Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
-
forza milan
#1 Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Sinoć sam gledao ovu debatu u 60 (120) minuta i malo me iznenadilo kako se "ližu" Radončić i Lagumdžija. Jedan dok priča drugi klima glavom, pa onda "dopunjavanje", koordinirani napadi na Tihića...
Isto kao da Avaz nikad nije napadao Lagumdžiju, sjetimo se samo afera državni udar, reket... E sad s druge strane Lagumdžija optužuje SDA za namještanje afere sa ASA holdingom. Koliko znam aferu je medijski gurao Avaz, a istragu je otvorilo tužiteljstvo koje nema veze ni sa jednom strankom.
A ovo od sinoć, neko bi neupućen pomislio da su još iz iste koalicije. Majke mi, samo je falilo da Radončića zove Fahro, kao što je Dodika zvao Mića pred preošle izbore. Čini li Vam se da su već sklopili neki tajni sporazum i da li se Lagumdžija "izborio za medijsku naklonost" Avaza nakon izbora?
Isto kao da Avaz nikad nije napadao Lagumdžiju, sjetimo se samo afera državni udar, reket... E sad s druge strane Lagumdžija optužuje SDA za namještanje afere sa ASA holdingom. Koliko znam aferu je medijski gurao Avaz, a istragu je otvorilo tužiteljstvo koje nema veze ni sa jednom strankom.
A ovo od sinoć, neko bi neupućen pomislio da su još iz iste koalicije. Majke mi, samo je falilo da Radončića zove Fahro, kao što je Dodika zvao Mića pred preošle izbore. Čini li Vam se da su već sklopili neki tajni sporazum i da li se Lagumdžija "izborio za medijsku naklonost" Avaza nakon izbora?
-
VjecitiStudent
#2 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Ukratko: "para vrti, gdje burgija nece."
Svakakvih cemo se jos bljuvotina nagledati u sljedecim mjesecima, ovo je tek pocetak.
Svakakvih cemo se jos bljuvotina nagledati u sljedecim mjesecima, ovo je tek pocetak.
- ima´l_zime_Marinko
#3 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
a nije te iznenadilo ˝lizanje˝ Tihica i Ljubica? meni je toliko smijesno bilo kako jedan drugoga brane na pocetku
!a veli lijepi s moga avatara sto su samo crnjak pricu prikazali
.trebali su mu mozda kojeg stranackog kolegu kako ide na posao drzavnim autom sa licnim soferom prikazati?? stvarno se frajr iscrnjacio kako ljudi za hljeb zaradjuju a ne ko oni! pljucccc po celki

-
klixober
#4 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
SDP je najpozeljniji koalicioni partner za sve stranke i sve stranke pokusavaju dobiti SDP na svoju stranu,a ukoliko posumnjaju da ce koalirati sa onim drugim,slijede teorije zavjere.
Cinjenica je da ce SDP nakon izbora biti najjaca stranka i da ce s nekim od "neprijatelja" morati formirati vladu.Ova zemlja je nazalost tako uredjena da koalicija lijevo-liberalnih stranaka nikako ne moze vladati,vec se moraju ukljuciti pravi i latentni nacionalisti..
Sto se mene tice,ja Radoncica ne mogu ocima smisliti.On je direktno svojim lazima,spletkama,podrskom SDA/SBiH koaliciji,odgovoran za ovakvo stanje u zemlji.Volio bih da ga sve stranke od*ebu i da niko nece u koaliciju s njim.
Ali onda se postavlja pitanje...s kim ce SDP formirati vlast? Srodne stranke NS,LDS,nece dobiti ni priblizno dovoljno glasova.Ako se iskljuci Radoncic,ostaju SDA i SBiH...sve gore od goreg
Ne znam s kim ce SDP u koaliciju,to ce biti jako teska i odgovorna odluka,ali znam da ovi koji optuzuju SDP da je sklopio dogovor o koaliciji s nekim,su zapravo oni koji zele nastavak koalicije SDA/SBiH,cak ukljucujuci SBB.
