Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Locked
obelix1

#126 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Blobi wrote:
obelix1 wrote:
o čemu nam sad ti to pišeš.

Likovi nas evo 15 godina hebu

i sad trebamo da im aplaudiramo

ko moglo nam je biti i gore

Ma vidi ti samo on je nekom i platu dao

hajde bolan imaš avazov portal pa tamo halaj
Ja sam za to da diskusiju vodimo na nekom dostojnom nivou. Ne idi nisko, cinizam je nezdrav.

Koji likovi nas 15 godina hebu? Pa jasno je svima - SDA (Stranka Demokratske??? Autokratije). Ja im mogu oprostit prvih 5-7 godina jebavanja, jer je tad drzava bila zaista u haosu i rasulu, tek rat zavrsio, ljudi istraumirani. Ali evo, proslo je 15 godina, pa opet isto, rasulo i pljackasi na vlasti.

A jesam, za sada sam uspjesan poslodavac, i ponosim se tom cinjenicom. Ako nista, mirna mi je savjest jer sam, koliko-toliko, cist pred zakonom, a i Bogom.
Najveća greška je što mi sve stvari ravnamo prema sebi, svom statusu u društvu i trenutnoj poziciju u ovoj duhom jadnoj zemlji.Nije problem ove zemlje ta materijalna neimaština jer nikad ni nismo bili bogato društvo nego neimaština duha i socijalne neosjetljivosti.
Glasanjem za uglednog biznismena mi naša maštanja poistovjećujemo snjim i molimo boga da nas zapadnu mrvice sa njegovog stola. Nevodeći računa o moralnosti načina na koji je on stekao to bogatstvo.
I sad ti treba da me uvjeriš da će na uštrb svog enormnog bogaćenja i zaštite stečenog on omogućiti meni i tebi da imamo život dostojan čovjeka, da će nam zaposliti djecu ostvariti ekonomski razvoj.Vjerojatno hoće ali samo onoliko koliko zadovaoljava njegove ambicije i interese.
A to rade i ovi sad, samo kompanije koje njima donose finansisku dobit rade ostale su osuđene na propas ili čeprkaju pomalo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#127 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

Blobi wrote: Sta ti mislis, ovako, sta je posrijedi tog "Mico"? Eto, onako ga nazvao "Mico", jer mu je drag? Pa bolan, zar ima vecih dupelizaca od Lagumdzije u politici? Eno ga sad i Fahri u 60 minuta malo guzu ljubi, a nisu se mogli do unazad pola godine.

A tek ovaj odron.. Lagumdzija je po tvom "velika" i snazna politicka riba :-) :-) :-). Kako da ne! Hjoo, smijesno, majke mi. Pa Tihic Sulejman, ovca od covjeka, ima veci uticaj od njega. :-) :-) :-) :-)
prelistaj malo ti te knjige još... da utvrdiš gradivo :-)
Blobi

#128 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:Najveća greška je što mi sve stvari ravnamo prema sebi, svom statusu u društvu i trenutnoj poziciju u ovoj duhom jadnoj zemlji.Nije problem ove zemlje ta materijalna neimaština jer nikad ni nismo bili bogato društvo nego neimaština duha i socijalne neosjetljivosti.
Glasanjem za uglednog biznismena mi naša maštanja poistovjećujemo snjim i molimo boga da nas zapadnu mrvice sa njegovog stola. Nevodeći računa o moralnosti načina na koji je on stekao to bogatstvo.
I sad ti treba da me uvjeriš da će na uštrb svog enormnog bogaćenja i zaštite stečenog on omogućiti meni i tebi da imamo život dostojan čovjeka, da će nam zaposliti djecu ostvariti ekonomski razvoj.Vjerojatno hoće ali samo onoliko koliko zadovaoljava njegove ambicije i interese.
A to rade i ovi sad, samo kompanije koje njima donose finansisku dobit rade ostale su osuđene na propas ili čeprkaju pomalo.
Za skoro sve se slazem, osim...

Ne ocekujem mrvice sa stola uspjesnog biznismena, jer biznis ne funkcionise tako. Ili sam sebi nastimas da ti je dobro, povlaceci prave poslovne poteze, ili ti uzimaju sve i propadas. U poslu ti niko nece pomoci ukoliko ne vidi korist od pomaganja.

Kazes da ce nam vjerovatno zaposliti djecu i ostvariti ekonomski razvoj u mjeri koja zadovoljava njegove ambicije i interese. Moje pitanje je - radi li to aktuelna vlast? Nudi li ikakav podsticaj privatnim poduzetnicima? Ja kako znam, ni jedan jedini pfening podsticaja ili poreskih olaksica nisam dobio od ove drzave, niti vlasti. Umjesto toga, svake godine se izmisljaju novi porezi. Aktuelna vlast ne podstice ekonomski razvoj. Aktuelna vlast demoralise mlade koji se samo zale kako nema posla, nema "ovdje", kako odose "vani". Meni bi bilo dovoljno, kao privatnom poduzetniku, da mi drzava da bilo kakavu poresku olaksicu, ili podsticaj, pa makar to izglasao neki biznismen koji gleda korist u svom privatnom poslu.

