Dermatitis ...
Moderator: anex
-
Keksich
#76 Re: (Seboroični) dermatitis ...
Stvarno probaj, ja sam pitala neki dan u apoteci i kažu da su Rekonazol i Oronazol skroz isti - osim u cijeni 
- Šizika
#77 Re: (Seboroični) dermatitis ...
juče kupljen
ja to perem svako 14 dana samo zbog prevencije
ja to perem svako 14 dana samo zbog prevencije
-
Keksich
#78 Re: (Seboroični) dermatitis ...
Nataša, živiš li možda u Sa?
Ja evo danima obigravam apoteke i ne mogu da nađem Rekonazol
Ja evo danima obigravam apoteke i ne mogu da nađem Rekonazol
- Šizika
#79 Re: (Seboroični) dermatitis ...
u mostaru sam. čudi me pa nema gore. ima čak i u stocu.
-
Keksich
#80 Re: (Seboroični) dermatitis ...
Ma nema smisla. Nasumični lijekovi redovno nestaju iz apoteka. Prvo su bile kapi za oči, sad ovo.
- YaYa_MiMi
#81 Re: (Seboroični) dermatitis ...
Evo još jednog seboreičara
Što se tiče dnevnika ishrane, bilježila sam obroke, ali nisam uspjela vidjeti neku vezu. Inače, vodim računa o prehrani i zdravo se hranim. Ono što sam primijetila jeste da mi se dermatitis pogorša na proljeće i uslijed naših vrlih "žeMskih" mjesečnih problema, tako da hormoni dosta imaju veze s tim.
Rodila sam prije 6,5 mjeseci i pošto hormoni divljaju, stanje vlasišta je postalo katastrofalno. Sad se počelo spuštati na lice, tačnije oko obrva i oko nosa. Prije sam koristila Rougj preparate, ali su prestali djelovati. Danas sam u apoteci kupila šta je Pravo savjetovao - dr. Pasha sapun od cimeta, Oronazol, A-Derma Dermalibour i B-kompleks pa ćemo vidjeti. Da stvar bude gora, moja mala princeza je, izgleda, od mene naslijedila osjetljivu kože pa se borimo i sa atopijskim dermatitisom ili ekcemom
Nadam se poboljšanju
Rodila sam prije 6,5 mjeseci i pošto hormoni divljaju, stanje vlasišta je postalo katastrofalno. Sad se počelo spuštati na lice, tačnije oko obrva i oko nosa. Prije sam koristila Rougj preparate, ali su prestali djelovati. Danas sam u apoteci kupila šta je Pravo savjetovao - dr. Pasha sapun od cimeta, Oronazol, A-Derma Dermalibour i B-kompleks pa ćemo vidjeti. Da stvar bude gora, moja mala princeza je, izgleda, od mene naslijedila osjetljivu kože pa se borimo i sa atopijskim dermatitisom ili ekcemom
Nadam se poboljšanju
- Šizika
#82 Re: (Seboroični) dermatitis ...
za kožu ti je najbolja krema travocort. poslije prvog mazanja s njom vidiš veliku razliku. nemojte nikad dopustiti da vam se dermatitis pojavi na koži, čim se počne crveniti i svrbiti odmah namažite
- Pikaboo
#83 Re: (Seboroični) dermatitis ...
O kom dermatitisu sada pricas,jel mozda o atopijskom? Treba i naslov teme promjeniti u Dermatitis pa pisati o svim vrstama da me ne banuju zbog off topica a da ne otvaram novu temu.Naatasha wrote:za kožu ti je najbolja krema travocort. poslije prvog mazanja s njom vidiš veliku razliku. nemojte nikad dopustiti da vam se dermatitis pojavi na koži, čim se počne crveniti i svrbiti odmah namažite
Mene atopijski slomi.Jedino sto mi pomaze kad me pocne svrbiti je Dermovate krema.Ja vise ne pamtim kada sam se osjecala ugodno u vlastitoj kozi.Dok se mazem,ok je,ali posto se ne smije konstantno koristit,period ne mazanja je uf,to treba dozivjeti da bi se povjerovalo.
- Pikaboo
#84 Re: Dermatitis ...
