DC Marketing istina ili zabluda??
-
someone1
#51 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:46, edited 1 time in total.
- cls
#52 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
iskreno ne intereujem me jel DC marketing prevara ili ne, uposte me ne interesuje dc kao firma prvi put cuo preko ovog foruma ali na ovom forumu bi se trebale strogo zabraniti teme poput ovo ili slicno jer sta sad neko dobije zasluzan otkaz i dodje na forum i popljuje firmu u kojoj su radili, naravno niko nece nikad napisati da je dobio zasluzeno otkaz.....to je losa praksa i samo bi uradili kontra uslugu ljudima. Ovakvim temam je mjestno na nekim poslovnim web stranicama koji mogu profesionalno baviti ovakvim temama, a ne da svako lupa sta hoce
-
Dendrlix
#53 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Nema qratz!someone1 wrote: 1. Moje ime ili prezime ili adresa prebivalista nema veze sa njegovom odlukom zelili on igrati ili ne
Zamisli da tebe nazove Mbessy Ogdyba iz Nikaragve i ponudi ti ucesce u nagradnoj igri!
-
teAMICA
#54 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Gledam baš neki dan na nekoj od njemačkih tv-a o tim "nazovi - trazi podatke - lazi o nagradama" firmama... plaće bakica od 80-tak godina, hiljade eura joj maznuše
Namazani kakvi jesu, dođe par eksperata kod bakice, savjetovaše joj da hitno promijeni broj, žiro-račun i da se više ne javlja nikom nepoznatom. Takvih slučajeva milion.
Imate li vi koji to radite prst obraza?
Namazani kakvi jesu, dođe par eksperata kod bakice, savjetovaše joj da hitno promijeni broj, žiro-račun i da se više ne javlja nikom nepoznatom. Takvih slučajeva milion.
Imate li vi koji to radite prst obraza?
- Beish
#55 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
[/quote]1. Moje ime ili prezime ili adresa prebivalista nema veze sa njegovom odlukom zelili on igrati ili ne (a sto se ti ovdje ne predstavljas sa svojim imenom nego se krijes iza nekog nadimka) i adresa mog poslodavca isto tako nema nikakve veze sa njegovom odlukom a adresu firme sa kojom ce on suradjivat dobije uz svu potrebnu dokumentaciju
2. ne placa on firmi ukojoj ja radim nego firmi za koju mi vrsimo uslugu (zamisli imamo u buducnosti proizvod koji je jos povoljniji za prevaru nudimo ljudima da kupe novine mozes sebi zamislit jarane hocemo ih oderat )
3. ako vlasnike ove firme trazi interpol kako je onda moguce da ljudi svako malo odu njemacku i vrate se ???
4. ako je ovo sve neka prevara zasto u njemackoj jos uvijek ima preko 5000 call centara koji rade ovakve i slicne poslove 8 ja mislim da bi prvo njemacka policije pozatvarale sve te call centre pa aonda bi i nasa policij to uradila ovdje )
5 kakvo ti imas iskustvo sa ovim poslom da mozes govorit jeli to prevara ili nije
prvo se bolje informisi pa onda se kaci zakona pametnjakovicu[/quote]
1. Pametnjakovicu - Ja kada poslujem sa nekim imam pravo i zelim da znam ko je, sta je, gdje je, tako da u slucaju nekih potrazivanja ili eventualnih tuzbi znam koga da trazim ili tuzim. Kako u vasem konkretnom slucaju vasi klijenti znaju gdje da vas nadju, kome da se zale, i ne mozes me uvjeravati da to nije klasicna prevara kada vase klijente stavljate u zabludu samim tim sto su uvjereni da je poziv iz Njemacke (broj telefona sa kojeg dobiju poziv je njemacki), jezik na kojem govorite je naravno njemacki - ne smijete rijeci progovoriti na bosanskom jeziku dok se nalazite u call centru a posebno kada je poziv ili razgovor u toku, da svabo slucajno ne cuje nas bosanski jezik i da nesto posumnja.
2. Sav novac skidate sa konta navodnim klijentima, koji su uvjereni da su vec dobili neku od nagrada.
3. Pametnjakovicu nisi cuo za Dragana Dabica.
4. Mislim da kada u Njemackoj nesto zabrane onda to i zabrane, nije to Bosna. Na kraju krajeva zasto nisu otvorili taj call centar tamo, kako to da je stranica http://www.magoo24.com/ u Svicarskoj, to je izgleda hosting jeftiniji kod njih u Svici. Kakva nasa policija, ovde je bitno da su oni zaposlili ljude a sta se radi to niko i ne pita.
