DC Marketing istina ili zabluda??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Beish

#1 DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Beish »

Interesuje me da li je neko imao ili ima, iskustvo sa njemackom firmom za telemarketing "DC Marketing" (Deutsche gewinnborse). O cemu se tu zapravo radi, vidim na vise stranica za ponude poslova da objavljuju konkurse (Sarajevo, Zenica, Bihac..), te isti zaposljavaju na stotine radnika, sa platom u visini 1.000 KM. Malo sam googlao ali nisam uspio pronaci konkretne odgovore, obzirom da postoje udvojena misljenja, te me zanima da li je iko od forumasa imao konkretno iskustvo sa navedenom firmom.

IMA LI TU ISTINE???
Beish

#2 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Beish »

Zar je moguće da baš niko nije imao bilo kakav kontakt ili iskustvo sa ovom firmom???
Lea21

#3 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Lea21 »

Ja evo treci mjesec radim tu i do sad je sve regularno!
Nekako s proljeća

#4 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Nekako s proljeća »

:)

Sta znaci da je do sada regularno, na osnovu cega to tvrdis .

Ako ti nije mrsko, podijeli sa nama sustinu...

Ili da ti komentar shvatim kao marketinski potez...
Lea21

#5 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Lea21 »

Pa znaci da bar do sada nije bilo nikakvih problema :)
Plata nije odmah 1000KM nego se povecava iz mjeseca u mjesec s obzirom na iskustvo. Prvi mjesec je 500KM (+TO), drugi mjesec 750KM a od treceg 1000KM.
Beish

#6 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Beish »

Možeš li pobliže opisati koji poslovi se obavljaju u toj firmi,i da li visina plate zavisi od toga koliko mjesečno prodaš proizvoda ili to nema nikakve veze,obzirom da se radi o telemarketingu?
Lea21

#7 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Lea21 »

Telemarketing .. dakle zoves ljude (U Njemacku) i reklamiras proizvod, u ovom slucaju nagradnu igru .. Za sada je plata jednaka za sve, neovisno o broju ugovora, ali nije iskljuceno da se to promijeni. Postoji neki minimum koji bi se trebao mjesecno napraviti, ali rijetko ko da ga ne dostigne.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Chmoljo »

:-) :-) :-) a zašto bi odavde zvao ljude u njemačku i nešto im reklamirao?
burekodsira

#9 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by burekodsira »

Chmoljo wrote::-) :-) :-) a zašto bi odavde zvao ljude u njemačku i nešto im reklamirao?

si kad cuo za outsourcing, jeftina radna snaga i sl :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Chmoljo »

burekodsira wrote:
Chmoljo wrote::-) :-) :-) a zašto bi odavde zvao ljude u njemačku i nešto im reklamirao?

si kad cuo za outsourcing, jeftina radna snaga i sl :run:
sve se bojim da u Njemačkoj sada nema jeftine radne snage :-?
someone1

#11 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by someone1 »

Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:42, edited 1 time in total.
Dendrlix

#12 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Dendrlix »

Prijatelj mi radi u jednoj takvoj firmi. Izgleda da imaju neki zakon u Njemackoj po kojem ne smiju zvati ljude na telefon iz Njemacke. Nije bas sve tako cisto. Ljudi u Njemackoj misle da ih zove neko iz Njemacke (broj koji im se prikazuje je Njemacki) Ljudi koji rade dobiju Njemacko ime :D , Klaus, Dietrich, Helga..... I jos niko nije dobio ugovor za stalno, a otkazi se primaju na redovnoj osnovi.