Ko god je promjenio naziv teme u dermatitis,zahvaljujem 
- Šizika
#85 Re: Dermatitis ...
pikaboo pričala sam o seboroičnom jer je tako glasio naslov teme.
bandit pa nađi mi ti kremu koja služi za te stvari a da se može bez ikakve štete koristiti non stop....
bitno je da zaliječiš "rane" koristeći je redovno, a to ti je od 5 do 10 dana i onda je koristiš samo povremeno radi preventive
bandit pa nađi mi ti kremu koja služi za te stvari a da se može bez ikakve štete koristiti non stop....
bitno je da zaliječiš "rane" koristeći je redovno, a to ti je od 5 do 10 dana i onda je koristiš samo povremeno radi preventive
- Pikaboo
#86 Re: Dermatitis ...
Kad je vec naslov promjenjen i mozemo slobodno o drugoj vrsti dermatitisa,ima li neko neko efikasno ljecenje protiv atopicnog dermatitisa? Koja je cetka najbolja za cesanje 
- Šizika
#87 Re: Dermatitis ...
ne nego 1 u 14 dana. tako je meni dermatolog rekao
- Šizika
#88 Re: Dermatitis ...
koristim niveu soft
ma ne vjerujem da mogu naštetiti
ma ne vjerujem da mogu naštetiti
-
neretvanac
#89 Re: Dermatitis ...
Jesi siguran da nije neka alergija?bandit wrote:Javljal' se kome dermatitis u usima ... mene svrbez (i guljenje) redovno budi po noci ...![]()
Pokus'o sam nanositi lijek sa stapicima za usi ali cim prestanem odmah se vrati ...
Jesi razgovarao sa lijecnikom o terapiji glukokortikoidima?
-
z0ka
#90 Re: Dermatitis ...
Evo da i ja kažem koju kao dugogodišnji "dermatitičar", borim se sa ovom bolešču već preko 20 godina, i moram reći da sam svjestan da je do mene najviše. Stres, pogrešna ishrana, manjak unosa svježeg voća i povrća, nedisciplina, ma nema čega nema. Obuhvaćeno mi je vlasište, lice, i pojedini djelovi tjela na kojima se pojavljuju takozvani medaljoni tj. fleke okruglog oblika. Sve u svemu - kriza. Koristim kortikosterodine kreme (zadnjih godina kuterid, prije betametazon).
Eto samo da se izjadam, ništa više
- nokia6170
#91 Re: Dermatitis ...
nije ti ovo drug dobro nikako.z0ka wrote:Evo da i ja kažem koju kao dugogodišnji "dermatitičar", borim se sa ovom bolešču već preko 20 godina, i moram reći da sam svjestan da je do mene najviše. Stres, pogrešna ishrana, manjak unosa svježeg voća i povrća, nedisciplina, ma nema čega nema. Obuhvaćeno mi je vlasište, lice, i pojedini djelovi tjela na kojima se pojavljuju takozvani medaljoni tj. fleke okruglog oblika. Sve u svemu - kriza. Koristim kortikosterodine kreme (zadnjih godina kuterid, prije betametazon).
otidji do semikema na cvili i pokusaj sa tim preparatima.
-
Pravo
#92 Re: Dermatitis ...
Pozdrav suborci
javljam se evo nakon duzeg vremena, totalno sam zaboravio na topic, i sinoc dok sam se kupao naumpade mi
Dermatitis i dalje drzim pod kontrolom uz A-dermu. Prestao sam koristiti Dr.Pashu (umivam se obicnom, cistom, mlakom vodom), mazem lice A-dermom cim primjetim bilo kakva inflamaciju kozhe, i sad-zasad je sve dobro. Da sam bio pametniji da navratim na forum par dana ranije, ustedio bih sebi 10 KM od kupovine shampona
Jedino sto se kod mene "pogorshalo" jeste kosa. Izgubio sam dosta kose, ali samo sredinom glave, bas mi se prorijedila kosa, no to je dijelimicno i mojom greskom jer nisam redovito prao kosu Oronazolom
Uglavnom, uz A-dermu je ok, meni je vishe nego pomogla. Sto se tice uzroka pojave, kod mene je redovito poslije dugooooog sjedenja ispred racunara, cesto do ranih jutarnjih sati, nenaspavanost, zatim ako se dotaknem po licu prljavim rukama i sl. Nisam primjetio da mi "stres" toliko utice na dermatitis, ali nakon odnosa sa djevojkom primjetim da mi se lice zacrveni u problematicnim dijelovima, i pocnem osjecati blago peckanje (osjecaj kao da me neko iglom bocka po faci), i to mi redovito nabija nervozu
Jos jednom apelujem na sve koji do sad nisu, odite kod dermatologa, na pregled i savjetovanje, mnogo je lakse nego "naslijepo" pogađati šta je u pitanju i šta može pomoci.
