Shaq se morao poslije pravdati jer su ga ljudi shvatili ozbiljno, a čovjek se zezao na radiju. Kao što i generalno jako mali broj ljudi to vjeruje, u 90% slučajeva trollovi lože.MyTao wrote:Postoji veliki broj ljudi koji vjeruju u to, posljednji za kojeg sam ja cuo je Shaka njegov razlog je to sto kada putuje sa jednog kraja Amerike na drugi, ne ide uzbrdo pa nizbrdo
![]()
![]()
![]()
![]()
Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
- Ajatolah_
#26 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
- karanana
#27 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Interesantan fenomen ovih sto vjeruju u ovo.
Pokusavam da shvatim rezonovanje, ne s naucne strane, jer oni tvrde da nauka ne postoji i da je sve izmisljeno od strane nekoga. Nego pokusavam da shvatim sta oni hoce da kazu zasto je ovo zataskano, lagano. Ko stoji iza lazi o okrugloj zemlji i o nauci?
Je li ovdje u pitanju vjerski pogled?
Pokusavam da shvatim rezonovanje, ne s naucne strane, jer oni tvrde da nauka ne postoji i da je sve izmisljeno od strane nekoga. Nego pokusavam da shvatim sta oni hoce da kazu zasto je ovo zataskano, lagano. Ko stoji iza lazi o okrugloj zemlji i o nauci?
-
Korisničkoime
#28 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Ma glup, ne skolovani ljudi koji nisu glupi (skola, formalo obrazovanje i pamet nisu nuzno povezani) vjeruju skolovanim, ako im neko skolovan nesto kaze oni povjeruju i pokusaju nesto da nauce, ako glupom inasanu nesto kazes njegova prva reakcija je ta on zna ko fol pametan ko on skolu zavrsio.mali jomu wrote:Point. wrote:..... glup ...
Samo ne skolovan pa ga nosa, kao sto nosa svugdje svakog ko je ne skolovan...... da moze skontat, razmislit, doci od A do B do C...... itd.
- jao_situacije
#29 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
i mene ovo zanima šta kad dođeš do kraja i ako je ravna ploča kako su japanci napali havajePoint. wrote:Ako je ploca znaci da bi nekad stigao do kraja te ploce i sta onda? Skaces lastu u beskonacni svemir?
išli kroz suecki i panamski kanal nosačima aviona ?
- karanana
#30 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Ali njima nije bitno jesi skolovan ili neskolovan kad je po njima sve sto se uci laz i prevara.
-
R A V E N
#31 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Ne treba razuvjeravati ljevičare i vjernike. Ti ljudi čvrsto vjeruju u svoje samoobmane dijelom zbog neugodnog psihološkog stanja zbog suočavanja s istinom, a dijelom zbog pragmatičkih razloga zbog čuvanja socioekonomskog položaja i nikakav razgovor neće pomoći da ih se razuvjeri. Njih treba zaobići i paralelno i prikriveno djelovati.
Te mi dvije skupine padaju na pamet, ali ih ima još.
Te mi dvije skupine padaju na pamet, ali ih ima još.
- tranquil
#32 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Možda je fake, ali je prva liga

- triconja
#33 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
animals wrote:A kornjaca i slonovi na Igmanutriconja wrote:Vidis cetiri slona i veliku kornjacu da nose zemljuPoint. wrote:Ako je ploca znaci da bi nekad stigao do kraja te ploce i sta onda? Skaces lastu u beskonacni svemir?
- karanana
#34 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Slazem se sa naslovom teme.
Naime, imao sam priliku malo pricati sa jednim flateartherom.
Postavka i prica je takva da nikakva debata ni dijalog ne moze postojati jer ti flatearther odmah kaze da je nauka lazni prevara. Dakle sta god bi mu ti naucno probao dokazati ili kontrirati pitanjem koje je vezano za nauku odmah pada u vodu. Uloge se mijenjaju. Njegove teorije koje su ravne objasnjenju nekog djeteta (sta umjesto gravitacije djeluje na tijela pa ona padaju? Odgovor: njihova tezina) i Flatearther je taj koji nakon te pripreme razgovora i dijaloga ima svu premoc jer polazi od premise da je on osvjescen a da su ostali duboko u rupi jer vjeruju nauci koja im se servira iz ovih ili onih razloga koje bas i nisam skontao, zasto zivimo u matrixu i zasto nam se sve ovo laze i servira kroz nauku.
