nisi me pitalalife_oh_life wrote:Jesi li mi to mogla reci prije 6 godina ???otherside wrote:muskarci vecinom banaliziraju stvari, zene opet, uglavnom analiziraju i najsitnije detalje.
pametniji popusta...zene, budite banalne![]()
Da li je u redu traziti vise...?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- otherside
#51 Re: Da li je u redu traziti vise...?
-
life_oh_life
#52 Re: Da li je u redu traziti vise...?
BarbaDue wrote:ja mislim da u tvojoj vezi ima nesto vise od te jednolicnosti o kojoj ti govoris.
mozda ti ne vidis te neke sitnice, mozda bas previse ocekujes od jednog "mozda" prosjecnog bosanca.
mislim da je to samo tvoje viđenje, naravno ono je subjektivno i ne mora da bude odraz stanja u vasoj vezi.
zasto se niste uzeli za 6 godina? ko nije htio? cini mi se da race da ste vjereni, jeste li ikada bili blizu dogovora za svadbu?
Nije samo jednolicnost, to je situacija gdje te neko ne razumije i ne zeli razumjeti, ne zeli cuti sta imas reci, a i ako saslusa udara nazad i to vrlo grubo. Spremna sam saslusati i uvidjeti svoje greske ali ako sam ja zapocela razgovor a on mi u startu kontrira bez toga da saslusa- to meni nije u redu. Ako ti nesto smeta, ako sam pogrijesila, reci mi ali nemoj to ubacivati u startu u razgovor koji je poceo upitom "Pa eto sta tebi fali". Pocnem da pricam a on udara kontru. Toliko prica o nekoj zdravoj komunikaciji- a nje nema. I OPET ja ne valjam. I kad neko kaze zasto parovi prestanu komunicirati?
ZATO STO UVIJEK NEKO PRESTANE DA SLUSA I NIJE GA BRIGA !!!!
Vjencanje (bilo) planirano iduce godine, ranije nije bilo zbog nekih fakultetskih obaveza a kasnije privatnih problema.
-
life_oh_life
#53 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Ubuduce ocekuj. I da, bicu banalna.otherside wrote:nisi me pitalalife_oh_life wrote:Jesi li mi to mogla reci prije 6 godina ???otherside wrote:muskarci vecinom banaliziraju stvari, zene opet, uglavnom analiziraju i najsitnije detalje.
pametniji popusta...zene, budite banalne![]()
- Aurora Borealis
#54 Re: Da li je u redu traziti vise...?
.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 14:41, edited 1 time in total.
- otherside
#55 Re: Da li je u redu traziti vise...?
da sam na tvom mjestu ja bih ga malo popustila, pokusala si razgovarati, nije islo bas najbolje. mozda vam treba malo predaha. za to vrijeme pokusaj raditi na nekim stvarima koje tebe cine sretnom, izadji s prijateljicama, bavi se necim sto si ranije zeljela al nisi stizala, mozda da sebi priustis neko putovanje....u svemu ovome ces mozda shvatiti da je problem u tvom nezadovoljstvu a mozda i neces. mozda ce se i on malo okrenuti oko sebe i bez presije od diskusije shvatiti da treba drugacije... puno je "mozda" al puno je i 6 godina veze.
nekad je bolje malo "stati i udahnuti" nego sve srusiti pa se onda pitati...
- ja.neron
#56 Re: Da li je u redu traziti vise...?
ako njemu ovoliko pričaš nije ni čudo što te ne sluša, sasvim iskreno ti govorimlife_oh_life wrote:Pozdrav svima.
E ovako, nalazim se u nekoj polufilozofskoj fazi pa sam kontala da li da temu stavim na "Filozofiju", ali sam se ipak odlucila za "Lj&S"![]()
Ne znam da li se ovo nekome desavalo ali u zadnje vrijeme sam shvatila da mi je sto se tice mog "dragog" pao onaj ruzicasti zastor sa ociju. Jednostavno sam uvidjela da je on daleko od onog sto sam prije duuugo godina zavoljela i onog sto sam vidjela u njemu. Uklapa se u definiciju egocentrikaSkontala sam da je to tip koji gleda da sebi ugodi, za najmanju sitnicu koju uradi-to je WOW. Na razne nacine sam pokusavala razgovarati sa njim, objasnjavala mu sta mi ne stima u vezi, sta bih voljela...S tim da me jedva saslusa...