javljam se evo nakon duzeg vremena, totalno sam zaboravio na topic, i sinoc dok sam se kupao naumpade mi
- Šizika
#93 Re: Dermatitis ...
vidi ga. napisao post samo da nam da do znanja da se seksa
ja sam bila kod dermat. i rekla mi je budala da je psorijaza. šta da ti dalje pričam
koristim povremeno rekonazol i travocort i zasad je ok, držim sve pod kontrolom
ali kosa mi se prorijedila užasno
mislim, sad je normalne gustoće ali bila mi je nenormalno gusta
pitam se šta bi bilo da mi je prije opadanja bila kao sad. oćelavila bih čovječe
zna li iko lijek protiv opadanja
ja sam bila kod dermat. i rekla mi je budala da je psorijaza. šta da ti dalje pričam
koristim povremeno rekonazol i travocort i zasad je ok, držim sve pod kontrolom
ali kosa mi se prorijedila užasno
mislim, sad je normalne gustoće ali bila mi je nenormalno gusta
pitam se šta bi bilo da mi je prije opadanja bila kao sad. oćelavila bih čovječe
zna li iko lijek protiv opadanja
-
esso_sa
#94 Re: Dermatitis ...
Jos nisam isao doktoru ali istrazivanjem po netu sasvim sam siguran da i ja bolujem od iste stvari.
Meni se pojavi kada sam previse umoran, ako ne spavam dovoljno ili ako se puno nerviram.
Prvo je pocelo da se pojavljuje na rubu tjemena prema celu. Onda se lagano spustilo da vrhove i izmedju obrva i sad mi se pojavljuje i oko nosa (ispod ociju), na rubu brade i djelimicno na obrazima
Perem kosu sa Vichy zelenim samponom i on mi uspjesno drzi perut pod kontrolom a kada mi se pojavi crvenilo po licu, namazem obicnom Hidrociklin masti (pred spavanje) i nakon neka 2 dana mazanja, crvenilo se skroz povuce. Ipak, ako ne mazem lice nikako nekih 7 dana, crvenilo i perutanje je back.....
Meni se pojavi kada sam previse umoran, ako ne spavam dovoljno ili ako se puno nerviram.
Prvo je pocelo da se pojavljuje na rubu tjemena prema celu. Onda se lagano spustilo da vrhove i izmedju obrva i sad mi se pojavljuje i oko nosa (ispod ociju), na rubu brade i djelimicno na obrazima
Perem kosu sa Vichy zelenim samponom i on mi uspjesno drzi perut pod kontrolom a kada mi se pojavi crvenilo po licu, namazem obicnom Hidrociklin masti (pred spavanje) i nakon neka 2 dana mazanja, crvenilo se skroz povuce. Ipak, ako ne mazem lice nikako nekih 7 dana, crvenilo i perutanje je back.....
-
malamu
#95 Re: Dermatitis ...
eh jedno pitanje posto vidim da se radi o koznim oboljenjima
jeste li imali problema sa bradavicama takozvane "ravne bradavice " javljaju se kao virusno oboljenje..
-
adnan_hz
#96 Re: Dermatitis ...
moze li se povratiti kosa koja je opala??ja sam skoro izlijecio.. najvaznije kosa mi vise nije masna a to je glavni uzrok. imam ponekad peruti al cim operem oronazolom nestane i ne bude peruti dugo..
-
Selmanu
#97 Re: Dermatitis ...
probaj kremu Bioeliksir , imaš stranicu bioeliksir.ba
-
Jeko Ono
#98 Re: Dermatitis ...
