Dan u zivotu jednog Bota

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

hadzinicasa

#1 Dan u zivotu jednog Bota

Post by hadzinicasa »

relevantna tema :)
Armije internet botova i trolova, milion komentara dnevno, društvene mreže i portali, domaći i strani plaćenici, prizemno, vulgarno i brutalno, medijski nepismena publika, spam, fake news, prijetnje i ucjene s lažnih profila...

Dokumentarni film 'Dan u životu jednog bota' autora Bojana Tomića i u produkciji 'Prvog kadra' premijerno je prikazan na BHRT-u, a sada ga svi mogu pogledati i na YouTubeu.
Kako autor filma kaže, film je kombinacija igrane i dokumentarne forme.

- U igranom dijelu imamo glumca koji portretira jednog bota od trenutka kada ulazi u sistem botovanja, objašnjava nam sisteme kako to sve funkcioniše, i na kraju on sam postaje žrtva tog istog sistema - pojasnio je Tomić
U filmu se pojavljuju novinarka i voditeljica Dalija Hasanbegović-Konaković, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Lejla Turčilo, psiholog i društveni analitičar Srđan Puhalo, urednica portala eTrafika Vanja Stokić, urednik na BHT-u Tvrtko Milović i glavna i odgovorna urednica Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Milica Šarić, dok je bota utjelovio dramaturg i glumac Segor Hadžagić.

Ideja, scenario, kamera, režija: Bojan Tomić
Montaža, grafički elementi i kamera: Strahinja Kostić
Glumac i scenarista: Segor Hadžagić
Produkcija: Produkcija PRVI KADAR
The 51st State

#2 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by The 51st State »

Antibotovska propaganda.
klizim po parkingu

#3 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by klizim po parkingu »

hadzinicasa wrote: 19/03/2021 10:48 relevantna tema :)
Armije internet botova i trolova, milion komentara dnevno, društvene mreže i portali, domaći i strani plaćenici, prizemno, vulgarno i brutalno, medijski nepismena publika, spam, fake news, prijetnje i ucjene s lažnih profila...

Dokumentarni film 'Dan u životu jednog bota' autora Bojana Tomića i u produkciji 'Prvog kadra' premijerno je prikazan na BHRT-u, a sada ga svi mogu pogledati i na YouTubeu.

- U igranom dijelu imamo glumca koji portretira jednog bota od trenutka kada ulazi u sistem botovanja, objašnjava nam sisteme kako to sve funkcioniše, i na kraju on sam postaje žrtva tog istog sistema - pojasnio je Tomić
U filmu se pojavljuju novinarka i voditeljica Dalija Hasanbegović-Konaković, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Lejla Turčilo, psiholog i društveni analitičar Srđan Puhalo, urednica portala eTrafika Vanja Stokić, urednik na BHT-u Tvrtko Milović i glavna i odgovorna urednica Centra za istraživačko novinarstvo Srbije Milica Šarić, dok je bota utjelovio dramaturg i glumac Segor Hadžagić.

@Login7777 @bunk @aldinjo @Hank Paldum @saale @Istinu govorim

haj momci evo vam vaša tema pa ispricajte svoja iskustva u vezi ovoga :thumbup: :thumbup:
hadzinicasa

#4 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by hadzinicasa »

The 51st State wrote: 19/03/2021 10:54 Antibotovska propaganda.
jesi brz. sat vremena za 6 minuta pogledao :shock:
The 51st State

#5 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by The 51st State »

hadzinicasa wrote: 19/03/2021 10:59
Znam po niku kakav je postavljen sadrzaj u pitanju. :)
hadzinicasa

#6 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by hadzinicasa »

The 51st State wrote: 19/03/2021 11:00
hadzinicasa wrote: 19/03/2021 10:59
Znam po niku kakav je postavljen sadrzaj u pitanju. :)
pratis lik i djelo?
awwwww <3
The 51st State