Cinjenica je da ce SDP nakon izbora biti najjaca stranka i da ce s nekim od "neprijatelja" morati formirati vladu.Ova zemlja je nazalost tako uredjena da koalicija lijevo-liberalnih stranaka nikako ne moze vladati,vec se moraju ukljuciti pravi i latentni nacionalisti..
Sto se mene tice,ja Radoncica ne mogu ocima smisliti.On je direktno svojim lazima,spletkama,podrskom SDA/SBiH koaliciji,odgovoran za ovakvo stanje u zemlji.Volio bih da ga sve stranke od*ebu i da niko nece u koaliciju s njim.
Ali onda se postavlja pitanje...s kim ce SDP formirati vlast? Srodne stranke NS,LDS,nece dobiti ni priblizno dovoljno glasova.Ako se iskljuci Radoncic,ostaju SDA i SBiH...sve gore od goreg
Ne znam s kim ce SDP u koaliciju,to ce biti jako teska i odgovorna odluka,ali znam da ovi koji optuzuju SDP da je sklopio dogovor o koaliciji s nekim,su zapravo oni koji zele nastavak koalicije SDA/SBiH,cak ukljucujuci SBB.
-
zlajapravaraja
#5 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Nisam gledao emisiju, ali bi mi bilo drago da SDP pomete izbore u toj mjeri da joj ne treba koalicioni partner, a Fahro i Zeljko postanu clanovi predsjednistva. Njih dvojica bi se zajedno vise nego mogli oduprijeti Dodiku i "njihovom" clanu predsjednistva

-
forza milan
#6 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
pa nije, zato što su i jedni i drugi na vlasti.ima´l_zime_Marinko wrote:a nije te iznenadilo ˝lizanje˝ Tihica i Ljubica?
-
freedom within
#7 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Mislim da to nije nikakva tajna veza, već realnost. Naime, pojavom SBB, koja je sad već veoma jaka po broju članova,(navodno najmanje 100000), još više će se raspodijeliti bošnjački glasovi. Na ovim izborima, što se tiče FBIH, neće biti apsolutnog pobjednika (neko ko osvoji 50+% glasova), već će ove 4 stranke SDA,SZBIH,SDP, SBB, po mom mišljenju osvojiti približno isto glasova (+-5-10%), što znači da će biti primorane koalirati sa ovim ostalima. Mislim da će SDA dobiti najmanje glasova, dok će SDP i SBB dobiti najviše, ali niko od njih neće dobiti više od 20%. Pored toga, Haris S. je rekao da ni u kom slučaju neće koalirati sa SBB-om. Zato mislim da je jedna od realnih opcija koalicija SBB i SDP. Ako je SDP mogao koalirati sa SDA, zašto ne bi mogao i sa SBB-om.komeba wrote:SDP je najpozeljniji koalicioni partner za sve stranke i sve stranke pokusavaju dobiti SDP na svoju stranu,a ukoliko posumnjaju da ce koalirati sa onim drugim,slijede teorije zavjere.![]()
Ali onda se postavlja pitanje...s kim ce SDP formirati vlast? Srodne stranke NS,LDS,nece dobiti ni priblizno dovoljno glasova.Ako se iskljuci Radoncic,ostaju SDA i SBiH...sve gore od goreg![]()
- almirony
#8 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
potpis!komeba wrote:SDP je najpozeljniji koalicioni partner za sve stranke i sve stranke pokusavaju dobiti SDP na svoju stranu,a ukoliko posumnjaju da ce koalirati sa onim drugim,slijede teorije zavjere.![]()
Ali onda se postavlja pitanje...s kim ce SDP formirati vlast? Srodne stranke NS,LDS,nece dobiti ni priblizno dovoljno glasova.Ako se iskljuci Radoncic,ostaju SDA i SBiH...sve gore od goreg![]()
Svi su svjesni da ce morati u koaliciju i da niko nece moci sam sastaviti vladu i otuda takvo sinosnje oprezno igranje.