Naime, imao sam priliku malo pricati sa jednim flateartherom.
Postavka i prica je takva da nikakva debata ni dijalog ne moze postojati jer ti flatearther odmah kaze da je nauka lazni prevara. Dakle sta god bi mu ti naucno probao dokazati ili kontrirati pitanjem koje je vezano za nauku odmah pada u vodu. Uloge se mijenjaju. Njegove teorije koje su ravne objasnjenju nekog djeteta (sta umjesto gravitacije djeluje na tijela pa ona padaju? Odgovor: njihova tezina) i Flatearther je taj koji nakon te pripreme razgovora i dijaloga ima svu premoc jer polazi od premise da je on osvjescen a da su ostali duboko u rupi jer vjeruju nauci koja im se servira iz ovih ili onih razloga koje bas i nisam skontao, zasto zivimo u matrixu i zasto nam se sve ovo laze i servira kroz nauku.
- Point.
#35 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Prema ovom liku sto sam ga ja slusao, jeste vjerski pogled. Pita ga frajer zasto se krije da je zemlja ravna ploca a on kaze da je u Book of Genesis stoji da je Zemlja ravna ploca ali da su poslije oni koji su pisali Bibliju iz nekog razloga promijenili u pricu da je Zemlja okrugla. Objasnjenje nigdje veze.karanana wrote:Interesantan fenomen ovih sto vjeruju u ovo.
- karanana
#36 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Ali teoriju flatearth podrzavaju i muslimani sa vjerske strane na primjer.Point. wrote:Prema ovom liku sto sam ga ja slusao, jeste vjerski pogled. Pita ga frajer zasto se krije da je zemlja ravna ploca a on kaze da je u Book of Genesis stoji da je Zemlja ravna ploca ali da su poslije oni koji su pisali Bibliju iz nekog razloga promijenili u pricu da je Zemlja okrugla. Objasnjenje nigdje veze.karanana wrote:Interesantan fenomen ovih sto vjeruju u ovo.
Ma garant chifutska patka ovo o okrugloj zemlji i nauci. Vecinom oni i jesu izmislili sve kad je nauka u pitanju.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
zemlja od amidže Ibre, ne diraj mu među!
-
Hendrix
#38 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Ne kontam sta je cilj skrivanja cinjenice da je zemlja ravna, prema ovim genijalcima?
OK za chemtrails ludake kontam, trovanje naroda bla bla...vakcine ubijanje populacije...bla bla...ali ovo sa ravnom zemljom? Koja je uopste svrha kriti ovo i zasto to neko radi ikakve koristi ima od toga?
OK za chemtrails ludake kontam, trovanje naroda bla bla...vakcine ubijanje populacije...bla bla...ali ovo sa ravnom zemljom? Koja je uopste svrha kriti ovo i zasto to neko radi ikakve koristi ima od toga?
- SmokingMan
#39 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Jedan od najbitnijih dokaza na koji teoretičari zavjere nisu obratili pažnju je i zalženje broda iza horizonta,kao i njegovo ponovno pojavljivanje,jer će prilikom njegovog približavanja osmatrač kroz dalekozor prvo uočiti vrh pramca,pa tek onda ostatak broda,kako se on postepeno bude približavao posmatraču.
- Gojeni H
#40 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Koji muslimani? Cak i Bin Baz, bivsa perjanica vehabizma u Saudijskoj Arabiji i podguzna muha porodici Saud, kome se pripisivalo da je rekao da je zemlja ravna, prema Robertu Lejsiju, autora djela Unutar Kraljevstva, nikada ovo eksplicitno nije rekao, te da je sa uzbudjenjem docekao i razgovarao sa prvim saudijskim astronautom Sultanom bin Salman Al Saudom, uzivajuci u opisima njegovog iskustva.karanana wrote: Ali teoriju flatearth podrzavaju i muslimani sa vjerske strane na primjer.
