dijasporske ljubavi

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
pusapusa

#26 Re: dijasporske ljubavi

Post by pusapusa »

Koliko sam ja vidio,takvi brakovi stimaju uz dosta rada.Nisam osjetio onu bliskost medju supruznicima,kao izmedju dvoje Bosanaca.Reko bi da ima puno objasnjavanja sta je ko mislio reci.Ja bih ipak radije osto unutar nase kulture.Mada garancija nema ni tu.Nekako mi ne sjeda da dodjem nekome Bosancu u posjetu i zena mu se izvalila na kaucu i cita nekakav modni casopis,a on pere sudje.Znam,znam,ja sam staromodan,samo kazem,nemojte me napadati,zivota vam.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#27 Re: dijasporske ljubavi

Post by Dado dijasporitus »

Ja se drzim domace proizvodnje sa djelomicnim uspjehom. Deinstalirao sam operativni sistem Supruga 1.0 prije nekoliko godina i trenutno vjezbam na Djevojka 6.9 sistemu koji ce vjerovatno ubzo biti zamjenjen beta verzijom operativnog sistema Supruga 2.0 kodnog imana Vjerenica.

Naravno sve domace, isprobano i bez puno pokajanja.

:)
Soul_Sista

#28 Re: dijasporske ljubavi

Post by Soul_Sista »

Dado dijasporitus wrote:Ja se drzim domace proizvodnje sa djelomicnim uspjehom. Deinstalirao sam operativni sistem Supruga 1.0 prije nekoliko godina i trenutno vjezbam na Djevojka 6.9 sistemu koji ce vjerovatno ubzo biti zamjenjen beta verzijom operativnog sistema Supruga 2.0 kodnog imana Vjerenica.

Hajde nek je sretno i bericatno :) :D nemoj zaboraviti zalijevat cvijece :lol: :D :D
Dado dijasporitus

#29 Re: dijasporske ljubavi

Soul_Sista wrote:
Dado dijasporitus wrote:Ja se drzim domace proizvodnje sa djelomicnim uspjehom. Deinstalirao sam operativni sistem Supruga 1.0 prije nekoliko godina i trenutno vjezbam na Djevojka 6.9 sistemu koji ce vjerovatno ubzo biti zamjenjen beta verzijom operativnog sistema Supruga 2.0 kodnog imana Vjerenica.

Hajde nek je sretno i bericatno :) :D nemoj zaboraviti zalijevat cvijece :lol: :D :D
Vidim da ste u toku forumaskih trendova. Dok je vode bice i cvijeca a i vama zelim da vam procvjetaju ruze ;-)
Sounder

#30 Re: dijasporske ljubavi

Post by Sounder »

Ja bogme sebi nasao najbolju kombinaciju mogucu, Amerikanka a deda joj iz Hrvatske. Spicio ovamo 55-te. Dan danas deda nosa sa sobom knjigu o Titu i to je njegova biblija, kuran, sveta knjiga :bih: :bih: :bih:. Ona cak uci bosansko-hrvatsko-srpski jezik.
pustopoljina

#31 Re: dijasporske ljubavi

Post by pustopoljina »

pusapusa wrote:Koliko sam ja vidio,takvi brakovi stimaju uz dosta rada.Nisam osjetio onu bliskost medju supruznicima,kao izmedju dvoje Bosanaca.Reko bi da ima puno objasnjavanja sta je ko mislio reci.Ja bih ipak radije osto unutar nase kulture.Mada garancija nema ni tu.Nekako mi ne sjeda da dodjem nekome Bosancu u posjetu i zena mu se izvalila na kaucu i cita nekakav modni casopis,a on pere sudje.Znam,znam,ja sam staromodan,samo kazem,nemojte me napadati,zivota vam.
zna to i Bosanac, pa pere sudje kad gosti odu :lol:
Margita81

#32 Re: dijasporske ljubavi

Post by Margita81 »

pustopoljina wrote:tetka udana za svicarca,njena kcerka ne zna nas (znaci,ne vazi ono-znas kako je sa materom) a udala se za portugalca.
moj omiljeni pisac (englez) bio ozenjen njemicom.
jedan rodjak u libiji ozenjen sa crnkinjom.
jedna poznanica "nasa" udana za crnca iz USA,zive u at. malo dijete-crnac prica nas jezik k'o pravi :D ona sa muzem prica na engleskom,nalaze se u njemackom govornom podrucju.

veza koja spaja musko i zensko,ako postoji kod nekog para...je jaca od svih drustveno nametnutih kategorija. iskonska je.
ako te veze nema,ako nije uspostavljena...mogu biti i iz iste mahale...ali dzaba.

Bravo :thumbup:
Semir Holm

#33 Re: dijasporske ljubavi

Post by Semir Holm »

pusapusa wrote:Koliko sam ja vidio,takvi brakovi stimaju uz dosta rada.Nisam osjetio onu bliskost medju supruznicima,kao izmedju dvoje Bosanaca.Reko bi da ima puno objasnjavanja sta je ko mislio reci.Ja bih ipak radije osto unutar nase kulture.Mada garancija nema ni tu.Nekako mi ne sjeda da dodjem nekome Bosancu u posjetu i zena mu se izvalila na kaucu i cita nekakav modni casopis,a on pere sudje.Znam,znam,ja sam staromodan,samo kazem,nemojte me napadati,zivota vam.

E da si na primjer danas dosao kod mene, zena, punica, svastika i kcerka se svadjaju koja ce da pere sudje,
nijedna ne cita modne magazine a ja sjedim i gledam TV i pijem pivu.
Dado dijasporitus

#34 Re: dijasporske ljubavi

pustopoljina wrote:
zna to i Bosanac, pa pere sudje kad gosti odu :lol:
Mi smo jos moderniji. Oboje citamo kakve casopise a masina za sudje pere. :D
Soul_Sista

#35 Re: dijasporske ljubavi

Post by Soul_Sista »

Dado dijasporitus wrote:
Soul_Sista wrote:

Vidim da ste u toku forumaskih trendova. Dok je vode bice i cvijeca a i vama zelim da vam procvjetaju ruze ;-)
Hvala. :wink:
Post Reply