Dacia sandero ili Škoda fabia?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#401 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by citroen xm »

I vi još imate snage da se raspravljate sa Goranom koji je provaljen do sada mnogo puta na forumu, ali ne odustaje i i dalje misli da je stručnjak nad stručnjacima.
drndalo

#402 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by drndalo »

Bakir1 wrote:moram malo doliti ulja na vatru :D
octavia 2008 kilometraza se vidi
Image
Image
Ne znam vala, meni na Feliciji (privatnoj) iz '99, sa 160.000 jos volan ko sto je i bio, a imam i prsten, pa ni te izvlake nema... Crn ko crna mamba, gladak ko macja guza... Ne valja mu ta Octavija, fabricka greska, evo mu da se mijenjamo, kljuc za kljuc, ipak je kod mene gospodski osjecaj za volanom... :lol:
goran16v

#403 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Otkud sad motor iz vozila Yugo 55 i Yugo 60 u prici o Skodi i Daciji? :lol:

Drzi se teme. :thumbup:

Apropo K9K i 1.9 TDI.

Nisam nigdje spomenuo smjestaj motora, to si ti napisao (vjerovatno si opet guglao). :D

To sto pises za identican hod klipa (ne motora, motor nema hod) i identican provrt, sam vec napisao: radi se o istoj zapremini, koja se dobije kad se umnoze dvije vrijednosti koje formiraju ove gore vec navedene. Ista zapremina ne oznacava nuzno isti motor. Vec sam ti napisao da imas dizel i benzinski motor s istom zapreminom i istim blokom. Identicnim. A nisu isti motori. Ili VW EA827, pitaj nekoga ko se razumije u katalogizaciju u VAG-u.

Radilica nije ISTA kao na prethodnim verzijama na K9K. Vec sam ti napisao i kataloske brojeve, ali ocito ili ne znas da citas ili se pravis blesav, bez uvrede.

Jos jednom podvlacim da neces naci podatke guglajuci, a pogotovo ne praveci se nemust. ;)
Ja samo dosljedno primjenjujem tvoju teoriju zbog cega su 2 motora razlicita na razne slucajeve, pa tako i na Y55 i Y60 i pokazujem koliko je smijesna!
Dalje, nisi spomenuo smjestaj motora (za guglanje pridji rikvercom i digni ceradu), a da se razumijes koliko tvrdis da se razumijes ne bi se brukao pominjuci da sam ja to napisao jer bi onda znao bi da smjestaj motora direktno diktira lokaciju pratecih agregata, izvoda za hladjenje, itd, itd i sto po tvojoj teriji o razlicitim motorima znaci da dva identicna motora drugacije smjestena zbog nabrojanih stvari NISU isti motori! :lol:
Ista zaprmina je umnozak velicina ali kakve su sanse da 2 razlicita motora istog proizvodjaca sa istom oznakom imaju IDENTICNAN provrt cilindra i hod klipa????
Za radilicu se izvinjavam, radilo se o bregastoj, a sto se bloka tice, a procitaj tekst ispod, a usput vidi da li je za gosn Gastona iz Renaulta K9K jedan motor modernizovan kroz 4 generacije ili 4 generacije znaci da su to 4 razlicita motora.

ROUEN, France – Renault combines some new technology with the Japanese kaizen concept of continual improvement to enhance the fuel efficiency of its fourth-generation high-volume, lower-cost 1.5L dCi diesel engine. - (op.a. Koliko se ja razumijem u medicinu ovdje se govori o motoru u jednini, ne u mnozini tj o 4. generaciji jednog 1,5 DCi motora)
The powerplant, as applied in the Megane hatchback, emits just 90 g/km of carbon dioxide, a 16 g/km improvement over the third-generation engine and best in the C-segment.
Improvements include coating the tappets to reduce friction by 40%, a low-cost way of improving efficiency by almost 1 g/km, says Christian Gaston, Renault’s chief engineer for midsize cars.
New technology includes using the variable-pressure oil pump developed for the more expensive 1.6L dCi diesel that replaced the 1.9L engine in Renault’s range, and adding stop/start battery technology and low-pressure exhaust-gas recirculation, which dramatically lowers oxides of nitrogen levels, allowing the engine to be tuned for better fuel economy.
Standardizing is essential to maintaining affordability, Gaston contends.
The fourth-generation K9K engine, as it is known within Renault, has been optimized for cost as much as anything else.
Some parts in the newest powerplant, such as the camshaft, are unchanged from the first generation; other componentss, such as the aftertreatment catalyst, are designed for all variants of the Renault, Nissan and Dacia brands; and still others are being installed in older versions of the same motor, including the engine block with its modified water core.