5. Imam dovoljno iskustva da znam o cemu govorim.
2. ne placa on firmi ukojoj ja radim nego firmi za koju mi vrsimo uslugu (zamisli imamo u buducnosti proizvod koji je jos povoljniji za prevaru nudimo ljudima da kupe novine mozes sebi zamislit jarane hocemo ih oderat )
3. ako vlasnike ove firme trazi interpol kako je onda moguce da ljudi svako malo odu njemacku i vrate se ???
4. ako je ovo sve neka prevara zasto u njemackoj jos uvijek ima preko 5000 call centara koji rade ovakve i slicne poslove 8 ja mislim da bi prvo njemacka policije pozatvarale sve te call centre pa aonda bi i nasa policij to uradila ovdje )
5 kakvo ti imas iskustvo sa ovim poslom da mozes govorit jeli to prevara ili nije
prvo se bolje informisi pa onda se kaci zakona pametnjakovicu[/quote]
1. Pametnjakovicu - Ja kada poslujem sa nekim imam pravo i zelim da znam ko je, sta je, gdje je, tako da u slucaju nekih potrazivanja ili eventualnih tuzbi znam koga da trazim ili tuzim. Kako u vasem konkretnom slucaju vasi klijenti znaju gdje da vas nadju, kome da se zale, i ne mozes me uvjeravati da to nije klasicna prevara kada vase klijente stavljate u zabludu samim tim sto su uvjereni da je poziv iz Njemacke (broj telefona sa kojeg dobiju poziv je njemacki), jezik na kojem govorite je naravno njemacki - ne smijete rijeci progovoriti na bosanskom jeziku dok se nalazite u call centru a posebno kada je poziv ili razgovor u toku, da svabo slucajno ne cuje nas bosanski jezik i da nesto posumnja.
2. Sav novac skidate sa konta navodnim klijentima, koji su uvjereni da su vec dobili neku od nagrada.
3. Pametnjakovicu nisi cuo za Dragana Dabica.
4. Mislim da kada u Njemackoj nesto zabrane onda to i zabrane, nije to Bosna. Na kraju krajeva zasto nisu otvorili taj call centar tamo, kako to da je stranica http://www.magoo24.com/ u Svicarskoj, to je izgleda hosting jeftiniji kod njih u Svici. Kakva nasa policija, ovde je bitno da su oni zaposlili ljude a sta se radi to niko i ne pita.
5. Imam dovoljno iskustva da znam o cemu govorim.
- terra_incognita
#56 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
someone1 wrote:terra_incognita wrote:Dragi Someone, nnisu me odbili, naprotiv, ali to me i dalje ne stavlja u isti kos s tobom i ostalima koji to rade
Najsmjesniji dio obuke je bio kada onaj zuti kicos kaze da imaju jednu osobu zaposlenu koja sjedi i samo lista novine u potrazi za nagradnim igrama
Fakat profesionalizam
nisi opet nista skontala
skontala sam prvog radnog dana da necu da radim za 500 KM i da necu da radim takav posao
mislim da mi je to dovoljno
-
someone1
#57 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
-
-bhfanaticos-
#58 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Moze li mi neko reci kada je sljedeci termin za prijem? U Zenici...
Hvala na odgovoru.
Hvala na odgovoru.
-
someone1
#59 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
-
-bhfanaticos-
-
StupskaBitanga
#61 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
kako je moguce da je ovaj DC preimenovan u GM Dijalog Marketing ===?????
Meni je ovo sumljivo
Meni je ovo sumljivo
- SimplyRed
#62 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
ne kontam sto uopce narod ide za tim lakim parama? zar nije bolje malo krampati, kopati i sigurno dobiti pare, a ne tako, strahujuci ima li plate, nema li plate? stvarno ne mogu razumjeti ljude koji idu grlom u jagode i misle da su imali vise srece od ostalih. a to za platu od 500 KM, lazni identitet... nemam komentara. 
-
StupskaBitanga
#63 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Vidim danas na posao.ba da se ovo sada zove ML MARKETING, CONSULTING AND SUPPORT
Ovo je već 3 ime za istu firmu
Slučajno ili ne?
Slučajno ili ne?
- Urban B.
#64 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
StupskaBitanga wrote:Vidim danas na posao.ba da se ovo sada zove ML MARKETING, CONSULTING AND SUPPORT
Slučajno ili ne?
Imena mjenjaju kao carape,rupa u zakonu pa mogu svasta i radit!
