Ima li gdje Fude? Treba vam čovjek koji nije iz Sarajeva.Hank Paldum wrote: ↑19/03/2021 12:28Pa eto navedi, koji ja to trebam imati interes?Manual wrote: ↑19/03/2021 12:00Znaci, nesto što uništava državu od 1995, da neko ima išta pozitivno. To ne postoji, osim ako nije lični interes.Hank Paldum wrote: ↑19/03/2021 11:55
Pa taj djetinjasti i ignorantni odgovor i jeste razlog zašto slijedi hladan tuš kod svakih izbora.
Pa eto ti mi reci koji bi bio moj razlog.? Radim za njemačku firmu i dnevnica je sigurno veća nego da se tim bavim.
Vi morate shvatiti da kod većine bošnjačkog naroda nije tolika ni ljubav prema SDA kolika je antipatija prema Njihovoj Stranci i sličnim i radije neće ni izaći na izbore nego takvoj stranci dati glas.
SDA=Četnici a možda i gore
A što se mene tiče može SDA danas propasti ako će bošnjački NiP biti dostojan onome sta obećavaju.
Većini Bošnjaka medu njima sam i ja, nije toliko u interesu da SDA vlada koliko im je u interesu da ne bude onakva BiH kakvu Njihova Stranka zamišlja i to je velika razlika.
Većina snage SDA leži u tome što se narod boji kada vidi ko je alternativa.
Možda je taj iz Luksemburga stvarno bot ali kod mene, i tu sam 100% iskren pa ti vjeruj ako želiš, ako ne želiš ne moraš, je samo da FGR ne iskoristi priliku i da takav mentalitet ne zavlada kod bošnjačkog naroda gdje su se konačno oslobodili komunizma i okrenuli se svom identitetu i tradiciji.
Ako ćemo već koristiti izraz bot kod mene onda neka budem bot bośnjackih stranaka SDA, NiP, SBB, BOSS, NBL, A-SDA, PzP, PDA, BPS, NB a u isto vrijeme anti-NS bot.
Problem mnogih je što misle ako je neko razočaran zbog SDA da će automatski postati kao Damir Nikšić i aplaudirati Ivani Marić ili da je jedina alternativa Bakiru Izetbegoviću neko iz NS ili iz SDP.
Ne, alternativa Bakiru Izetbegoviću je Dino Konaković i tako će ubuduće i biti.
Bio je Radončić pa je razočarao, pa sad Dino treba da se pokaže pa i ako on iznevjeri bit će neko treći koji ne pripada SDPu ili NSu
Dan u zivotu jednog Bota
- -Chesterfield-
#51 Re: Dan u zivotu jednog Bota
-
high_volume
#52 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Ne da je tema odlična, nego je film i više nego odličan.last mohicans wrote: ↑19/03/2021 11:32 Odlična tema, molio bih kolege psihologe, mogu i psihijatri, da se aktivno uključe...
hadzinicasa wrote: ↑19/03/2021 10:48 relevantna tema
Ideja, scenario, kamera, režija: Bojan Tomić
Montaža, grafički elementi i kamera: Strahinja Kostić
Glumac i scenarista: Segor Hadžagić
Produkcija: Produkcija PRVI KADAR
-
kox
#53 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Jaran je prije desetak godina imao ovog Mulahusića u prijateljima na Faceu i ovaj mu je stalno nešto komentarisao pa sam ga tada upratio. Znači frajer mi se i tada činio kao osoba na rubu retardacije, i nešto nije podnosio ljude iz Sarajeva nikako.
- cLo
#54 Re: Dan u zivotu jednog Bota
To je nešto kao Russian Troll Factory! Interesantno. Čitala sam dosta o tome, pitam se koliko ove naše plaćaju i imaju li oni svoju bazu!?
https://www.diis.dk/en/my-life-as-a-tro ... k-s-story
-
The 51st State
#55 Re: Dan u zivotu jednog Bota
pitanje je ko je glupan, ti ili bilo ko sto tipka nako ili uvazeni botovi koji svoj trud i vrijeme naplacuju
- JanuaryJones
#56 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Ovo u formu smajlija ili umjesto spoiler opcije da se obilježavaju botovski postoviklizim po parkingu wrote: ↑19/03/2021 11:35
i ovo neizostavno zadnjih nekoliko dana da se nadje ovdje![]()
- hadzinicasa
#57 Re: Dan u zivotu jednog Bota
pa uzimajuci u obzir raspon i utjecaj internetskih platformi, nije ni cudo. samo mene cudi ovdje, obzirom na prilicno visoku internetsku-nepismenost glasacke baze. iako usmenu predaju ergo mahalanje ne treba nikako podcijeniti, kao ni profesionalne strucnjake opce prakse.cLo wrote: ↑19/03/2021 13:00 To je nešto kao Russian Troll Factory! Interesantno. Čitala sam dosta o tome, pitam se koliko ove naše plaćaju i imaju li oni svoju bazu!?
