Dan Republike
-
samvan
Danas kad postajem pionir
dajem èasnu pionirsku rijeæ
da æu marljivo uèiti i raditi
i biti dobar drug.
Da æu voljeti na¹u samoupravnu domovinu
Socijalistiæku federativnu Republiku Jugoslaviju
Da æu razvijeti bratstvo i jedinstvo
i ideje za koje se borio Tito
Da æu cijeniti sve ljude svijeta
koji ¾ele slobodu i mir
dajem èasnu pionirsku rijeæ
da æu marljivo uèiti i raditi
i biti dobar drug.
Da æu voljeti na¹u samoupravnu domovinu
Socijalistiæku federativnu Republiku Jugoslaviju
Da æu razvijeti bratstvo i jedinstvo
i ideje za koje se borio Tito
Da æu cijeniti sve ljude svijeta
koji ¾ele slobodu i mir
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Sta mozemo, .... ipak je to proslost. Treba je ostaviti u lijepom sjecanju.
Dosli neki novi klinci, ... evo im reprezenta, ... drskog, neotesanog, nepromisljenog, ....
Udarilo mu svjetlo u glavu.

Dosli neki novi klinci, ... evo im reprezenta, ... drskog, neotesanog, nepromisljenog, ....
Udarilo mu svjetlo u glavu.
Smrt fasizmu, ...Big Daddy wrote: Šuti jadan još će kljakavi iz groba ustat, .......
- pitarozder
fino je bilo, ne ponovilo se ... ta ljepota, ubi Dzemu i Hamdiju, iz njoj samo poznatih razloga
- Citizen-X
Nije ljepota ubila Dzemu i Hamdiju, nego oni sto je nisu zeljeli zarad svoje prevlasti i neogranicene moci koncentrirane na jednom mjestu znas i sam gdje je bila, isti oni stu su pobili desetine i stotine hiljada nevinih u sred Evrope. Isti oni sto su Zeljezari Zenica naplacivali provizije od 50% da bi mogli stanove po Parizu, kuce na morima imati preko tudje grbace i ledja drkajuci kurac i jebavajuci ostalih 5 republika i pokrajina a najvise tucajuci ionako istucan udarnicki narod Alije Sirotanovica koji je mazohisticki pokazivao svijetu Olimpijskim igrama placenim od usta istog kakanjskog i zenickog rudara krvavo zaradjenim parama, kako smo mi zapravo dobar i radisan narod.pitarozder wrote:fino je bilo, ne ponovilo se ... ta ljepota, ubi Dzemu i Hamdiju, iz njoj samo poznatih razloga
Bilo je lijepo, bilo bi jos ljepse, da majmunima nije proradio 500 godina stari gen zapakovan pricama na Gazimestanu a sa samo jednom namjerom - porobljavanja ioanko vec izjebanog i porobljenog naroda. Malo im je bilo, a sada imaju milijardu € "nagrade" za sistematsko unistenje ne jedne nego 2 drzave, za 4 rata koja su napravili i izglasali.
E, bas ti drug moj, su ubili Dzemu i Hamdiju.
Pitanje je samo: kada ce i da li ce doc' red na tebe i na mene. A do tad zivi kao da ces zivjet sto godina u rahatluku, a spremaj se kao da ce sutra biti rat. Nismo Starog slusali pa nam se obilo od glavu.
Pozdrav Domovini!
-
simi5
Džemu ubio Broz, Hamdiju Anta Marković, a tebi krivi Srbi. E blago tebiCitizen-X wrote:
Bilo je lijepo, bilo bi jos ljepse, da majmunima nije proradio 500 godina stari gen zapakovan pricama na Gazimestanu a sa samo jednom namjerom - porobljavanja ioanko vec izjebanog i porobljenog naroda. Malo im je bilo, a sada imaju milijardu € "nagrade" za sistematsko unistenje ne jedne nego 2 drzave, za 4 rata koja su napravili i izglasali.
