Dacia sandero ili Škoda fabia?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#426 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

Jos uvijek te *ebe sam Renault sa 4. generacijom "novog" motora, a taj problem jos nisi uspio rjesiti katalosim brojem dijela!
Ja ne znam o kakvim kopleksima pricas, kod mene ima vl. knjizica sa raznim znakovima od onih sa propelerom do jeftinih sa balkavom na haubi! :lol:
direstraits0078

#427 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by direstraits0078 »

Hajde ti guglaj o 8. generaciji skodice ili cega vec. ;) Ovdje si pokazao koliko znas. Malo. :roll:
goran16v

#428 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Hajde ti guglaj o 8. generaciji skodice ili cega vec. ;) Ovdje si pokazao koliko znas. Malo. :roll:
Kaze covjek koji evo vec danima bombarduje nekim kataloskim brojevima pokusavajuci da dokaze suprotno od onog sto sam proizvodjac navodi! Bravo :lol:
direstraits0078

#429 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Koliko puta te treba ispravljati? :lol: Uporan si kao mazga, a ne dokazujes nista i ne baratas nikakvim egzaktnim podacima (osim citata s neoficijelne internet stranice koja je kao i velika vecina drugih stvari koje si nabaljezgao po forumu relativno los i manjkav prijevod originalne vijesti).

Rekao si da odgovaraju svi dijelovi sa starog motora i tu budalastinu smo razotkrili: ne odgovaraju ni radilica, ni bilo sta drugo sto s motorom ima veze. Dakle, nemas pojma. Budalastine pises. :lol:

Rekao si da je bregasta (koja se BTW kod K9K nalazi u glavi, sto ocito nisi znao, Gorane DOHC) ista, dokazano ti je da nije. :-)

Citirao si sa stranice koja nije Renaultova oficijelna stranica, citirao si covjeka koji je dao izjavu za likove kao sto si ti: siroke narodne mase koje nemaju bas puno veze s tehnikom i inzinjeringom i nikad ne bi znale na koju stranu treba okrenuti lezaj. :D

Naravno, da bi sve bilo u tvom laickom i povrsnom stilu, izvukao si citat iz konteksta i nisi naveo izvor, ali google je cudo kad treba dokazati kakve gluposti valjas (ako se upotrijebi na pravi nacin): na istoj internet stranici s koje si citirao stoji kako je sve u motoru promijenjeno (osim kubikaze, tipa ubrizgavanja i vrste lijeva bloka), samo sto tebi citava istina ne odgovara. :lol: Jer si izvalio glupost kojoj nema ravne: a to je da Renault u novu Daciju Sandero ugradjuje isti motor koji je ugradjivao u Clio 2 iz 2001. godine.

Citirao sam ti oficijelne/interne Renaultove dokumente (prevedene na jezik koji bi trebalo da razumijes, iako ponekad nije jasno sta zelis reci, jer ti recenice sa semantikom i sintaksom veze nemaju, da ne spominjemo greske u tipkanju), zajedno s kataloskim brojevima, gdje se kaze da je Energy porodica K9K motora nova porodica motora, s nanovo dizajniranim i projektovanim dijelovima motora/bloka. Da podvucemo:

Energy K9K je novi motor; K9K je oznaka bloka; Renault u Daciju Sandero ne ugradjuje stare K9K motore. :thumbup:

A ti sad lijepo guglaj i dalje. Ali nemoj pretjerati, mozda saznas kako je ustvari sve jedna velika zavjera i kako Renault u Daciju ustvari ugradjuje motore iz Mercedesa, zamaskirane kao K9K koji se prave u Kini, od dijelova s polica VW-a... :lol: Ili ne daj Boze, da je golf 7 ustvari samo zamaskirana oktavija. :lol: A koja je ustvari samo zamaskirani golf 6, koji s golfom 5 nema nikakve veze. :lol:

P.S. Nemoj zaboraviti da u argumentaciju slijedeci put ubacis neki model tipa Yugo 45/55/60/65 ili slicne reprezentativne primjerke copy/paste autoindustrije.
goran16v