Ma garant chifutska patka ovo o okrugloj zemlji i nauci. Vecinom oni i jesu izmislili sve kad je nauka u pitanju.
- tranquil
#41 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
A jebote ko da je za neke stvari potrebno "vjerovati naučnicima", pa poznaje svako nekoga ko je u Americi ili Australiji, to teško okrenuti telefon ili Skype i pitati koje je doba dana ili noći 
- cyprus
#42 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
tranquil wrote:A jebote ko da je za neke stvari potrebno "vjerovati naučnicima", pa poznaje svako nekoga ko je u Americi ili Australiji, to teško okrenuti telefon ili Skype i pitati koje je doba dana ili noći

Explained!
- tranquil
#43 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Uh, šah mat, Kopernikanci.cyprus wrote:tranquil wrote:A jebote ko da je za neke stvari potrebno "vjerovati naučnicima", pa poznaje svako nekoga ko je u Americi ili Australiji, to teško okrenuti telefon ili Skype i pitati koje je doba dana ili noći
Explained!
Fakat nisam znao za ovo objašnjenje.
Dobri su, moram im priznati. Valja se potruditi i smisliti ovako nešto.
- ferratilis
#44 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Trebalo bi napraviti neki reality show gdje grupa ovih sto vjeruju da je Zemlja ravna ploca traze rub Zemlje, to bi bilo pravo popularno
Zanimljivije i od sexa i od nasilja 
- Thorgerson
#45 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Meni su ok ovakvi dorati koji vjeruju da je zemlja ravna ploca. Ok, covjek je dorat i sta ces ti s njim diskutovati dalje?
Ali meni su jos gori oni koji furaju ove jos gluplje (za mene) teorije zavjere.
Znaci dodje lik ismijava ove flat earhtere i onda hladno krenem s njim u debatu o tome da ljudi nisu bili na mjesecu i da nisu hodali mjesecom. Kaze pa sto sad ne hodaju.
A takvih sigurno ima i ovdje, bas na ovoj temi. Ismijat ce ove fletovce, ali isto tako ce ti reci da ljudi nikada nisu bili na mjesecu i da je eto NASA tada spiskala stotine miliona dolara onako...ni na sta, dali ih kubricku i slicne gluposti.
I sta onda sa takvima diskutovati? Isti su kao i oni prvopomenuti. Kakav god dokaz im ponudis - hladno ga obore nekom gluposcu.
I nakon toliko godina ubjedjivanja, ostaje ti jedino ovo na 3.06 da uradis:
Znaci dodje lik ismijava ove flat earhtere i onda hladno krenem s njim u debatu o tome da ljudi nisu bili na mjesecu i da nisu hodali mjesecom. Kaze pa sto sad ne hodaju.
A takvih sigurno ima i ovdje, bas na ovoj temi. Ismijat ce ove fletovce, ali isto tako ce ti reci da ljudi nikada nisu bili na mjesecu i da je eto NASA tada spiskala stotine miliona dolara onako...ni na sta, dali ih kubricku i slicne gluposti.
I sta onda sa takvima diskutovati? Isti su kao i oni prvopomenuti. Kakav god dokaz im ponudis - hladno ga obore nekom gluposcu.
I nakon toliko godina ubjedjivanja, ostaje ti jedino ovo na 3.06 da uradis:
Last edited by Thorgerson on 05/10/2017 10:23, edited 1 time in total.
- cyprus
#46 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Slušo sam ovog na HRT-u 2 neki danThorgerson wrote:Meni su ok ovakvi dorati koji vjeruju da je zemlja ravna ploca. Ok, covjek je dorat i sta ces ti s njim diskutovati dalje?