-
Leonid Breznjev
hoces li nam argumentirati svoje izjave simi? hvala!simi5 wrote:Džemu ubio Broz, Hamdiju Anta Marković, a tebi krivi Srbi. E blago tebiCitizen-X wrote:
-
simi5
Hoću mada citizen nije argumentovao svoje.Arslan wrote:hoces li nam argumentirati svoje izjave simi? hvala!simi5 wrote:Džemu ubio Broz, Hamdiju Anta Marković, a tebi krivi Srbi. E blago tebiCitizen-X wrote:
Dakle Broz je u svojoj borbi za vlast uspešno rešio smene rukovodstava Hrvatske i Srbije koja ga više nisu podržavala. Jedini političar koji je nakon toga zaista mogao da ga ugrozi na vlasti bio je Džemal Bjedić, vrlo moćan kadar UDBE i vrlo popularan političar u BiH. Njegova pogibija u avionskoj nesreći bila je posledica neobjašnjivo razdešenog altimetra aviona kojim je uobičajeno leteo iz Sarajeva za Mostar. Ako tražiš dokumenta UDBA to već nemam pri ruci, ostalo u sefu.
Hamdija Pozderac nije bio sklon saradnji sa Hrvatskom na štetu BiH, za razliku od garniture iz Kladuše koja je njegovom smrću došla na vlast uz podršku Ante Markovića.
- Patron of Formello
Nista.maccarona wrote:Čiča čvorak čuva četu čavki čik čvorče čvrkni čavki čvor![]()
jebo prosloststa cemo sad?
-
Jokovich
Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Ako vam je lakše da tako razišljate OK. Negdje je neko napisao da će ex yu muzika i uopće ta retardirana nostalgija postati novi folk. Pa to je očito već ihihi. Dajte malo, zamislite se gdje smo sada. Ako se već sjećate Broza, pokušajte analizirati kako bi se on, maher svih mahera, ponio, kome bi se priklonio, kakvu bi priču pričao da izvuče najbolje.
Ali ne, retardosi idu dalje i srljaju u svojoj malignoj nostalgiji, dok se ne rastope avnojevske boje.
Kreteni!
Ako vam je lakše da tako razišljate OK. Negdje je neko napisao da će ex yu muzika i uopće ta retardirana nostalgija postati novi folk. Pa to je očito već ihihi. Dajte malo, zamislite se gdje smo sada. Ako se već sjećate Broza, pokušajte analizirati kako bi se on, maher svih mahera, ponio, kome bi se priklonio, kakvu bi priču pričao da izvuče najbolje.
Ali ne, retardosi idu dalje i srljaju u svojoj malignoj nostalgiji, dok se ne rastope avnojevske boje.
Kreteni!
-
Jokovich
Citizen-X wrote:Danas je Dan Republike
I stari je popio malo
Na televiziji Lepa Brena
I stari se sjeca ratnih vremena
Da bi danas bilo bolje
Oni su poturali svoja pleæa
Gazili hladne rijeke
Jeli koru s drveca
Žao mu je što neki misle
Da je život negdje drugdje
I ne sanja se više stari san
cekaju pasoš da odu van
Danas je dan, Dan Republike
I stara kaže Dragane šuti
Skrati jezik mogu te cuti
Dan, Dan Republike
Danas je Dan Republike
I stari se sjeca ratnih dana
Žao mu je što se ni klinci
Više ne igraju partizana
Danas svako zna
Da je glava samo jedna
Danas svako zna
Pred kim pasti na koljena
Danas je Dan Republike i stari kaže
Otvorite prozore, pijan je i cini mu se
Da logorske vatre u daljini gore
Logorske vatre, u daljini gore
I stara kaže
Jesi l' normalan Dragane
Zatvaraj prozore, ne radi grijanje
Skrati jezik, mogu te cuti
Dan, Dan Republike
Ma divan si... A možda si propustio neka desetljeća u svom sjećanju ili si propao kroz crvotočinu? Jesi li, od manje više istih autora, koji su se i raspali kao bivša država, čuo ovaj odgovor na tu pjesmicu.