"A to rade i ovi sad, samo kompanije koje njima donose finansisku dobit rade ostale su osuđene na propas ili čeprkaju pomalo." - Zbog ovoga nam trebaju radikalne promjene na vlasti, na svim nivoima.
Control panel

#129 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Control panel »

Zivim za taj dan da SDP predlozi Zlaju za Predsjedatelja vijeca ministara. pa da ga ovi dusmani moraju gledati svaki dan na TV-u. jao koliko ce ih pocrkati od muke.
Nije ni meni nesto omilje ali kad nesto bolje razmislim da ga nema trebalo bi ga izmisliti samo zbog dusmana.
dusmani eto vam zlaje :D
thepatriot

#130 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by thepatriot »

Control panel wrote:Zivim za taj dan da SDP predlozi Zlaju za Predsjedatelja vijeca ministara. pa da ga ovi dusmani moraju gledati svaki dan na TV-u. jao koliko ce ih pocrkati od muke.
Nije ni meni nesto omilje ali kad nesto bolje razmislim da ga nema trebalo bi ga izmisliti samo zbog dusmana.
Vodi ga kući kad ti je dobar
nosara

#131 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nosara »

thepatriot wrote:
Control panel wrote:Zivim za taj dan da SDP predlozi Zlaju za Predsjedatelja vijeca ministara. pa da ga ovi dusmani moraju gledati svaki dan na TV-u. jao koliko ce ih pocrkati od muke.
Vodi ga kući kad ti je dobar
:lol:

Uzmi gastal... Puno gastala... :D
ultima_palabra

#132 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

Blobi wrote:Kazes da ce nam vjerovatno zaposliti djecu i ostvariti ekonomski razvoj u mjeri koja zadovoljava njegove ambicije i interese. Moje pitanje je - radi li to aktuelna vlast? Nudi li ikakav podsticaj privatnim poduzetnicima? Ja kako znam, ni jedan jedini pfening podsticaja ili poreskih olaksica nisam dobio od ove drzave, niti vlasti. Umjesto toga, svake godine se izmisljaju novi porezi. Aktuelna vlast ne podstice ekonomski razvoj. Aktuelna vlast demoralise mlade koji se samo zale kako nema posla, nema "ovdje", kako odose "vani". Meni bi bilo dovoljno, kao privatnom poduzetniku, da mi drzava da bilo kakavu poresku olaksicu, ili podsticaj, pa makar to izglasao neki biznismen koji gleda korist u svom privatnom poslu.
:thumbup: Vrlo dobro, slažem se.

Samo "spasitelj" nikad nije bio u poziciji u kojoj ti kažeš da jesi... njemu je sve došlo na gotovo, od početnog kapitala, tržišta, reklama, tolerisale mu se mnoge nelegalne stvari, a sve od strane vlasti koju kritikuješ. Tako da si opet na gubitku, ni on neće razumjeti tvoju muku jer nije bio u tvojoj koži ;-)
Better Man

#133 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Better Man »

Blobi wrote:
svakako_lud wrote: Jesu li ti poznate Ščepine metode reketa ?
Dobijaš pljuvanje firme po novinama a nakon toga ponudu za reklamiranje u veeeelikom iznosu, koje naravno napadnutii plaćaju ne bi li prestali napadi na njih .
Takvih firmi i banki imaš navjerovatno puno i reket koji ti plaćaš je smiješna stavka naspram njihog reketa.
Kako da se riješiš reketa ili da ga ne plaćaš nikad je do tebe. kako se postaviš na na početku tako će ti i biti, reket obično dolaze tražiti nakon što ispipaju teren... Kod mene ga nisu došli tražiti...Srećom i po mene i po njih...
Tebi prijatelju sretno u poslu. Ne bih zelio da se ikad pojave i da traze reket.

Ja nekad placam i preko 15.000 KM mjesecno, a sve zavisi od toga koliko KM se profakturise. Svaki mjesec me posjecuju "izvrsioci" sa listinzima i izvjestajima o svakoj pojedinoj KM koja je presla preko firminih racuna. Pitanje je, kako i odakle IM? :) A narocito su bezobrazni sad pred izbore - podigli su postotak koji traze. Ovih 15.000 KM je skoro 15% od prosjecne zarade firme, a jos se trebaju platiti plate i doprinosi za skoro 50 ljudi, krediti i razne dadzbine za odrzavanje voznog parka...
Zasto ih ne prijavis policiji i tuzilastvu? Ako ne reaguju nasi isao bih do stranaca i trazio zastitu. Upravo zbog takvih kao ti koji su spremni da placaju reket umjesto da traze zastitu od drzave ili stranaca drzava nam je u losem stanju. Mogu navesti i masu primjera uspjesnih ljudi koji imaju svoju privatnu firmu i koji posluju dobro, ne sad da oni obrcu milione, ali zaradjuju dovoljno da mogu obezbjediti sebi i porodici normalan zivot i da im nista ne fali, tj. da ni ucemu ne oskudjevaju i nikad nisu platili ni marke reketa. jedan takav covjek je tata moje dobre prijateljice. Doduse on se penzionisao i prepustio firmu drugom da vodi.
jeza u ledja

#134 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by jeza u ledja »

forza milan wrote:Sinoć sam gledao ovu debatu u 60 (120) minuta i malo me iznenadilo kako se "ližu" Radončić i Lagumdžija. Jedan dok priča drugi klima glavom, pa onda "dopunjavanje", koordinirani napadi na Tihića...
Isto kao da Avaz nikad nije napadao Lagumdžiju, sjetimo se samo afera državni udar, reket... E sad s druge strane Lagumdžija optužuje SDA za namještanje afere sa ASA holdingom. Koliko znam aferu je medijski gurao Avaz, a istragu je otvorilo tužiteljstvo koje nema veze ni sa jednom strankom.