David Icke, Human Race Get off Your Knees – The Lion Sleeps No More (2010). Icke suggests that the Moon is in fact a space station from which Reptilians manipulate human thought
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#47 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
ne idu sad na mjesec jer nema ekonomske isplativosti i nadmetanja kao u hladnom ratu
kad bi kinezi krenuli na mars... bilo bi nadmetanja
rat... pa makar i on bio hladan
je najbolje vrijeme za izume i napredak tehnologije
samo im to recite
kad bi kinezi krenuli na mars... bilo bi nadmetanja
rat... pa makar i on bio hladan
je najbolje vrijeme za izume i napredak tehnologije
samo im to recite
- tranquil
#48 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
Što se mene tiče, ja nemam problema sa tim da i ovi ljudi dobiju pravo da se oglase, druga je stvar kako ćemo mi ostali reagovati na to.
Pod tim mislim i na flat earthere, i klasične teoretičare zavjere, pa čak i na najgore od najgorih, na negatore genocida.
Jer kako znamo ono što (mislimo da) znamo? Znamo jer stalno preispitujemo da li je istina, i zato što nekom mišljenju suprotstavljamo suprotno mišljenje, testirajući ono što mislimo da je istina sa stvarima koje bi potencijalno mogle ukazati na drugačiju istinu.
Iz iskustva ne mislim da se flat earther, ili teoretičar zavjere, ili negator genocida mogu uvjeriti u suprotno mišljenje (mada postoje i takvi slučajevi), ali cilj javne rasprave nije samo da uvjeri njih, nego da uvjeri javnost ne samo u to da znamo šta je istina, nego i to da se ne plašimo izložiti naše mišljenje testiranju i suprotnom mišljenju. Shvatam historijske razloge zabrane nekih od tih stvari u zemljama kao što su Njemačka i Austrija, ali zabrana iznošenja suprotnog mišljenja bi mogla nekoga ko nije uvjeren ni u jednu stranu priče samo potaknuti da misli da "se nešto zaista sakriva". Ovako, dok god je uz glupost izložena i istina, meni ta glupost ne smeta.
Pod tim mislim i na flat earthere, i klasične teoretičare zavjere, pa čak i na najgore od najgorih, na negatore genocida.
Jer kako znamo ono što (mislimo da) znamo? Znamo jer stalno preispitujemo da li je istina, i zato što nekom mišljenju suprotstavljamo suprotno mišljenje, testirajući ono što mislimo da je istina sa stvarima koje bi potencijalno mogle ukazati na drugačiju istinu.
Iz iskustva ne mislim da se flat earther, ili teoretičar zavjere, ili negator genocida mogu uvjeriti u suprotno mišljenje (mada postoje i takvi slučajevi), ali cilj javne rasprave nije samo da uvjeri njih, nego da uvjeri javnost ne samo u to da znamo šta je istina, nego i to da se ne plašimo izložiti naše mišljenje testiranju i suprotnom mišljenju. Shvatam historijske razloge zabrane nekih od tih stvari u zemljama kao što su Njemačka i Austrija, ali zabrana iznošenja suprotnog mišljenja bi mogla nekoga ko nije uvjeren ni u jednu stranu priče samo potaknuti da misli da "se nešto zaista sakriva". Ovako, dok god je uz glupost izložena i istina, meni ta glupost ne smeta.
- tranquil
#49 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
George Lucas je znao to još od 1977. i upozoravao nas, dakle i on je reptil.cyprus wrote:Slušo sam ovog na HRT-u 2 neki dan![]()
David Icke, Human Race Get off Your Knees – The Lion Sleeps No More (2010). Icke suggests that the Moon is in fact a space station from which Reptilians manipulate human thought

- triconja
#50 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.
fatamorganaSmokingMan wrote:Jedan od najbitnijih dokaza na koji teoretičari zavjere nisu obratili pažnju je i zalženje broda iza horizonta,kao i njegovo ponovno pojavljivanje,jer će prilikom njegovog približavanja osmatrač kroz dalekozor prvo uočiti vrh pramca,pa tek onda ostatak broda,kako se on postepeno bude približavao posmatraču.