Cetres' pete njega je primila partija,
A s vojskom je usao u Trst
Sada ulazi na vrata komesarijata
A prima ga crveni krst
Njegov sin vise nema svoga osmjeha
Po kome su ga znale cure s Koseva
Kaze, stari, ova Juga to je veliki zajeb
Tebe i tvojih komunjara
A stara sjedi i place
Kaze Dragane pusti vjesti malo jace
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
U njemu tece krv radnih akcija
Kad se diglo i selo i grad
Bio je on bez igdje icega
Ali nikad prazan ko sad
Stari sad se vidi sad se vraca
S kim ste htjeli da budete braca
Zajebo vas Tito i partija cijela
Sloboda ocigledno nije umjela da pjeva
A stara sjedi i place
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
Ponekad sanja smrt kako se sunja
I odvodi najbolje drugove
A ponekad usni nerodjenog unuka
Kako zbori Majakovskog stihove
S barikada se cuje No Pasaran
O kako je cudan bio taj san
Tu je ceta proletera, zastava crvena
Tu je slika Ive Lole Ribara
A stara veli dosta svadje
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
-
incognito071
Jokovich wrote:Citizen-X wrote:Danas je Dan Republike
I stari je popio malo
Na televiziji Lepa Brena
I stari se sjeca ratnih vremena
Da bi danas bilo bolje
Oni su poturali svoja pleæa
Gazili hladne rijeke
Jeli koru s drveca
Žao mu je što neki misle
Da je život negdje drugdje
I ne sanja se više stari san
cekaju pasoš da odu van
Skrati jezik mogu te cuti
Dan, Dan Republike
Danas je Dan Republike
I stari se sjeca ratnih dana
Žao mu je što se ni klinci
Više ne igraju partizana
Danas svako zna
Da je glava samo jedna
Danas svako zna
Pred kim pasti na koljena
Danas je Dan Republike i stari kaže
Otvorite prozore, pijan je i cini mu se
Da logorske vatre u daljini gore
Logorske vatre, u daljini gore
I stara kaže
Jesi l' normalan Dragane
Zatvaraj prozore, ne radi grijanje
Skrati jezik, mogu te cuti
Dan, Dan Republike
Ma divan si... A možda si propustio neka desetljeća u svom sjećanju ili si propao kroz crvotočinu? Jesi li, od manje više istih autora, koji su se i raspali kao bivša država, čuo ovaj odgovor na tu pjesmicu.
Cetres' pete njega je primila partija,
A s vojskom je usao u Trst
Sada ulazi na vrata komesarijata
A prima ga crveni krst
Njegov sin vise nema svoga osmjeha
Po kome su ga znale cure s Koseva
Kaze, stari, ova Juga to je veliki zajeb
Tebe i tvojih komunjara
A stara sjedi i place
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
U njemu tece krv radnih akcija
Kad se diglo i selo i grad
Bio je on bez igdje icega
Ali nikad prazan ko sad
Stari sad se vidi sad se vraca
S kim ste htjeli da budete braca
Zajebo vas Tito i partija cijela
Sloboda ocigledno nije umjela da pjeva
A stara sjedi i place
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
Ponekad sanja smrt kako se sunja
I odvodi najbolje drugove
A ponekad usni nerodjenog unuka
Kako zbori Majakovskog stihove
S barikada se cuje No Pasaran
O kako je cudan bio taj san
Tu je ceta proletera, zastava crvena
Tu je slika Ive Lole Ribara
A stara veli dosta svadje
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
Od istorijskog AVNOJ-a
Do izbjeglickog konvoja
Preko Sremske Race
Koju je napisao i otpjevao cetnik Nenad Jankovic u narodu bolje poznat kao Nele Karajlic, sin obercetnika generala Jankovica.....
Ne rise bogati.
- Citizen-X
Obzirom da si me onako medicinsko-psiholosko-idiotsko-karadzicevski bolesno strp'o u retarde, ovako da ti kazem kratko i argumentovano, obzirom da si sam argumentov'o svoj debilizam da ti saopstim:Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Kreteni!
Obzirom da slabo, vidim, citas, u svojoj retardaciji i zelji da me upakujes u tebi slicne likove, prvo procitaj ono sto sam ja napisao pa daj komentar i argumenat. Ovo sto si ti meni k'o biva nadrobio je ravno nekoj ulicnoj hulji, nepismenom liku i idiotu koji ima "siroko" vidjenje stvari, a najvise pristaje nekom postratnom profiterskom majmunu i politickom degenu koji ne gleda dalje od kite i nosa - sto ti i ne zamjerim obzirom da ih je mnogo u BIH cim biraju ovakav politicki saziv.
Kad vec komentarises moje postove procitaj ih sve - zadivit' ce te kolicina zivota u njima, zivota kojeg ti nemas niti ces ikad imat.
Pozdravljam te uz pjesmu Zeljke Bebeka - Dabogda te voda odnijela!
