Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Locked
almirony

#201 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by almirony »

Ništa čudno za Oslobođenje. Vildana je uvijek bila i biti će Safin novinar,kao uostalom i velika većina "nezavisnih" medija.
Adriatic

#202 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Adriatic »

Ah joj, pa odakle je Vildana došla u Oslobođenje?
NKVD

#203 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by NKVD »

Ako pretpostavimo da nema nikakve tajne veze ili dogovora između Zlatjka i Fahra (jer je nemoguće govoriti o dogovoru između SDP-a i Fahra, bez obzira koliko je Lagumdžija istu privatizirao) da vidimo šta bi se moglo desiti ako dođe do koalicione vlade između ove dvije stranke na bilo kojem od nivoa.

Moje mišljenje, a ono je zasnovano na bezbroj iskustava i informacija kojih ne nedostaje, je da bi se ta bastard koalicija raspala istog onog trena kada bi zajednički "neprijatelji" prestali biti fokus interesovanja.

Dakle, kada se počnu postavljati suštinska pitanja, da bi ta koalicija preživjela, jedna od strana bi morala pojesti mega govno i sama sebi potpisati katil ferman.

Zlatko, ako hoće da mu/nam stranka ostane nosilac ideje socijaldemokratije mora, po difoltu, biti protiv načina na koji tornjak živi i privređuje. Samo se treba podsjetiti šta je to socdemokratija i koliko se u to uklapa modus vivendi kontroverznog privrednika Radončić Fahra.

Samo se maloumni mogu zavaravati platama u Avazu i to tumačiti kao brigu o radnicima a bez da se zapita kako je do tih para došlo? Od onih prvih, inicijalnih Alijinih (ne smije Bakir zucnuti o tome, potopi Babu!), preko oproštenih Behmenovih pa do svih kredita iz razvojne, ranije investicione banke. Plus koncesije (roto papir), plus "moranje" oglašavanja, plus ovo, plus ono. Šta se s time parama, drugovi socijaldemokrate, moglo uraditi i opravdavate li tako akumuliran prvobitni kapital?

Dalje, morao bi SDP dopustiti da se ovaj divljak obračuna sa Selimovićima, a tu bi krvi i kolateralnih žrtava bilo do guše. Selimovići, za razliku od Fahra, ne uživaju podršku vladajućih struktura i da su im mogli legalno staviti soli na rep oni bi to odavno uradili.

Na stranu etika i moral (vis a vis ratne privatizacije), zbog toga se ne ide na sud nego se, ako smatrate za shodno, prema nekom sa prezirom odnosi - prestane se kupovati njegov hljeb, piva, novine ili se praktikuje kakav sličan bojkot.

Kao što ja bojkotujem pitarčiće jer mi se gade njihova, ne mogu naći prikladniju riječ, pitarska posla. Al', ne mogu im ništa, jer je sve (valjda je) u granicama zakona.

Elem, to je budućnost ovog braka čim se svadba završi. Šira će rodbina i komplet komšiluk ispaštati.

A nek se zapita Željko 'oće li se onaj sa slike u kabinetu okretati pod mramornom pločom kad se uđe u koaliciju sa protagonistom i lučonošom najcrnjeg primitivizma, šovinizma, mržnje i generalno svih anti-civilizacijskih normi?!
ultima_palabra

#204 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

NKVD wrote:Samo se maloumni mogu zavaravati platama u Avazu i to tumačiti kao brigu o radnicima a bez da se zapita kako je do tih para došlo?
Kojim crnim platama, masovno se tamo otpušta i prelazi na ugovore o djelu...
NKVD wrote:Selimovići, za razliku od Fahra, ne uživaju podršku vladajućih struktura
:-) Selimovići su moćniji od Fahre... nešto slično kao Mišković u Srbiji, finansiraju većinu političkih stranaka u Federaciji. Puno zajebaniji igrači od Gusinjanina, mada je i njih kriza podobro uzdrmala.
NKVD

