Dilema......za oženjene !!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zateznistub

#51 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by zateznistub »

Izlija wrote:Brak sa dobrim temeljima ništa neće srušiti a brak zasnovan na petljavini će se svakako raspasti. Moja žena radi u istoj kompaniji kao i ja već 9 godina (vrata do vrata ako sam u kancelariji, moj posao zahtjeva i terenski rad) i nisam imao nikakvih problema ( jer smo dječije bolesti davno prevazišli, puno prije nego je došla tu da radi ), to nam je kroz život puno značilo jer sa troje djece umjeće je žonglirati obaveze. Pođeš od obdaništa pa nastavi dalje, da neuzmeš u obzir kada je jedno od djece bolesno i kada se poklope termini treninga, sekcija i neznaš gdje udaraš. Vjerovatno bi puno teže mogli uskladiti sve to da neradimo u istoj kompaniji ( privatnik je a ne državne jasle ) i vjeruj mi da bi odgoj djece trpio jer im nebi mogli priuštiti adekvatno vrijeme da se njima posvetimo. Samo je bitno da posao ne trpi i da su svi poslovi završeni u predviđenom planu i roku, jedno drugo pokrijemo i uskačemo šta treba, nismo bezobrazni prema gazdi a ni prema kolegama s kojim radimo, ponekad povučemo više nego što nas kači a sve u cilju mira i rahatluka u firmi. Ako si izlazio sa suprugom po restoranima, klubovima, kafanama, svadbama itd. i ako te vidjela kako se ponašaš kada se malo ventili popuste i preživio si onda nemaš brige. Za sve drugo dobro razmisli prije nego i ti ostaneš bez posla jer bolje da neupoznaš ženu kad je ljubomora savlada.
Zato i radite 9 godina u istoj kompaniji.

A postavljaču:
jok ni u ludilu!
Još ako bi, gluho bilo, imala veču plaču od tebe...uzmi ubi pa se pušku....
dječak sa šibicama

#52 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dječak sa šibicama »

To da zena ima vecu platu od muza, to je vec zestoko ponizenje, jos ako komsije saznaju auuuuu oma lokaciju stana mijenjati.

Sramota, brete.
sumirprimus

#53 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by sumirprimus »

pod uslovom da nije patka.
jasta nego ces zaposlit.
dje nema para nema ni srece a kamol ljubavi.a obratno ne mora bit.
prazna ne puca.ni njoj ni tebi.
madner

#54 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by madner »

Zaposlis je, ako ne bude ferceralo lakse je tebi naci drugi posao nego njoj. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by _BataZiv_0809 »

JThomas wrote:ne treba tako crno gledati na stvari, može uvijek i gore. rade ljudi i za roditelje bračnih drugova! :D
Znam jednog-otišo u Čemeriku radi žemske i zaposlio se kod njenog ćaće :lol:

Eno ga vratio se, ko da je u Gvantanamu bio :run: :lol:
Nepass

#56 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Nepass »

jasko__ wrote:Pružila mi se prilika da zaposlim suprugu kod sebe u kancelariji (i ja sam uposleni, nisam vlasnik)..bili bi u istoj kancelariji..

Šta bi Vi uradili da ste na mom mjestu...jer me najbolji prijatelj odgovara od toga, kaže da ću se opeći (ljubomora ovo ono)...a inače sam čuo par puta da je to BAD IDEA :D

Inače u braku smo skoro 6 godina, imamo kćerku...da napomenem da nije neka prijeka potreba (hvala Bogu) za novcem...mada dodatni keš je i jedini razlog zbog kojeg bih i prihvatio to...
Ne znam bih li izdržao, prije bi sebe zaposlio na to radno mjesto i duplo više/duže radio.
Firma ok ali kancelarija teško
dalmatinka 007

#57 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dalmatinka 007 »

ovisi u kakvon ste odnosu inace.

ne mora uopce znaciti da bi zajednicka kancelarija bila losa ideja, zakljucate se na 5 min :evil:
to doma em ne mos,em mislis sta ces skuvat, cega se prvo uvatit itd itd.
osin ako nemate zenu za kucanske poslove :D
Ramzess Veliki

#58 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Ramzess Veliki »