I uvijek isti zakljucak: JA nisam nikad zadovoljna, JA gledam gluposti i sitnice, JA trazim previse. A sve sto trazim je da se nekad potrudi, da pokusamo spasiti ovu vezu, da mi pokaze da me voli kad vec tako prica. Sitnica mene cini sretnom. To je tip koji ce sasvim normalno reci kako nema novca da ti kupi nesto za rodjendan ili za godisnjicu,(ne, ja ne ocekujem dijamantsku ogrlicu ili sl, neka banalna stvar od srca mi je dovoljna) ali ce se naljutiti kad ti postupis hladno. Ja sam prije izmisljala stvari, trudila se oko poklona, za godisnjice i njegove rodjendane spremala iznenadjenja, ali sad vise nemam volje. Za koga?-Nije vrijedan truda.Iskreno receno, to nisu jedine stvari koje sam skontala i koje mi smetaju, ima ih jos puno, ali ako ih napisem ovaj post ce se pretvoriti u roman a to ne zelimOdavno znam da s njim ne zelim provesti zivot iako smo zaruceni, jednostavno mislim da to nije ono sto zelim.
E sad, ono sto mene zanima je: sta vi mislite da li se covjek treba zadovoljiti malim stvarima (jedna prijateljica mi je doslovno ovako rekla "Ne znam sta ti ocekujes, ne pije, ne tuce te, ne ide po kafanama" i ja sam se zapitala je li do mene ili do nje) ili trebamo teziti ka necemu vecem, traziti osobu koja ce se potruditi da nam ugodi, da uljepsa zivot (iako me strah da tako nesto necu naci, mislim da cu nakon njega uvijek imati osjecaj da PUNO TRAZIM-taj osjecaj mi je naturen. A toga se najvise plasim).
Isto tako me zanima (sta mislite) jesu li bas svi muskarci takvi da ih nakon odredjenog vremena ne zanimas bas puno, uzmu te zdravo za gotovo, i dovoljan im je dokaz ljubavi to sto ste zajedno.
Uh, ovo se malo oduzi, nadam se da nece biti predugo za citanje.![]()
Hvala na odgovorima
Živila sto godina...
-
life_oh_life
#57 Re: Da li je u redu traziti vise...?
ja.neron wrote:ako njemu ovoliko pričaš nije ni čudo što te ne sluša, sasvim iskreno ti govorimlife_oh_life wrote:Pozdrav svima.
E ovako, nalazim se u nekoj polufilozofskoj fazi pa sam kontala da li da temu stavim na "Filozofiju", ali sam se ipak odlucila za "Lj&S"![]()
Ne znam da li se ovo nekome desavalo ali u zadnje vrijeme sam shvatila da mi je sto se tice mog "dragog" pao onaj ruzicasti zastor sa ociju. Jednostavno sam uvidjela da je on daleko od onog sto sam prije duuugo godina zavoljela i onog sto sam vidjela u njemu. Uklapa se u definiciju egocentrikaSkontala sam da je to tip koji gleda da sebi ugodi, za najmanju sitnicu koju uradi-to je WOW. Na razne nacine sam pokusavala razgovarati sa njim, objasnjavala mu sta mi ne stima u vezi, sta bih voljela...S tim da me jedva saslusa...
I uvijek isti zakljucak: JA nisam nikad zadovoljna, JA gledam gluposti i sitnice, JA trazim previse. A sve sto trazim je da se nekad potrudi, da pokusamo spasiti ovu vezu, da mi pokaze da me voli kad vec tako prica. Sitnica mene cini sretnom. To je tip koji ce sasvim normalno reci kako nema novca da ti kupi nesto za rodjendan ili za godisnjicu,(ne, ja ne ocekujem dijamantsku ogrlicu ili sl, neka banalna stvar od srca mi je dovoljna) ali ce se naljutiti kad ti postupis hladno. Ja sam prije izmisljala stvari, trudila se oko poklona, za godisnjice i njegove rodjendane spremala iznenadjenja, ali sad vise nemam volje. Za koga?-Nije vrijedan truda.Iskreno receno, to nisu jedine stvari koje sam skontala i koje mi smetaju, ima ih jos puno, ali ako ih napisem ovaj post ce se pretvoriti u roman a to ne zelimOdavno znam da s njim ne zelim provesti zivot iako smo zaruceni, jednostavno mislim da to nije ono sto zelim.