#205 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by NKVD »

ultima_palabra wrote:
NKVD wrote:Samo se maloumni mogu zavaravati platama u Avazu i to tumačiti kao brigu o radnicima a bez da se zapita kako je do tih para došlo?
Kojim crnim platama, masovno se tamo otpušta i prelazi na ugovore o djelu...
NKVD wrote:Selimovići, za razliku od Fahra, ne uživaju podršku vladajućih struktura
:-) Selimovići su moćniji od Fahre... nešto slično kao Mišković u Srbiji, finansiraju većinu političkih stranaka u Federaciji. Puno zajebaniji igrači od Gusinjanina, mada je i njih kriza podobro uzdrmala.
Dobro, možda sada ne cvjetaju zaposlenima ruže ali je dosta dugo tornjak slovio kao "korektan" poslodavac, naravno ako si imao stomaka i nemao obraza da klepiš ušima i ideš na toranj po mišljenje. Parama koje mu je, tradicionalno bezglava, bošnjačka elita pumpala u projekat.

Selimovići jesu moćniji od Fahra. i izuzetno su zajebani čak toliko da im politika i ne treba. Barem ne na način koji tornjak praktikuje - barem malo vlasti a onda koalicija i pregovori o "nediranju", dakle amnestiji.

A, molim te, očigledno znaš čim trvdiš da je tako, reci nam kako i koje političke partije Selimovići finansiraju? Stvarno bi volio zanti, ako imaš te, nadam se, provjerene informacije.
ultima_palabra

#206 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

NKVD wrote:Dobro, možda sada ne cvjetaju zaposlenima ruže ali je dosta dugo tornjak slovio kao "korektan" poslodavac, naravno ako si imao stomaka i nemao obraza da klepiš ušima i ideš na toranj po mišljenje. Parama koje mu je, tradicionalno bezglava, bošnjačka elita pumpala u projekat.

Selimovići jesu moćniji od Fahra. i izuzetno su zajebani čak toliko da im politika i ne treba. Barem ne na način koji tornjak praktikuje - barem malo vlasti a onda koalicija i pregovori o "nediranju", dakle amnestiji.

A, molim te, očigledno znaš čim trvdiš da je tako, reci nam kako i koje političke partije Selimovići finansiraju? Stvarno bi volio zanti, ako imaš te, nadam se, provjerene informacije.
Pa ako čitaš Avaz, Oslobođenje i San zadnjih godina, možeš sam skontati... SBiH, SDA, SDP, mislim da je bila i NS, ali u zadnje vrijeme su digli ruke od njih, vjerovatno smatraju da nemaju šanse da budu ozbiljan faktor. Tačno kako to rade, ne znam, vjerovatno donacijama za kampanje stranaka. Ne petljaju se oni puno u ideologije, važno je da je stranka uticajna i da im obezbjedi da nema smetnji u njihovom poslovanju.

BTW, kažu za Tornjaka da ima neku fiksaciju prema arhitektima i građevinarima...navodno njima sve plaća na vrijeme, a ostalima kako bude :-D
felipe kajetano

#207 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by felipe kajetano »

ultima_palabra wrote:
BTW, kažu za Tornjaka da ima neku fiksaciju prema arhitektima i građevinarima...navodno njima sve plaća na vrijeme, a ostalima kako bude :-D
Sta ti je moć navike :D
ultima_palabra

#208 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

felipe kajetano wrote:
ultima_palabra wrote:
Nisam te skonto :D BTW, ko je to na avataru?
felipe kajetano

#209 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by felipe kajetano »

ultima_palabra wrote:
felipe kajetano wrote:
ultima_palabra wrote:
Nisam te skonto :D BTW, ko je to na avataru?
Eh..nisi skonto :D , pa zna se ko je najpoznatiji arhitekta u Šeheru :)
NKVD

#210 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by NKVD »

Pa ako čitaš Avaz, Oslobođenje i San zadnjih godina, možeš sam skontati... SBiH, SDA, SDP, mislim da je bila i NS, ali u zadnje vrijeme su digli ruke od njih, vjerovatno smatraju da nemaju šanse da budu ozbiljan faktor. Tačno kako to rade, ne znam, vjerovatno donacijama za kampanje stranaka. Ne petljaju se oni puno u ideologije, važno je da je stranka uticajna i da im obezbjedi da nema smetnji u njihovom poslovanju.