- ima´l_zime_Marinko
#9 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
mislio sam vise sto su iz razlicitih torova,a ˝lizu˝ se toliko? pokazali su svoje lice pravo,kad je lopvluk u pitanju mogu i braca biti ! pa ko to od naroda ko vjeruje da mu se Tihic bori za ˝Bosnjacko pitanje˝ il da mu se Ljubic bori za ˝Hrvatsko pitanje˝ moze njima vjerovati kad se onako ˝polizase˝? ?forza milan wrote:pa nije, zato što su i jedni i drugi na vlasti.ima´l_zime_Marinko wrote:a nije te iznenadilo ˝lizanje˝ Tihica i Ljubica?
- silent_BoB
#10 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
cisto sumljam da postoji veza sbb i sdp-a...po svemu sudeci sdp forsira svojih 5 politika,a i imat ce priliku da ih sprovedu....nacin kampanje govori da imaju citavu ergelu strucnjaka
-
NKVD
#11 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Nažalost, postoji!
- Student Exchange
#12 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Dvije najjace stranke posije izbora?
-
Blobi
#13 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
SDP i SBB.Student Exchange wrote:Dvije najjace stranke posije izbora?
-
NKVD
#14 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Ne pretjeruj!Student Exchange wrote:Dvije najjace stranke posije izbora?
Ali, ako SDP-u bude trebala karta za handa ili čistoće, vuku sa sona ovog šufta lopovskog.
I sahranju se. Imaju automatski sve Fahrove dugogodišnje protivnike oštro protiv sebe (na čelu sa Selimovićima, što tornjak njije propustio naglasiti u 60 minuta!) a ovaj će ih ostaviti čim se neko drugi ponudi. Prije toga, gube svoju bazu. Dakle, alahimanet...
- Student Exchange
#15 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Moguce... jedino sto ne pije vode da bi on u konstelaciji da SDP ima sve Fahrine protivnike protive sebe ostavio Zlatka pri prvoj boljoj ponudi. Mislis da je on inherentno "prljaviji" u politickoj trgovini od bilo koga od ovih ostalih (tj od ovih glavnih koje sam koliko-toliko uoratio)?NKVD wrote:Ne pretjeruj!Student Exchange wrote:Dvije najjace stranke posije izbora?
Ali, ako SDP-u bude trebala karta za handa ili čistoće, vuku sa sona ovog šufta lopovskog.
I sahranju se. Imaju automatski sve Fahrove dugogodišnje protivnike oštro protiv sebe (na čelu sa Selimovićima, što tornjak njije propustio naglasiti u 60 minuta!) a ovaj će ih ostaviti čim se neko drugi ponudi. Prije toga, gube svoju bazu. Dakle, alahimanet...
- wickerman
#16 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Ja koliko sam vidio nacepio ga Lagumdzija sto je priej podrzavao energetski sektor pa i nisam bas vidio da ga je lizo' ! Mozda Fahro Zlatka ali obrnuto nije bilo !NKVD wrote:Nažalost, postoji!
-
NKVD
#17 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Vidi, Fahro je, pored toga što je civilizacijski degenerik i zlo, i vrlo uspješan u onome šta radi!
Ovdje pod uspješnost podrazumijevam isključivo efikasnost a ne etiku ili moral. Dakle, nešto kao uspješno je izumio, recimo, ciklon be da se uspješno tamane "drugi".
Elem, on je, kad malo boilje pogledaš, konstanta. I to vrlo predvidljiva konstanta.
Upravo kao i onaj negdje iz Hercegovine što je uokviravao slike i mijenjao portete "poglavnika" u izlogu kako koja vojska dolazi. Na kraju mu prišao partizanski komesar - "jebemu mater, ti nisi normalan, stalno mijenjaš strane?" A ovaj odgovara "Ne mjenjam se ja, druže, vi se mijenjate, ja uvijek ostajem isti".