E sad, ono sto mene zanima je: sta vi mislite da li se covjek treba zadovoljiti malim stvarima (jedna prijateljica mi je doslovno ovako rekla "Ne znam sta ti ocekujes, ne pije, ne tuce te, ne ide po kafanama" i ja sam se zapitala je li do mene ili do nje) ili trebamo teziti ka necemu vecem, traziti osobu koja ce se potruditi da nam ugodi, da uljepsa zivot (iako me strah da tako nesto necu naci, mislim da cu nakon njega uvijek imati osjecaj da PUNO TRAZIM-taj osjecaj mi je naturen. A toga se najvise plasim).
Isto tako me zanima (sta mislite) jesu li bas svi muskarci takvi da ih nakon odredjenog vremena ne zanimas bas puno, uzmu te zdravo za gotovo, i dovoljan im je dokaz ljubavi to sto ste zajedno.
Hvala na odgovorima
Živila sto godina...
Zene uvijek puno pricaju zato sto je muskarcima nemoguce objasniti nesto u par rijeci
Ne treba sto, dovoljno je 65, ali ipak hvala na zeljama
-
life_oh_life
#58 Re: Da li je u redu traziti vise...?
ja.neron wrote:ako njemu ovoliko pričaš nije ni čudo što te ne sluša, sasvim iskreno ti govorimlife_oh_life wrote:Pozdrav svima.
Hvala na odgovorima
Živila sto godina...
Zene uvijek puno pricaju zato sto je muskarcima nemoguce objasniti nesto u par rijeci
Ne treba sto, dovoljno je 65, ali ipak hvala na zeljama
-
life_oh_life
#59 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Vec sam predlagala predah (kao jednu od opcija, pogotovo sto se oboje mozemo malo presabrati i razmisliti o svemu) medjutim ne dolazi u obzir-on nece, kaze nema od toga nista, i vec mi je rekao tada ako hocu predah on da je bolje zavrsiti. A mi i dalje stojimo u mjestu.otherside wrote:da sam na tvom mjestu ja bih ga malo popustila, pokusala si razgovarati, nije islo bas najbolje. mozda vam treba malo predaha. za to vrijeme pokusaj raditi na nekim stvarima koje tebe cine sretnom, izadji s prijateljicama, bavi se necim sto si ranije zeljela al nisi stizala, mozda da sebi priustis neko putovanje....u svemu ovome ces mozda shvatiti da je problem u tvom nezadovoljstvu a mozda i neces. mozda ce se i on malo okrenuti oko sebe i bez presije od diskusije shvatiti da treba drugacije... puno je "mozda" al puno je i 6 godina veze.
-
life_oh_life
#60 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Nije mi 6 godina nikakvo ogranicenje, ali je to jako puno vremena i zbog toga cu pokusati jos sa jednim razgovorom. Jos jedan. Problem je u tome sto se ne nadam dobrom ishodu jer cim mu nesto ne stima, pocne galamiti (a to me tako nervira, jer time covjek ne postize nista, barem ne pozitivno) i govori stvari koji znaju jako da zabole. Svima nama nekad dodje da izblebetamo stvari koje nisu prikladne i koje ce mozda uvrijediti drugu osobu ali mislim da je bitno misliti na osjecaje onog drugog, pogotovo ako nekog volis. Pruzicu mu zadnju sansu da pokaze da ne misli samo na sebe. Mislim da je sad do njega.Aurora Borealis wrote:Life ne zalijeci se! Doobro razmisli o svemu. Ovo ti je sada gdje si - prekretnica. Znaci mozes ili riskirati, i zanemariti to tvoje nezadovoljstvo, i nastaviti sa zarukama, kasnije uci i u brak. Ili.. rashchistiti sa sobom shta zhelish, shta ochekujesh, i shta od njega dobijash, i u skladu s tim odreagovati.
Budi i sebichna ako treba, misli i ti na sebe, samo dooobro odvagaj stvari i razloge za i protiv. Radi se o tvojoj sreci prije svega.
Nek ti tih 6 godina ne bude nikakvo ogranichenje u razmishljanju.
Zar treba sutra da se probudish i zapitash "Shto mi je ovo trebalo"? Zar treba jedno jutro da se probudish pored stranca, i hebesh sebi sve redom shto nisi poslushala taj glasic shto ti sad govori da neshto ne shtima?!
Ne kazhem, mozhda je to samo trema pred taj veliki korak. A shta ako nije?
U teoriji je sve ovo puno lakshe, znamo to i ja i ti. Ali kad barem teoretski sebi sve fino poslozhish, znat ces onda kako dalje i u praksi.