BTW, kažu za Tornjaka da ima neku fiksaciju prema arhitektima i građevinarima...navodno njima sve plaća na vrijeme, a ostalima kako bude :-D[/quote]

Iako se načelno slažem s tobom, pogotovo oko medija čijih su oni vlasnici, ne mogu previdjeti da ti nešto tvrdiš (finansiraju mnoge stranke) a to su ozbiljne optužbe za, ako nisu prijavljenje, protuzakonite rabote dok poslije ide "ne znam, vjerovatno"...

Vrlo je bitna preciznost i utemeljenost kada se govori o optužbama. Jer one, kao ova debilna o koaliciji NS i SZBiH, u predizbornim vremenima mogu imati veliku težinu i ozbiljne posljedice.

Ja riječi ne bi o tornjaku progovorio da se nisam bezbroj puta (mediji, TI itd...) uvjerio da je do kapitala došao na način na koji sam opisao. Srao bi o srozavanju kulture dijaloga, fašizaciji društva i ostalim, nažalost, nekažnjivim kategorijama ali mu u tornjeve ne bi dirao. Ovako, kada znam da su napravljeni od mojih i para namjenjenih meni a da me to niko, čak ni kroz uzurpiranu vlast, nije pitao ja bi ih najradije srušio. Ili, još bolje, zaplijenio te dao vladi na korištenje da ne moraju svakog mjeseca keširati SDP-u za onu zgradu u Đure Đakovića...
ultima_palabra

#211 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

NKVD wrote:Iako se načelno slažem s tobom, pogotovo oko medija čijih su oni vlasnici, ne mogu previdjeti da ti nešto tvrdiš (finansiraju mnoge stranke) a to su ozbiljne optužbe za, ako nisu prijavljenje, protuzakonite rabote dok poslije ide "ne znam, vjerovatno"...

Vrlo je bitna preciznost i utemeljenost kada se govori o optužbama. Jer one, kao ova debilna o koaliciji NS i SZBiH, u predizbornim vremenima mogu imati veliku težinu i ozbiljne posljedice.

Ja riječi ne bi o tornjaku progovorio da se nisam bezbroj puta (mediji, TI itd...) uvjerio da je do kapitala došao na način na koji sam opisao. Srao bi o srozavanju kulture dijaloga, fašizaciji društva i ostalim, nažalost, nekažnjivim kategorijama ali mu u tornjeve ne bi dirao. Ovako, kada znam da su napravljeni od mojih i para namjenjenih meni a da me to niko, čak ni kroz uzurpiranu vlast, nije pitao ja bi ih najradije srušio. Ili, još bolje, zaplijenio te dao vladi na korištenje da ne moraju svakog mjeseca keširati SDP-u za onu zgradu u Đure Đakovića...
Nisam toliki insider, ali to kako? je samo tehnikalija... Kako je SDA dala pare za osnivanje Avaza? Teško da je preko stranačkog računa, možda je preko nekog ministarstva ili javnog preduzeća, svrnule se pare od neke donacije, ili je legla famozna rukom ispisana priznanica... to teško možeš saznati dok se istražni organi ne pozabave time, ali znamo da jesu, eno i Bakir I. neku noć potvrdio ;-)

Također, poznato je da neka javna preduzeća prikazuju lošije rezultate u izbornim godinama, tako da se sumnja da stranke koje njima gospodare (SDA-BHT, SBiH-EPBiH, HDZ-HT) skreću pare u svoje kampanje... kako to rade? Pa preko raznih konsultantskih i marketinških ugovora... da znam tačno preko koga, jbg zvao bih se Barašin ili Čavka :D

