. Ako neko (curica) zbog nekog "uzroka" svjesno izađe na ulicu jer ga je neko navratio (majka) i izleti pred auto (perverznjak) koje se brzo kreče ima če "posljedice". Naravno da su perverznjaci krivi i da če odgovarati na Ahiretu (onom svijetu) za oni što rade ali su oni samo "posljedica".
-
istocnjak
#125 Re: Diskiriminacija zene muslimanke u Evropi
Tako je i treba da odgovara ali ono što on uradi je "posljedica" dok je "uzrok" slobodno i raskalašeno ponašanje djevojaka prema muškarcima, osamljivanje u stanovima, autima itd.piupiu wrote:Ne, on ima odgovornost da odgovara za svoje postupke na ovome svijetu prije svega.istocnjak wrote:Zamolio bih sve da se malo koncentrišu i da naprave razliku između "uzroka" i "posljedice" to je veoma bitno. Ako neko (curica) zbog nekog "uzroka" svjesno izađe na ulicu jer ga je neko navratio (majka) i izleti pred auto (perverznjak) koje se brzo kreče ima če "posljedice". Naravno da su perverznjaci krivi i da če odgovarati na Ahiretu (onom svijetu) za oni što rade ali su oni samo "posljedica".