#430 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

Naravno da nisam citao roman koji si napisao, napisacu ti jos jednom:
Gomilas nepotreban tekst u pokusaju da tvrdis suprotno onome sta proizvodjac tvrdi.
Na Renaultovoj stranici, toliko o neoficijelnim stranicama, je lijepo napisano da je ovo 4 generacija 1,5 dCI K9K motora (jednina - da ne bude zamjene). Za svakog covjeka koji ima dvije ciste u glavi je jasno, jedan motor koji je kroz 10 godina modernizova i usavrsen, ali JEDAN motor. Ti se sad prepoznaj gdje pripadas...
direstraits0078

#431 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Daj link stranice, a ja cu da ti dam link stranice s koje si citirao ono za sta tvrdis da je oficijelno i jedino ispravno (ono sto si kopirao na prethodnim stranicama). ;)

Te iste stranice na kojoj, izmedju ostalog, pise i slijedece:
Some parts in the newest powerplant
, a ti sad budi ljubazan i daj nam prijevod sta li znaci ovo powerplant.

I ne blamiraj se vise, jadan ne bio. Idi gledaj tekmu, zmajevi razvalise. :bih:

Ajd sad malo guglaj DCM, EDC i SID. Pa reci da je i to isto i da je sve to isti motor i isto auto. :lol:
Last edited by direstraits0078 on 08/06/2013 10:28, edited 1 time in total.
goran16v

#432 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Daj link stranice, a ja cu da ti dam link stranice s koje si citirao ono za sta tvrdis da je oficijelno i jedino ispravno (ono sto si kopirao na prethodnim stranicama). ;)

Te iste stranice na kojoj, izmedju ostalog, pise i slijedece:
Some parts in the newest powerplant
, a ti sad budi ljubazan i daj nam prijevod sta li znaci ovo powerplant.

I ne blamiraj se vise, jadan ne bio. Idi gledaj tekmu, zmajevi razvalise. :bih:

Ajd sad malo guglaj DCM, EDC i SSID. Pa reci da je i to isto i da je sve to isti motor i isto auto. :lol:
Prvo, na toj stranici cijela recenica glasi:
Some parts in the newest powerplant, such as the camshaft, are unchanged from the first generation

Ne moras prevoditi prevoditi boldirani dio, sve je jasno...
Toliko o blamiranju!
direstraits0078

#433 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Da, a ovaj prvi dio (newest powerplant) u prijevodu na jezik koji nesto bolje razumijes glasi: najnovija pogonska jedinica, iliti prostijim rijecnikom receno motor, za tebe i slicne tebi.

Naravno, ovaj drugi dio vezan za bregastu osovinu i ostale dijelove nije tacan, kao sto je vec nekoliko puta dokazano za one koji koriste sivu masu koja se nalazi izmedju usiju.

A nije tacno iz prostog razloga jer ova internet stranica s koje si citirao nije oficijelna Renaultova stranica. Na oficijelnim Renaultovim stranicama stoji da je K9K Energy novi motor. S novim dijelovima, novim blokom, novom radilicom, novom bregastom osovinom, novim klipovima itd. Kao sto ti je sve pregledno i taksativno navedeno u prethodnim postovima. Razumljivim jezikom. Bez semantickih, logickih, sintaksickih, faktickih, namjernih, nenamjernih i gresaka druge priode koje si sklon praviti.

Da se vratimo jos jednom na temu: nebuloze da Renault u Daciju ugradjuje motor iz 2001. (ili da svi dijelovi sa starog K9K motora pasuju da novi Renaultov motor) nisu tacne i mogu ih napisati samo osobe koje se u motore razumiju kao Mara u kriv qrac. Drugim rijecima, sve sto si napisao na temu "Renault u Daciju Sandero ugradjuje motor iz 2001." nema veze s pamecu.

Ajd sad guglaj, i nisi ni za sta bolje. :bih:
goran16v

#434 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Da, a ovaj prvi dio (newest powerplant) u prijevodu na jezik koji nesto bolje razumijes glasi: najnovija pogonska jedinica, iliti prostijim rijecnikom receno motor, za tebe i slicne tebi.

