Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Locked
svakako_lud

#101 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by svakako_lud »

Blobi wrote:
Nisam nigdje potencirao to da je biti Sarajlija neka specijalna stvar. Uostalom, ja sam svoje obrazovanje stekao u Njemackoj, jos prije rata. Tamo pokrenuo i posao, pa se vratio u BiH, i nastavio da radim ovdje. To "rodjen u Sarajevu", se odnosilo na prethodne postove nekog crnogorca koji ce glasati za SBB. Apsolutno ne simpatiziram sandzaklije, niti ljude koji su njihova izvedenica, ali Radoncic je sposoban za razliku od Tihica koji je obicna ovca od covjeka. Pa taman i da je pokrao sve, treba biti sposoban i dovoljno snalazljiv da ukrades milione, a ne odes u zatvor. Naravno, za ukradeno neka odgovara svako. Ovdje samo pokusavam razgranicim stvari koje razlikuju Tihica koji takodjer krade, i Radoncica, koji je takodjer nesto morao nelegalno odraditi. Medjutim, Tihic je glup i nesposoban, dok Radoncic i nije bas.
Ne vjerujem da su te u švabiji učili da je biti kriminalac i lopov dobra referenca za bilo kakav posao a ponajmanje za politiku....
Hebena ti je ta tvoja logika, hebena do bola....
Blobi

#102 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:Odakle izvlacis "svi"? Rekao sam da je u pitanju veliki broj, a nigdje nisam napisao da su svi moji poznanici Sarajlije. Decko, pazljivije citaj moje postove, brzoplet si. Nekad je bolje odsutiti, mozda ispadnes pametan :).
ma daj udaraš šuplju veličaš ono što zdrav razum nemože veličati, frustrirani komleksom došljaka prodaješ foru rođenog Sarajlije i stim hoćeš da daš vjerodostojnost onog o čemu pišeš.

I vjeruj da si mi napisao jarane ili nešto sl. možda nebih pisao ovo ali "Dečko" to rođeni sarajlija nikad nepiše.
Svi znaju šta se pod Dečko u sarajevu podrazumjeva.[/quote]

Dečko? Nesto lose u tome? Ako sam rodjeni Sarajlija, ne mora znacit da sam rodjeni papak - jarane ba, Sanele mi, oca mi :).
ultima_palabra

#103 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

Blobi wrote:
Chmoljo wrote:
Blobi wrote:Evo ja sam rodjen u Sarajevu, moja porodica i pradjedovi su takodjer rodjeni i proveli zivot u Sarajevu. Ovaj cu put glasati za SBB, i podrzat cu Radoncica i njegovu stranku.

Obrazlozenje(a):

1. SDP je bio na vlasti od 2002. do 2006. - sta se desilo tad? :)
ništa, jer SDP nije tada vladao :-) nije interent samo sa-x. ima i gugl :roll:
Bio je na vlasti, kroz koalciju, ali bio.
Ne ukopavaj se dalje...
obelix1

#104 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Blobi wrote:
obelix1 wrote:jeste i rješio je "Hrvatsku samoupravu", Uvezao dva Penziona fonda, izgradio prve kilometre autoputa
Za tvoju informaciju, nije izgradjeno ni 10km autoputa. Neki normalni godisnji prosjek ovih "bogaljnih" balkanskih zemalja (naravno, BiH je iskljucena), je 100km. Znaci, 4 godine, 10km...
pa da kad je narod popušio foru sa Alžirskom skupinom digli se patrioti da nas odbrane od SDP i dobiju naknadu za svoju patriotsku dužnost.

Koalicija je na vlasti bila 18 mjeseci i pokazala da stvari u ovoj zemlji mogu ići nabolje.
Blobi