-
Jokovich
Naravno Citizen-x, tvoji postovi vrve života kao kuća cvijeća. Sve avet do aveti, konteksuirani u vrijeme koje im ne pripada, sa rezultatima koji su srušeni kao kula od karata i koje su svugdje u drugim ex Yu republikama samo ikonografija za zajebanciju, osim u Bosni, u kojoj likovi poput tebe to prihvataju ozbiljno i retardiraju omladinu. Meni je sasvim dovoljno kada vidim kakvu muziku poznaješ i slušaš. Ostalo, sve samo po sebi dođe. Još ćeš obući opanke i vunene čarape, prostrijeti ćilim i sa drugovima opet u svojoj patološkoj nostalgičarskoj nakani, opet zasijedati i pozivati narod na neku novu utopiju. E, pa znaš što, na to će nasjesti samo još neki bošnjačići, ali više Srba i hrvata u toj priči nema, tako da ćeš se i ti i tvoji retardosi svesti na ikebane, na kakve je tipovao u ratu opsjenar A: Izetbegović. Naći ćeš i ti svog Pejanovića da ti legitimizira novo mrtvorođenče, novi ex yu, nostalgičarski pokret priprostih narodnih ljudi, čija će se djeca opet za 50 godina klati.
Nema AVNOJ-a, retardirani fanu Željka Bebeka. nema ZVNOBIH-a. Čovjek s kojim sam pričao, a baba mu je bila vijećnik ZAVNOBIH-a ( a inače je visoki dužnosnik iz RS-a), kazao mu je da mu je ta vijećnica, pokojna baba kazala, kako Srbi ni tada nikada ne bi prihvatili ZAVNOBIH, da nije bilo AVNOJ-a. Znači da priče o i i i i ni ni ni, nisu smišljene radi nekog bratstva i jedinstva nego su stavljene kao omča svim onim koji bi da žive u svojoj BiH, bez dominacije Beograda.
Ja stvarno ne znam kako ste uspjeli prespavati sve burne godine i kako ne možete da shvatitet da je uspjet Josipa Broza i partizana produkt spleta okolnosti, svjetskog rata i nemogućnosti saveznika da u Draži Mihajloviću nađu pouzdanog partnera protiv nacista, da je Brozov uspjeh nakon rata također splet okolnosti koje je on uspio da preokrene u vlastitu korist, odnosno u korist države, što je bilo sjajno.
Kako danas to izvesti, ne postiže se sakrifikacijom avetske historije, nego stvaranjem koncepta koji će danas piti vode.
Nema AVNOJ-a, retardirani fanu Željka Bebeka. nema ZVNOBIH-a. Čovjek s kojim sam pričao, a baba mu je bila vijećnik ZAVNOBIH-a ( a inače je visoki dužnosnik iz RS-a), kazao mu je da mu je ta vijećnica, pokojna baba kazala, kako Srbi ni tada nikada ne bi prihvatili ZAVNOBIH, da nije bilo AVNOJ-a. Znači da priče o i i i i ni ni ni, nisu smišljene radi nekog bratstva i jedinstva nego su stavljene kao omča svim onim koji bi da žive u svojoj BiH, bez dominacije Beograda.
Ja stvarno ne znam kako ste uspjeli prespavati sve burne godine i kako ne možete da shvatitet da je uspjet Josipa Broza i partizana produkt spleta okolnosti, svjetskog rata i nemogućnosti saveznika da u Draži Mihajloviću nađu pouzdanog partnera protiv nacista, da je Brozov uspjeh nakon rata također splet okolnosti koje je on uspio da preokrene u vlastitu korist, odnosno u korist države, što je bilo sjajno.
Kako danas to izvesti, ne postiže se sakrifikacijom avetske historije, nego stvaranjem koncepta koji će danas piti vode.
- Vodenjak
E da znas, sad cu te prijaviti drugarici uciteljici!Jokovich wrote:Pa da, naravno! Eskapizam, retardacija! Sve što je bilo nekada valjalo je. Nekada su i mladosti bile ljepše i sunce je drugačije i ljepše sijalo. Još pustitet sebi i Balaševića, pa da opskurna patetika bude kompletna. Međutim, nemate pravo da madjim generacijama nabijate svoje frustracije i neinformiranost, da im gadite njihov vlastiti život, da ih ubjeđujete da žive manje kvalitetne živote, da širite jebeni utopističko-nostalgičarski deprimirajući feeling sadašnjosti. Mamicu vam Balaševićevsku.
