Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali jomu

#1 Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

Debata na Twitteru / NASA pokušala ubijediti repera da je Zemlja okrugla.

Astronauti Agencije NASA pokušali su razuvjeriti repera B.O.B.-a koji prikuplja novac za lansiranje satelita kako bi dokazao da je Zemlja ravna.

Prvi se oglasio Terry Wirts, koji je bio u svemiru dva puta.

"Mogu mu uštediti mnogo novca. Zemlja je okrugla. Letio sam oko nje“, napisao je astronaut na svom profilu na Twiteru.

Zatim se raspravi pridružio Buz Aldrin, jedan od astronauta koji je šetao na površini Mjeseca. Aldrin je objasnio reperu šta je to orbita.

"Ja također. To se zove orbita - zakrivljena putanja nebeskog objekta oko zvijezde, planete ili mjeseca".

Astronaut Scott Kelly poslao je reperu videosnimak koji dokazuje da Zemlja ima oblik sfere. I ponudio da pokloni prikupljeni novac za lansiranje satelita žrtvama uragana Irma i Marija.

Astronauti nisu ubijedili repera.

"Ljudi vas obično odvraćaju od nečega kada nešto skrivaju“, napisao je on na Twiteru.

Za devet dana muzičar je uspio prikupiti skoro pet hiljada dolara. Novac je doniralo 169 osoba.

(ko koga cega :lol: )
MyTao

#2 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by MyTao »

Ideja da je zemlja ravna odlicno pokazuje o kakvim se ljudima radi koji vjeruju u teorije zavjere... Oni ce ti povjerovati u bilo sta, samo da ta informacija ne dolazi od naucnika/doktora/profesora vec od nekog 50 year old virgin-a sa youtube kanalom i losom kamerom.
Korisničkoime

#3 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Korisničkoime »

Nekad je bilo dovoljno da se nekome kaze da je glup i da se neuplice u stvari koje ne shvata i da isti popusti ali od kako je interneta i "poluznanja" svi pametni, sve dr.mr.prof. a u sustini ne znaju gdje su suplji.
animals

#4 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by animals »

Pa ima budala koliko i pametni..
sta je tu cudno..
ljudi vjeruju u svasta..
u andjele, u dzine..
sve je to bilo nekad na nebu, dok avioni nisu poletjeli i malo zbunili..
sad su tu medju nama, ali ih ne vidimo..
ma ljudi su cudo..
nedavno, jedan covjek, za koga sam mislio da je normalan, kaze da je drugi sv. rat izmisljotina
i nikad se nije desio..
ko i taj reper..nebitna osoba..
triconja

#5 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

animals wrote:Pa ima budala koliko i pametni..
sta je tu cudno..
ljudi vjeruju u svasta..
u andjele, u dzine..
sve je to bilo nekad na nebu, dok avioni nisu poletjeli i malo zbunili..
sad su tu medju nama, ali ih ne vidimo..
ma ljudi su cudo..
nedavno, jedan covjek, za koga sam mislio da je normalan, kaze da je drugi sv. rat izmisljotina
i nikad se nije desio..
ko i taj reper..nebitna osoba..
:lol: , ovaj dio me nasmija pravo. Sto su onda njemci najebali ako nije bilo rata i kako su uspjeli napraviti prvi na svijetu mlazni avion? :lol: :lol: :lol:
mali jomu

#6 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

Za nekog covjek sjedi u kuci, za nekog drugog covjek sjedi ispred kuce,

a za nekog treceg nema ni covjeka ni kuce, a za nekog cetvrtog nema ni njega ni covjeka ni kuce......

i onda ide šantaraba ko ce koga...... šeme kombinacija moze moguce jeste.... :lol:

Image
tranquil

#7 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by tranquil »

Stari Rim je izmišljotina "latinskog društva", tajne organizacije koja je kreirala sintetički latinski jezik, sa karakteristikama italiijanskog, francuskog, španskog, kako bi prodali priču da su ti jezici navodno nastali od tog njihovog izmišljenog, kojim niko živ nije govorio.

Potom su kreirali lažnu historiju koja pominje republiku, senat, careve... i onda jebiga, otelo se kontroli.

