Dilema......za oženjene !!!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
jasko__

#1 Dilema......za oženjene !!!

Post by jasko__ »

Pružila mi se prilika da zaposlim suprugu kod sebe u kancelariji (i ja sam uposleni, nisam vlasnik)..bili bi u istoj kancelariji..

Šta bi Vi uradili da ste na mom mjestu...jer me najbolji prijatelj odgovara od toga, kaže da ću se opeći (ljubomora ovo ono)...a inače sam čuo par puta da je to BAD IDEA :D

Inače u braku smo skoro 6 godina, imamo kćerku...da napomenem da nije neka prijeka potreba (hvala Bogu) za novcem...mada dodatni keš je i jedini razlog zbog kojeg bih i prihvatio to...
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

jasko__ wrote:Pružila mi se prilika da zaposlim suprugu kod sebe u kancelariji (i ja sam uposleni, nisam vlasnik)..bili bi u istoj kancelariji..

Šta bi Vi uradili da ste na mom mjestu...jer me najbolji prijatelj odgovara od toga, kaže da ću se opeći (ljubomora ovo ono)...a inače sam čuo par puta da je to BAD IDEA :D

Inače u braku smo skoro 6 godina, imamo kćerku...da napomenem da nije neka prijeka potreba (hvala Bogu) za novcem...mada dodatni keš je i jedini razlog zbog kojeg bih i prihvatio to...
Ako nije finansijska nužda ja je ne bih zaposlio. U istu firmu OK ali u istu kancelariju jok. :oops:
dulekrele

#3 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dulekrele »

jarane potpisao si braku smrtnu presudu :roll:
Last edited by dulekrele on 19/10/2015 13:31, edited 1 time in total.
mario001

#4 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by mario001 »

Tajna dugog i uspjesnog braka lezi u tome da se sto manje vidjate
Euridika
Globalna šefica

#5 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Euridika »

Zaposli je, samo traži da budete u različitim kancelarijama. Hajde možeš izdržati koji mjesec skupa s njom, ali za oboje je bolje da imate distancu. :wink:
radiša

#6 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by radiša »

daj ba đeces je gledat 24 sata :lol:

salu na stranu ako ne volis flertovat sa ostalim kolegicama s posla i slicno onda je zaposli,zena ti je,kad si vec odlucio da je ozenis sta fali da radite skupa.
pusti se rekla kazala prica,znas kakav je danas narod...

inace sretno ne ozenjen al eto odlucih podjelit misljenje :-D
wolfie

#7 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by wolfie »

Bolje kad se pozelite.
Megiddo

#8 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Megiddo »

Ni firmu, ni kancelariju.
Euridika
Globalna šefica

#9 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Euridika »

dulekrele wrote:jarane potpisao si braku smrtnu presudu :roll:
Ne pretjeruj... jeste bolje da su razdvojeni (ne toliko zbog njih, već zbog radne sredine), ali da je to sad smrtna presuda... give me a break! :-)
dulekrele

#10 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dulekrele »

Euridika wrote:
dulekrele wrote:jarane potpisao si braku smrtnu presudu :roll:
Ne pretjeruj... jeste bolje da su razdvojeni (ne toliko zbog njih, već zbog radne sredine), ali da je to sad smrtna presuda... give me a break! :-)
ako si smokljo koji se ne zajebaje sa kolegama/koleginicama vec samo dodes na posao sjednes i na kraju radnog vremena odes koci e onda more. ako flertrujes :D salis se sa kolegicama e onda ce ti biti onako kako sam rekao - smrtna presuda. ljubomorne scene, svade i sl. nemoj da te pare navedu na ovo. niposto 8-)
Last edited by dulekrele on 19/10/2015 13:47, edited 1 time in total.
Euridika
Globalna šefica

#11 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Euridika »

dulekrele wrote:ako si smokljo koji se ne zajebaje sa kolegama/koleginicama vec samo dodes na posao sjednes i na kraju radnog vremena odes koci e onda more. ako flertrujes :D salis se sa kolegicama e onda ce ti biti onako kako sam rekao - smrtna presuda. ljubomorne scene, svade i sl.
A ti si ono bukvalno mislio SMRTNA presuda... :lol: :lol: :lol:
Onda se slažemo... :thumbup:
hopi

#12 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by hopi »

Ako baš nije potreba, inače NE.
The BEN10

#13 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by The BEN10 »

radiša wrote:daj ba đeces je gledat 24 sata :lol:
:D
mad_max_ba

#14 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by mad_max_ba »

druze to je nesto sto moras sa svojom zenom vidjet, a ne na forumu. Trebate sjesti i jedno i drugo pa ono za i protiv, napisati doslovno. U slucaju da se odlucite za zaposlenje, postaviti odmah pravila. I bez seksa na radnom mjestu :D .
Sretno drug
O'zone
Globalni moderator

#15 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by O'zone »

NE!