Toliko o tome...
Bakir1

#404 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by Bakir1 »

drndalo wrote: Ne znam vala, meni na Feliciji (privatnoj) iz '99, sa 160.000 jos volan ko sto je i bio, a imam i prsten, pa ni te izvlake nema... Crn ko crna mamba, gladak ko macja guza... Ne valja mu ta Octavija, fabricka greska, evo mu da se mijenjamo, kljuc za kljuc, ipak je kod mene gospodski osjecaj za volanom... :lol:
ampak sa druge strane u jos 4 vozila marke skoda, octavija 07 tour i fabia 08 1,4 tdi zvana klepetalo isti problemi.
u kod mene u opelcini volan ko nov, mislim opelcina ko nova, i opet nece zamjenu :lol:
direstraits0078

#405 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by direstraits0078 »

Zao mi je sto se i dalje koristis guglom, umjesto vuglom. :lol: Rekoh ti vec da neces naci te informacije na guglu. A za tebe ne vazi ona: ko nema u vugla, taj se fata gugla. :lol:

Vezano za smjestaj motora, ti si to napisao, citaj bar vlastite postove ako neces tudje:
Takodjer, osnovni 1,9 TDI 66kW iz Passata nije isti motor kao 1,9TDI 66kW iz Audia jer je u Audiu smjesne uzduzno i samim time su izvodi za hladnje, lokacije pratecih agregata, karter itd razliciti. Bravo!
:-)

Zakljucismo da radilica nije ista, ergo, blok nije isti.
Sad si se uhvatio bregaste osovine. Za tvoju informaciju, bregasta osovina se nalazi u dijelu motora koji se ne zove blok. Taj dio motora se, naime, zove glava motora. :lol:

I na tvoju veliku zalost, i ta bregasta nije ista kroz generacije i evolucije motora K9K. 8-)

Sta reci, na koji ga kratak kurs poslati... :lol:

Guglaj... ;)

Joj, tek sad procitah: op.a. :lol: Opaska autora. :lol: Citira covjek i pise: op.a. :lol:

Ama idi guglaj. :lol:
sema911s

#406 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by sema911s »

Bakir1 wrote:
drndalo wrote: Ne znam vala, meni na Feliciji (privatnoj) iz '99, sa 160.000 jos volan ko sto je i bio, a imam i prsten, pa ni te izvlake nema... Crn ko crna mamba, gladak ko macja guza... Ne valja mu ta Octavija, fabricka greska, evo mu da se mijenjamo, kljuc za kljuc, ipak je kod mene gospodski osjecaj za volanom... :lol:
ampak sa druge strane u jos 4 vozila marke skoda, octavija 07 tour i fabia 08 1,4 tdi zvana klepetalo isti problemi.
u kod mene u opelcini volan ko nov, mislim opelcina ko nova, i opet nece zamjenu :lol:
to za volane vw je imao problema neka holandska firma je pravila te volane,., a sve zavisi koliko vam se znoje ruke,. recimo ja tersonja zivco znojim se ko lud i sjecam se da sam u g4 koji je bio nov 98 za nepunu godinu znoj je shebo volan,.
dok cale koji ima normalne ruke octavia vec 4tu god normala i ja imam zabranu da je dodirujem kiselinom iz ruku,.,

te iste volane za vw je ta firma pravila i za fiat privredna vozila al su ih povukli nakon par god i svi od 2005-2007 imaju te pr sa volanima,.,

evo ja sam drvenu oblogu na w203 shebo lak na par mjesta ostaoo sada koznu oblogu cu da razgradim,.
goran16v