A ovo od sinoć, neko bi neupućen pomislio da su još iz iste koalicije. Majke mi, samo je falilo da Radončića zove Fahro, kao što je Dodika zvao Mića pred preošle izbore. Čini li Vam se da su već sklopili neki tajni sporazum i da li se Lagumdžija "izborio za medijsku naklonost" Avaza nakon izbora?
Ja samo znam da taj Avaz 15 i kusur godina sluzi kao propagandi pamflet vladajucoj koaliciji na celu sa tvojom omiljenom strankom SDA, kao sto se vrlo dobro sjecam koliko je nebrojeno puta neko od tih malih koalicionih partnera 'napadao' i 'blatio' SDA prije izbora, da bi nakon njih brze bolje uletili u koaliciju.
Sad se pokusava opet isto, SBB je samo novi mutant SDA familije, koja vec godinama uspjesno formira nove strankice ne bi li pokupili glasove razocaranih pristasa, glasove koji opet indirektno odu u seharu SDA.

Sto se tice SBB, cisto sumnjam da ce uopste preci izborni prag.
jeza u ledja

#135 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by jeza u ledja »

forza milan wrote:
Control panel wrote:
forza milan wrote: jest, jest, ali to inscenirani napad, da se prikrije saradnja dogovorena na "višoj razini" :skoljka:
da, bas je inscenirano. jedan od batinasa im je covjek sa kantonalne liste. :roll:

sa SBB u bolju buducnost. batinama do promjena. :x
pa kad hoces nesto da insceniras mora biti uvjerljivo da bi ljudi kao davali takve argumente kao sto si ti dao ;-)
Al ce zato, lukavo, na TV emisiji koju gleda i za koju ce cuti 100 puta vise ljudi od ovog napada spomenutog na stranici SDP, lizati se kao sto ti rece i ofirno koketirati. :-)
Blobi

#136 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

Better Man wrote:Zasto ih ne prijavis policiji i tuzilastvu? Ako ne reaguju nasi isao bih do stranaca i trazio zastitu. Upravo zbog takvih kao ti koji su spremni da placaju reket umjesto da traze zastitu od drzave ili stranaca drzava nam je u losem stanju. Mogu navesti i masu primjera uspjesnih ljudi koji imaju svoju privatnu firmu i koji posluju dobro, ne sad da oni obrcu milione, ali zaradjuju dovoljno da mogu obezbjediti sebi i porodici normalan zivot i da im nista ne fali, tj. da ni ucemu ne oskudjevaju i nikad nisu platili ni marke reketa. jedan takav covjek je tata moje dobre prijateljice. Doduse on se penzionisao i prepustio firmu drugom da vodi.
Kako rekoh, oni su drzava, oni su tuzilastvo. Dosta ih je korumpirano i u organima koji su nadlezni za ovakve slucajeve, ne smijem da rizikujem. Kad je u pitanju mafija, svi oni veoma dobro saradjuju, jer im je to isplativije. I taman da se otarasim jednih, doci ce neki drugi, i sve ispocetka. Jedini spas su mi bankrot ili proglasavanje stecaja :D.
Komrad

#137 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Komrad »

To se nece desiti cak i ako SDP bude jedna od vladajucih stranaka
Komrad

#138 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Komrad »

Blobi wrote:Evo ja sam rodjen u Sarajevu, moja porodica i pradjedovi su takodjer rodjeni i proveli zivot u Sarajevu. Ovaj cu put glasati za SBB, i podrzat cu Radoncica i njegovu stranku.

Obrazlozenje(a):

1. SDP je bio na vlasti od 2002. do 2006. - sta se desilo tad? :)

Znaci stranka bilo koja koja je bila u vlasti nepune dvije godine i zasluzeno izgubila izbore
vise nikad ne treba biti vladajuca?
Blobi

#139 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

ultima_palabra wrote:
Blobi wrote:Kazes da ce nam vjerovatno zaposliti djecu i ostvariti ekonomski razvoj u mjeri koja zadovoljava njegove ambicije i interese. Moje pitanje je - radi li to aktuelna vlast? Nudi li ikakav podsticaj privatnim poduzetnicima? Ja kako znam, ni jedan jedini pfening podsticaja ili poreskih olaksica nisam dobio od ove drzave, niti vlasti. Umjesto toga, svake godine se izmisljaju novi porezi. Aktuelna vlast ne podstice ekonomski razvoj. Aktuelna vlast demoralise mlade koji se samo zale kako nema posla, nema "ovdje", kako odose "vani". Meni bi bilo dovoljno, kao privatnom poduzetniku, da mi drzava da bilo kakavu poresku olaksicu, ili podsticaj, pa makar to izglasao neki biznismen koji gleda korist u svom privatnom poslu.
:thumbup: Vrlo dobro, slažem se.