Dizem malo temu jer sam upravo u borbi sa seboreicnim dermatitisom koji se kod mene pojavljuje vec godinama i to povremeno, po tjemenu. Tu i tamo na tijelu se pojavi ali to je blago. Uglavnom nisam puno obracala paznju na to dok zaista prosle godine nije uzeo maha, toliko me tjeme iritiralo da sam na kraju kupila Oronazol (nakon pokusaja smirivanja dermatitisa sa susamovim uljem, djumbirom i jos nekim prirodnim sredstvima). E sad Oronazol me je rijesio problema ali i kose, dakle kosa je odjednom opala skoro po cijelom tjemenu u postotku od 30% najmanje. Sad sam danima trazila rjesenje na internetu i nasla sam par zanimljivih savjeta.
Sigurna sam da sve dolazi iznutra i kad je stras prisutan, u biti sa stresom se i najteze boriti jer je prisutan i neizbjezan.
Dakle nasla sam blog koji covjek pise 3 godine i samo o tome pise.
Ono sto ja zelim jeste da probam sad sa sljedecim, idem na dva fronta, iznutra i izvana. Dakle prvo sam kupila ulje nocurka, navodno da je nekom pomoglo. Pijem dva puta dnevno (doduse ne sjetim se svaki dan da popijem dva puta), od danas ne pijem kafu, ne konzumiram mlijeko i mlijecne proizvode i brasno (tako sam preporuku vidjela) i probacu izbaciti citruse (narandza, limun i sl.).
Kupila sam i crni sampon ali ga jos nisam probala, plava mi je kosa pa sve kontam da ne potamni
.
Dokle su ostali i kakvo je stanje, jel iko uspio trajno da se rijesi ovog problema?
Da jos napomenem, proslu zimu sam se zainteresovala za makrobiotiku i dok sam jela iskljucivo makrobiotski dermatitisa nije bilo. Javim se sa stanjem, dajem sebi bar 7 dana da vidim hoce li krenuti na bolje.
Sigurna sam da sve dolazi iznutra i kad je stras prisutan, u biti sa stresom se i najteze boriti jer je prisutan i neizbjezan.
Dakle nasla sam blog koji covjek pise 3 godine i samo o tome pise.
Ono sto ja zelim jeste da probam sad sa sljedecim, idem na dva fronta, iznutra i izvana. Dakle prvo sam kupila ulje nocurka, navodno da je nekom pomoglo. Pijem dva puta dnevno (doduse ne sjetim se svaki dan da popijem dva puta), od danas ne pijem kafu, ne konzumiram mlijeko i mlijecne proizvode i brasno (tako sam preporuku vidjela) i probacu izbaciti citruse (narandza, limun i sl.).
Kupila sam i crni sampon ali ga jos nisam probala, plava mi je kosa pa sve kontam da ne potamni
Dokle su ostali i kakvo je stanje, jel iko uspio trajno da se rijesi ovog problema?
Da jos napomenem, proslu zimu sam se zainteresovala za makrobiotiku i dok sam jela iskljucivo makrobiotski dermatitisa nije bilo. Javim se sa stanjem, dajem sebi bar 7 dana da vidim hoce li krenuti na bolje.
-
Mamina princeza!
#99 Re: Dermatitis ...
Koji dermatitis? Ja imam perioralni dermatitis i trenutno ga liječim uz pomoć dermatologa :-Sbandit wrote:Patil' se jos ko s ovim koznim oboljenjenjem i kako uspijevate da ga drzite pod kontrolom (ili cak skroz izljecite) ....
-
Mamina princeza!
#100 Re:
Hmmm... Ja imam perioralni dermatitis, a pošto sam mislila da na licu imam nešto prolazno na vlastitu odgovornost sam koristila advantan! I skoro sam otišla dermatogolu, znači uopće nisam smjela advantan korisitibandit wrote:Upravo nadjoh racun od apoteke na kojoj su lijekovi sto mi je gospodja dermatolog prepisala za dermatitis a koji mi nista nisu pomogli:
AV Diroseal krema
Rozamet krema
Avene Termalna Voda
Advantan krema
Pressing tablete
Hemomycin kapsule
Sve ukupno: 72,97 KM
Propisala mi je dvije kreme koje su mi napravili u apoteci, jedna za dan na bazi pantenola, cinka, glicerina i vode, a druga za noć od sumpora i ne znam čega još! Čekam rezultate... nadam se boljem