#407 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Zao mi je sto se i dalje koristis guglom, umjesto vuglom. :lol: Rekoh ti vec da neces naci te informacije na guglu. A za tebe ne vazi ona: ko nema u vugla, taj se fata gugla. :lol:

Vezano za smjestaj motora, ti si to napisao, citaj bar vlastite postove ako neces tudje:
Takodjer, osnovni 1,9 TDI 66kW iz Passata nije isti motor kao 1,9TDI 66kW iz Audia jer je u Audiu smjesne uzduzno i samim time su izvodi za hladnje, lokacije pratecih agregata, karter itd razliciti. Bravo!
:-)

Zakljucismo da radilica nije ista, ergo, blok nije isti.
Sad si se uhvatio bregaste osovine. Za tvoju informaciju, bregasta osovina se nalazi u dijelu motora koji se ne zove blok. Taj dio motora se, naime, zove glava motora. :lol:

I na tvoju veliku zalost, i ta bregasta nije ista kroz generacije i evolucije motora K9K. 8-)

Sta reci, na koji ga kratak kurs poslati... :lol:

Guglaj... ;)
Vezano za smjestaj motora ja sam samo bio ironican da vidis na primjeru Audia i Passata koliko stvari koje navodis ne uticu da li se radi o 2 razlicita ili jednom te istom motoru i kakve gluposti valjas, ali nazalost neko nema ni u vugla ni u gugla. :lol:

Za pitanje da li je blok isti, da ti citiram ovaj dio izjave covjeka iz renaulta, a posebno rijec oznacenu crvenom bojom ili da vjerujem tebi internet strucnjaku:

Some parts in the newest powerplant, such as the camshaft, are unchanged from the first generation; other componentss, such as the aftertreatment catalyst, are designed for all variants of the Renault, Nissan and Dacia brands; and still others are being installed in older versions of the same motor, including the engine block with its modified water core.

Mozda bi i ti trebao da se uhvatis googlea? :lol:
direstraits0078

#408 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Trebao si citirati i dio koji stoji u tekstu nekoliko redaka nize, a odnosi se na promjenu cela klipa itd... :D
A prije svega toga: neces naci na internetu podatke o promjenama na 4 generacije motora koji nosi oznaku K9K. ;)
A ti samo guglaj. :lol:

Dajte ljudi da se porefenamo i posaljemo ga negdje ili na kurs ili na neko drugo mjesto da skine mrak s ociju. :lol:
goran16v

#409 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Trebao si citirati i dio koji stoji u tekstu nekoliko redaka nize, a odnosi se na promjenu cela klipa itd... :D
A prije svega toga: neces naci na internetu podatke o promjenama na 4 generacije motora koji nosi oznaku K9K. ;)
A ti samo guglaj. :lol:

Dajte ljudi da se porefenamo i posaljemo ga negdje ili na kurs ili na neko drugo mjesto da skine mrak s ociju. :lol:
Nije bilo potrebe, ja sam citirao samo onaj dio koji pokazuje kakve gluposti o razlicitim blokovima i razlicitim motorima ti ovdje prosipas. Samo ne znam da li da vjerujem samoproglasenom strucnjaku za Renault i caru Renault SRB foruma ili covjeku iz Renaulta. Gluposti o poziciji agregata i izvoda za grijanje su pokazane na uzduznom i poprecnom1,9 TDI motoru, paqrdno to su razliciti motori (agregate nesto sad ne pominjes vise).
Da ti ponovim, mozda ti je ipak pametnije da se i ti prihvatis Googlea prije nego se sljedeci put ovako isprosipas i to na svom terenu. Sto se slanja na kurs i skidanja mraka tice, ako cu progledati kao ti radije cu ostati u mraku! :lol:
direstraits0078

#410 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Ajd jos jednom da podvucemo crtu.