-
Rockman
#58 Re: Dan u zivotu jednog Bota
kamo dalje rođačeThe 51st State wrote: ↑19/03/2021 13:04
pitanje je ko je glupan, ti ili bilo ko sto tipka nako ili uvazeni botovi koji svoj trud i vrijeme naplacuju
iz pijeska vire krunisane glave
što to rade
prde u prašinu
čini mi se rođače
da je standard pokvario ljude
jedu govna i sanjare
- Manual
#59 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Cim ti toliko pišeš i kao nešto se opravdavaš ima tu neki interes.Hank Paldum wrote: ↑19/03/2021 12:28Pa eto navedi, koji ja to trebam imati interes?Manual wrote: ↑19/03/2021 12:00Znaci, nesto što uništava državu od 1995, da neko ima išta pozitivno. To ne postoji, osim ako nije lični interes.Hank Paldum wrote: ↑19/03/2021 11:55
Pa taj djetinjasti i ignorantni odgovor i jeste razlog zašto slijedi hladan tuš kod svakih izbora.
Pa eto ti mi reci koji bi bio moj razlog.? Radim za njemačku firmu i dnevnica je sigurno veća nego da se tim bavim.
Vi morate shvatiti da kod većine bošnjačkog naroda nije tolika ni ljubav prema SDA kolika je antipatija prema Njihovoj Stranci i sličnim i radije neće ni izaći na izbore nego takvoj stranci dati glas.
SDA=Četnici a možda i gore
A što se mene tiče može SDA danas propasti ako će bošnjački NiP biti dostojan onome sta obećavaju.
Većini Bošnjaka medu njima sam i ja, nije toliko u interesu da SDA vlada koliko im je u interesu da ne bude onakva BiH kakvu Njihova Stranka zamišlja i to je velika razlika.
Većina snage SDA leži u tome što se narod boji kada vidi ko je alternativa.
Možda je taj iz Luksemburga stvarno bot ali kod mene, i tu sam 100% iskren pa ti vjeruj ako želiš, ako ne želiš ne moraš, je samo da FGR ne iskoristi priliku i da takav mentalitet ne zavlada kod bošnjačkog naroda gdje su se konačno oslobodili komunizma i okrenuli se svom identitetu i tradiciji.
Ako ćemo već koristiti izraz bot kod mene onda neka budem bot bośnjackih stranaka SDA, NiP, SBB, BOSS, NBL, A-SDA, PzP, PDA, BPS, NB a u isto vrijeme anti-NS bot.
Problem mnogih je što misle ako je neko razočaran zbog SDA da će automatski postati kao Damir Nikšić i aplaudirati Ivani Marić ili da je jedina alternativa Bakiru Izetbegoviću neko iz NS ili iz SDP.
Ne, alternativa Bakiru Izetbegoviću je Dino Konaković i tako će ubuduće i biti.
Bio je Radončić pa je razočarao, pa sad Dino treba da se pokaže pa i ako on iznevjeri bit će neko treći koji ne pripada SDPu ili NSu
Evo ti kolege iz tima:
https://klix.ba/raport-otkriva-detalj ... ki-bilten/
- cLo
#60 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Pa nepismenost glasača baš ne treba da čudi, nego da objasni, što si nepismeniji, to ćeš se lakše upecat na propagandu. Slogani, pamfleti, fraze, posteri i služe da ti se onako podmuklo, ispotaje zakači misao, koja suštinski nije tvoja, ali je stalnim ponavljanjem prihvataš kao svoju.hadzinicasa wrote: ↑19/03/2021 13:06pa uzimajuci u obzir raspon i utjecaj internetskih platformi, nije ni cudo. samo mene cudi ovdje, obzirom na prilicno visoku internetsku-nepismenost glasacke baze. iako usmenu predaju ergo mahalanje ne treba nikako podcijeniti, kao ni profesionalne strucnjake opce prakse.cLo wrote: ↑19/03/2021 13:00 To je nešto kao Russian Troll Factory! Interesantno. Čitala sam dosta o tome, pitam se koliko ove naše plaćaju i imaju li oni svoju bazu!?
edit: tek sad vidim da si napisala internetska-nepismenost, sorry, tako kad se sjedi na 2 stolice
-
The 51st State
#61 Re: Dan u zivotu jednog Bota
E dobro, jeli to onaj bot iz holandije sto pusi travu i svira kurcuRockman wrote: ↑19/03/2021 13:06kamo dalje rođačeThe 51st State wrote: ↑19/03/2021 13:04
što to rade
prde u prašinu
čini mi se rođače
jedu govna i sanjare
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Tvoj interes mozda nije materijalni kao kod ostalih, ali neku svoju potrebu ipak zadovoljavas.