Evo kako se na quora.com ljudi strpljivo trude da jednom čovjeku sa sličnim stavovima objasne da su Stari Rim i Julije Cezar stvarno postojali:

https://www.quora.com/Was-Ancient-Rome- ... or-website
animals

#8 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by animals »

mali jomu wrote:Za nekog covjek sjedi u kuci, za nekog drugog covjek sjedi ispred kuce,

a za nekog treceg nema ni covjeka ni kuce, a za nekog cetvrtog nema ni njega ni covjeka ni kuce......

i onda ide šantaraba ko ce koga...... šeme kombinacija moze moguce jeste.... :lol:

Image
Ovaj covjek sjedi ispod kuce :mrgreen:
MyTao

#9 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by MyTao »

Ovo sa kucom je isto glupost.. To kao sve zavisi iz kojeg ugla gledas :-)
tranquil

#10 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by tranquil »

tranquil wrote:Stari Rim je izmišljotina "latinskog društva", tajne organizacije koja je kreirala sintetički latinski jezik, sa karakteristikama italiijanskog, francuskog, španskog, kako bi prodali priču da su ti jezici navodno nastali od tog njihovog izmišljenog, kojim niko živ nije govorio.

Potom su kreirali lažnu historiju koja pominje republiku, senat, careve... i onda jebiga, otelo se kontroli.

Evo kako se na quora.com ljudi strpljivo trude da jednom čovjeku sa sličnim stavovima objasne da su Stari Rim i Julije Cezar stvarno postojali:

https://www.quora.com/Was-Ancient-Rome- ... or-website
Kad malo prokontam, ima ovdje građe za novi nastavak Dan Brown-ovih knjiga o najpoznatijem fiktivnom "simbologu", Robertu Langdonu. Počinje tako što Langdon sjedi na klupi sa kutijom bombonjera na američkom Jugu i ne sjeća se kako je tu dospjeo, i nakon vratolomija po Istanbulu, Antiohiji, Jerusalemu, Aleksandriji (gdje otkriva ostatke biblioteke) i naravno Vatikanu, završava u Nikeji, gdje pronalazi originalnu cenzurisanu Bibliju i saznaje šokantnu istinu: da je rana crkva na tom mjestu u 4. vijeku izmislila Stari Rim, i izmijenila sve primjerke Biblije, samo da bi se sakrilo da je Pontius Pilatus bio zapravo Isusov brat blizanac, i da su njih dvojica imali oznake na koži od rođenja: jedan je imao simbol Kaina, drugi Avelja.

Možda se zajebajem, ali ko zna Dan Brown-a, zna da nisam daleko, možda sam fulao jedino sa kutijom bombonjera.
Tito_i_Partija

#11 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Tito_i_Partija »

Taj reper, kad je vidio da mu karijera ne ide bas najbolje, je odlucio da na drugi nacin odrzi svoje ime u medijama. Jest' da je taj nacin potpuno idiotski i imbecilan, al' nekad su davno rekli "there is no such thing as bad publicity", tako da mu svako obracanje i paznja ide u prilog.

Nekad je bilo sramota da ovako, na sva zvona, ispadnes totalno glup, ali George W Bush i Donald Trump su ucinili svoje. Sad je sramota bit' pametan i ispravljat' glupost drugih.
mali jomu

#12 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

animals wrote:
mali jomu wrote:Za nekog covjek sjedi u kuci, za nekog drugog covjek sjedi ispred kuce,

Image
Ovaj covjek sjedi ispod kuce :mrgreen:

Fino vrijeme, ptice cvrkucu.... izveo si ga vani. :)

Dolazi nevrijeme, kisa, vjetar..... treba ga sad u kucu vratit..... :mrgreen:
MyTao

#13 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by MyTao »

Tito_i_Partija wrote:Taj reper, kad je vidio da mu karijera ne ide bas najbolje, je odlucio da na drugi nacin odrzi svoje ime u medijama. Jest' da je taj nacin potpuno idiotski i imbecilan, al' nekad su davno rekli "there is no such thing as bad publicity", tako da mu svako obracanje i paznja ide u prilog.

Nekad je bilo sramota da ovako, na sva zvona, ispadnes totalno glup, ali George W Bush i Donald Trump su ucinili svoje. Sad je sramota bit' pametan i ispravljat' glupost drugih.
Mislim da on ipak stvarno vjeruje u ono sto prica... Zbog te price je izgubio ono malo slave koje je imao. B.O.B one hit wonder :)

Postoji veliki broj ljudi koji vjeruju u to, posljednji za kojeg sam ja cuo je Shak :) a njegov razlog je to sto kada putuje sa jednog kraja Amerike na drugi, ne ide uzbrdo pa nizbrdo :lol: :lol: :lol: :lol:
mali jomu

#14 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

MyTao wrote:
Mislim da on ipak stvarno vjeruje u ono sto prica... Zbog te price je izgubio ono malo slave koje je imao. B.O.B one hit wonder :)

Postoji veliki broj ljudi koji vjeruju u to, posljednji za kojeg sam ja cuo je Shak :) a njegov razlog je to sto kada putuje sa jednog kraja Amerike na drugi, ne ide uzbrdo pa nizbrdo :lol: :lol: :lol: :lol:

Svako ko nema licnu mogucnost samoga sebe da skonta ono sto je van njegove licne mogucnosti......da moze skontat, uhvati se za ono sto licno moze da skonta od samoga sebe, kao mogucnost kontanja..... svega.