Goran verzija 16v:
Nego da te pitam, kad si vec strucnjak u surfanju, pa tvrdis da k9K ne znaci da se radi o istom motoru, pasu li blok, klipovi i radilica iz 1,5 dCi iz 2001. godine u onaj iz 2012. godine
Kojim modernim CR dizelasem K9K 1,5 dCi motorom konsturisanim prije 12 god????
Motor iz 2013 je modernizovana verzija motora iz 2001 ali jos uvijek isti motor. Koliko je tesko to shvatiti i prihvatiti?
Da se imalo vise razumijes u automobile znao bi da nema nikakve veze sto se 1,5 dCi ugradjuje u najnovije modele Renaulta i Mercedesa, i sto izgleda razlicito i sto ima razlicite snage jer je sve to jedan te isti motor iz 2001
Tako je pisao goran s dvostrukom bregastom u glavi. :lol:

Njemu nije jasno da motor iste zapremine i iste vrste ubrizgavanja moze imati 4 (slovima: 4) generacije u kojima dijelovi nisu medjusobno zamjenjivi. Dakle: nisu isti motori, osim sto nose istu pocetnu oznaku koja znaci da je to sivi blok, direktno CR ubrizgavanje i zapremina 1.461 ccm. :lol:

Pa pokusava reci kako je u Daciji motor iz 2001. :lol: A u Skodi iz 2014. :lol: I zato ne treba kupiti Daciju jer je Goran DOHC rekao tako. Ko je rek'o, Goran DOHC rek'o. :lol:

E hvala mu. Dajte da skupimo sta da ga posaljemo negdje na kratak kurs ili makar na neki od ovih instant univerziteta po Travniku i Kiseljaku. :lol: Pa neka tamo lijeci komplekse nize vrijednosti (Skoda ipak nije Audi, ili VW). :lol:
golfiista

#411 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

Jedna od gorih vrsta ljudi su oholi ljudi. Decko, odmori malo, uvazi i tudja misljenja, nisi nuzan.
direstraits0078

#412 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Tako je, cujes li gorane DOHC sta ti tvoj golfista kaze? :lol:
golfiista

#413 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by golfiista »

O tome govorim. Mislis da si duhovit? Kolika vam je ta Rogatica, u p.m.
goran16v

#414 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:
Tako je pisao goran s dvostrukom bregastom u glavi. :lol:

Njemu nije jasno da motor iste zapremine i iste vrste ubrizgavanja moze imati 4 (slovima: 4) generacije u kojima dijelovi nisu medjusobno zamjenjivi. Dakle: nisu isti motori, osim sto nose istu pocetnu oznaku koja znaci da je to sivi blok, direktno CR ubrizgavanje i zapremina 1.461 ccm. :lol:

Pa pokusava reci kako je u Daciji motor iz 2001. :lol: A u Skodi iz 2014. :lol: I zato ne treba kupiti Daciju jer je Goran DOHC rekao tako. Ko je rek'o, Goran DOHC rek'o. :lol:

E hvala mu. Dajte da skupimo sta da ga posaljemo negdje na kratak kurs ili makar na neki od ovih instant univerziteta po Travniku i Kiseljaku. :lol: Pa neka tamo lijeci komplekse nize vrijednosti (Skoda ipak nije Audi, ili VW). :lol:
Da nastavim niz, istu zaprmni od 1.461 ccm, isti hod klipa, isti provrt cilindra, istu bregastu, isti blok... :lol:
S jedne strane imamo ovog vrsnog znalca i sivu emninenciju Renault Srbija foruma koji palamudi ovo iznad, a sa druge lika iz Renaulta koji lijepo kaze da je ovo 4. generacija jednog motora, da je x nekih djelova istih od prve generacije i da je cak blok isti sa modifikovanim hladjenem, kome vjerovati?
Prvi znak da je neko porazen argumentima je kad vise ne daje argumente nego pocne da nasitno vrijedja i provocira, a kad si se vec prihvatio mojih kompleksa nize vrijednosti vezano za ono sto vozim, ne znam da li znas i dali si negdje upratio, ali sam vec 7. godinu, osim ostalih, vlasnik i jednog Renaulta! :lol:
direstraits0078