E, to je otprilike i mentalni sklop u Fahrudina. Ples sa fašistima ove sedmice a od ponedjeljka se štampa na crvenom papiru i mijenja ime u L'Avaz Liberation.
Tako da ne trebaš sumnjati da će bataliti Zlatka kao istrošen kurton čim se ukaže bolja prilika. Na kraju krajeva, to mu ne bi bilo prvi put.
Generalno, najmanje šlifa za ove igre ima sam Zlatko koji je, lijep i pametan, ali samo ovaj kurton iz gornje rečenice. Uz moje veliko, ogromno nažalost.
Sem u retorici i palamudologiji, nikakve kičme ni odlučnosti tu nema. Niti spremnosti na rizik. Što je i razumljivo jer je njemu dobro. Jako dobro.
A ovi ostali, uključujućio i tornjaka, moraju.
Dakle, Zlatko kao Zlatko nije nikakvo zlo. On je jedan sasvim pristojan, pametan i civilizovan tip. I to je to. Ali ono što nije dobro i što je zlo jeste tužna činjenica da se ucementirao kao personifikacija socijaldemokratije a u ovako nepolarizovanom kvazi-političkom društvu u kojem za frakcije i krila nema mjesta.
Mi smo, ponovo nažalost, toliko primitivna i zaostala sredina da ne možemo razviti frakcije i osnažiti bazu. Postoji samo jedno (stranka, narod, klub, novina, pisac, grupa...) a za više ili bolje nemamo kapaciteta.
Ja, po mimo svih dječijih ali i ozbiljnijih bolesti, pogrešnih kadrovskih poteza i zakuhavanja vjerujem u mogućnost frakcionaštva kao lijeka, barem u Kantonu Sarajevo. I zato moj glas ide Našoj stranci čiji bi najveći bingo uspjeh bila uloga korektiva samog SDP-a.
Na ovim izborima više od toga ne možemo očekivati. Pri tome mislim da je država pred raspadom i, po prvi put, smatram da je raspad jedna tužna mogućnost.
Ovdje pod uspješnost podrazumijevam isključivo efikasnost a ne etiku ili moral. Dakle, nešto kao uspješno je izumio, recimo, ciklon be da se uspješno tamane "drugi".
Elem, on je, kad malo boilje pogledaš, konstanta. I to vrlo predvidljiva konstanta.
Upravo kao i onaj negdje iz Hercegovine što je uokviravao slike i mijenjao portete "poglavnika" u izlogu kako koja vojska dolazi. Na kraju mu prišao partizanski komesar - "jebemu mater, ti nisi normalan, stalno mijenjaš strane?" A ovaj odgovara "Ne mjenjam se ja, druže, vi se mijenjate, ja uvijek ostajem isti".
E, to je otprilike i mentalni sklop u Fahrudina. Ples sa fašistima ove sedmice a od ponedjeljka se štampa na crvenom papiru i mijenja ime u L'Avaz Liberation.
Tako da ne trebaš sumnjati da će bataliti Zlatka kao istrošen kurton čim se ukaže bolja prilika. Na kraju krajeva, to mu ne bi bilo prvi put.
Generalno, najmanje šlifa za ove igre ima sam Zlatko koji je, lijep i pametan, ali samo ovaj kurton iz gornje rečenice. Uz moje veliko, ogromno nažalost.
Sem u retorici i palamudologiji, nikakve kičme ni odlučnosti tu nema. Niti spremnosti na rizik. Što je i razumljivo jer je njemu dobro. Jako dobro.
Dakle, Zlatko kao Zlatko nije nikakvo zlo. On je jedan sasvim pristojan, pametan i civilizovan tip. I to je to. Ali ono što nije dobro i što je zlo jeste tužna činjenica da se ucementirao kao personifikacija socijaldemokratije a u ovako nepolarizovanom kvazi-političkom društvu u kojem za frakcije i krila nema mjesta.