Naravno, ovaj drugi dio vezan za bregastu osovinu i ostale dijelove nije tacan, kao sto je vec nekoliko puta dokazano za one koji koriste sivu masu koja se nalazi izmedju usiju.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Drugi dio nije tacan al zato ono sto ti pises jest!
direstraits0078

#435 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Ono sto ti citiras s interneta, kao i sve sto si napisao na temu K9K nije tacno. Kad to budes uvidio, javi se. A do tada lijep pozdrav i guglaj lagano. ;)
goran16v

#436 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Ono sto ti citiras s interneta, kao i sve sto si napisao na temu K9K nije tacno. Kad to budes uvidio, javi se. A do tada lijep pozdrav i guglaj lagano. ;)
Ma ja, citati sa interneta nisu tacni, a ono sto ti pises je tacno bez ikakvih ctata je tacno! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Toliko o javljanju...
530i

#437 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by 530i »

Na internetu može napisati bilo ko bilo šta.
goran16v

#438 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

Naravno, ali malo je drugacije kad je to autorski clanak koji citira izjavu nekog ko ima ime i prezime i kad je to forumsko naprdjivanje.
direstraits0078

#439 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Lijepo si to rekao: forumsko naprdjivanje. :thumbup:

I citiranje izvadjenih iz konteksta i lose prevedenih sluzbenih press materijala koje Renault redovno izdaje.

I onda ovaj goranDOHC misli da je svu pamet svijeta pokupio kad je ukucao K9K u gugl i vidio kako negdje neko kaze da je motor u novoj Daciji Sandero isti kao onaj iz Clia iz 2001. godine, kao i da je to njegova cetvrta generacija. :lol: A u medjuvremenu Renault promijenio 6 puta sve na K9K motoru, od ubrizgavanja do unutrasnjih dijelova motora.

Vrijedjas inteligenciju svih koji na forum dodju da procitaju nesto pametno. :roll:

Idi guglaj ili idi negdje na cuning forum i citiraj sta su rekli na koliko KS i Nm se moze nacunirati skoda i sl. Pisi tamo kako odgovara radilica i bregasta s golfa 2 na fabiju 6 ili sta vec. Lupi kakvu glupost, niko od tebe nista drugo i ne ocekuje. Cinjenice i tehnicke podatke i pojedinosti ostavi ljudima koji znaju da se DOHC nalazi u glavi. I koji znaju sta je guglanje a sta baratanje faktima. :lol:
goran16v

#440 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Lijepo si to rekao: forumsko naprdjivanje. :thumbup:

I citiranje izvadjenih iz konteksta i lose prevedenih sluzbenih press materijala koje Renault redovno izdaje.

I onda ovaj goranDOHC misli da je svu pamet svijeta pokupio kad je ukucao K9K u gugl i vidio kako negdje neko kaze da je motor u novoj Daciji Sandero isti kao onaj iz Clia iz 2001. godine, kao i da je to njegova cetvrta generacija. :lol: A u medjuvremenu Renault promijenio 6 puta sve na K9K motoru, od ubrizgavanja do unutrasnjih dijelova motora.

Vrijedjas inteligenciju svih koji na forum dodju da procitaju nesto pametno. :roll:

Idi guglaj ili idi negdje na cuning forum i citiraj sta su rekli na koliko KS i Nm se moze nacunirati skoda i sl. Pisi tamo kako odgovara radilica i bregasta s golfa 2 na fabiju 6 ili sta vec. Lupi kakvu glupost, niko od tebe nista drugo i ne ocekuje. Cinjenice i tehnicke podatke i pojedinosti ostavi ljudima koji znaju da se DOHC nalazi u glavi. I koji znaju sta je guglanje a sta baratanje faktima. :lol:
Ma ja, izvadjeno iz konteksta i lose prevedeni sluzbeni materijali! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kad ga vec toliko potezes za glavu, nisi li upravo ti bio eminenti strucnjak koji je nekad napisao da se razliciti motori razliku po onome sta je oko i iznad bloka????? Naravno da jesi! Pa kako das nema veze sta je u glavi, sad jebitan samo blok????
Ti si bolan uvreda za inteligenciju samo mi se ne da da he hvatam za svaku gluposti koju napises, na primjeru lokacije agregata sam dao primjer i stao...
p.s. Kad se vec smatras covjekom koji zna da se DOHC nalazi i u glavi ona bi trebao znati da je to mnozina...
golfiista

#441 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

Evo citroen ne daje vise popust od 10000 KM, sad je vise od 12.000 ahhh...iduce godine ce biti za marku....

