Disel Filozofija?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Lesli Eldridž
#201 Re: Disel Filozofija?
Nije uredu vrijeđati ljude.
-
AdnanSA
#202 Re: Disel Filozofija?
Cudi me kako za tako dugog boravka u Kanadi nisi se dovoljno emancipovao i shvatio da nije bitno ko je odakle slegao nego ko je kakav kao osoba te da li posjeduje ljudske kvalitete. Vjerovatno si mogao primjetiti kako je Kanada useljenicka zemlja i da su svi jednaki. Vjerovatno se tamo falis pred ostalim useljenicima kako si ti iz opstine Centar.Jos moras provesti vremena na zapadu boga mi, jos Balkanska krvi vri u tvojim venama.
-
jefferson
#203 Re: Disel Filozofija?
aha, to ti kao neko ko je probao jel sve diesel masine nove tehnologije! Cek da Alfa dodje iduce godine sa JTD masinama pa da 1.9 JTD ocita lekciju Malibuu kojeg si nekoc cini mi se vozio!whow wrote:Honde i Corolle koje se prodaju u Americi dolaze sa standardnim 1.8L masinama od 140 konja i to su vise manje najslabija vozila koje mozes vidjeti na cestama. Tesko je diskutovati o saobracaju sa osobama koje su prvi put vidjele semafor 96-te godine nakon sto su shljegli u Sarajevo iz kojekakvih zabiti .... Tip je proveo 3 dana u Miltonu i odjednom je postao strucnjak za saobracaj . Ja u automobilu sto sluzbenom sto privatnom provodim minimalno 4 sata dnevno . Jucer sam primjera radi bio na tockovima od 6 ujutro do 5:30 poslijepodne i poznavanje saobracaja nije hobi ni zajebancija nego nuzda . @ AdnanSA ne vjerujem da je do mene obzirom da je voznja svakodnevni dio moga posla . TDI sam prodao izmedu ostaloga i zbog toga sto je to auto sporo do bola. Dizel je o.k. za Bosanskih brezuljaka i ulicica ali preko toga nista.AdnanSA wrote:Izgleda da je Whow podlegao americkoj propagandi da moras imati jako i zedno auto inace te nigdje nema.
U Miltonu ima vise nego dovoljno semafora a isao sam i do Toronta. Ni tragu nekom jurcanju niti startovanju.
Vidim da dosta vozaju male Hondice i Corolle sa 1,6 litara motorima a ti motori obisno imaju 100-115 ks.
Vozio sam igrom slucaja surinu Jettu TDI od 100 ks i niko mi nije svirao niti se bunio.
Izgleda da je do tebe.
-
whow
#204 Re: Disel Filozofija?
Ovaj forum odise papanlukom . Ne moze covjek postaviti temu ili predociti misljenje a da papani ne pocunu da vrijedaju i provociraju . Licno mi ne smeta obzirm od koga dolaze ovakve provokacije ali obzirom da sam na forumu da bih se druzio i razmjenjivao misljenja o automobilizmu a ne raspravljao sa kompleksasima koji vrijedaju ako neko ima drugacije misljenje od nihovoga a ne daj boze da neko ima bolje auto od njih . Izgleda da je doslo vrijeme da se pozdravimo sa ovim forumom i kazemo zbogom likovima poput Bega babica , AdnanaSA , kojekakvih drvosjeca i njima slicnima koji u biti i nisu zainteresirani za automobilizam nego uzivaju zacatavati sve moguce teme i provocirati one sa cijim se misljenjem ne slazu.jefferson wrote:aha, to ti kao neko ko je probao jel sve diesel masine nove tehnologije! Cek da Alfa dodje iduce godine sa JTD masinama pa da 1.9 JTD ocita lekciju Malibuu kojeg si nekoc cini mi se vozio!whow wrote:Honde i Corolle koje se prodaju u Americi dolaze sa standardnim 1.8L masinama od 140 konja i to su vise manje najslabija vozila koje mozes vidjeti na cestama. Tesko je diskutovati o saobracaju sa osobama koje su prvi put vidjele semafor 96-te godine nakon sto su shljegli u Sarajevo iz kojekakvih zabiti .... Tip je proveo 3 dana u Miltonu i odjednom je postao strucnjak za saobracaj . Ja u automobilu sto sluzbenom sto privatnom provodim minimalno 4 sata dnevno . Jucer sam primjera radi bio na tockovima od 6 ujutro do 5:30 poslijepodne i poznavanje saobracaja nije hobi ni zajebancija nego nuzda . @ AdnanSA ne vjerujem da je do mene obzirom da je voznja svakodnevni dio moga posla . TDI sam prodao izmedu ostaloga i zbog toga sto je to auto sporo do bola. Dizel je o.k. za Bosanskih brezuljaka i ulicica ali preko toga nista.AdnanSA wrote:Izgleda da je Whow podlegao americkoj propagandi da moras imati jako i zedno auto inace te nigdje nema.