Mi smo, ponovo nažalost, toliko primitivna i zaostala sredina da ne možemo razviti frakcije i osnažiti bazu. Postoji samo jedno (stranka, narod, klub, novina, pisac, grupa...) a za više ili bolje nemamo kapaciteta.
Ja, po mimo svih dječijih ali i ozbiljnijih bolesti, pogrešnih kadrovskih poteza i zakuhavanja vjerujem u mogućnost frakcionaštva kao lijeka, barem u Kantonu Sarajevo. I zato moj glas ide Našoj stranci čiji bi najveći bingo uspjeh bila uloga korektiva samog SDP-a.
Na ovim izborima više od toga ne možemo očekivati. Pri tome mislim da je država pred raspadom i, po prvi put, smatram da je raspad jedna tužna mogućnost.
-
convict
#18 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
ako Lagumdžija pozlije izbora sveže zastave sa Tihićem, Harisom ili Fahrom, zauvijek će izgubiti ogroman broj birača koji će to doživjeti kao veliko razočarenje. od bošnjačkih stranaka, eventualno bps predstavlja prihvatljivog partnera.
Ostaje da se vidi koga će prihvatiti kao partnera iz RS, Dodika ili SDS i hoće li moći s njima postići bilo kakav politički dogovor, osim dogovora o podjeli fotelja.
Ostaje da se vidi koga će prihvatiti kao partnera iz RS, Dodika ili SDS i hoće li moći s njima postići bilo kakav politički dogovor, osim dogovora o podjeli fotelja.
- silent_BoB
#19 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
NE TREBA SDP-U NIKAKAV SBB....kako su i sami rekli jedini partner su im gradjani BIH
-
SA 071
#20 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Vrlo dobra opservacija relacija izmedju FahrA i Zlaje, odnosno, SBB-a i SDp-a...NKVD wrote:Vidi, Fahro je, pored toga što je civilizacijski degenerik i zlo, i vrlo uspješan u onome šta radi!
Gotovo sa citavim postom bih se mogao sloziti, osim izbora stranke za koju ces glasati
- Been
#21 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Ima neka tajna veze, za sve ljude zakon krut...
Svi nešto kokadaču o koaliciji s narodom, a svi su svjesni da narod ne sjedi u parlamentu i ne glasa za vladu, tako da će se ponos, inat i međusobna mržnja u nekim slučajevima morati malo zatomiti !
Svi nešto kokadaču o koaliciji s narodom, a svi su svjesni da narod ne sjedi u parlamentu i ne glasa za vladu, tako da će se ponos, inat i međusobna mržnja u nekim slučajevima morati malo zatomiti !
-
NKVD
#22 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
Vidi, htio sam i ja jednu trebu zguziti 92-e samo ona nije htjela. Poslije su se stekli uslovi.SA 071 wrote: Vrlo dobra opservacija relacija izmedju FahrA i Zlaje, odnosno, SBB-a i SDp-a...![]()
Gotovo sa citavim postom bih se mogao sloziti, osim izbora stranke za koju ces glasatii naravno ovog raspada drzave. Po prvi put se intencije ka otcjepljenju javno iznose bez straha od sankcija, a da su je mogli razjebati, ucinili bi to '92.
Fahrudinu, kao i SDA klici odgovara raspad države. Ona je svakako već u kurcu i na okupu je drže moneta, vojska, indirektno oporezivanje i par manje bitnih institucija. Njima je do potpune vlasti u "avliji" u kojoj će moći nastaviti nesmetano hapati a prije svega izbjeći odgovarati za dosadašnji lopovluk i zločine.
Fahrov najbolji jaran u tom projektu, a nije mrzak ni SDA-ovcima, je sam Dodik. Oni bi na totalni raspad države pristali samo kad bi to svojim ovcama u toru mogli poturiti kao neminovnost. Tu im Dodik ide neviđeno na ruku te se "stiču uslovi".