Ali eto mene vise cudi kako je moguce da se ne preispitas kad na portalima procitas sta se sve desava i kad ovdje procitas koliko ih ljudi proklinje.
- dale cooper
#63 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Nije ni ovo lako raditi, valja imati nedostatak savjesti i obraza i jak želudac. Ali ovi naši ovdje su pičkin dim, popularno nazvani sendvičari.
Postoje oni koji iza sebe imaju mnogo jaču mašineriju i kampanje obmane i dezinformacija rade mnogo suptilnije.
Postoje oni koji iza sebe imaju mnogo jaču mašineriju i kampanje obmane i dezinformacija rade mnogo suptilnije.
- Hank Paldum
#64 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Naravno, pa svako gleda neki svoj razlog zašto glasa za određenu stranku._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2021 14:30Tvoj interes mozda nije materijalni kao kod ostalih, ali neku svoju potrebu ipak zadovoljavas.
Ali eto mene vise cudi kako je moguce da se ne preispitas kad na portalima procitas sta se sve desava i kad ovdje procitas koliko ih ljudi proklinje.
Ja u ovoj sada situaciji gdje se nalazim imam dovoljno detalja koji su mi dovoljni za koga da se odlučim, da živim u BiH priznajem, možda bi se još detaljnije bavio temom.
Uostalom napisao sam već da ne glasam samo za SDA, imam i ja dosta zamjerki toj stranci ali kao alternativu imam određenu vrstu stranaka za koje glasam. Njihova Stranka nije sigurno jedna od njih.
-
zrakomlat
#65 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Čitao sam jednom da je neki, čini mi se irački, sociolog govorio, kad bi arapi morali birati između šerijata i demokratije u svojoj zemlji, glasali bi za šerijat i emigirali u neku zapadnu zemlju._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2021 14:30Tvoj interes mozda nije materijalni kao kod ostalih, ali neku svoju potrebu ipak zadovoljavas.
E tako i ovi s vana za sda
-
Cerruti77
#66 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Moja predstava bota je čak i malo sumornija. Zapitate li se šta ogromna masa i absolutni višak partijskom linijom pozapošljavanih savjetnika, asistenata, službenika, sekretarica po javnim ustanovama radi po cijeli vražiji dan.
Ne mislite valjda da je njihov radni dan napućen, smislen i društveno koristan.
Valja se partiji odužiti a i dan brže proleti.
Tako da je stvarnost vjerujem još gadnija.
Te "sedviče" plaćamo svi mi.
- nepass1
-
YouAreMyDestiny
#68 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Pa to su sda vojnici, dovedeni za rukicu, ljubimice i mezimice stranačkih glavuša, koji sjede ušuškani po budžacima i čekaju da ih mobilišu za neki prljavi zadatak. U međuvremenu nose papire od tačke A do tačke B i ližu guzice.Cerruti77 wrote: ↑19/03/2021 20:09 Moja predstava bota je čak i malo sumornija. Zapitate li se šta ogromna masa i absolutni višak partijskom linijom pozapošljavanih savjetnika, asistenata, službenika, sekretarica po javnim ustanovama radi po cijeli vražiji dan.
- Sanjarko
#69 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Mene neko ovdje nedavno skoro haman nazvo SDA botom, jos mi reko da mi je neki valjda SDA-ovac sef, ali kad se sjetim nazivan sam i vehabijom pa jos mozda nekako, a ja haman utopista i realista, ne navijam za Real Madrid i znam da utopija se nece mozda nikad postic. 
-
belfy
#70 Re: Dan u zivotu jednog Bota
moze, naravno. onaj koji zeli zlo i patnju drugima, a to ga se ne dotice. moze biti i kao osveta nekoga koga je SDA ootjerala, pa se sada sveti svima drugima da dozive isto ili slicno... naravno da moze...Hank Paldum wrote: ↑19/03/2021 11:41Ko?
Jeste li se ikada zapitali da može neko pisati pozitivno o SDA stranci da nema nikakve koristi i interesa?