#7 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by The 51st State »

samo notirano dugogodisnje propagandisanje i satriicno sumirano u kratkom odgovoru, ne pali se.
hadzinicasa

#8 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by hadzinicasa »

The 51st State wrote: 19/03/2021 11:03 samo notirano dugogodisnje propagandisanje i satriicno sumirano u kratkom odgovoru, ne pali se.
sam si poletio :D
sapienti sat.
Hank Paldum

#9 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Hank Paldum »

klizim po parkingu wrote: 19/03/2021 10:57

haj momci evo vam vaša tema pa ispricajte svoja iskustva u vezi ovoga :thumbup: :thumbup:
Kao što sam naposao, ja vam najviše kvarim račune ovdje. Ne što se smatram boljim od ostalih forumaša već zbog moje lokacije.
Niti pišem iz centrale niti hvalim SDA jer imam od toga kakav interes. Samo nastavite :thumbup: :bih:
Rockman

#10 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Rockman »

botkooo
The 51st State

#11 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by The 51st State »

hadzinicasa wrote: 19/03/2021 11:04
The 51st State wrote: 19/03/2021 11:03 samo notirano dugogodisnje propagandisanje i satriicno sumirano u kratkom odgovoru, ne pali se.
sam si poletio :D
sapienti sat.
Dobro, pratim te i divim se tvom forumskom opusu ego boost done, ok?

A sad ozbiljno , sta imate protiv botova,posteno ljudi zaradjuju svoj hljeb.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Velkoski »

nakon 13 godina i skoro 70 hiljada postova nudim svoje usluge svim zainteresovanim strankama, jedan post = cenki uz popust na bulk od 100 postova.
Rockman

#13 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Rockman »

Velkoski wrote: 19/03/2021 11:14 nakon 13 godina i skoro 70 hiljada postova nudim svoje usluge svim zainteresovanim strankama, jedan post = cenki uz popust na bulk od 100 postova.
ne ide to tako

ako si muškija ili žemskija velike su razlike

pitaj ovog botka sa nikom ko prezime mu login777 ili tako nešto idiot pravi.
stubrijez

#14 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by stubrijez »

A sta je to bot?
Manual

#15 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Manual »

Hank Paldum wrote: 19/03/2021 11:05

Kao što sam naposao, ja vam najviše kvarim račune ovdje. Ne što se smatram boljim od ostalih forumaša već zbog moje lokacije.
Niti pišem iz centrale niti hvalim SDA jer imam od toga kakav interes. Samo nastavite :thumbup: :bih:
Pusti šuplji
last mohicans

#16 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by last mohicans »

Velkoski wrote: 19/03/2021 11:14 nakon 13 godina i skoro 70 hiljada postova nudim svoje usluge svim zainteresovanim strankama, jedan post = cenki uz popust na bulk od 100 postova.
To,Velkoski. Gdje ih nabra ovoliko,brate? Pucaš smajlije, bjež ba. Ti bi baš bio kredibilan bot.
Last edited by last mohicans on 19/03/2021 11:33, edited 1 time in total.
Rockman

#17 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Rockman »

stubrijez wrote: 19/03/2021 11:21 A sta je to bot?
nađe stranka glupana i budalu da piše po portalima, novinama ono što precenik stranke ne smije javno da kaže

dakle ono što oni pišu normalan čovjek ne može sebi da dopusti

dakle fekalije svuda
Hank Paldum

#18 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Hank Paldum »

Manual wrote: 19/03/2021 11:22

Pusti šuplji
Pa pitaj moderatore da potvrde da ne pišem iz BiH
Manual

#19 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Manual »

Hank Paldum wrote: 19/03/2021 11:25
Pusti šuplji
Pa ona glavna SDA botina piše iz Luksemburga.
last mohicans

#20 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by last mohicans »