Pitanje je do kad ce moci tako raditi.
someone1

#13 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by someone1 »

Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:42, edited 1 time in total.
denyyy

#14 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by denyyy »

ja sam radio do nedavno u Zenici....
ništa ne reklamiraju,
nazivaju ljude po njemačkoj, nude im učestvovanje u igrama na sreću KOJIH UOPŠTE NEMA.... KOJE NE POSTOJE,
NEMA NAGRADA....NE POSTOJE....
nesmiju reći gdje im je sjedište,
imaju izmišljena imena,
naziv firme mijenjaju vrlo često,
mislim da i vlasnici ( nijemci ) imaju izmišljena imena,
provjeravao.....ne postoje u njemačkoj,
ljudima uzimaju podatke i brojeve računa sa kojih skidaju MJESEČNU SUMU OD OKO 50 EURA, bez ikakvog dobitka,
lažu da će dobiti mobitel, auto, neku sume,
ali svega toga nema NEPOSTOJI
pa i socijalne slučajeve nagovore i uopšte se ne stide,
što se tiće plata......hahaha 600 do 1000 KM LAŽU
na kraju mjeseca poslije nekakvih neznam ni kojih odbitaka dobijete oko 450 do 480 KM
OVO BI NEKO TREBAO OD INSPEKCIJA DOBRO PROVJERITI
AVAZ ih intervjuisao hahahhaahahah
JESU LI IŠTA PROVJERILI
FIRMA POSTOJI LEGALNO
A TO ŠTO RADI JELI LEGALNO?????????????????????????
Jeli neko provjeravao u njemačkoj možda....
nema ništa
NE POSTOJE
someone1

#15 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by someone1 »

Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:43, edited 1 time in total.
-bhfanaticos-

#16 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by -bhfanaticos- »

Ja mislim, da ste se vi ovdje registrovali sa novim nikovima i pricate ublehe...
Gospoda Ministarka

#17 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Gospoda Ministarka »

Samo da kazem da znam ljude koji rade za ovu firmu i kojima je plata 800,00KM ... :( ali na papiru... 2 mjeseca nisu dobili platu.
someone1

#18 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by someone1 »

Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:43, edited 1 time in total.
Beish

#19 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by Beish »

"Für unser neueröffnetes Unternehmen DC Marketing d.o.o. Zenica suchen wir 100 Mitarbeiter
mit guten bis sehr guten Deutchkentnissen! Wir bilden sie aus zur:"

"DIALOG MARKETING FACHKRAFT"
WIR SIND:
ein junges, neugegründetes, Dialogmarketing Unternehmen und beschäftigen uns mit Markt-
analysen und Telesales.
Wir platzieren Produkte von schweizerischen, deutschen und österreichischen Herstellern in
den genannten Ländern via Telemarketing.
Wir suchen:
kommunikative, freundliche und motivierte Mitarbeiter, die wir zu Dialog Marketing Mitarbeitern ausbilden.
Wir bieten Ihnen:
- Eine Vollzeitstelle,
- Ein gesundes Arbeitsklima mit einer guten Perspektive zur Weiterentwicklung und
- Ein langjähriges Beschäftigungsverhältniss,
- Vollanmeldung, an!
Wenn Sie,
- Grosse Ambitionen haben
- Offen fur Herausforderungen sind,
- Ein gutes bis sehr gutes Deutsch sprechen und
- Von den Besten lernen wollen
- Und wenn Sie 1000 KM Netto verdienen wollen.

Dann schicken Sie uns Ihre Bewerbung mit Lebenslauf an die unten gegebene Kontakte.

Alle Bewerbungen und Lebensläufe bitte ausschliesslich in deutscher Sprache senden.
Bewerben Sie sich per:
E-Mail: [email protected]
telefonisch unter: 032 941 065 Elvina Musaefendic (Anrufe werden von 09:00 bis 17:00 Uhr angenommen)
032 941 060 (Anrufe werden von 17:00 bis 20:30 Uhr angenommen)
oder persönlich täglich von 09:00 bis 17:00 Uhr (2. Stock)

Interesuje me samo ko je tebi ova gospodjica, imate isto prezime??
Pozz.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#20 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by bordo gandalf »

someone1 wrote:uvijek ima ljudi koji nisu zadovoljni ali ovo sto pises nije ti fer ako si radio onda ti je sve jasno i nema potrebe da pises ovakve gluposti.

odakle ti ta ideja da ti ljudi koriste lazna imena? zar mislis da kje dovoljno da na google upises necije ime i da ce ti odma prikazat njegov rodni list?