Nije to isti fol kao te priče o koalicijama, to su predizborne lafine za narod... BTW, to što Selimovići finansiraju stranke ne mora nužno biti protivzakonito, ako se ne može pronaći protivusluga od nekog stranačkog dužnosnika koji vrši javnu funkciju, i ako ne možeš dokazati vezu između toga - nema krivičnog djela...
nikad_vise

#212 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nikad_vise »

Nagradno pitanje:
Pogodite ko je bio licnost dana u danasnjem izdanju Dnevnog Avaza? :D :D
1)Haris Silajdzic
2)Bakir Izetbegovic
3)Zeljko Komsic

tacan odgovor donijet ce vam tacno sto kuna na vas racun :D :D :lol:
klixober

#213 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by klixober »

Postoji tajna veza izmedu SDP-a i SBB-a i to ne samo jedna,nego vise njih...SDA,SBiH,NS.. :wink:
Max Bunker

#214 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Max Bunker »

Pricu o mogucoj koaliciji SBB-SDP, jedino cuh od ljudi koji simpatisu SBB. Razmisljanja o mogucoj koaliciji isto tako cuh, od ljudi, koji vagaju jos uvijek, hoce li ili ne glasati za SDP. Od osoba koje su u SDP-u, nisam cuo jednu jedinu recenicu o koaliciji sa Kikirezom ( Fahrom ), jeze se od te pomisli i koliko vidim, tu pricu i potenciuraju "SBB-ovci".
Razlog ? A sigurno da zele, na taj nacin, "okrenuti" te potencijalne, nesigurne glasace od glasanja za SDP i tim brojem glasova oslabiti SDP.
Po meni, jedina normalna stvar za SDP u narednom periodu bi bila, da na nivo F BiH budu u nekoj vrsti koalicije sa HDZ-om brojke i slova a na drzavnom nivou, naredne cetiri godine da budu opozicija.
Na nivou F BiH, da naprave neki plan ekonomskom razvoja ( neka ga u naredne cetiri godine, ostvare 70 % ). Na taj nacin, pored stalne baze glasaca ( ako ostvare plan ), dobit ce jos glasova na narednim izborima ( 2014 ) i postat ce sigurno, najjaca stranka/partija u BiH.
Na drzavnom nivou, neka budu opozicija, jer u situaciji dok je SNSD jak, ne mogu puno ostvariti.
theTruePath

#215 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by theTruePath »

komeba wrote:Postoji tajna veza izmedu SDP-a i SBB-a i to ne samo jedna,nego vise njih...SDA,SBiH,NS.. :wink:

uhh svaleraju se znaci :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#216 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

Max Bunker wrote:Pricu o mogucoj koaliciji SBB-SDP, jedino cuh od ljudi koji simpatisu SBB. Razmisljanja o mogucoj koaliciji isto tako cuh, od ljudi, koji vagaju jos uvijek, hoce li ili ne glasati za SDP. Od osoba koje su u SDP-u, nisam cuo jednu jedinu recenicu o koaliciji sa Kikirezom ( Fahrom ), jeze se od te pomisli i koliko vidim, tu pricu i potenciuraju "SBB-ovci".
Razlog ? A sigurno da zele, na taj nacin, "okrenuti" te potencijalne, nesigurne glasace od glasanja za SDP i tim brojem glasova oslabiti SDP.
Po meni, jedina normalna stvar za SDP u narednom periodu bi bila, da na nivo F BiH budu u nekoj vrsti koalicije sa HDZ-om brojke i slova a na drzavnom nivou, naredne cetiri godine da budu opozicija.
Na nivou F BiH, da naprave neki plan ekonomskom razvoja ( neka ga u naredne cetiri godine, ostvare 70 % ). Na taj nacin, pored stalne baze glasaca ( ako ostvare plan ), dobit ce jos glasova na narednim izborima ( 2014 ) i postat ce sigurno, najjaca stranka/partija u BiH.
Na drzavnom nivou, neka budu opozicija, jer u situaciji dok je SNSD jak, ne mogu puno ostvariti.
:thumbup:

što je babi milo... :mrgreen:
NKVD

#217 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by NKVD »

ultima_palabra wrote:
NKVD wrote:...Ili, još bolje, zaplijenio te dao vladi na korištenje da ne moraju svakog mjeseca keširati SDP-u za onu zgradu u Đure Đakovića...
Nisam toliki insider, ali to kako? je samo tehnikalija... Kako je SDA dala pare za osnivanje Avaza? Teško da je preko stranačkog računa, možda je preko nekog ministarstva ili javnog preduzeća, svrnule se pare od neke donacije, ili je legla famozna rukom ispisana priznanica... to teško možeš saznati dok se istražni organi ne pozabave time, ali znamo da jesu, eno i Bakir I. neku noć potvrdio ;-)

Također, poznato je da neka javna preduzeća prikazuju lošije rezultate u izbornim godinama, tako da se sumnja da stranke koje njima gospodare (SDA-BHT, SBiH-EPBiH, HDZ-HT) skreću pare u svoje kampanje... kako to rade? Pa preko raznih konsultantskih i marketinških ugovora... da znam tačno preko koga, jbg zvao bih se Barašin ili Čavka :D

Nije to isti fol kao te priče o koalicijama, to su predizborne lafine za narod... BTW, to što Selimovići finansiraju stranke ne mora nužno biti protivzakonito, ako se ne može pronaći protivusluga od nekog stranačkog dužnosnika koji vrši javnu funkciju, i ako ne možeš dokazati vezu između toga - nema krivičnog djela...
Sve ovo što pišeš je u redu, ali dosta je na nivou pretpostavki. Ili želja da su svi isti. Ja sam duboko uvjeren da su Selimovići (nikakve veze s njima niti s njihovim poslovima nemam) puno oprezniji i čistiji od ovih koji vlašću pokrivaju svoje prljave rabote.

Avaz je vazda uz vlast. Od Alije je, kad je propala varijanta da se od Slobodne Bosne pravi novina u Bošnjaka, dobio pare u kešu, pokrivene ceduljicama. Iste je dobio i Avdić (Bičakčić, Alispahić, Omersoftić...) ali ih je iskoristio da im se konstruktivno najebe matere, kao onomad i sa Zulfikarpašićem. Poslije je tornjak nezasluženo dobio dilove za uvoz roto papira čime je poklopio Opresu, stvorio ogromna potraživanja od Oslobođenja (morali se, kao i ostali dok Mujo nije otvorio svoju štampariju, štampati na njegovom papiru!) i, posljedično, klepio zgradu.

Poslije ide investiciona banka i nastojanje, uspješno, da postane prevelik da bi bio samo svoj problem. Klasika, tranzicijska.

Ovo sve uz, ponavljam nažalost nekažnjivu, fašizaciju društva kroz ogavnu novinu i razvijanje kulture odstrela. Plus djelovanje za dobrobit šire društvene zajednice u talu sa šajama, keljmendijima, gašijima (pozdravi novinara!) i ostalim uglednim građanima i tek kontroverznim biznismenima.

S njim u koaliciju, u tal? Radije underground do sljedeće (propuštene) prilike. Izbori se, dragi moji, ne dobijaju koaliranjem sedam dana pred izbore nego formiranjem fronta sa suštinski sličnim pokretima dugo prije glasanja. To je jedina šansa da tom nekom budućem sretnom oktobru možemo prikačiti pojam revolucije.