#415 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Covjek je mislio na blok kao naziv za kubikazu, vrstu ubrizgavanja i vrstu lijeva. Naravno da se ne radi o istom motoru iz 2001. godine. Medjutim, tebi i kad bi neko stavio motor iz 2001. rastavljen u dijelove i motor iz 2012. rastavljen u dijelove i rekao ti da uporedis, ti to ne bi bio u stanju. Nadji oficijelne podatke (s oficijelnih stranica, ne guglanjem) i uporedne studije razlicitih motora baziranih na K9K bloku. Moze ti se i pomoci da to nadjes, nazalost u svemu ostalom ti se ocigledno ne moze pomoci. :roll:

Naravno, u stanju si da kazes kako je motor u Daciji iz 2001. godine i da je prevazidjen i da nije moderan. I da to branis do iznemoglosti. Bez obzira sto ti je po nekoliko puta ukazano da pises gluposti, potkrijepljeno kataloskim brojevima dijelova motora: bloka, cilindara, radilica, klipova, setova lezajeva, zamajaca, bregaste itd.

To tebi naravno nista ne znaci jer o tome nemas nikakvih saznanja (ili drugim rijecima: blage veze nemas), vjerovatno zato sto je jedina prilika kad si umastio ruke bila kad si provjeravao koliko ulja ti je potrosila Skodica. :D

Ajd sad nastavi s guglanjem, i nisi ni za sta drugo.

EDIT: E da, sad vidim da mislis da pratim sta vozis itd. Ne brini, te me stvari o tebi ne interesuju (da me kojim slucajem interesuju, saznao bih), pomislio sam da si vozac skode kad je toliko gorljivo branis.
goran16v

#416 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Covjek je mislio na blok kao naziv za kubikazu, vrstu ubrizgavanja i vrstu lijeva.
To tebi naravno nista ne znaci jer o tome nemas nikakvih saznanja (ili drugim rijecima: blage veze nemas), vjerovatno zato sto je jedina prilika kad si umastio ruke bila kad si provjeravao koliko ulja ti je potrosila Skodica. :D

Ajd sad nastavi s guglanjem, i nisi ni za sta drugo.
Veliki forumski Renault guru, osim sto izgleda cita tudje misli, tvrdi da je covjeku, koji od toga zivi i koji je to prakticno napravio, pojam blok naziv za kubikazu i ubrizgavanje???????????????????????????????
Kakav majstor!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislio sam da te pitam kako to od zvanicne stranice Renaulta pa nadalje svi navode da je aktuelna 4. generacija K9K 1,5 dCi motora, a niko se ne sjeti da pomene, a kamoli se pohvali, sto se obicno na sva usta radi, da je to novi tj drugi motor i ako sve to nije jedan motor kako je moguce da ve bude aktuelna 4. generacije, ali necu ovo sti si napisao iznad je vise nego zalosno.
Ti i dalje nastavi sa ujedanjem i provokacijama vezanim za Skodicu, zabavljas me svojim gubitnickim frustracijama! :lol:
ElRe

#417 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by ElRe »

drndalo wrote: Image
Image
[/quote]

Na sluzbenoj Fabii II iz 2007. volan takodje katastrofa.