Samo "spasitelj" nikad nije bio u poziciji u kojoj ti kažeš da jesi... njemu je sve došlo na gotovo, od početnog kapitala, tržišta, reklama, tolerisale mu se mnoge nelegalne stvari, a sve od strane vlasti koju kritikuješ. Tako da si opet na gubitku, ni on neće razumjeti tvoju muku jer nije bio u tvojoj koži ;-)
Spasitelj je daleko od idealnog. Ali se od ostalih razlikuje u par stvari. Ako se pojavi na vlasti, nece bahnuti kao totalna fukara kakvi su bili Brankovic, Cengic & co., gladni para i lake zarade koju omogucavaju mnogobrojne rupe u zakonu. Poznaje biznis, kapitalista je i ima ogromno iskustvo u graditeljskim projektima. Kako je dosao do para za postojece projekte, ne znam. U jedno sam siguran, ne vjerujem ni u informacije koje plasiraju Oslobodjenje & FTV. Kad malo bolje razmislim, ne vjerujem nikome osim sebi, i svojim ocima. U ovoj drzavi, svi mediji su manje vise privatni, i svako ima svoje favorite koje brani, i oponente po kojima pljuje. Mediji u ovoj drzavi su zacarni krug.

Neki pominju Selimovice i stavljaju ih u pozitivni kontekst? Evo, taman i da je on neki pozitivan tip - zasto su radnici Klasa manje placeni nego radnici A-roto-press-a? Htio bih da mi navedete par pozitvinih primjera kojima su Selimovici doprinijeli gradu, drzavi, itd.

Kako god, BH ljudi su cudni, generalno. Previse gledaju tudja posla, bulje u prolaznike na ulici, ogovaraju, a jako malo rade i ne drze do normalnih stvari. Htio bih navesti jedan primjer koji ide u prilog mojoj izjavi. Ja sam radio u Njemackoj, i imao jako dobru platu (radio kao programer). Od svoje plate sam godinama stedio pare, dosao u BiH 2003. godine, i sa prijateljem pokrenuo posao. Jednom su mi provalili u stan i nakon toga sam nabavio micro kamericu sa mikrofonom, i snimao prostor ispred vrata, 24/7. Neposredno nakon prve provale, desila se druga. I dok sam gledao snimak, mozda pola sata prije nego su stigli provalnici, pojavio se prvi komsija (neozenjen, srednje dobi, vrata pored) sa nekim prijateljima koji su ga pitali: "ima li kakvih komsinica blizu?". Odgovor je bio: "ima samo komsija - lihvarski lopov". Diskusija se produzila, i ja sam odjednom proglasen lopovom koji je ukrao milione. Generalno, to je problem ljudi. Pricaju o stvarima koje su naculi, a o kojima stvarno nemaju pojma. Ne aludiram ovim u potpunosti na to da je spasitelj sve radio transparentno i legalno, ali nije sve ni pokradeno, nesto je morao i zaraditi kroz silne godine otkako postoji.
Last edited by Blobi on 24/09/2010 20:41, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#140 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by jeza u ledja »

@ Blobi

Ostao si duzan odgovor: U kojoj koaliciji i na kojem nivou je SDP bila na vlasti izmedju 2002 i 2006-e?

S obzirom na tvoje nepoznavanje takvih elementarnih stvari onda i ne cudi takva naivnost kada iskazujes povjerenju nekom poput Radoncica.

Smeta ti "Mica"? Volis Avaz?
Pa zasto ne otvoris doticni tariguz iz nekad tamo kraja 90-ih ili sredine 00-ih, pa da vidis malo sta Avaz kaze o istom tom Miloradu Dodiku?
SDA krade nOarod 20 godina? Pa jesi li ti to tek sad skontao Fahre ti?
Sta mislis cijim parama i pomocu koga je taj Fahro postao to sto jeste i pomocu cije podrske je onda ta SDA plasirala nOarodu bljuvotine i predizborne pamflete svih ovih godina?

Pa sta je ovo ljudi moji? Isto Orwell matere mi. Do juce smrtni neprijatelji su danas saveznici i obratno. I nOarod to pusi ko s poslom.
Ti bi da "probas" malo sa Fahrom? A je li ti palo, ono SLUCAJNO, na pamet, da ce taj Fahro koji je dosao na vlast uz pomoc vladajuce SDA i koji je podrzavao vladajucu SDA 90% vremena, sutra nakon izbora ko s poslom upravo sa tom SDA uci u koaliciju, a tebi isplaziti jezik????? Je li vam pada SLUCAJNO to na pamet?
SDA nije samo Tihic. Tihic sutra moze otici, a Fahro ce vrlo rado sa tom strankom pod ruku, kao sto je to uvijek do sada radila i SBiH. Ako SDA bude mogla formirati koaliciju bilo sa SBiH, bilo sa SBB, ili zajedno sa obje, BUDITE STO POSTO SIGURNI da ce to tako i biti.