A ni Zlatku podjela nije bitna. Njemu je RS, a time i cjelovitost države, bitna ko lanjski snijeg u Gruziji. Svojevremeno je Dodika zvao Mićkom ali je ubrzo napustio zajedničku igru (bolio ga kurac). Nema Zlatko ni njegova stranka državotvornih kapaciteta i ambicija. Njima je, ponavljam, i ovako dobro te o državi govore samo onda kada im retorika pomaže da utvrde vlast u fildžanu.
Potpuno je suludo da SDP BiH nema partnera u RS-u. Kada već nemaju kuveta ni želje da se tamo šire onda bi morali probrati nekog krsmanovića i otvoriti front. Ali, jok, niko ne valja. E, eto nek Fahro valja.
Fuj.
-
klixober
#23 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
NKVD wrote:Vidi, htio sam i ja jednu trebu zguziti 92-e samo ona nije htjela. Poslije su se stekli uslovi.SA 071 wrote: Vrlo dobra opservacija relacija izmedju FahrA i Zlaje, odnosno, SBB-a i SDp-a...![]()
Gotovo sa citavim postom bih se mogao sloziti, osim izbora stranke za koju ces glasatii naravno ovog raspada drzave. Po prvi put se intencije ka otcjepljenju javno iznose bez straha od sankcija, a da su je mogli razjebati, ucinili bi to '92.
Fahrudinu, kao i SDA klici odgovara raspad države. Ona je svakako već u kurcu i na okupu je drže moneta, vojska, indirektno oporezivanje i par manje bitnih institucija. Njima je do potpune vlasti u "avliji" u kojoj će moći nastaviti nesmetano hapati a prije svega izbjeći odgovarati za dosadašnji lopovluk i zločine.
Fahrov najbolji jaran u tom projektu, a nije mrzak ni SDA-ovcima, je sam Dodik. Oni bi na totalni raspad države pristali samo kad bi to svojim ovcama u toru mogli poturiti kao neminovnost. Tu im Dodik ide neviđeno na ruku te se "stiču uslovi".
A ni Zlatku podjela nije bitna. Njemu je RS, a time i cjelovitost države, bitna ko lanjski snijeg u Gruziji. Svojevremeno je Dodika zvao Mićkom ali je ubrzo napustio zajedničku igru (bolio ga kurac). Nema Zlatko ni njegova stranka državotvornih kapaciteta i ambicija. Njima je, ponavljam, i ovako dobro te o državi govore samo onda kada im retorika pomaže da utvrde vlast u fildžanu.
Potpuno je suludo da SDP BiH nema partnera u RS-u. Kada već nemaju kuveta ni želje da se tamo šire onda bi morali probrati nekog krsmanovića i otvoriti front. Ali, jok, niko ne valja. E, eto nek Fahro valja.
Fuj.
Kad je Slobodan Popovic rizikovao glavu u Banja Luci pricajuci o cjelovitoj BiH,tvoj Zdravko Krsmanovic je sa Focom bio na crnoj listi Amerike i EU.
Da se SDP sirio na RS onako kako se NS siri,plakatima "Nasa Stranka Republike Srpske",to bi se meni prvom zgadilo.
I fascinira me opsjednutost glasaca NS SDP-om.Imate svoju stranku i jos uvijek vam SDP i Zlatko krivi...valjda je tesko sam sebi priznati greske i neuspjeh.
- Komrad
#24 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
komeba wrote:SDP je najpozeljniji koalicioni partner za sve stranke i sve stranke pokusavaju dobiti SDP na svoju stranu,a ukoliko posumnjaju da ce koalirati sa onim drugim,slijede teorije zavjere.![]()
Upravo tako i ja razmisljam... al za mene je bolje kolacija SDP- SBB nego ove druge ...
pa ne mogu ni ja radoncica smisliti al ne mogu ni njegovi lagumdziju i to je to ...
mozda bi trebali probati i tako ... bitno je da dodje do promjena .. pa da vidimo mogu li sta oni ....
ovi do sad su se pokazali
- Control panel
#25 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?
ne postoji nikakva veza. samo je fahro prekopirao 90% izbornog programa SDP-a.