Posebno ako ćeš joj biti nadređeni ma svejedno čak radni kolega. Hanumi u sebe nikad nećeš lanuti kao što bi lano nekom XY što radi tu a zajebao je nešto a ako to i uradiš sve se prenese kući jer ti halalit neće. Eskiviraj ako ikako možeš.
pukepuke

#16 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by pukepuke »

Malo distance je dobro, bez obzira koliko ste bliski i volite se, dakle, po mom mišljenju, to nije dobra ideja.
Mis mekinjas

#17 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Mis mekinjas »

Pa valjda covjek zna u kakvom je odnosu sa kolegicama. :mrgreen:

Ja bih gledala sa prakticnije strane. Posao ne smije trpiti.
Ako ce raditi isti, identican posao, prva kvaka 22. Moze vremenom doci do toga ja znam bolje, sta ti meni.
Ja kao poslodavac nikad na iste poslove ne bih zaposlila bracni par.
Sljedece ne mora biti kvaka 22 a moze postati. Po cemu je recimo necija zena bez natjecaja bolja od nekog drugog radnika. Ovo se pojavljuje kao problem u odnosu cijelog zaposlenog kadra spram bracnog para.

Za sam bracni par ako je normalnih odnosa, bez seksualnih konotacija spram jednog ili drugog u odnosu na okolinu, tu ne bi smjelo biti problema.
radiša

#18 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by radiša »

ja bi se tu prvo zapito u kakvom je odnosu zena sa gazdom jer tek tako da ti se pruzi prilika zaposlit zenu u istu kancelariju a nije tvoja firma,cudno... :D
jasko__

#19 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by jasko__ »

Opala, za ovoliko odgovora na neko pitanje ovdje na forumu bi inace rebalo proci par dana :D

Inace, ona kaze da bi najvise voljela raditi sa mnom..eh sad, da li da me gleda vazdan sto me voli, ili da me NADgleda, gdje sam i sta sam, to ne znam, hehe

Nisu isti poslovi, ne bih joj bio nadredjeni, ne flertujem sa kolegicama na poslu..ali preko telefona sa klijenticama, eh to je vec druga prica..to mi je mana jbg
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by JoseMujica »

loše je za finansijsku stabilnost kuće da komplet budžet bude sa istog izvora jer presuši li izvor ..... :(

A ove ostale priče...kolko ljudi toliko ćudi...neko nemre, nekom super itd....svak svoju priču za to ima i ti gledaj štra tebi više godi, a pusti šta bi drugi
radiša

#21 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by radiša »

jasko__ wrote: ne flertujem sa kolegicama na poslu..ali preko telefona sa klijenticama, eh to je vec druga prica..to mi je mana jbg
pa znaci ti onda zelis rastavu braka cim si svjestan svojih slabosti? :D
Mis mekinjas

#22 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Mis mekinjas »

jasko__ wrote:Opala, za ovoliko odgovora na neko pitanje ovdje na forumu bi inace rebalo proci par dana :D

Inace, ona kaze da bi najvise voljela raditi sa mnom..eh sad, da li da me gleda vazdan sto me voli, ili da me NADgleda, gdje sam i sta sam, to ne znam, hehe

Nisu isti poslovi, ne bih joj bio nadredjeni, ne flertujem sa kolegicama na poslu..ali preko telefona sa klijenticama, eh to je vec druga prica..to mi je mana jbg
Pa to ces promijeniti, osim ako si glup ili nezadovoljan u braku. :D
Thorgerson

#23 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Thorgerson »

No.

I da je tu potreba za novcem, opet NO.

Znam dvojicu likova koji su radili zajedno sa zenama, jedan je razveden. Drugi nije, imao je srecu da je zena nasla bolji posao, ali bilo je frke i kod njih.

Jednostavno, na pocetku sve izgleda super, idete zajedno na posao, pomazete jedno drugom, pa eto ode se i na pauzu, ona nema problem s tim sto odes kolegicom na pauzu, ok jendom, dva put...eeej pa ti ides sa kolegicom vise puta na pauzu, jos ako je kolegica onako i zgodnija - donji si. Ako nema kolegica, jbg ima kolega. Ode ona s kolegom na pauzu, jednom, drugi put...treci put ti njoj seres, ima i drugih kolega, sto moras s njim - jos ako je i taj kolega zgodniji - donji si, izludit ces.

Onako kad niste zajedno, pola stvari ni ne znas, pa ti ni ne smetaju. A ovako ces se ustrucavati, jer ce te i najmanji flert, smijesak klijentu docekati kuci kad budes vecerao. Ili ce te docekati na nekoj od svadja.

Jednostavno, losa ideja.
dust in the wind

#24 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by dust in the wind »

mario001 wrote:Tajna dugog i uspjesnog braka lezi u tome da se sto manje vidjate
hehhehe. kralju. :sax:
Lalena

#25 Re: Dilema......za oženjene !!!

Post by Lalena »

Svako daje savjete onako kako sebe vidi u datoj situaciji, ali samo zato sto vecini ne odgovara, ne mora znaciti da nece odgovarati tebi i tvojoj supruzi.
Svakako trebate medjusobno popricati...
Neki ljudi su u stanju postaviti jasne granice i zadrzati na poslu profesionalno ponasanje, desavalo mi se da kod pojedinih bracnih parova ne bih ni primjetila da su u braku da mi to nisu drugi rekli. A godinama rade zajedno...
Nije istina da su sve zene pretjerano ljubomorne i osjetljive, niti svi muskarci na poslu imaju toliko drugacije ponasanje da ga moraju skrivati od supruge.

Poznaje li tvoja supruga neke tvoje kolege? Druzite li se ponekad zajedno? Mislim, na osnovu njenog ponasanja u tim situacijama, mozes otprilike pretpostaviti kako ce se postaviti, hoce li biti suvise ljubomorna i sl.?!

Nekako mi nije fer prema njoj da ne pokusate..., ako vec ima priliku i zeli da radi!
A da se dogovorite i probate mjesec/dva?!
Post Reply