Prave vrijednosti su uvijek na cijeni, ostali, koga je briga za ostale..
fidoremilienko

#442 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by fidoremilienko »

golfiista wrote:Evo citroen ne daje vise popust od 10000 KM, sad je vise od 12.000 ahhh...iduce godine ce biti za marku....

Golf, nikad u historiji nije dolazio s popustom. Ali, novi Golf 7 ipak je narusio tu tradiciju :) Tako da, kriza pogadja sve proizvodjace vozila, niko nije imun na to.

Jedino je G2 na cijeni :lol: :skoljka:
direstraits0078

#443 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

@gorandohc: Da dovrsim poslovicu koju sam poceo nedavno: ne treba bacati bisere pred svinje.

Da rezimiram jos jednom: gluposti koje si napisao vezano za Renaultov motor K9K koji se ugradjuje u novu Daciju Sandero nemaju veze s vezom.

Taksativno nabrojane gluposti koje si ispisao na prethodnim stranicama:

1. Motor K9K u novoj Daciji Sandero je isti kao sto se ugradjuje u Clio iz 2001. Glupost.
2. Radilica u motoru koji se ugradjuje u novu Daciju Sandero je ista kao u ostalim motorima oznake K9K. Glupost.
3. Blok (dio motora u kojem se nalaze radilica, cilindri i klipovi, ne misli se pod tim na agregat, tj. kompletan motor) je isti kao u ostalim (starijim motorima) oznake K9K. Glupost.
4. Bregasta u novoj Daciji Sandero je ista kao sto se ugradjuje u Clio iz 2001. (citirao si sa stranice koja nije oficijelna i iako se radi o citatu osobe koja radi u Renaultu, informacija nije tacna). Glupost.

Dakle, sve gluposti koje si napisao su pogresne i netacne, kao sto gluposti obicno i jesu.

Ajd sad odguglaj i odgovaraj ljudima tamo u svojoj temi. :wink:
golfiista

#444 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

Koji si ti red velicine pa da postavljas standarde sta je sta. Nijedan tvoj post nije objasnio ama bas nista, i vjerovatno si provaljen na tim ostalim forumima pa se sad uvaljujes ovdje kao neki znalac ovo ono, a u sustini samo tusis i pokusavas dokazati nedokazivo. Taj motor jeste motor nastao 2001.g. i zivi do danas uz manje vise promjene sto je i logicno, ali u osnovi to je stari 1.5 litreni dci i tu nema dvojbe.
Volkswagenov 1.9 tdi se mijenjao jednom i umro je kao PD motor i sa sadasnjim cr motorima nema nista i to su novi motori. Pvdje pokusavas podvaliti tezu da je facelift automobila novi model e pa nije, jeste osvjezen ali je opet stari model. Sad nas postedi svojih monologa samo mi gadis temu.
citroen xm

#445 Re: Odg: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

golfiista wrote:Evo citroen ne daje vise popust od 10000 KM, sad je vise od 12.000 ahhh...iduce godine ce biti za marku....

Kakve veze ima Citroen u temi o Fabiji i Sanderu, a pogotovo kakve veze ima popust na isti u ovoj temi ? Tebe drmaju neki opasni kompleksi, a to nije dobro za zdravlje, zato se opusti. Briga me za proizvođača, što veći popust to bolje za ljude koji kupuju novo auto. A i da ga ga daju za marku, ma sve i da ništa ne vrijedi opet taj Citroen ima nešto što VW nikada imati neće, a to izgleda boli tebe i slične tebi.
direstraits0078

#446 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Facelift? Golfa 5? Ili octavije a5? Pardon, razvucenog superba. Tj. Pasata. Odnosno golfa. :D
Tebi i ovom s dvije bregaste u glavi niko ziv ne moze nista objasniti. Da se razumijemo, nije problem u ovima sto pokusavaju objasniti. Problem je u vama koji ne mozete razumjeti. Zica vam gubi kontakt. :lol:
Ajte guglajte, mozda bude nesto od vas.
goran16v

#447 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:@gorandohc: Da dovrsim poslovicu koju sam poceo nedavno: ne treba bacati bisere pred svinje.