#105 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

svakako_lud wrote:
Blobi wrote:
Nisam nigdje potencirao to da je biti Sarajlija neka specijalna stvar. Uostalom, ja sam svoje obrazovanje stekao u Njemackoj, jos prije rata. Tamo pokrenuo i posao, pa se vratio u BiH, i nastavio da radim ovdje. To "rodjen u Sarajevu", se odnosilo na prethodne postove nekog crnogorca koji ce glasati za SBB. Apsolutno ne simpatiziram sandzaklije, niti ljude koji su njihova izvedenica, ali Radoncic je sposoban za razliku od Tihica koji je obicna ovca od covjeka. Pa taman i da je pokrao sve, treba biti sposoban i dovoljno snalazljiv da ukrades milione, a ne odes u zatvor. Naravno, za ukradeno neka odgovara svako. Ovdje samo pokusavam razgranicim stvari koje razlikuju Tihica koji takodjer krade, i Radoncica, koji je takodjer nesto morao nelegalno odraditi. Medjutim, Tihic je glup i nesposoban, dok Radoncic i nije bas.
Ne vjerujem da su te u švabiji učili da je biti kriminalac i lopov dobra referenca za bilo kakav posao a ponajmanje za politiku....
Hebena ti je ta tvoja logika, hebena do bola....
Ne bavim se politikom, vec logistikom i informatikom. U Njemackoj su me svasta naucili. Za preko 10 godina, koliko sam tamo zivio i radio, i imao registrovanu firmu koja je dobro poslovala, nikad nisam platio reket - nikome. Preselio sam se u BiH sa zeljom da prosirim posao, i nakon 3 mjeseca sam bio prisiljen da platim povelik reket uz prijetnju djeci i zeni. To te prisli da se udruzis sa kriminalcima koji ti obecaju protektorat (niko drugi osim nas te nece maltretirat). Njima mjesecno ide znacajna cifra u KM. Ti tu cifru cesto moras da nadomiris kroz neplacanje svih poreza, da bi tebi ostala neka zarada potrebna za placanje kredita, i za privatni zivot. To te automatski svrstava medju kriminalce jer pribjegavas neplacanju svih poreza. Veliki broj ljudi koji reketare je u sprezi sa kadrom SDA koji im obecavaju politicku zastitu i zastitu od sistema gonjenja. Dakle, umjesto da zastita bude drzava, i da njima placam poreze, ja sam prisiljen placati mafiji reket. Jednostavno, ovo me naucila BiH i sadasnji sistem koji je na vlasti :).
Blobi

#106 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

ultima_palabra wrote:Ne ukopavaj se dalje...
Demantuj me, molim te. Te godine su bili u vladajucoj koaliciji.
Blobi

#107 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:
Blobi wrote:
obelix1 wrote:jeste i rješio je "Hrvatsku samoupravu", Uvezao dva Penziona fonda, izgradio prve kilometre autoputa
Za tvoju informaciju, nije izgradjeno ni 10km autoputa. Neki normalni godisnji prosjek ovih "bogaljnih" balkanskih zemalja (naravno, BiH je iskljucena), je 100km. Znaci, 4 godine, 10km...
pa da kad je narod popušio foru sa Alžirskom skupinom digli se patrioti da nas odbrane od SDP i dobiju naknadu za svoju patriotsku dužnost.

Koalicija je na vlasti bila 18 mjeseci i pokazala da stvari u ovoj zemlji mogu ići nabolje.
18 mjeseci je vise nego dovoljno da se izgradi barem 20km autoputa. Uostalom, ja nisam protiv SDP-a, samo su imali i oni svojih politickih momenata koji se ne oprastaju. Za mene licno, "Mico" je nesto neoprostivo.
ultima_palabra

#108 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

Blobi wrote:
Adnan Terzić (5. april 1960) je bio predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u periodu od decembra 2002 do januara 2007.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#109 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

Blobi wrote:
18 mjeseci je vise nego dovoljno da se izgradi barem 20km autoputa. Uostalom, ja nisam protiv SDP-a, samo su imali i oni svojih politickih momenata koji se ne oprastaju. Za mene licno, "Mico" je nesto neoprostivo.
:-) kontam reći ćeš nešto argumentovano, namjestu, onda izvališ da ti smeta takva trivijalnost. svašta... :-)
Blobi

#110 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

ultima_palabra wrote:
Blobi wrote:
Adnan Terzić (5. april 1960) je bio predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u periodu od decembra 2002 do januara 2007.
Sta to potvrdjuje? Da nisu imali predsjedavajuceg Vijeca ministarara. Koliko god neka stranka bila jaka, nema teoretske sanse da moze zajahati i staviti svog clana na svaki pojedini nivo vlasti. Daj se malo presaberi.
svakako_lud

#111 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by svakako_lud »

Blobi wrote:18 mjeseci je vise nego dovoljno da se izgradi barem 20km autoputa. Uostalom, ja nisam protiv SDP-a, samo su imali i oni svojih politickih momenata koji se ne oprastaju. Za mene licno, "Mico" je nesto neoprostivo.
Mićo je neoprostivo a uzimanje reketa od firmi, ratno profiterstvo i uzimanje para namijenjenih razvoju od razvojne banke (naravno, usluga refundirana na "ostale legalne načine" tipa pozajmica...) je oprostivo...
Imam i ja firmu, a nikom ne plaćam reket, razmišljam svojom glavom ne dam na sebe i furam svoj život najpametnije kako znam a opet mi ne padaju na pamet takvi idiotluci tipa glasanje a najvećeg dušmana ove države, pardon, jednog od dvojice najvećih .... Jednog si i sam naveo pod "mićo"....
nosara