-
belfy
#71 Re: Dan u zivotu jednog Bota
da, to je onaj kojem svi znaju ime, pa cak i ti, pa znas i gdje se nalazi i sta radi. dok za botove niko ne zna ni gdje su, niti ko su, samo ovo da sviraju kurcu... opet, botovi sve znaju o svemu, jel tako?The 51st State wrote: ↑19/03/2021 14:17E dobro, jeli to onaj bot iz holandije sto pusi travu i svira kurcuRockman wrote: ↑19/03/2021 13:06kamo dalje rođačeThe 51st State wrote: ↑19/03/2021 13:04
što to rade
prde u prašinu
čini mi se rođače
jedu govna i sanjare![]()
- MorningStar
#72 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Pro-Islamske pa makar na papiru - jesu to te ? Tebe sam citiraoHank Paldum wrote: ↑19/03/2021 15:14Naravno, pa svako gleda neki svoj razlog zašto glasa za određenu stranku._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2021 14:30Tvoj interes mozda nije materijalni kao kod ostalih, ali neku svoju potrebu ipak zadovoljavas.
Ja u ovoj sada situaciji gdje se nalazim imam dovoljno detalja koji su mi dovoljni za koga da se odlučim, da živim u BiH priznajem, možda bi se još detaljnije bavio temom.
Uostalom napisao sam već da ne glasam samo za SDA, imam i ja dosta zamjerki toj stranci ali kao alternativu imam određenu vrstu stranaka za koje glasam. Njihova Stranka nije sigurno jedna od njih.
- Hank Paldum
#73 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Znao sam odmah da ćes ti biti jedini forumaš koji će imati problema da shvati tako nešto jednostavno pa evo da ti nacrtam.MorningStar wrote: ↑20/03/2021 18:01Pro-Islamske pa makar na papiru - jesu to te ? Tebe sam citiraoHank Paldum wrote: ↑19/03/2021 15:14Naravno, pa svako gleda neki svoj razlog zašto glasa za određenu stranku._BataZiv_0809 wrote: ↑19/03/2021 14:30
Tvoj interes mozda nije materijalni kao kod ostalih, ali neku svoju potrebu ipak zadovoljavas.
Uostalom napisao sam već da ne glasam samo za SDA, imam i ja dosta zamjerki toj stranci ali kao alternativu imam određenu vrstu stranaka za koje glasam. Njihova Stranka nije sigurno jedna od njih.![]()
SDA je bošnjačka i pro-islamska stranka i kao tako Bošnjaci i muslimani će glasati za njih.
Sada ako postoji mogućnost da SDA nije to šta predstavlja to znači da su to samo na papiru ali narod to ne zna. Na to je se odnosilo na papiru ali kako ćes ti biti u stanju to shvatiti? Sada se nastavi smijati svojoj pameti.
- Hank Paldum
#74 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Evo iz sažaljenja da ti odgovorim jer te nije bilo stid napisati nešto tako i da smatraš da si pametno napisao jer to nema nikakve logike šta si napisaobelfy wrote: ↑20/03/2021 17:40moze, naravno. onaj koji zeli zlo i patnju drugima, a to ga se ne dotice. moze biti i kao osveta nekoga koga je SDA ootjerala, pa se sada sveti svima drugima da dozive isto ili slicno... naravno da moze...Hank Paldum wrote: ↑19/03/2021 11:41Ko?
Jeste li se ikada zapitali da može neko pisati pozitivno o SDA stranci da nema nikakve koristi i interesa?
Kao prvo ko bi kleo ikoga zbog toga što je stekao bogatstvo da posjeti različite lokacije i da zarađuje više para za isti posao? Možda to važi za FGRovce koji se plaše ako sa 40 godina moraju se snaći van svoje ćaršije. Svim drugima je svejedno i da ih baci na Grenland jer ljudi se snalaze svojim radom a ne kao vi "Ne možes mi uzeti radno mjesto. Znaš li ti ko je bio moj dedo i da si ti došao tek prije 5 godina ovdje?"
Uostalom nije mene nikakva stranka niti bilo ko ili šta drugo otjeralo jer je svako krojač svoje sudbine, drugo je sad što vi krivite SDA i kada kiša pada i koristite kao alibi za sve svoje nezgode.
Znači po toj tvojoj uvrnutoj logici ja bih trebao onda glasati za SDA jer bi želio dobro ostalima da prođu kao ja (što je kao što sam napisao glupost jer se stranke mogu kriviti samo do određene mjere).
Last edited by Hank Paldum on 20/03/2021 20:57, edited 1 time in total.
- MorningStar
#75 Re: Dan u zivotu jednog Bota
Glasati za SDA iz inostranstva jer si pobjego iz dobrobiti bih i to iz dijelova iste dje sda napravila raj na zemlji - i sve to bez koristi, je special kind of stupid.