-
brljak
#65 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Telemarketing is a legal business, but many telemarketing firms make illegal calls and are able to get away with it simply because the average telephone consumer does not know their phone privacy rights. What you need to understand is that there are rules telemarketers must abide by. However, you also must understand that though you may find all telemarketing calls annoying, the fact remains that many of the calls you receive are within the rights of the telemarketing firm.
The Telephone Consumer Protection Act (TCPA) was created in the early 1990's to provide telemarketing companies with legal guidelines that were created to protect a telephone consumer's right to privacy. The following is a basic outline of legal and illegal telemarketing practices:
It is legal...
- For a telemarketing company to call between the hours of 8 am and 9 pm.
- For a company with whom you have an established business relationship to call you. This is a company with whom you have made a purchase.
- For the affiliates of the company you have a business relationship with to call you as long as the affiliate is in some way associated with the product or service you purchased.
- For telemarketers to call your cellular phone if you have given them permission to do so.
- For telemarketers to send you unsolicited faxes if they have been given your express permission
It is illegal
- For a telemarketer to call you before 8 am and after 9 pm
- For a telemarketer to not have an internal do not call list.
- For a telemarketer to not remove your number from their call list when you request it.
- For a telemarketer to call you once you have made the request to no longer be contacted by them.
- For a telemarketer not to have a clear and defined policy, and to not make this policy available to a consumer upon request.
- For a company with whom you have an established business relationship to call you after you have made the request to be added to their do not call list.
- For telemarketers who use autodialing devices to call cell phones
- For telemarketers to send unsolicited faxes without permission
- For telemarketers to use automated messages
- For a telemarketer to not provide their name and the name of the company they work for when asked.
As you can see, telemarketing companies must abide by strict rules or else face the penalty of the law. Therefore, know your rights and stop telemarketing calls by making complaints.
Dwayne is an old consumer advocate who has way to much time on his hands (the wife says) so rants to his audience on Ezine Articles.
Article Source: http://EzineArticles.com/?expert=Dwayne_Eisen
Article Source: http://EzineArticles.com/1176416
The Telephone Consumer Protection Act (TCPA) was created in the early 1990's to provide telemarketing companies with legal guidelines that were created to protect a telephone consumer's right to privacy. The following is a basic outline of legal and illegal telemarketing practices:
It is legal...
- For a telemarketing company to call between the hours of 8 am and 9 pm.
- For a company with whom you have an established business relationship to call you. This is a company with whom you have made a purchase.
- For the affiliates of the company you have a business relationship with to call you as long as the affiliate is in some way associated with the product or service you purchased.
- For telemarketers to call your cellular phone if you have given them permission to do so.
- For telemarketers to send you unsolicited faxes if they have been given your express permission
It is illegal
- For a telemarketer to call you before 8 am and after 9 pm
- For a telemarketer to not have an internal do not call list.
- For a telemarketer to not remove your number from their call list when you request it.
- For a telemarketer to call you once you have made the request to no longer be contacted by them.
- For a telemarketer not to have a clear and defined policy, and to not make this policy available to a consumer upon request.
- For a company with whom you have an established business relationship to call you after you have made the request to be added to their do not call list.
- For telemarketers who use autodialing devices to call cell phones
- For telemarketers to send unsolicited faxes without permission
- For telemarketers to use automated messages
- For a telemarketer to not provide their name and the name of the company they work for when asked.
As you can see, telemarketing companies must abide by strict rules or else face the penalty of the law. Therefore, know your rights and stop telemarketing calls by making complaints.
Dwayne is an old consumer advocate who has way to much time on his hands (the wife says) so rants to his audience on Ezine Articles.
Article Source: http://EzineArticles.com/?expert=Dwayne_Eisen
Article Source: http://EzineArticles.com/1176416
-
brljak
#66 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
eto vam misljenje experta ako vam nije sta jasno imate link...a ne moja komsinica rekla ili ovaj ili onaj bio i skonto prevaru pravu ma sigurica prevara znam ti ja ba zakon...pa da je to neka prevara nebi na stotine call centara imalo zvaničnu web stranicu online na internetom...ko zna njemački nek malo pogleda neke stranice pod tačka de znaci njemačko govorno područje pa nek vidi...a da i jeste prevara znaci na osnovu par stvari vi ste svi skontali o cemu se radi i ''provalili'' sta je tu kaznjivo i kako je to kaznjivo...cudi me da policija neganja sve te call centre po njemačkoj i sve te call centre nepozatvara...sam imam iskustva iz jednog takvog call centra...placeno sve..odlicno placeno...prijavljeno...plata nekasni...na platu imas bonus...pored bonusa direktor dodje pa napravi dva tri dana festu umjesto da se radi..ma ukratko poslovanje jedne takve njemačke firme u bih je neki highend za sve firme u bih...jer tako treba i da posluje jedna ozbiljna firma....znam da ce bit na moj post pametnjakovica koji nisu zakon drzali u rukama ali ga znaju tumačiti bolje od nekog sudije pa ce mi pametovati kako je ovo ili ono kaznjivo...tako da unaprijed za sve pametnjakovice čitaj malo prethodni post...imas link...istrazuj..pa reci sta...