Hoće li to, ima li kuveta i spremnosti na žrtve, SDP?
leo karan

#218 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by leo karan »

SDP ce koalirati s fahrom.
cilj im je skinuti sda i sbih sa vlasti, tako da nece njih odabrati za partnera s kojim ce formirati vladu
to je tako jednostavno
samo ce morati jos nekog uvuci u koaliciju posto ce im falit glasova
udrch

#219 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by udrch »

Juče idem iz Mostara i na onom glavnom semaforu u Konjicu na onoj velikoj zgradi:

Na svakom prozoru plakat SDP-a, čitava zgrada u srvenom, a u sredini svega toga veliko bilbord sa Tornjakom koji glumi faraona..

Ako narod priča, ili je bilo ili će biti :D
ja.neron

#220 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ja.neron »

Better Man wrote:Pročitajte tekst Bakira Hadžiomerovića koji Oslobođenje nije smjelo objaviti!
Utorak, 28 Septembar 2010 21:28 Podijeli
Kampanja koja je prošle sedmice u nekoliko medija pod kontrolom Stranke za BiH pokrenuta protiv Bakira Hažiomerovića, urednika političkog magazina Federalne televizije "60 minuta", kuliminirala je skandaloznom odlukom uredništva dnevnog lista Oslobođenje da cenzuriše naručeni komentar.

Oslobođenje je naručilo od Hadžiomerovića da im prokomentariše temu postizbornih koalicija i on je pristao na suradnju. U zadatom roku pismeno je dostavio svoj stav na zadatu temu, ali se vrlo brzo ispostavilo da se sadržaj naručenog Hadžiomerovićevog komentara ne uklapa u uredničku politiku Oslobođenja. Od urednika 60 minuta je zatraženo da izmijeni neke konstatacije, na šta on, naravno, nije pristao. U tom slučaju, uredništvu Oslobođenja je jedino preostalo da izostave naručeni komentar.

Koliko je poguban ovaj potez uredništva, najbolje će ocijeniti čitaoci. Nakon što pročitate komentar Bakira Hadžiomerovića lako ćete prepoznati zašto u Oslobođenju nisu htjeli ili nisu sjeli objaviti neovisan stav uglednog bh. novinara, kao i to ko su politički mentori i kome ovakav politički stav nije odgovarao.

"Odgovor za Faruka (Borić, op.a.)

Rano je za procjene o budućoj vladajućoj koaliciji sve dok se ne prebroje glasovi. Vjerujem da će SDP BiH dobiti najveću podršku Bosanaca i Hercegovaca 3. oktobra. Jedini ozbiljan konkurent SDP-u u utrci za „Stranku broj 1.“ svakako je SDA, koja je do sada imala stabilno i odano biračko tijelo. Sumnjam da će pojava novih stranaka poput SBB-a pokolebati glasače SDA. Oni neodlučni glasači SDA u velikim gradovima, prema mojoj procjeni, radije neće izaći na izbore nego svoj glas dati nekoj drugoj političkoj opciji. U manjim sredinama, u kojim je tradicionalno pobjeđivala stranka Sulejmana Tihića, moglo bi da dođe do masovnije podrške SDP-u. No bez obzira na to, SDP i SDA će biti ubjedljivo najjače stranke u Federaciji BiH ali, kao što rekoh, sve dok se ne prebroje glasovi neozbiljno je govoriti o budućoj vladajućoj koaliciji.

Predstojeći izbori će također sa političke scene ukloniti veliki broj takozvanih „malih stranaka“, a moglo bi se dogoditi i da Stranka za BiH 3. oktobra, nakon petnaestogodišnjeg vladajućeg staža, konačno malo odmori u opoziciji. Ukoliko se to dogodi, Stranka za BiH će se vjerovatno raspasti, jer je poznato da je vlast i sve privilegije koje ona nosi jedino što tu interesnu grupaciju oko Harisa Silajdžića drži na okupu. Zato me ne iznenađuje da se mediji povezani sa „energetskim kapitalom“ Stranke za BiH (Dani i Slobodna Bosna, naprimjer) posljednjih mjeseci uporno bave SDP-om, a da pritom ni slova ne objave o katastrofalnim rezultatima osmogodišnje vlasti Silajdžićeve stranke. Članovi Stranke za BiH, njihovi stranački biznismeni, novinari koji su se uhvatili u „strujno kolo“, svi oni dobro znaju da gubitkom vlasti istovremeno gube i nezaslužene privilegije.