Odlična tema, molio bih kolege psihologe, mogu i psihijatri, da se aktivno uključe. Koji su porivi jednog bota, motivi, jesu li samo finansijski, ili ima i ideoloških? Ja mislim, podjednako. Treba i njih razumjeti, ja sam uvjeren da to nije lagan posao, valja iznova i iznova spinovati, dezavuisati, lagati, prebacivati lopticu. Ipak je to vještina. Da li imaju neku obuku, volio bih znati, živo me zanima. Kako se smijenjuju kad im smjena završi, jer nismo jednom svjedočili drugačijem stilu pisanja sa istog nicka, itd. Opet, vjerujem da je to stressan posao, boriti se iz dana u dan sa vjetrenjačama. Ovim aktuelnim i dugogodišnjim forumašima ne mogu prodati damu pod bubrege, ali dosta gostiju čita pdf, možda su im oni ciljna skupina. Eto, ako mogu gore pobrojane kolege da se izjasne. Još nešto, iako se zajebajemo salama, sendvič, mislim da naknade nisu baš u naturi, fina se tu platica zaradi.
klizim po parkingu

#21 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by klizim po parkingu »

Image

i ovo neizostavno zadnjih nekoliko dana da se nadje ovdje :mrgreen:
Rockman

#22 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Rockman »

last mohicans wrote: 19/03/2021 11:32 Odlična tema, molio bih kolege psihologe, mogu i psihijatri, da se aktivno uključe. Koji su porivi jednog bota, motivi, jesu li samo finansijski, ili ima i ideoloških? Ja mislim, podjednako. Treba i njih razumjeti, ja sam uvjeren da to nije lagan posao, valja iznova i iznova spinovati, dezavuisati, lagati, prebacivati lopticu. Ipak je to vještina. Da li imaju neku obuku, volio bih znati, živo me zanima. Kako se smijenjuju kad im smjena završi, jer nismo jednom svjedočili drugačijem stilu pisanja sa istog nicka, itd. Opet, vjerujem da je to stressan posao, boriti se iz dana u dan sa vjetrenjačama. Ovim aktuelnim i dugogodišnjim forumašima ne mogu prodati damu pod bubrege, ali dosta gostiju čita pdf, možda su im oni ciljna skupina. Eto, ako mogu gore pobrojane kolege da se izjasne. Još nešto, iako se zajebajemo salama, sendvič, mislim da naknade nisu baš u naturi, fina se tu platica zaradi.
BURAZERU SVAKA BOTINA JE ZASLUŽILA DA MU SE ODBIJU BUBREZI ODMA

U SUŠTINI TO SU KUKAVICE I MAMA BOY
JThomas

#23 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by JThomas »

koliko su ljudi najdirektnije zaposlili na izmišljena radna mjesta, bez stvarnog posla - čudo je da ih nema i puno više. i nikakvo obrazloženje više od toga ne treba. vjerovatno će u bliskoj budućnosti biti još više, sa podmlađivanjem i informatizacijom...
Hank Paldum

#24 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Hank Paldum »

Manual wrote: 19/03/2021 11:32
Hank Paldum wrote: 19/03/2021 11:25
Pusti šuplji
Pa ona glavna SDA botina piše iz Luksemburga.
Ko?

Jeste li se ikada zapitali da može neko pisati pozitivno o SDA stranci da nema nikakve koristi i interesa?
Rockman

#25 Re: Dan u zivotu jednog Bota

Post by Rockman »

JThomas wrote: 19/03/2021 11:39 koliko su ljudi najdirektnije zaposlili na izmišljena radna mjesta, bez stvarnog posla - čudo je da ih nema i puno više. i nikakvo obrazloženje više od toga ne treba. vjerovatno će u bliskoj budućnosti biti još više, sa podmlađivanjem i informatizacijom...
ja znam dvije kojima je posao da zovu portale i direkcije portala da brišu ove ili one komentare ima pretplatu službeni mobitel i deru li deru

jedna je u SDA druga je SDP

U ŽIVOTU SU SPOSOBNE SAMO ZA JEDNU STVAR...ko ni je pito
Post Reply