@Aurora, zadnje sto zelim da mi se desi je upravo ovo. Mogu sama, kad pomislim na moguci kraj, nije mi bas sjajno, ali bolje i to nego kajanje.
- neprilagodjena
#61 Re: Da li je u redu traziti vise...?
life_oh_life wrote:Pozdrav svima.
Hvala na odgovorima
Mislim da je sasvim uredu da trazis 'vise' ipak ti bi trebala da provedes ostatak svog zivota sa tim covjekom.
Ako ti mozes da se trudis oko njega,moze i on oko tebe.
A ako je ovo sve ok tvojoj prijateljici
- metal_rules_cura
#62 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Jeste ali onda kada ne trpis i gutas milion pokusaja. Ukoliko pokusavas pa ne uspijeva vec je sansa da ces upravo u sekundi sve srusiti. To je, po meni, normalna onda reakcija.otherside wrote: nekad je bolje malo "stati i udahnuti" nego sve srusiti pa se onda pitati...
-
d2
#63 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Predah muskarcu nije opcija kada je u kakvoj takvoj vezi jer je predah manje od "kakva takva veza" onog momenta kada shvati da je prekid neizbjezan i da je ili "predah" ili "prekid", predah postaje prihvatljiva opcija jer je bolje biti u nekakvoj relaciji ako ti je vec stalo do nekoga nego ni u kakvoj relaciji... Ipak razmisli dobro o svemu tome ! Ja ovdje govorim o sebi, kako drugi razmisljaju ne znam.life_oh_life wrote: Vec sam predlagala predah (kao jednu od opcija, pogotovo sto se oboje mozemo malo presabrati i razmisliti o svemu) medjutim ne dolazi u obzir-on nece, kaze nema od toga nista, i vec mi je rekao tada ako hocu predah on da je bolje zavrsiti. A mi i dalje stojimo u mjestu.
meni je isto ovo sto si gore napisala, u prvom postu, jako poznato ali reci cu ti sljedece - ogromne su razlike medju razlicitim partnericama i partnerima kako i koliko sebe ko daje i na koji nacin, neko ce uvijek ostati svoj, neko ce ti sebe dati potpuno i jos vise od toga, neko ce te cijediti na sve moguce nacine do kraja da ces se osjecati kao iscjedjeni limun a neko ce zajedno sa tobom ciniti predivan desert i bice tresnja na vrhu tvog slaga... govorim ovo radi ovoga koliko je zapravo "dovoljno" - "dovoljno"... ono sto je u jednoj vezi kod nekog partneta ogromni problem, problem oko kojega puca veza, nekome drugome je sasvim normalna stvar i postojace u vezi sa smijeskom i ljubavlju...
dobro razmisli o svemu, slozio bih se sa otherside da bi pauza vjerovatno koristila, istina ti kazes da on nece ali probaj mozda malo pritisnuti da shvati da nema izbora... iako sam prije bio skeptican u pogeldau toga da pauze mogu koristiti u vezi u zadnje vrijeme sam promijenio misljenje o tome i sada mislim da onaj ko se malo odmakne, djelimicno iskljuci i pogleda stvari iz daljine, trezveno razmisli, moze bolje vidjeti stvari koje su prije bile nejasne. ne kazem da se moze promijeniti jer je to individualno ali mislim da moze puno bolje sagledati samo ako hoce a sagledavanje je korak ka promjeni. ako postoji želja. a to je svakako i najbitnije ako pricamo o tome da li ce veza opstati. postoji li zelja da budu zajedno. ako postoji obostrana zelja svi problemi ce biti rijeseni, ako ne postoji onda je i najmanji problem nepremostiv.
sretno !
-
life_oh_life
#64 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Mislim da grijesis (ovo boldirano). Na pocetku nije bilo ovako, uostalom svaki pocetak je sladak a poslijeObama wrote:Ovo je jako interesantna tema. Meni se čini da žene puno teže podnose kada im se posvećuje prevelika pažnja, nego kada im se gotovo nikako ne posvećuje. Dokaz je što je mlada dama jako dugo u vezi sa jednim očiglednim konjem.
Sumnjam da je išta bolji bio na početku.
A možda iz mene samo progovara razočarenje vječito zaljubljenog momka.
Ah da, ne vrijedjaj konje... Tako lijepe i pametne zivotinje...