Da rezimiram jos jednom: gluposti koje si napisao vezano za Renaultov motor K9K koji se ugradjuje u novu Daciju Sandero nemaju veze s vezom.

1. Motor K9K u novoj Daciji Sandero je isti kao sto se ugradjuje u Clio iz 2001. Glupost.
2. Radilica u motoru koji se ugradjuje u novu Daciju Sandero je ista kao u ostalim motorima oznake K9K. Glupost.
3. Blok (dio motora u kojem se nalaze radilica, cilindri i klipovi, ne misli se pod tim na agregat, tj. kompletan motor) je isti kao u ostalim (starijim motorima) oznake K9K. Glupost.
4. Bregasta u novoj Daciji Sandero je ista kao sto se ugradjuje u Clio iz 2001. (citirao si sa stranice koja nije oficijelna i iako se radi o citatu osobe koja radi u Renaultu, informacija nije tacna). Glupost.

Dakle, sve gluposti koje si napisao su pogresne i netacne, kao sto gluposti obicno i jesu.

Prije svega 100 x trubis da sam napisao da je K9K iz 2001 i ovaj isti, ako mozes od svih svojih frustracija, vrati se na pocetak u vidi da sam ja napisao da je to modernizovani motor iz 2001, a ne isti motor iz 2001. godine.
Meni se fakat ne da taksativno nabrajati sve gluposti kojima si se ovdje kao eminentni renault strucnjak provalio. Dovoljna ce biti samo jedna recenica sa zvanicne Renault stranice da pokaze kakv si ti strucnjak i umisljeno mudo pod bubrege:
The fourth generation of the Renault 1,5 dCi engine, driving one out of three Renault vehicles sold worldwide from Twingo to Laguna.
Osim sto je neki strucnjak ovdje spominjao da nije 4. nego 6. generacija (sta Renault zna koliko je generacija napravio, treba citati sta pise direstrates :lol: ), svakome ko 2 ciste u glavi ce skontati ce biti jasno da se za novi motor NIKAD nece napisati da je 4. generacija necega sto postoji od 2001.
Ovaj vrhunac gluposti i ocaja, koji sam 3 x citao da budem siguran da si fakat to napisao ili mi se pricinjava, da covjek iz Renaulta ne govori tacne stvari, a ti si kao autoritet za Renault da znas sta je tacno :lol: , a sta ne, uopste necu komentarisati osim da si se doveo u situaciju da protih crno na bijelo argumenata tvrdis sta zna covjek iz Renaulta jel ista bregaasta, sta zna Renault koliko je generacija K9K motora bilo, sve sto pisu nije tacno, ja znam sta je tacno, pitajte mene i da ti je sva palamudologija takva!!!! :lol: :lol: :lol:
direstraits0078

#448 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Dobro je,napredujes: http://www.powertrain.renault.com/our-r ... 1.5-dcik9k

Slijedeca recenica: this new Energy generation...
Dalje u tekstu: Variable capacity oil pump
Low and high pressure EGR
Active Thermal management
Stop and Start
Energy Smart Management
New more precise injectors tips to optimize combustion

Ono sto si napisao su i dalje gluposti. Nista s ovog ne odgovara na prethodne K9K motore. Kao ni prethodnih 3/5 generacija. Energy K9K je novi motor, ne modernizovani K9K iz 2001.
Drvosjeca iz Dejcica

#449 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

direstraits0078 wrote:@gorandohc: Da dovrsim poslovicu koju sam poceo nedavno: ne treba bacati bisere pred svinje.

Glupost. :mrgreen:
direstraits0078

#450 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Dobrro je,napredujes: http://www.powertrain.renault.com/our-r ... 1.5-dcik9k

Slijedeca recenica: this new Energy generation...
Dalje u tekstu: Variable capacity oil pump
Low and high pressure EGR
Active Thermal management
Stop and Start
Energy Smart Management
New more precise injectors tips to optimize combustion

Ono sto si napisao su i dalje gluposti. Nista s ovog ne odgovara na prethodne K9K motore. Kao ni prethodnih 3/5 generacija. Energy K9K je novi motor, ne modernizovani K9K iz 2001.

Ajd sad guglaj i odgovaraj ljudima tamo u svojoj temi. :lol:
Post Reply