dali je to prevara ili nije to nije moja briga ja govorim ljudima sta mi se kaze da im kazem nesmijemo ni mi odstupat od onog sta nam se kaze il si cuo nekod da smije radit po svom cejfu, ja koliko znam svaki svoj govor za koji mislis da bi bio bolji od onog koji ti oni dadnu moras prilozit direktorici ( barem je to bilo kod mene) nakon svakog razgovora moras im sve ponovo u kratkom sazetku ponovit sve i cijenu i period ( to ja nebih radio ako hocu nekog varat). ja neznam koliko si ti dugo radio u firmi ali ako za to vrijeme nisi shvatio da te nagradne igre nisu njihovo vlasnistvo onda nisi bio dugo u firmi!!! MI VRSIMU SAMO USLUGE ZA DRUGE FIRME. i tu nema ni vise ni manje. zbog toga se cesto mjenjaju imena firme (kako ti kazes) ti vrsis uslugu za njih i predstavljas se u njihovo ime.

Plate su takve kakve su ako imas bolji poso pa brate radi ga!!!
Plata nemoze biti ista onom ko napravi 20 i onom ko napravi 50 ugovor ( mada bi to svi voljeli) to sto govoris da nije istina da se plate od 1000 dobiju na to mogu samo reci bujrum svakom ko nevjeruje neka dodje u sjediste firme ja cu mu licno pokazat najmanje 15 ljudi koji su dobili 1000 Platu a nisu imali zahtjevani broj ugovora (jednostavno zbog stimulacije)

da je sve super nije ima gresaka koje cine prema nama. nemoze se reci da je sve med i mljeko ali nemoze se ni reci da je sve pakao radio sam i gore poslove za manje pare meni je licno bitno da mi pare lezu svaki mjesec redovno i dosad jesu

svkom ko ima dobro znanje njemackog jezika i ko je ambiciozan i vrijedan preporucio bih da dodje i da pogleda kako se radi.
istina je sve sto je naveo poznajem par osoba koje rade to ...kaze zovem ljude imam lazno ime preko kojeg se predstavlja...i lazu narod da ucestvuju u nagradnoj igri ali potrebno je platiti prije toga i tako im mjesecno skidaju sa racuna da to i ne znaju...
someone1

#21 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by someone1 »

Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:44, edited 1 time in total.
AdnanSA

#22 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by AdnanSA »

Sve je to jedna velika ubleha. Od moje kolegice se brat tamo zaposlio i kada je skontao o čemu se radi pobjegao glavom bez obzira. To nisu čista posla.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#23 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by bordo gandalf »

someone1 wrote:1. ta osoba mi je supruga zajdno tu radimo

2 . ti ljudi koje ti poznajes opet nisu skontali sta rade ponavljam mi nismo ta firma koja upiisuje u te nagradne igre mi vrsimo uslugu za njih samo pozivanje ljudi sto se tice toga da neko nekog vara licno sam pricao sa ljudima koji su imali srce u tim nagradnim igrama ali sam isto pricao sa ljudima koji nisu imali srece i dobili su svoje pare nazad ali nije u tome bit.

bit je u tome sto ovdje pisu ljudi koji nisu izgleda nogom krocili u tu firmu a vec sve znaju ili oni koji su dobili otkaze pa sad svoje nezadovoljstvo oovdje pokazuju broj imate zovite ako vas interesuje il dodjite u firmu pa se sami uvjerite nemojte bezveze pricat gluposti i prenosit gluposti
aj nevaljaj gluposti...cuj samo vrsis poziv...sta nazoves nekoga i sutis...morate nekako zaraditi a zna se kako zarađujete...varate narod
someone1

#24 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by someone1 »

Last edited by someone1 on 02/06/2010 17:44, edited 1 time in total.
-bhfanaticos-

#25 Re: DC Marketing istina ili zabluda??

Post by -bhfanaticos- »

Eto me u utorak ;) u Zenici sam, pa da vidimo o cemu se radi... :thumbup:
Post Reply