Kreteni!
Vaki si naki....
Zooooomeeeeeeee, fataj ga!
-
luciferino
A meni je baba moje babe pričala da je njena baba također imala babu...jah kredibiliteta 
-
Jokovich
Vaše su ideje propale k'o R'n'R, k'o MBO, k'o bratstvo i jedinstvo, k'o samoupravljanje, k'o JNA, k'o Suzana Mančić, k'o AVNOJ I ZAVNOBIH, k'o Dan mladosti, k'o slovenačka štafeta, k'o građanska opcija Alije Izetbegovića, k'o vojna intervencija na početku rata, k'o Alhos, k'o devizna štednja, k'o komšijski merhamet, k'o slobodarski Mrkonjić Grad, k'o jedinstveni SUBNOAR, k'o proslava na Tjentištu.
Pa zar vam ne znači nešto kada vidite da su se i partizani podijelili. Ljudi situacija je ozbiljna, ai ja svašta pričam je li? Ko će vas patološke slučajeve u suprotno ubijediti, zar ne?
Pa zar vam ne znači nešto kada vidite da su se i partizani podijelili. Ljudi situacija je ozbiljna, ai ja svašta pričam je li? Ko će vas patološke slučajeve u suprotno ubijediti, zar ne?
- Citizen-X
Idi izdrkaj ga 2-3 puta i smiri se covjece. Dodji sebi kad nemas kome. Ti si svoj kredibilitet zelje da nesto kazes usr'o do temelja.Jokovich wrote:Vaše su ideje propale k'o R'n'R, k'o MBO, k'o bratstvo i jedinstvo, k'o samoupravljanje, k'o JNA, k'o Suzana Mančić, k'o AVNOJ I ZAVNOBIH, k'o Dan mladosti, k'o slovenačka štafeta, k'o građanska opcija Alije Izetbegovića, k'o vojna intervencija na početku rata, k'o Alhos, k'o devizna štednja, k'o komšijski merhamet, k'o slobodarski Mrkonjić Grad, k'o jedinstveni SUBNOAR, k'o proslava na Tjentištu.
Last edited by Citizen-X on 30/11/2007 15:24, edited 1 time in total.
-
Jokovich
amrica wrote:jokovich
srecom su kreteni u manjini na ovoj temi, a ti si najveci medju njima. I to nisi spontani kreten vec ocito imas unaprijed napisane postove i smisljene folove.
Pa ovo amrice mogu shvatiti samo kao kompliment, obzirom da malo odgovaram na postove, između radnih zadataka koje uspješno obavljam. Što se tiče folova, mislim da i nisu neki folovi. Čisto onako, pišem što se prvo sjetim, što mi se učini kao primjereno. Inače, nemam vremena za dubinske diskusije. Mislim da nema ni potrebe. Pozzz
-
Jokovich
hahahaha, dobar si,
ja sam seksualno zbrinuti oženjeni muškarac koji možda ovako izgleda kao neurotik, zato što se naslušao sranja i nagledao u svom životu. Prvo su me granatirali jedni, a drugi su mi ispirali mozak građanskim utopijama i ZAVNOBIH-om u zemlji najgoreg medijskog smeća na planeti. I tako u krug, godinama. Pa i vi niste daleko, samo mi nisu jasne ove posljedice zastranjivanja u nostalgičarsku retardaciju koja nikome neće donijeti nikakvo dobro.
ja sam seksualno zbrinuti oženjeni muškarac koji možda ovako izgleda kao neurotik, zato što se naslušao sranja i nagledao u svom životu. Prvo su me granatirali jedni, a drugi su mi ispirali mozak građanskim utopijama i ZAVNOBIH-om u zemlji najgoreg medijskog smeća na planeti. I tako u krug, godinama. Pa i vi niste daleko, samo mi nisu jasne ove posljedice zastranjivanja u nostalgičarsku retardaciju koja nikome neće donijeti nikakvo dobro.
- Citizen-X
Pa ja bih ti onda preporucio da ostanes tamo u P.M. gdje si trenutno.Jokovich wrote:hahahaha, dobar si,