#112 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nosara »

Blobi wrote:
Sta to potvrdjuje? Da nisu imali predsjedavajuceg Vijeca ministarara. Koliko god neka stranka bila jaka, nema teoretske sanse da moze zajahati i staviti svog clana na svaki pojedini nivo vlasti. Daj se malo presaberi.
Zaustavi se, molim te... :-) Ko da te spuco kofein... Malo progooglaj i upoznaj se sa cinjenicama... ProvaljIvas se... :D
Blobi

#113 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

Chmoljo wrote:
Blobi wrote:
:-) kontam reći ćeš nešto argumentovano, namjestu, onda izvališ da ti smeta takva trivijalnost. svašta... :-)
Zar je trivijalna greska tepati nekome ko otvoreno zagovara secesiju i podjelu drzave, pa cak i oruzane sukobe? Pa i 2006. je bilo tako, prije nego je Haris poceo da laje da ce ukinuti RS, a to se tad i desilo. To nisu trivijalne greske, daleko su od trivijalnosti.

Zasto je Lagumdziji trebalo ikakvo partnerstvo sa Dodikom? Pa jedina stvar koja povezuje SDP i SNSD je rijec "socijal", i nista vise. To po mom skromnom misljenju pokazuje politicku slabost i nemoc, ni manje ni vise. Nadam se da ce sad bolje kotirati, jer im program nije los.
ultima_palabra

#114 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by ultima_palabra »

Blobi wrote:Sta to potvrdjuje? Da nisu imali predsjedavajuceg Vijeca ministarara. Koliko god neka stranka bila jaka, nema teoretske sanse da moze zajahati i staviti svog clana na svaki pojedini nivo vlasti. Daj se malo presaberi.
Sinko moj, da bi se s nekim komuniciralo potrebno je da sagovornik poznaje osnovne činjenice...kao npr. da je na vlasti od 2002-2006 bila manje više ista koalicija kao i danas... osim što je HDZ bio jedinstven, a na državnom nivou su bili SDS i PDP umjesto SNSD-a.
Blobi

#115 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

nosara wrote:Zaustavi se, molim te... :-) Ko da te spuco kofein... Malo progooglaj i upoznaj se sa cinjenicama... ProvaljIvas se... :D
Upravo si samom sebi udario samar, i usput se provalio :mrgreen:
obelix1

#116 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Malo proguglaj pa ćeš vidjeti da je tad Krivaja dobro radila, Energoinvest TAT pokrenuo proizvodnju, Klas doživio ekspanziju, Alispahić i Čengić završili u zatvoru,Garbovac uvezao PIO/MIO fond i od tad se penzije redovno isplaćuju, poslje 25 kamena temeljaca izgrađeni prvi kilometri autoputa, željeznica počela da radi isl.
Moraš priznati da je poslje toga uslijedio pad u sivilo i bezizlaznost koje traje sve do sad.

Prokletstvo ovog naroda je što sve mjeri u parama a ljudske vrijednosti su mu znak slabosti.
Fahro je je dobar ima pare, kako ih je zaradio nije bitno.
e pa bitno je posle ovih izbora će biti bitno.
nosara

#117 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by nosara »

Blobi wrote:
nosara wrote:Zaustavi se, molim te... :-) Ko da te spuco kofein... Malo progooglaj i upoznaj se sa cinjenicama... ProvaljIvas se... :D
Upravo si samom sebi udario samar, i usput se provalio :mrgreen:
Opet nisi uhvatio nit... Gledaj siri kontekst... Djeluj glObalno, misli na sEbe... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#118 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Chmoljo »

Blobi wrote: Zar je trivijalna greska tepati nekome ko otvoreno zagovara secesiju i podjelu drzave, pa cak i oruzane sukobe? Pa i 2006. je bilo tako, prije nego je Haris poceo da laje da ce ukinuti RS, a to se tad i desilo. To nisu trivijalne greske, daleko su od trivijalnosti.