Ali ne, bosanskom glasacu je memorija apstraktan pojam, valjda ljudi naucili jos od rata da zaboravljaju na ruzne stvari sta li, pa tako (EJ BOLAN??? :shock: ), covjek ne moze da se sjeti cak ko je bio na vlasti prije samo 4 godine(?????) :o , a kamo li da se sjeti sta je ko do sada uradio, rekao i kako je obicno tekao proces politickog koaliranja u nasoj zemlji. Mislim to je ono, vam pameti.

Svugdje na svijetu na izborima glasaju ljudi, kod nas izgleda na izbore pustaju i ribice.

I nakon 4 godine ce vam plasirati potpuno drugu pricu, a vi se necete sjecati ko je bio na vlasti 2010-e.
Suti i trpi

#141 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Suti i trpi »

Blobi wrote:Nisam nigdje potencirao to da je biti Sarajlija neka specijalna stvar. Uostalom, ja sam svoje obrazovanje stekao u Njemackoj, jos prije rata. Tamo pokrenuo i posao, pa se vratio u BiH, i nastavio da radim ovdje. To "rodjen u Sarajevu", se odnosilo na prethodne postove nekog crnogorca koji ce glasati za SBB. Apsolutno ne simpatiziram sandzaklije, niti ljude koji su njihova izvedenica, ali Radoncic je sposoban za razliku od Tihica koji je obicna ovca od covjeka. Pa taman i da je pokrao sve, treba biti sposoban i dovoljno snalazljiv da ukrades milione, a ne odes u zatvor. Naravno, za ukradeno neka odgovara svako. Ovdje samo pokusavam razgranicim stvari koje razlikuju Tihica koji takodjer krade, i Radoncica, koji je takodjer nesto morao nelegalno odraditi. Medjutim, Tihic je glup i nesposoban, dok Radoncic i nije bas.
:mrgreen: :shock: :mrgreen: :shock: :mrgreen: :shock: :arrow:
JThomas

#142 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by JThomas »

tihić se samo vrlo dobro pravi da je ovca od čovjeka. a namazan je svim mastima, i sve će on njih šapatom zajebat'.
SA 071

#143 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by SA 071 »

ultima_palabra wrote:
SA 071 wrote:zbog njegove spremnosti da se sa svakim udruzuje i na svasta pristaje samo da udje u vlast
:? S kim se to udružio, na šta je pristao i kad je ušao u vlast? Na drugim temama imamo kritike kako SDP vlast i ne interesuje i da neće da preuzmu odgovornost za državu, jer im je i ovako dobro...
Pa evo, samo u zadnje 4 godine:
Prvo se Zlaja udruzio sa Dodikom (taps'o ga po koljenu u studiju i oslovljavao ga sa Mile) i Boga pitaj na sta je sve pristao samo da ga ovaj sa sobom uvuce u drzavnu vlast (60 minuta su Dodika predstavljali u pozitivnom svjetlu, cak su RS oznacavali dijelom koji postaje bolji dio BiH) i Dodik ga je pokusao uvesti u vlast ali kada je vidio da je to nemoguce, otresao ga je k'o slinu. Tek nakon toga počinje pljuvanje po Dodiku i od njega i od 60 minuta.
Zatim se Zlaja udruzio sa Klempom (Tihic, mada nije potrebno pojasnjavati ko bi mogao biti Klempo) i pokusao kroz "rekonstrukciju vlasti" uci u drzavnu vlast. Ponovo se to ispostavilo nemogucim. Nakon toga i Tihic prestaje biti "prvi moderan" politicar iz SDA, "reformista", mudar i sve ostalo sto je ranije navodjeno kao njegova "vrlina". A projiciranje ovih "vrlina" kroz njegove medije je bilo potrebno kako bi se pripremilo SDP-ovo glasacko tijelo za mogucu koaliciju sa "mrskim" neprijateljem. Pa otkud SDP i SDA u istoj recenici???
A u vlasti je SDP konstantno ovih zadnjih 14 godina. Ne na drzavnom ili federalnom nivou, ali da na nizim nivoima. Pa vlast je i gradski nivo (Sarajevo, Tuzla, Bihac), vlast je i kantonalni nivo (USK i BPK) gdje je SDP usao u vlast, u nekim odranije, a u nekim u ove zadnje 4 godine.

I sad ide priprema glasackog tijela za koaliciju sa SBB-om, a mozda i SDA. I ponovo se traze argumenti za "priblizavanje" dojucerasnjeg "mrskog" neprijatelja FahrA biracima SDP-a. A to je sve ustvari samo jos jedna izdaja tih istih SDP-ovih biraca. Zbog toga se Zlatkov SDP svake izbore i bori sa slabim pridobijanjem povjerenja glasaca. Ljudi vole dosljedne licnosti. I stav treba biti "ima crta ispod koje ne idem, ne mogu se sa djavolom tikve saditi jer ce od glavu pucati". A volio bih Zlatka cuti da jasno kaze da sa kriminalcem Radoncicem (tako ga je dosada zvao, ne znam sta se u medjuvremenu promijenilo) nece uci ni u kakvu koaliciju. Time bi sebi postavio tezak zadatak ili pogaziti datu rijec (pa da ljudi vide da mu je samo do vlasti) ili vjerovatno halaliti se od vlasti i ovaj put, ako bi to bio zadnji uslov za ulazak u vlast.