U Miltonu ima vise nego dovoljno semafora a isao sam i do Toronta. Ni tragu nekom jurcanju niti startovanju.
Vidim da dosta vozaju male Hondice i Corolle sa 1,6 litara motorima a ti motori obisno imaju 100-115 ks.
Vozio sam igrom slucaja surinu Jettu TDI od 100 ks i niko mi nije svirao niti se bunio.
Izgleda da je do tebe.
Pozdrav
- Drvosjeca iz Dejcica
#205 Re: Disel Filozofija?
Ne kontam sta si te toliko upalio k'o kutnjak. Prvo, misljenje je k'o i guzica ima je svaka 'udala, drugo nisi nam na ovoj temi uspio argumentovano pojasniti zasti je benzin superiorniji od dizela osim sto si ponavljao iz posta u post da je TDI spor, spor i spor. TDI je samo jedna od tehnologija diesel motora dok se na common rail nisi ni osvrnuo jer ocito nisi ni vozio. Na moj post o novom Volvo D5 motoru sa dvije turbine nisi ni pisnuo, nisi imao sta da kazes, jer ocito ne znas pojasniti zasto je to benzin bolji od diesela osim sto ponavljas da si vozio TDI i da je spor. Dobro, culi smo tvoje subjektivno misljenje, ali ja kao i dobar dio ucesnika ove diskusije ne djele misljenje sa tobom cak su ti argumentovano podastrli cinjenice. I sta sada?whow wrote: Ovaj forum odise papanlukom . Ne moze covjek postaviti temu ili predociti misljenje a da papani ne pocunu da vrijedaju i provociraju . Licno mi ne smeta obzirm od koga dolaze ovakve provokacije ali obzirom da sam na forumu da bih se druzio i razmjenjivao misljenja o automobilizmu a ne raspravljao sa kompleksasima koji vrijedaju ako neko ima drugacije misljenje od nihovoga a ne daj boze da neko ima bolje auto od njih . Izgleda da je doslo vrijeme da se pozdravimo sa ovim forumom i kazemo zbogom likovima poput Bega babica , AdnanaSA , kojekakvih drvosjeca i njima slicnima koji u biti i nisu zainteresirani za automobilizam nego uzivaju zacatavati sve moguce teme i provocirati one sa cijim se misljenjem ne slazu.
Pozdrav
P.S. Ove djetinjaste nebuloze o porijeklu, prebrojavanju krvnih zrnaca i papcima nisu vrijedne spomena.
Za domaci zadatkevo ti jedan YouTube video, TDI 4,2 Q7 za 6,5 sekundi ubrzanje od 0-100 i 25 sekundi od 0-200km/h. Vjerujem da je to ta sporost o kojoj govoris.
- Bakir1
#206 Re: Disel Filozofija?
whow je moj idol,kakve argumente frajer ima,kulturu dijaloga,superiornost nad ostalim sugovornicima

- 101power
#207 Re: Disel Filozofija?
ma covjek je vozio jettu diesel u americi ,i meni je idol

- Bakir1
#208 Re: Disel Filozofija?
dodajem jos sposobnosti pokretanja glupih tema.to je moj kvisko

-
Lesli Eldridž
#209 Re: Disel Filozofija?