_BataZiv_0809 wrote:
JThomas wrote:ne treba tako crno gledati na stvari, može uvijek i gore. rade ljudi i za roditelje bračnih drugova! :D
Znam jednog-otišo u Čemeriku radi žemske i zaposlio se kod njenog ćaće :lol:

Eno ga vratio se, ko da je u Gvantanamu bio :run: :lol:
:lol: :lol: :lol: Za očekivati. :D
Ozenjeni

#59 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Ozenjeni »

Nije baš najbolja ideja... ista firma pa hajde...ali kancelarija...
libra123

#60 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by libra123 »

jasko__ wrote:Pružila mi se prilika da zaposlim suprugu kod sebe u kancelariji (i ja sam uposleni, nisam vlasnik)..bili bi u istoj kancelariji..

Šta bi Vi uradili da ste na mom mjestu...jer me najbolji prijatelj odgovara od toga, kaže da ću se opeći (ljubomora ovo ono)...a inače sam čuo par puta da je to BAD IDEA :D

Inače u braku smo skoro 6 godina, imamo kćerku...da napomenem da nije neka prijeka potreba (hvala Bogu) za novcem...mada dodatni keš je i jedini razlog zbog kojeg bih i prihvatio to...
Nisi napisao sta bi ona zeljela,mozda zena i nebi da radi.Ja vec dosta dugo sanjam penziju:)
trcicu trceci

#61 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by trcicu trceci »

Ta neka sranja kao treba imati slobodnog vremena, ne valja stalno skupa su samo izvlakusa jer se iza njih krije da brak bas nije idealan.

Nase pradede, i pranene su stalno bili skupa radeci na polju. Ako meni nije problem bio biti sa sestrom ili mamom stalno, onda ne vidim sto bi sa zenom. Ako se dvoje vole to je plus, u suprotnom znamo sta je
Amidja

#62 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Amidja »

Ako nije potreba za novcem, nemoj to raditi.. Unijet cete monotoniju u svoj zivot, konstantno cete biti skupa, znat cete sta se sve desava jednom drugom..Uglavnom, losa ideja skroz.. Pricam iz iskustva
dulekrele

#63 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dulekrele »

trcicu trceci wrote:Nase pradede, i pranene su stalno bili skupa radeci na polju. Ako meni nije problem bio biti sa sestrom ili mamom stalno, onda ne vidim sto bi sa zenom. Ako se dvoje vole to je plus, u suprotnom znamo sta je
ja poredenja u pm...moram reci ali samo bi budala mogao da radi sa zenom u istoj firmi...nije vrijedno ni jos jedne plate a dobit ces pakao od braka a na kraju neces ni imati brak. :roll:
dulekrele

#64 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dulekrele »

sunceKOtepsija wrote:
Izlija wrote:Samo je bitno da posao ne trpi
:thumbup:
hebo posao ako ces stalno biti u konfliktu sa zenom...samo je bitno da brak ne trpi a trpit ce sigurno.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#65 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Zviz »

Ljubomoran biti? Zbog cega, jer prica sa nekim drugim muskarcom tj. kolegom? Ako je tako onda predlozi sefu da na tom odjelu samo smiju biti zaposleni oni koji mogu dokazati da su bar 6 godina u braku :D Ljubomora ce ti biti najmanji problem. Najveci ce ti biti ako ne znate se profesionalno ponasati, pa cete poceti i sebi i drugima dosadjivati tj. ici na zivice. Jer ce se od vas traziti da ste tu kao da niste niko nista jedno drugom. A onda ima i ona manjak pozelio sam te, jer se vidjate non-stop nije ni to bas zdravo.
Zviz

#66 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Zviz »

dalmatinka 007 wrote:ovisi u kakvon ste odnosu inace.

ne mora uopce znaciti da bi zajednicka kancelarija bila losa ideja, zakljucate se na 5 min :evil:
Cuj doma ne mozes ? pa gdje mozes ako ne kod kuce :D Brate kad dvoje radi do kasna doba - tu se hrana iz malo otmenijih restorana narucuje. Sta ces kuhati a dodjes kuci u 18:00 do 19:00 se najkasnije vecera i nema sta poslje zvakati - nije zdravo. :D Znaci u takvim porodicama se samo jede vikendom sva tri jela skupa kod kuce.
Zviz

#67 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Zviz »

mario001 wrote:Tajna dugog i uspjesnog braka lezi u tome da se sto manje vidjate

Ovo stoji 100% treba ono malo otici iz kuce da se nebi pocelo previse dosadjivati jedno drugom, jer kad se ostari onda su inace po vaz dan skupa u istom prostoru.
dalmatinka 007

#68 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dalmatinka 007 »

Zviz wrote:
dalmatinka 007 wrote:ovisi u kakvon ste odnosu inace.