- otherside
#65 Re: Da li je u redu traziti vise...?
grijesis, jako grijesis...Obama wrote:Ovo je jako interesantna tema. Meni se čini da žene puno teže podnose kada im se posvećuje prevelika pažnja, nego kada im se gotovo nikako ne posvećuje. Dokaz je što je mlada dama jako dugo u vezi sa jednim očiglednim konjem.
Sumnjam da je išta bolji bio na početku.
A možda iz mene samo progovara razočarenje vječito zaljubljenog momka.
Necu dati savjet, samo ću primijetiti: nedostatak novca nije opravdanje za nemar, nedostatak motiva je vjerovatniji razlog..
to o cemu ti pricas je svojstveno tinejdzerkama, obicno je tad sve po principu patnje, dokazivanja, jednom rijecju nezrelosti. ne tvrdim da se slicne stvari ne mogu desiti i kasnije ali razumnoj osobi paznja, ljubav i postovanje (uzajamno naravno) mogu samo goditi. u onom momentu kad zena shvati da toga vise nema, da je neko uzima zdravo za gotovo, da su pocele igrice "macke i misa",... e tu je pocetak kraja.
mislim da slicno vazi i za muskarce.
- slavkoimamodilera
#66 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Kljuc citavog problema, po mom nekom dojmu, lezi u trenutku koji je prelomni... dakle vama se "jal zenit, jal razilazit"... sve frustracije, nezadovoljstvo, presuceni i izreceni problemi imaju, prilicno sam siguran, ishodiste u tom momentu...
Tesko da ti mogu pametan savjet dati kako i sta trebas raditi, jer sam i sam u takvom nekom prelomnom trenutku u kojem gradim neke svoje korake i za koje nisam 100% siguran da li su ispravni ili ne...
Ali jedno sam siguran, identifikacija pravog, pocetnog problema (ako nije ovaj onda svakako probaj skontati koji jeste) ce biti jedini nacin da izadjes iz kola u kojem se konstantno vrtis u krug... been there, done that...
Tesko da ti mogu pametan savjet dati kako i sta trebas raditi, jer sam i sam u takvom nekom prelomnom trenutku u kojem gradim neke svoje korake i za koje nisam 100% siguran da li su ispravni ili ne...
Ali jedno sam siguran, identifikacija pravog, pocetnog problema (ako nije ovaj onda svakako probaj skontati koji jeste) ce biti jedini nacin da izadjes iz kola u kojem se konstantno vrtis u krug... been there, done that...
- madner
#67 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Alkohol rijesava sve probleme. 
- otherside
#68 Re: Da li je u redu traziti vise...?
naravno....ostaje samo jedan ondamadner wrote:Alkohol rijesava sve probleme.
-
d2
#69 Re: Da li je u redu traziti vise...?
ja sam sinoc rijesio sve svoje probleme 
tacnije i ja i jos nas jedno 6
tacnije i ja i jos nas jedno 6
- madner
#70 Re: Da li je u redu traziti vise...?
otherside wrote:naravno....ostaje samo jedan ondamadner wrote:Alkohol rijesava sve probleme.
Da je bio alkoholicar pa presto sad bi se sjecala tog losheg vremena i bilo bi joj pravo dobro.
I svi problemi bi bili rjeseni.
- otherside
#71 Re: Da li je u redu traziti vise...?
madneru, ti si pravo osvjezenje i utjeha za ljubavne dilememadner wrote:otherside wrote:naravno....ostaje samo jedan ondamadner wrote:Alkohol rijesava sve probleme.
Da je bio alkoholicar pa presto sad bi se sjecala tog losheg vremena i bilo bi joj pravo dobro.
I svi problemi bi bili rjeseni.
nego, nece da mi se digne tijesto za pizzu, sta da radim?
- madner
#72 Re: Da li je u redu traziti vise...?
Hm, da dodas malo ruma u tijesto?otherside wrote:madneru, ti si pravo osvjezenje i utjeha za ljubavne dilememadner wrote:otherside wrote:naravno....ostaje samo jedan onda
I svi problemi bi bili rjeseni.![]()
nego, nece da mi se digne tijesto za pizzu, sta da radim?
-
d2
#73 Re: Da li je u redu traziti vise...?
samelji pola vijagre pa umjesi 
- otherside
#74 Re: Da li je u redu traziti vise...?
hvala pametnjakovici, krhnula sam tijesto u kantu. sa mnom se ne mere zezati 
-
d2
#75 Re: Da li je u redu traziti vise...?
de ba ne zachatavajte kuglom cu vas veceras..