Zasto je Lagumdziji trebalo ikakvo partnerstvo sa Dodikom? Pa jedina stvar koja povezuje SDP i SNSD je rijec "socijal", i nista vise. To po mom skromnom misljenju pokazuje politicku slabost i nemoc, ni manje ni vise. Nadam se da ce sad bolje kotirati, jer im program nije los.
kakvo partnerstvo bolan? o čemu ti vaziš Tita ti? :-) to što ga je Mićo nazvo? i to ukazuje na slabost? :-)

šta li su tebe po toj Njemačkoj učili :-) ili su te odveli u Kiseljak i rekli: Das ist Deutschland :-)
Blobi

#119 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

svakako_lud wrote:
Blobi wrote:18 mjeseci je vise nego dovoljno da se izgradi barem 20km autoputa. Uostalom, ja nisam protiv SDP-a, samo su imali i oni svojih politickih momenata koji se ne oprastaju. Za mene licno, "Mico" je nesto neoprostivo.
Mićo je neoprostivo a uzimanje reketa od firmi, ratno profiterstvo i uzimanje para namijenjenih razvoju od razvojne banke (naravno, usluga refundirana na "ostale legalne načine" tipa pozajmica...) je oprostivo...
Imam i ja firmu, a nikom ne plaćam reket, razmišljam svojom glavom ne dam na sebe i furam svoj život najpametnije kako znam a opet mi ne padaju na pamet takvi idiotluci tipa glasanje a najvećeg dušmana ove države, pardon, jednog od dvojice najvećih .... Jednog si i sam naveo pod "mićo"....
Prijatelju, odaj mi tajnu kako niko nije dosao po reket, i platicu ti masno. Odaj mi tajnu kako se od toga stitis, platicu masno.

Uostalom, mafija kojoj ja placam reket je domicilna, a lizu se sa SDA kadrom.

A sad jos jedno pitanje... Kako je Radoncic ratni profiter? Nekako mi se ne uklapa u lik klasicnog ratnog profitera. Stvorila ga je i finansirala SDA za svoje interne potrebe. Negdje sam procitao da je dobio u ratu od rahmetli Alije 1 ili 2 miliona KM za osnivanje novina koje bi ujedno bile i stranacko glasilo. Jedan porodicni prijatelj koji je od osnutka zaposlen u Avazu (pogodi sta, nije sandzaklija), je radio kao distributer i razvozio novine. Taj covjek je za mene najbolji svjedok rada Avaza kao firme. Ako je ista u ratu uradjeno nelegalno, onda je to ratni period u kojem je Avaz finansiran od strane SDA. Koga za to kriviti nego SDA, koji se sada ocito kaju sto su "stvorili" Radoncica. Jbg, tako je to kad se igrate Frankenstajna.
Last edited by Blobi on 24/09/2010 15:07, edited 1 time in total.
Blobi

#120 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

Chmoljo wrote:
Blobi wrote: Zar je trivijalna greska tepati nekome ko otvoreno zagovara secesiju i podjelu drzave, pa cak i oruzane sukobe? Pa i 2006. je bilo tako, prije nego je Haris poceo da laje da ce ukinuti RS, a to se tad i desilo. To nisu trivijalne greske, daleko su od trivijalnosti.

kakvo partnerstvo bolan? o čemu ti vaziš Tita ti? :-) to što ga je Mićo nazvo? i to ukazuje na slabost? :-)

šta li su tebe po toj Njemačkoj učili :-) ili su te odveli u Kiseljak i rekli: Das ist Deutschland :-)
Sta ti mislis, ovako, sta je posrijedi tog "Mico"? Eto, onako ga nazvao "Mico", jer mu je drag? Pa bolan, zar ima vecih dupelizaca od Lagumdzije u politici? Eno ga sad i Fahri u 60 minuta malo guzu ljubi, a nisu se mogli do unazad pola godine.

A tek ovaj odron.. Lagumdzija je po tvom "velika" i snazna politicka riba :-) :-) :-). Kako da ne! Hjoo, smijesno, majke mi. Pa Tihic Sulejman, ovca od covjeka, ima veci uticaj od njega. :-) :-) :-) :-)
obelix1

#121 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by obelix1 »

Blobi wrote:
svakako_lud wrote:
Prijatelju, odaj mi tajnu kako niko nije dosao po reket, i platicu ti masno. Odaj mi tajnu kako se od toga stitis, platicu masno.

A sad jos jedno pitanje... Kako je Radoncic ratni profiter? Nekako mi se ne uklapa u lik ratnog profitera. Negdje sam procitao da je dobio u ratu od rahmetli Alije 1 ili 2 miliona KM za osnivanje novina koje bi ujedno bile i stranacko glasilo. Jedan porodicni prijatelj koji je od osnutka zaposlen u Avazu (pogodi sta, nije sandzaklija), je radio kao distributer i razvozio novine. Taj covjek je za mene najbolji svjedok rada Avaza kao firme. Ako je ista u ratu uradjeno nelegalno, onda je to ratni period u kojem je Avaz finansiran od strane SDA. Koga za to kriviti nego SDA, koji se sada ocito kaju sto su "stvorili" Radoncica. Jbg, tako je to kad se igrate Frankenstajna.
o čemu nam sad ti to pišeš.