eh da je bog do da su svi tako savjesni kao ovi ovjde na forumu pa da nece da budu kaznjivi i da placaju kazne ili zavrse u corki nebi bosna imala sto se korupcije i kriminala visok rejting...a glumite nesto da nebi...kazna te ovo ili ono...eh eh supljaci obicni svi vi gore bi sami nekog opalili po usima za stotinjak maraka vise...a sve ko eto..pa eto kaznjivo nebi ja. ovo ono...
eh da je bog do da su svi tako savjesni kao ovi ovjde na forumu pa da nece da budu kaznjivi i da placaju kazne ili zavrse u corki nebi bosna imala sto se korupcije i kriminala visok rejting...a glumite nesto da nebi...kazna te ovo ili ono...eh eh supljaci obicni svi vi gore bi sami nekog opalili po usima za stotinjak maraka vise...a sve ko eto..pa eto kaznjivo nebi ja. ovo ono...
-
Čovjek i po'
#67 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
http://ezinearticles.com/ je ku**c od stranice i kao referentan izvor i kao nesto cemu se vjeruje. Na ovakvim sajtovima svako moze da posalje artikl i da pise da je ekspert.
Imas male milione ovakvih sajtova:
http://www.google.com/search?hl=en&sour ... article+su
Evo sta i sam tvoj eksperski sajt kaze o njima:
"Submit your high-quality, original articles
for more exposure, credibility and traffic
back to your website."
Ozbiljniji je portal iz Dejcica i blog na blogger.ba nego ovo
Btw, telemarketing iz BiH za Njemacku je prevara, cista prevara i nista vise. Zivim u Austriji i Njemackoj i to je ilegalno. Zvati nekoga u navedene svrhe je ilegalan cin. Ta firma iz Zenice, zajedno sa saradnicima ce kada tada da popusi foru zbog varanja naroda. Iste stvari su bile u Hrvatkoj, da bi prije godinu dvije sve pohapisli, zajedno sa radnicima.
Zivi bili pa vidjeli
Imas male milione ovakvih sajtova:
http://www.google.com/search?hl=en&sour ... article+su
Evo sta i sam tvoj eksperski sajt kaze o njima:
"Submit your high-quality, original articles
for more exposure, credibility and traffic
back to your website."
Ozbiljniji je portal iz Dejcica i blog na blogger.ba nego ovo
Btw, telemarketing iz BiH za Njemacku je prevara, cista prevara i nista vise. Zivim u Austriji i Njemackoj i to je ilegalno. Zvati nekoga u navedene svrhe je ilegalan cin. Ta firma iz Zenice, zajedno sa saradnicima ce kada tada da popusi foru zbog varanja naroda. Iste stvari su bile u Hrvatkoj, da bi prije godinu dvije sve pohapisli, zajedno sa radnicima.
Zivi bili pa vidjeli
- Mannequin
#68 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
U Bihacu kasne s platama, jos od prosle godine su ostali duzni isplatiti 3 plate bracnom paru (oboje radili za njih)
prodaju kao srecke, lutrije, to sve pod laznim imenima, nasukaju ljude jer ustvari prodaju maglu.
Ima Boga, ja nikad ne bih mogla u takav posao se upustiti.
prodaju kao srecke, lutrije, to sve pod laznim imenima, nasukaju ljude jer ustvari prodaju maglu.
Ima Boga, ja nikad ne bih mogla u takav posao se upustiti.
- olensoner
#69 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
U svakom poslovno-pravnom odnosu koristenje laznog imena predstavlja krsenje osnovnih nacela i obicaja poslovanja kao i nepostivanje pravne norme, odnosno dispozicije. Koristiti lazno ime jedino moze upucivati na prevaru i kradju, tako da ovi sto stoje u odbrani nelegalnih poslova bi trebali da se zapitaju imaju li trunke morala i stida sto nesto takvo podrzavaju i rade.