Cuj doma ne mozes ? pa gdje mozes ako ne kod kuce :D Brate kad dvoje radi do kasna doba - tu se hrana iz malo otmenijih restorana narucuje. Sta ces kuhati a dodjes kuci u 18:00 do 19:00 se najkasnije vecera i nema sta poslje zvakati - nije zdravo. :D Znaci u takvim porodicama se samo jede vikendom sva tri jela skupa kod kuce.
a zasto bi radili do kasno?
kasno mogu raditi i da rade u razlicitin firmama,ne kuzin uopce :roll:
ja san vidila pozitivnu stranu ove situacije,jbg, ocito svak vidi sta zeli pa nek in tako i bude.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#69 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by heat »

o cemu bi pricali uz kafu, uz rucak, u setnji kada ste izvan posla ? :run:
HadiRa

#70 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by HadiRa »

ja mislim da lijepa i atraktivna zena, nemoze nikako biti sretna i opustena u istom birou sa bracnim drugom..

a i obratno, atraktivan muskarac nije rahat ..

cisto zbog ljubomore, koja je neizostavni dio, barem je doskora bila vazan segment u zajednickom zivotu dvoje, koji se vole.

:)
kakavdanakneiskustvu

#71 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

tesko je to,normalno da je finansijski ok ali moze biti svega,svađe,podbadanja od strane kolega,kolegica
bumerangss

#72 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by bumerangss »

Zviz wrote:
mario001 wrote:Tajna dugog i uspjesnog braka lezi u tome da se sto manje vidjate

Ovo stoji 100% treba ono malo otici iz kuce da se nebi pocelo previse dosadjivati jedno drugom, jer kad se ostari onda su inace po vaz dan skupa u istom prostoru.
Kad procitam sve ove vase komentare... tek vidim koliko je svaki brak ustvari patnja...
mislim da se necu nikad ozeniti... toliko ste me isprepadali :sad: a vec mi je 30-ta... bioloski sat kuca....
ostarit cu sam :facepalm:

Ali bolje i sam nego se jos s nekim patiti :tooo:
Zviz

#73 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Zviz »

bumerangss wrote:
Zviz wrote:

Kad procitam sve ove vase komentare... tek vidim koliko je svaki brak ustvari patnja...
mislim da se necu nikad ozeniti... toliko ste me isprepadali :sad: a vec mi je 30-ta... bioloski sat kuca....

Varas se, samoca ubija, prijateji imaji i svoje prioritete, a imati 501 prijatelja kao sto to vecina ima Facebooku, nije to to na karju krajva. Partner je neko s kim dijelis mnogo sta u zivotu. Prijatelji su sa kojim dijelis dosta svari ali ne i sve. Trebas imati solidan odnos sa partnerom, solidan sa prijateljima i trebas imati hobi! Posao ti ne moze nikako biti hobi. Posao je patnja, nista vise. Posao ne odmara dusu. Vecina doktora medicine, koje pzonam, zbog posla su postali mizantropi. A od toliko rada nemaju vremena da uzivaju u zivotu, ni sa djecom, ni zenom, pa ni prijateljima, a nemaju ni hobija pa nebitno bilo to sakupljanje postanskih markica.
HadiRa

#74 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by HadiRa »

bumerangss wrote:

:thumbup:

najbolje je sam svoj gazda .. niko ti ni dur ni bre .. :-D :bih:
artime

#75 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by artime »

Ja poznajem par koji se jos nisu uzeli, ali su godinama zajedno nerazdvojni, nedavno poceli da rade skupa i postoje tenzije, svadje itd. Naravno da nikada to ne eskalira, ali po mom misljenju to je fkt pretjerano. Zamisli jos kada se budu vjencali.
Kljuc svake veze, bilo kakve, jeste da svako ima svoj prostor da malo odahne od drugih ukljucujuci i od najblizih. Ali opet neko za novac ce svasta saburati.
Post Reply