Na zalost socijaldemokratije u BiH...
jeza u ledja

#144 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by jeza u ledja »

SA 071 wrote:
ultima_palabra wrote:
SA 071 wrote:zbog njegove spremnosti da se sa svakim udruzuje i na svasta pristaje samo da udje u vlast
:? S kim se to udružio, na šta je pristao i kad je ušao u vlast? Na drugim temama imamo kritike kako SDP vlast i ne interesuje i da neće da preuzmu odgovornost za državu, jer im je i ovako dobro...
Pa evo, samo u zadnje 4 godine:
Prvo se Zlaja udruzio sa Dodikom (taps'o ga po koljenu u studiju i oslovljavao ga sa Mile) i Boga pitaj na sta je sve pristao samo da ga ovaj sa sobom uvuce u drzavnu vlast (60 minuta su Dodika predstavljali u pozitivnom svjetlu, cak su RS oznacavali dijelom koji postaje bolji dio BiH) i Dodik ga je pokusao uvesti u vlast ali kada je vidio da je to nemoguce, otresao ga je k'o slinu. Tek nakon toga počinje pljuvanje po Dodiku i od njega i od 60 minuta.
Zatim se Zlaja udruzio sa Klempom (Tihic, mada nije potrebno pojasnjavati ko bi mogao biti Klempo) i pokusao kroz "rekonstrukciju vlasti" uci u drzavnu vlast. Ponovo se to ispostavilo nemogucim. Nakon toga i Tihic prestaje biti "prvi moderan" politicar iz SDA, "reformista", mudar i sve ostalo sto je ranije navodjeno kao njegova "vrlina". A projiciranje ovih "vrlina" kroz njegove medije je bilo potrebno kako bi se pripremilo SDP-ovo glasacko tijelo za mogucu koaliciju sa "mrskim" neprijateljem. Pa otkud SDP i SDA u istoj recenici???
A u vlasti je SDP konstantno ovih zadnjih 14 godina. Ne na drzavnom ili federalnom nivou, ali da na nizim nivoima. Pa vlast je i gradski nivo (Sarajevo, Tuzla, Bihac), vlast je i kantonalni nivo (USK i BPK) gdje je SDP usao u vlast, u nekim odranije, a u nekim u ove zadnje 4 godine.

I sad ide priprema glasackog tijela za koaliciju sa SBB-om, a mozda i SDA. I ponovo se traze argumenti za "priblizavanje" dojucerasnjeg "mrskog" neprijatelja FahrA biracima SDP-a. A to je sve ustvari samo jos jedna izdaja tih istih SDP-ovih biraca. Zbog toga se Zlatkov SDP svake izbore i bori sa slabim pridobijanjem povjerenja glasaca. Ljudi vole dosljedne licnosti. I stav treba biti "ima crta ispod koje ne idem, ne mogu se sa djavolom tikve saditi jer ce od glavu pucati". A volio bih Zlatka cuti da jasno kaze da sa kriminalcem Radoncicem (tako ga je dosada zvao, ne znam sta se u medjuvremenu promijenilo) nece uci ni u kakvu koaliciju. Time bi sebi postavio tezak zadatak ili pogaziti datu rijec (pa da ljudi vide da mu je samo do vlasti) ili vjerovatno halaliti se od vlasti i ovaj put, ako bi to bio zadnji uslov za ulazak u vlast.

Na zalost socijaldemokratije u BiH...
A zasto bi Lagumdzija pripremao glasace za podstizbornu koaliciju sa Fahrom kada to isto moze uraditi i nakon izbora? Zar je logicno da Lagumdzija priprema svoje glasace, koji uglavnom ne podnose Fahru, na koaliciju sa njim kada zna da time rizikuje svoj izbor? Zar nije logicnije da radi upravo suprotno, da blati svog buduceg partnera u vlasti, kada je opste poznato da je historija upravo pokazala da je to najbolji nacin da uzmes glasove, na nacin kao sto su to do sada radili SDA sa svojim koalicionim partnerima?
Po tebi ispada da je nOarod lukaviji od politicara. :-)
SA 071