Ali na testu Auto Bilda Duster 1.5 dCi je katastrofa prosao. Mijenjali mu na 33000 km, kompletan mjenjac, instrument tablu, cilindar kvacila. Antikoroziona zastita losa. Iz tog razloga Daciu bih za sada zaobisao.
direstraits0078

#418 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Ne samo tom covjeku, vec citavoj struci. :thumbup: Pojam "blok K9K" drugim rijecima znaci: sivi blok, CR, 1.461 ccm. Po ne znam vec koji put. :-)

Sve ostalo je sadrzano u trocifrenoj brojcanoj oznaci koja oznacava o cemu se preciznije radi. I naravno, tu je i interna slovno-brojcana podoznaka motora koju takodje neces naci guglajuci. :D Cak ni na forumima. :lol:

I naravno da je K9K iz 2012. novi motor, nosi naziv Energy (kao npr. neki raniji Renault benzinski motori istog naziva). ;)

Uglavnom, da se vratimo na temu od koje stalno bjezis: ono sto si zastupao nije tacno.

Renaultovi motori koji se ugradjuju u novu Daciju Sandero nisu zastarjeli i nisu iz 2001. godine.

Renaultovi motori iz 2001. godine i Renaultovi motori koji se ugradjuju u Daciu Sandero 2013. nemaju istu radilicu, isti blok (fizicki, ne u ovom prenesenom smislu "blok K9K - motor K9K", sto sam vec objasnio), istu bregastu osovinu, iste klipove ili iste temeljne i letece lezajeve.

Ili, laiku kao sto si ti: motor K9K 700 iz 2001. godine nije isti kao i motor koji ces kupiti u Daciji Sandero iz 2013. godine.

Pa ti sad guglaj koliko hoces. :lol:
goran16v

#419 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Ne samo tom covjeku, vec citavoj struci. :thumbup: Pojam "blok K9K" drugim rijecima znaci: sivi blok, CR, 1.461 ccm. Po ne znam vec koji put. :-)

Sve ostalo je sadrzano u trocifrenoj brojcanoj oznaci koja oznacava o cemu se preciznije radi. I naravno, tu je i interna slovno-brojcana podoznaka motora koju takodje neces naci guglajuci. :D Cak ni na forumima. :lol:

I naravno da je K9K iz 2012. novi motor, nosi naziv Energy (kao npr. neki raniji Renault benzinski motori istog naziva). ;)

Uglavnom, da se vratimo na temu od koje stalno bjezis: ono sto si zastupao nije tacno.

Renaultovi motori koji se ugradjuju u novu Daciju Sandero nisu zastarjeli i nisu iz 2001. godine.

Renaultovi motori iz 2001. godine i Renaultovi motori koji se ugradjuju u Daciu Sandero 2013. nemaju istu radilicu, isti blok (fizicki, ne u ovom prenesenom smislu "blok K9K - motor K9K", sto sam vec objasnio), istu bregastu osovinu, iste klipove ili iste temeljne i letece lezajeve.

Ili, laiku kao sto si ti: motor K9K 700 iz 2001. godine nije isti kao i motor koji ces kupiti u Daciji Sandero iz 2013. godine.

Pa ti sad guglaj koliko hoces. :lol:
Ma da cijeloj struci pojam blok znaci zapreminu, materijal i ubrizgavanje (kakve veze ima ubrizgavanje sa blokom)!!!! :lol: :lol: :lol:
Da ti nacrtam jos jednom, s jedne strane Renault, da ne idem na masu ostalih izvora, za motor 9K9 navodi da je to 4. generacija K9K 1,5 dCi motora, uz navode da su pojedini dijelovi ISTI kao iz 1. generacije, ako to nije 4. generacija motora iz 2001. godine, sto automatski znaci da JESTE isti motor, cega je ovo 4. generacija, a ti s druge strane jos uvijek davis pricom o razlicitim motorima i nekim kataloskim brojevima i ostalim glupostima... I smijesno i tuzno!
530i

#420 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by 530i »