O budućoj vladajućoj koaliciji je nezahvalno govoriti i zbog toga što je Milorad Dodik već poručio da će „sa svima osim sa Lagumdžijom“. I to mnogo govori. Dakle, Mile hoće sa Harisom, sa Suljom, sa ovim sa onim, ali sa SDP-om neće i tačka. Ukoliko SNSD ponovo bude imao „kontrolni paket“ za sastavljanje vlasti na državnom nivou, nastupit će politička kriza zbog koje ćemo još godinama na čelu Vijeća ministara BiH biti prinuđeni da gledamo Nikolu Špirića u funkciji predsjedavajućeg i to u tehničkom mandatu. Biće gusto."
najveća glupost u tekstu da je Slobodna Bosna pod kontrolom sbih i harisa silajdžića vrhunac gluposti od strane hadžiomerovića koji ne podnosi senada avdića (i meni je ružan ali u tekstovima ne štedi nikoga) iz njemu poznatih razloga
forza milan

#221 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by forza milan »

nikad_vise wrote:Nagradno pitanje:
1)Haris Silajdzic
2)Bakir Izetbegovic
3)Zeljko Komsic

kako je krenulo nešto mi miriše da će u petak biti lagumdzija licnost dana :D
von borojevic

#222 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by von borojevic »

forza milan wrote:
nikad_vise wrote:Nagradno pitanje:
1)Haris Silajdzic
2)Bakir Izetbegovic
3)Zeljko Komsic

kako je krenulo nešto mi miriše da će u petak biti lagumdzija licnost dana :D
Može biti samo LIK dana, a ne ličnost! :D
Better Man

#223 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Better Man »

Pećanin u novom broju Dana ponovo napada Lagumdžiju, Bakira Hadžiomerovića, a sve u svrhu pomoći i zaštite svojih mentora i finansijera SBiH, tj. Harisa Silajdžića.
klixober

#224 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by klixober »

Better Man wrote:Pećanin u novom broju Dana ponovo napada Lagumdžiju, Bakira Hadžiomerovića, a sve u svrhu pomoći i zaštite svojih mentora i finansijera SBiH, tj. Harisa Silajdžića.
Da ovdje napisem sto sam vec na drugoj temi...
*ebo novine koje se pred izbore najvise bave pljuvanjem po opoziciji!
Pri tome prvenstveno mislim na pljuvanje po SDP-u...doduse,Radoncica i SBB ne mogu ocima smisliti,gade mi se,ali svejedno,ne mogu ni da shvatim toliko pljuvanje po Radoncicu,kao da je on trenutno na vlasti,a ne SBiH i SDA.
Pecanin i Dani su sasvim ocigledno stali u zastitu SBiH/SDA koalicije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#225 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

komeba wrote:
Da ovdje napisem sto sam vec na drugoj temi...
*ebo novine koje se pred izbore najvise bave pljuvanjem po opoziciji!
Pri tome prvenstveno mislim na pljuvanje po SDP-u...doduse,Radoncica i SBB ne mogu ocima smisliti,gade mi se,ali svejedno,ne mogu ni da shvatim toliko pljuvanje po Radoncicu,kao da je on trenutno na vlasti,a ne SBiH i SDA.
Pecanin i Dani su sasvim ocigledno stali u zastitu SBiH/SDA koalicije.
pazi šta pišeš... forumski analitičari bi mogli vidjeti "lizanje" i "ublažavanje šoka, amortiziranje, do objave koalicije sa SBB-om"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Locked