#145 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by SA 071 »

jeza u ledja wrote: A zasto bi Lagumdzija pripremao glasace za podstizbornu koaliciju sa Fahrom kada to isto moze uraditi i nakon izbora? Zar je logicno da Lagumdzija priprema svoje glasace, koji uglavnom ne podnose Fahru, na koaliciju sa njim kada zna da time rizikuje svoj izbor? Zar nije logicnije da radi upravo suprotno, da blati svog buduceg partnera u vlasti, kada je opste poznato da je historija upravo pokazala da je to najbolji nacin da uzmes glasove, na nacin kao sto su to do sada radili SDA sa svojim koalicionim partnerima?
Pa zbog toga sto Lagumdzija u svojoj zaslijepljenosti zeljom za vlascu i ne vuce bas najlogicnije poteze, zbog toga i nije na vlasti i zato ga narod i ne bira. :-)
Rekoh vec negdje da ljudi vole dosljednost, i ako ti kazes da neces sa "nacionalnim" strankama u koaliciju, pa u Alijansu za promjene ukljucis HSS i NHI (tada nije mogao bez njih, pa makar imali i samo 2 poslanika, ali dovoljno za vlast), ili pokusavas napraviti rekonstrukciju vlasti sa SDA, ocito si nedosljedan u svojim stavovima samo da bi dobio vlast u ruke (i moc koja ide s njom).
Cinjenica je da ga ni Radoncic vec poduzi period ne dira u Avazu i ne spominje afere Imamovic, Zulfikarpasic i sl., bas kao ni njegov novinar Bakir H. E tu mozda vidi svoju sansu u koaliranju sa Fahrom, manje moze izgubiti na ovaj nacin svojih glasaca (oni ionako uvijek za njega glasaju ma sta uradio), a puno vise pridobiti glasaca drugih stranaka (SBiH prije svega, pa i SDA, NS) jer njih svakondnevno u Avazu pljuju za sve i svasta. S druge strane ni Fahru Lagumdzijini mediji ne diraju, a daju mu prijeko potrebni prostor. To je cisti brak iz interesa. Fahru donekle i razumijem, ima on druge opcije u igri, ali mislim da je Zlatko ponovo napravio pogresnu procjenu i vuce lose poteze...
suncica24

#146 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by suncica24 »

jeza u ledja wrote:@ Blobi

Ostao si duzan odgovor: U kojoj koaliciji i na kojem nivou je SDP bila na vlasti izmedju 2002 i 2006-e?

S obzirom na tvoje nepoznavanje takvih elementarnih stvari onda i ne cudi takva naivnost kada iskazujes povjerenju nekom poput Radoncica.

Smeta ti "Mica"? Volis Avaz?
Pa zasto ne otvoris doticni tariguz iz nekad tamo kraja 90-ih ili sredine 00-ih, pa da vidis malo sta Avaz kaze o istom tom Miloradu Dodiku?
SDA krade nOarod 20 godina? Pa jesi li ti to tek sad skontao Fahre ti?
Sta mislis cijim parama i pomocu koga je taj Fahro postao to sto jeste i pomocu cije podrske je onda ta SDA plasirala nOarodu bljuvotine i predizborne pamflete svih ovih godina?

Pa sta je ovo ljudi moji? Isto Orwell matere mi. Do juce smrtni neprijatelji su danas saveznici i obratno. I nOarod to pusi ko s poslom.
Ti bi da "probas" malo sa Fahrom? A je li ti palo, ono SLUCAJNO, na pamet, da ce taj Fahro koji je dosao na vlast uz pomoc vladajuce SDA i koji je podrzavao vladajucu SDA 90% vremena, sutra nakon izbora ko s poslom upravo sa tom SDA uci u koaliciju, a tebi isplaziti jezik????? Je li vam pada SLUCAJNO to na pamet?
SDA nije samo Tihic. Tihic sutra moze otici, a Fahro ce vrlo rado sa tom strankom pod ruku, kao sto je to uvijek do sada radila i SBiH. Ako SDA bude mogla formirati koaliciju bilo sa SBiH, bilo sa SBB, ili zajedno sa obje, BUDITE STO POSTO SIGURNI da ce to tako i biti.

Ali ne, bosanskom glasacu je memorija apstraktan pojam, valjda ljudi naucili jos od rata da zaboravljaju na ruzne stvari sta li, pa tako (EJ BOLAN??? :shock: ), covjek ne moze da se sjeti cak ko je bio na vlasti prije samo 4 godine(?????) :o , a kamo li da se sjeti sta je ko do sada uradio, rekao i kako je obicno tekao proces politickog koaliranja u nasoj zemlji. Mislim to je ono, vam pameti.

Svugdje na svijetu na izborima glasaju ljudi, kod nas izgleda na izbore pustaju i ribice.

I nakon 4 godine ce vam plasirati potpuno drugu pricu, a vi se necete sjecati ko je bio na vlasti 2010-e.
Moradoh da potpisem i podebljam ovo! :thumbup:
jeza u ledja

#147 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by jeza u ledja »