Zato je skola, skolovanje...... obrazovanje, obrazovana licnost, mogucnost licne nadogradnje od malih do velikih i najvecih stvari, zbivanja i desavanja.
Point.

#15 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Point. »

Neki dan sam slusao podcast gdje je gostovao tip koji je lansirao ovu glupost u vezi da je Zemlja ravna ploca. Kaze da je Sunce u stvari 9.000 km daleko od Zemlje ibda je onoliko koliko ga nase oci vide, da su Antarktis i Artik veliki ledeni zid koji ide oko ploce i time sprjecava izliv okeana u svemir, pita ga frajer zasto mi ne vidimo taj zid kaze lik to je zbog atmosfere. Svaki drugi odgovor mu je bio nesto u vezi Walt Disneya, izgleda da ima pik na njega i kao da je on kriv za sve. Ima jos puno nelogicnosti al to je ono sto se sad sjecam. Ko fakat vjeruje u ovu teoriju je glup ko kurac.
dječak sa šibicama

#16 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam ko je doticni reper... ali za debile koji propagiraju tezu da je ravna ploca, dvije cinjenice, ili pitanja.

Ako je zemlja ravna ploca, zasto onda sunce ne izlazi i zalazi u isto vrijeme i u Kalesiji i u New Yorku... i drugo pitanje, zasto Zemlja na Mjesecu ostavlja polukruznu sjenu.

Ne, oni ne vjeruju jer nisu odletili u svemir da vide svojim ocima. Koji debili.
mali jomu

#17 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by mali jomu »

Point. wrote:..... glup ...

Samo ne skolovan pa ga nosa, kao sto nosa svugdje svakog ko je ne skolovan...... da moze skontat, razmislit, doci od A do B do C...... itd.
MyTao

#18 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by MyTao »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam ko je doticni reper... ali za debile koji propagiraju tezu da je ravna ploca, dvije cinjenice, ili pitanja.

Ako je zemlja ravna ploca, zasto onda sunce ne izlazi i zalazi u isto vrijeme i u Kalesiji i u New Yorku... i drugo pitanje, zasto Zemlja na Mjesecu ostavlja polukruznu sjenu.

Ne, oni ne vjeruju jer nisu odletili u svemir da vide svojim ocima. Koji debili.
Posto mi je ovo interesantno, istrazivao sam malo njihove odgovore na pitanja koja svi imamo.

Razlog zasto sunce obasja jednu "stranu" jer radi kao lampa koja obasja dio stola koji se nalazi ispod nje trenutno. Sunce ide u krug, iznad zemlje i tako non stop obasjava jedan dio, i zbog toga imamo dan i noc.

A najzanimljivije je kako objasnjavaju gravitaciju. Po njima, gravitacija ne postoji, vec zemlja konstantno ubrzava 9.81 m/s^2 prema gore, i zbog toga nam se cini da postoji sila koja nas vuce prema zemlji :lol:
dječak sa šibicama

#19 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by dječak sa šibicama »

Pa ima logike, mi putujemo negdje gore a sunce se okrece ono nase ploce i ono putuje skupa sa nama i mi tako putujemo 9.81 m/s^2 :D
irac300

#20 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by irac300 »

Uvijek je bilo mazluma, samo što danas imaju internet pa mogu svoju ''riječ'' širiti na cijelu zemaljsku kuglu, pardon, ploču. :D
Point.

#21 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by Point. »

Ako je ploca znaci da bi nekad stigao do kraja te ploce i sta onda? Skaces lastu u beskonacni svemir?
triconja

#22 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

dječak sa šibicama wrote:Ne znam ko je doticni reper... ali za debile koji propagiraju tezu da je ravna ploca, dvije cinjenice, ili pitanja.

Pozeljela guzica puta :lol:
triconja

#23 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

Point. wrote:Ako je ploca znaci da bi nekad stigao do kraja te ploce i sta onda? Skaces lastu u beskonacni svemir?
Vidis cetiri slona i veliku kornjacu da nose zemlju :lol:
triconja

#24 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by triconja »

Point. wrote:Ako je ploca znaci da bi nekad stigao do kraja te ploce i sta onda? Skaces lastu u beskonacni svemir?
animals

#25 Re: Debate u kojima ne bi trebalo ucestvovati..... niko nikako.

Post by animals »

triconja wrote:
A kornjaca i slonovi na Igmanu :D
Post Reply