Da,da malo mu 140 konja...
Legenda je tip. 
-
jefferson
#210 Re: Disel Filozofija?
Ma diesel je spor nema sta:
-
edoze
#211 Re: Disel Filozofija?
ssangyong musso je poceo s proizvodnjom 95 godine,otkad se u taj auto ugradjuje navedeni motor...lijep pozdravwhow wrote:Pa gdje izvadi tog Cherokee ja iz 97 i 5.2 L masinu . Novi Cherokee dolazi sa 3.0 CDI Mercedes motorom i proizvodi oko 230 KS. Uporedujes 13 godina staroga Cherokija i novoga SSangyong to nema smisla . Pogledaj nove amerikance pa ces vidjeti sta su KS iako KS nema veze sa tim da li vozilo valja ili ne , gleda se citav paket . Evo kao sto sam negdje radnije naveo novi dodge caliber RT dolazi sa sa turbo masinom zapremnine 2.4 l koja proizvodi 285 KS eto to je pa 67 ks vise od tog tvoga SSang-shita a ima mnogo manju zapremninu .edoze wrote:@whow:ne znam sto kujes amerikance u zvijezde,ne mogu ni istocnim ni europskim autima pera odbit...ni po cemu nisu bolji,o potrosnji da ne pricam...konkretan primjer...americko...jeep grand cherokee,serija oko 97-98 godista...motor 5.2L...v8...220KS...istocno...ssangyong musso...3,2L...v6...218KS...i nemoj mi samo pricat o mjerenju snage,2% ti je na ovu snagu 5KS...i gdje se izgubi tih 2L zapremine?i sta rade ona dva klipa u cherokee-ju?o potrosnji da ni ne govorim,nazvao ja covjeka koji je prodavao ovo jeepa,5,2L,pitam za potrosnju,kaze 20-25KM plina,tada plin bio oko 0,90KM/l...
sto se teme tice,ja ganjam dzipove i ne bi benzinca,nema sanse,nijedan dizel nece potrosit preko 13-14 litara,a nijedan benzinac nece potrosit ispod 15-16,s pazljivom nogom na gasu...sto se terenaca tice,tu nema dvojbe,dizel je zakon...i dizeli sa velikim zapreminama ne stekcu kao G2...sto se tice luksuznih auta,tu je stvar ukusa,jer onu razliku u cijeni dobijes potrosnjom goriva...ko prelazi manje od 15 hiljada godisnje nema nikakve koristi od dizela...iako u Bosni dizel drzi cijenu bolje od benzina
-
edoze
#212 Re: Disel Filozofija?
pa ne moras 20 godina zivjet tamo da skontas da skripe gume na semaforu,kad se upali zelenowhow wrote:Honde i Corolle koje se prodaju u Americi dolaze sa standardnim 1.8L masinama od 140 konja i to su vise manje najslabija vozila koje mozes vidjeti na cestama. Tesko je diskutovati o saobracaju sa osobama koje su prvi put vidjele semafor 96-te godine nakon sto su shljegli u Sarajevo iz kojekakvih zabiti .... Tip je proveo 3 dana u Miltonu i odjednom je postao strucnjak za saobracaj . Ja u automobilu sto sluzbenom sto privatnom provodim minimalno 4 sata dnevno . Jucer sam primjera radi bio na tockovima od 6 ujutro do 5:30 poslijepodne i poznavanje saobracaja nije hobi ni zajebancija nego nuzda . @ AdnanSA ne vjerujem da je do mene obzirom da je voznja svakodnevni dio moga posla . TDI sam prodao izmedu ostaloga i zbog toga sto je to auto sporo do bola. Dizel je o.k. za Bosanskih brezuljaka i ulicica ali preko toga nista.AdnanSA wrote:Izgleda da je Whow podlegao americkoj propagandi da moras imati jako i zedno auto inace te nigdje nema.
Izgleda da je do tebe.
-
edoze
#213 Re: Disel Filozofija?
jel i ovo malo u kanadi