Likovi nas evo 15 godina hebu

i sad trebamo da im aplaudiramo

ko moglo nam je biti i gore

Ma vidi ti samo on je nekom i platu dao

hajde bolan imaš avazov portal pa tamo halaj
Adriatic

#122 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Adriatic »

Kako je Fahro dobio kredit u RAZVOJNOJ banci od KM 22 miliona?
Šta je on to RAZVIO?
svakako_lud

#123 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by svakako_lud »

Blobi wrote:
svakako_lud wrote:

A sad jos jedno pitanje... Kako je Radoncic ratni profiter? Nekako mi se ne uklapa u lik ratnog profitera. Negdje sam procitao da je dobio u ratu od rahmetli Alije 1 ili 2 miliona KM za osnivanje novina koje bi ujedno bile i stranacko glasilo. Jedan porodicni prijatelj koji je od osnutka zaposlen u Avazu (pogodi sta, nije sandzaklija), je radio kao distributer i razvozio novine. Taj covjek je za mene najbolji svjedok rada Avaza kao firme. Ako je ista u ratu uradjeno nelegalno, onda je to ratni period u kojem je Avaz finansiran od strane SDA. Koga za to kriviti nego SDA, koji se sada ocito kaju sto su "stvorili" Radoncica. Jbg, tako je to kad se igrate Frankenstajna.
Jesu li ti poznate Ščepine metode reketa ?
Dobijaš pljuvanje firme po novinama a nakon toga ponudu za reklamiranje u veeeelikom iznosu, koje naravno napadnutii plaćaju ne bi li prestali napadi na njih .
Takvih firmi i banki imaš navjerovatno puno i reket koji ti plaćaš je smiješna stavka naspram njihog reketa.
Kako da se riješiš reketa ili da ga ne plaćaš nikad je do tebe. kako se postaviš na na početku tako će ti i biti, reket obično dolaze tražiti nakon što ispipaju teren... Kod mene ga nisu došli tražiti...Srećom i po mene i po njih...
Blobi

#124 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

obelix1 wrote:
o čemu nam sad ti to pišeš.

Likovi nas evo 15 godina hebu

i sad trebamo da im aplaudiramo

ko moglo nam je biti i gore

Ma vidi ti samo on je nekom i platu dao

hajde bolan imaš avazov portal pa tamo halaj
Ja sam za to da diskusiju vodimo na nekom dostojnom nivou. Ne idi nisko, cinizam je nezdrav.

Koji likovi nas 15 godina hebu? Pa jasno je svima - SDA (Stranka Demokratske??? Autokratije). Ja im mogu oprostit prvih 5-7 godina jebavanja, jer je tad drzava bila zaista u haosu i rasulu, tek rat zavrsio, ljudi istraumirani. Ali evo, proslo je 15 godina, pa opet isto, rasulo i pljackasi na vlasti.

A jesam, za sada sam uspjesan poslodavac, i ponosim se tom cinjenicom. Ako nista, mirna mi je savjest jer sam, koliko-toliko, cist pred zakonom, a i Bogom.
Blobi

#125 Re: Da li postoji neka tajna veza između SBB i SDP?

Post by Blobi »

svakako_lud wrote: Jesu li ti poznate Ščepine metode reketa ?
Dobijaš pljuvanje firme po novinama a nakon toga ponudu za reklamiranje u veeeelikom iznosu, koje naravno napadnutii plaćaju ne bi li prestali napadi na njih .
Takvih firmi i banki imaš navjerovatno puno i reket koji ti plaćaš je smiješna stavka naspram njihog reketa.
Kako da se riješiš reketa ili da ga ne plaćaš nikad je do tebe. kako se postaviš na na početku tako će ti i biti, reket obično dolaze tražiti nakon što ispipaju teren... Kod mene ga nisu došli tražiti...Srećom i po mene i po njih...
Tebi prijatelju sretno u poslu. Ne bih zelio da se ikad pojave i da traze reket.

Ja nekad placam i preko 15.000 KM mjesecno, a sve zavisi od toga koliko KM se profakturise. Svaki mjesec me posjecuju "izvrsioci" sa listinzima i izvjestajima o svakoj pojedinoj KM koja je presla preko firminih racuna. Pitanje je, kako i odakle IM? :) A narocito su bezobrazni sad pred izbore - podigli su postotak koji traze. Ovih 15.000 KM je skoro 15% od prosjecne zarade firme, a jos se trebaju platiti plate i doprinosi za skoro 50 ljudi, krediti i razne dadzbine za odrzavanje voznog parka...
Locked