ElRe wrote:
Ali na testu Auto Bilda Duster 1.5 dCi je katastrofa prosao. Mijenjali mu na 33000 km, kompletan mjenjac, instrument tablu, cilindar kvacila. Antikoroziona zastita losa. Iz tog razloga Daciu bih za sada zaobisao.
Malo su im neozbiljni serviseri tu bili...uzrok problema sa mjenjačem je cilindar kvačila koji je propuštao vlagu tj. vodu u sam mjenjač i sjebao ga. Dok su to skontali....mijenjali ulje dva puta u mjenjaču i svaki put je ceh bio 250€. :roll:
direstraits0078

#421 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

@goran dohc:

Grohotom se smijem. Grohotom.
goran16v

#422 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:@goran dohc:

Grohotom se smijem. Grohotom.
Samo se ti smij, a ti si taj koji danima nesto laprda, blamira se glupostima tipa pozicija agregata, da blok znaci zapremina (ovo je dosad najsmjesnije), da su identicna zapremina, hod klipa i promjer cilindra cista slucajnost, navodi nekakve kat. brojeve, a ljudi iz Renaulta lijepo napisali: 4. generacija motora (jednina).
Pametan covjek bi se na tvom mjestu poklopio usima! :skoljka:
direstraits0078

#423 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Isto tako napisu oficijelno ovi iz VW-a kako je golf 6 novi automobil (ajd' dobro, 6. generacija golfa, jednina: golf). A zamisli, u njemu xy % komponenti iz golfa 5. :lol: A novo auto. I ima novu sifru pod kojom se vodi u VW-u.

Helem, grohotom se smijem. :lol: Isto tako je u Daciji motor iz 2001. Aha. :D

Obrni se malo oko sebe, jadan ne bio, mozda jos nije kasno da na pravi put izadjes. :-)
goran16v

#424 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Isto tako napisu oficijelno ovi iz VW-a kako je golf 6 novi automobil (ajd' dobro, 6. generacija golfa, jednina: golf). A zamisli, u njemu xy % komponenti iz golfa 5. :lol: A novo auto. I ima novu sifru pod kojom se vodi u VW-u.

Helem, grohotom se smijem. :lol: Isto tako je u Daciji motor iz 2001. Aha. :D

Obrni se malo oko sebe, jadan ne bio, mozda jos nije kasno da na pravi put izadjes. :-)
Osim sto ne mozes da skontas da ce svako staro proglasiti novim, a ne obratno, pa tako i VW i da ti sve odavno bude jasno, tvoju filozofiju konstantno *ebe cinjenica da ni sam Renault NE TVRDI ono sto ti tvrdis da su sve to razliciti motori nego ljudi lijepo navode 4. generacija motora (singular).
Nema potrebe da se okreces oko sebe, za tebe je vec kasno! :lol:
direstraits0078

#425 Re: Dacia sandero ili Škoda fabia?

Naprotiv, Renault kaze da je K9K Energy novi motor. Pa citat:
Energy dCi 110 motor je pravi dragulj tehnologije. Novosti koje donosi u poredjenju s 1.5 dCi motorom su: arhitektura turbopunjaca, individualizirani mlazovi ubrizgavanja i smanjeni otpori, kao i transfer "tehnoloskog paketa" s motora Energy 1.6 dCi.
Samo sto za ispodprosjecne guglace kao sto si ti ta informacija nije dostupna.

Dakle, potpuno novi motor. :D
S novim, nanovo dizajniranim i projektovanim dijelovima. A to sto je tebi tesko priznati da Renault u Daciju ugradjuje nove motore (Euro6 ready, ugradjuju se i u Mercedes i Nissan vozila), to je problem tvojih kompleksa. :thumbup:

Ako ti treba neko pojasnjenje sta znace pojedini pojmovi i gdje se ispod haube nalaze, skupicemo nesto love pa te poslati na kratak kurs. ;) NB: ne kurs guglanja, druga vrsta kursa. :lol:

Ako treba oficijelni press materijal vezano za novi K9K Energy, nije ni to problem. Mada, sumnjam da bi to pomoglo u lijecenju tvojih kompleksa. :roll:
Last edited by direstraits0078 on 07/06/2013 13:24, edited 1 time in total.
Post Reply