- MaNeTo
-
IceBlond
#71 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
ja sam takodjer radila kod ovih cudaka
na obuci koju smo pohadjali tri dana,ucili su nas kako da lazemo
npr.ako me neko upita ( a pitali su mnogi )otkud mi njegov broj telefona,ja ga moram ubijediti
da je nekada popunio neki listic za nagradnu igru i eto sad ga kobajagi bubanj izvukao.ljudi se naklapaju sa mnom,
jer niko nije bas toliki imbecil da se ne sjeca da li je nekada popunio neki listic,pogotovo neko ko ima averziju prema
nagradnim igrama (kao ja npr.
)i na takvog covjeka sam i ja naletjela.kaze,ma kakav listic i kada ? ja u zivotu
nisam igrao ni loto,ne vjerujem u nagradne igre..............naklapali smo se 5 minuta.......nije uopce htio slusati sta mu
imam za reci.........
atmosfera na poslu je bila morbidna i nesto najcudnije sto sam u zivotu dozivjela.............sefovi kao da su na nekom cudnom tripu bili,ponasali su se kao roboti.............ma zivi uzas
ja sam prepisala 6 brojeva telefona i nazvala te Svabe kasnije sa govornice,izvinula se ljudima i objasnila gdje se nalaze ovi lopovi.svi su bili upuceni,znali su da je tim napasnicima zabranjen rad u Njemackoj,pa im je bilo zanimljivo
saznanje da su u BiH..............jedan od njih je bio policajac i zelim vjerovati da ce se nesto pokrenuti po tom pitanju.imamo mi dovoljno (i previse)i svojih kriminalaca i peraca para,ne trebaju nam uvozni
eto to je moj doprinos,toliko sam mogla uciniti ..............kad i ne bi radili to sto rade (ogavni su fuuuuj)barem da plate zbog onakvog divljackog i nehumanog ponasanja prema uposlenicima,na trenutak sam imala osjecaj da sam vremeplovom upala u 43.-u..............
na obuci koju smo pohadjali tri dana,ucili su nas kako da lazemo
npr.ako me neko upita ( a pitali su mnogi )otkud mi njegov broj telefona,ja ga moram ubijediti
da je nekada popunio neki listic za nagradnu igru i eto sad ga kobajagi bubanj izvukao.ljudi se naklapaju sa mnom,
jer niko nije bas toliki imbecil da se ne sjeca da li je nekada popunio neki listic,pogotovo neko ko ima averziju prema
nagradnim igrama (kao ja npr.
nisam igrao ni loto,ne vjerujem u nagradne igre..............naklapali smo se 5 minuta.......nije uopce htio slusati sta mu
imam za reci.........
atmosfera na poslu je bila morbidna i nesto najcudnije sto sam u zivotu dozivjela.............sefovi kao da su na nekom cudnom tripu bili,ponasali su se kao roboti.............ma zivi uzas
ja sam prepisala 6 brojeva telefona i nazvala te Svabe kasnije sa govornice,izvinula se ljudima i objasnila gdje se nalaze ovi lopovi.svi su bili upuceni,znali su da je tim napasnicima zabranjen rad u Njemackoj,pa im je bilo zanimljivo
saznanje da su u BiH..............jedan od njih je bio policajac i zelim vjerovati da ce se nesto pokrenuti po tom pitanju.imamo mi dovoljno (i previse)i svojih kriminalaca i peraca para,ne trebaju nam uvozni
eto to je moj doprinos,toliko sam mogla uciniti ..............kad i ne bi radili to sto rade (ogavni su fuuuuj)barem da plate zbog onakvog divljackog i nehumanog ponasanja prema uposlenicima,na trenutak sam imala osjecaj da sam vremeplovom upala u 43.-u..............
- terra_incognita
#72 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
I ne radi se samo o pranju para, nego i o kršenju Datenschutzgesetz-a..... pa im se svašta može navaljati....
-
Erazmo_25
#73 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Googlajući na ovu temu pronađoh vašu diskusiju koja me zainteresovala.
Zbilja, šta bude dalje sa ovom "kompanijom"?? Jel još uvjek radi ili,,,,?
Nenađoh njihove web adrese gdje bi se moglo nešto pročitati o njima.
Ima neko novih informacija?
Pozzzz
Zbilja, šta bude dalje sa ovom "kompanijom"?? Jel još uvjek radi ili,,,,?
Nenađoh njihove web adrese gdje bi se moglo nešto pročitati o njima.
Ima neko novih informacija?
Pozzzz
-
Erazmo_25
#74 Re: DC Marketing istina ili zabluda??
Niko ništa ne zna!!
Jeli ponovo došlo do nove registracije sa novim imenom ili su nestali zauvijek?
Jeli ponovo došlo do nove registracije sa novim imenom ili su nestali zauvijek?