SA 071 wrote:
jeza u ledja wrote: A zasto bi Lagumdzija pripremao glasace za podstizbornu koaliciju sa Fahrom kada to isto moze uraditi i nakon izbora? Zar je logicno da Lagumdzija priprema svoje glasace, koji uglavnom ne podnose Fahru, na koaliciju sa njim kada zna da time rizikuje svoj izbor? Zar nije logicnije da radi upravo suprotno, da blati svog buduceg partnera u vlasti, kada je opste poznato da je historija upravo pokazala da je to najbolji nacin da uzmes glasove, na nacin kao sto su to do sada radili SDA sa svojim koalicionim partnerima?
Pa zbog toga sto Lagumdzija u svojoj zaslijepljenosti zeljom za vlascu i ne vuce bas najlogicnije poteze, zbog toga i nije na vlasti i zato ga narod i ne bira. :-)
Rekoh vec negdje da ljudi vole dosljednost, i ako ti kazes da neces sa "nacionalnim" strankama u koaliciju, pa u Alijansu za promjene ukljucis HSS i NHI (tada nije mogao bez njih, pa makar imali i samo 2 poslanika, ali dovoljno za vlast), ili pokusavas napraviti rekonstrukciju vlasti sa SDA, ocito si nedosljedan u svojim stavovima samo da bi dobio vlast u ruke (i moc koja ide s njom).
Cinjenica je da ga ni Radoncic vec poduzi period ne dira u Avazu i ne spominje afere Imamovic, Zulfikarpasic i sl., bas kao ni njegov novinar Bakir H. E tu mozda vidi svoju sansu u koaliranju sa Fahrom, manje moze izgubiti na ovaj nacin svojih glasaca (oni ionako uvijek za njega glasaju ma sta uradio), a puno vise pridobiti glasaca drugih stranaka (SBiH prije svega, pa i SDA, NS) jer njih svakondnevno u Avazu pljuju za sve i svasta. S druge strane ni Fahru Lagumdzijini mediji ne diraju, a daju mu prijeko potrebni prostor. To je cisti brak iz interesa. Fahru donekle i razumijem, ima on druge opcije u igri, ali mislim da je Zlatko ponovo napravio pogresnu procjenu i vuce lose poteze...
Radoncic ga nije dirao ni 2000-e jer je vidio u kom pravcu vjetar puse.
E tu mozda vidi svoju sansu u koaliranju sa Fahrom, manje moze izgubiti na ovaj nacin svojih glasaca (oni ionako uvijek za njega glasaju ma sta uradio), a puno vise pridobiti glasaca drugih stranaka (SBiH prije svega, pa i SDA, NS) jer njih svakondnevno u Avazu pljuju za sve i svasta
Izvini, ali nema logike.
Kako ce Zlatko pridobiti glasace SBiH, SDA i NS time sto nagovjestava koaliciju sa Fahrom, ciji pak Avaz konstantno pljuje po SBiH, SDA i NS?

Ja koliko vidim iz komentara SDP ovim "potezom" (mada mi nije bas najjasnije kakav je to potez, osim rekla-kazala), samo gubi glasace, a ne dobija. Evo na primjer i ti, kao neko ko je zabrinut za BH "socijaldemokraciju" ( :lol: :lol: :lol: ) neces da glasas za Zlatka jer je neprincipijelan.

I tako, umjesto proste logike da nezadovoljne glasace kao opozicija pridobijas pljuvanjem po drugima koji se bore za iste glasove, po tebi je pak logicno da ce neko pridobijati glasove koalirajuci sa covjekom koji pljuje po strankama za koje ti glasaci navijaju, i to istovremeno trazei glasove od glasaca koji ne mogu podnjeti potencijalnog koalicionog partnera???? Dakle, po tebi, logicna je na nicemu zasnovana i u praksi pogubna teorija tajne zavjere, a nije ti logicno naravno da je ovo samo jos jedan u nizu izgovora tebi i slicnima da ne glasaju za prave promjene u ovoj zemlji.
forza milan

#148 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by forza milan »

jeza u ledja wrote: Ja samo znam da taj Avaz 15 i kusur godina sluzi kao propagandi pamflet vladajucoj koaliciji na celu sa tvojom omiljenom strankom SDA, kao sto se vrlo dobro sjecam koliko je nebrojeno puta neko od tih malih koalicionih partnera 'napadao' i 'blatio' SDA prije izbora, da bi nakon njih brze bolje uletili u koaliciju.
Sad se pokusava opet isto, SBB je samo novi mutant SDA familije, koja vec godinama uspjesno formira nove strankice ne bi li pokupili glasove razocaranih pristasa, glasove koji opet indirektno odu u seharu SDA.

Narod zna s kim treba u koaliciju :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#149 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

SA 071 wrote: Pa zbog toga sto Lagumdzija u svojoj zaslijepljenosti zeljom za vlascu i ne vuce bas najlogicnije poteze, zbog toga i nije na vlasti i zato ga narod i ne bira. :-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

najjači su mi ovi što kontaju da Zlaja sjedi sam u kancelariji, zavaljen u fotelji i duma kako će osvojiti izbore :lol: i da je to izborni štab... :-)
jeza u ledja

#150 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by jeza u ledja »

forza milan wrote:
jeza u ledja wrote: Ja samo znam da taj Avaz 15 i kusur godina sluzi kao propagandi pamflet vladajucoj koaliciji na celu sa tvojom omiljenom strankom SDA, kao sto se vrlo dobro sjecam koliko je nebrojeno puta neko od tih malih koalicionih partnera 'napadao' i 'blatio' SDA prije izbora, da bi nakon njih brze bolje uletili u koaliciju.

Narod zna s kim treba u koaliciju :D
nOOOarod zna! :bih:
Locked