Da li je u redu traziti vise...?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
life_oh_life

#1 Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

Pozdrav svima.
E ovako, nalazim se u nekoj polufilozofskoj fazi pa sam kontala da li da temu stavim na "Filozofiju", ali sam se ipak odlucila za "Lj&S" :D
Ne znam da li se ovo nekome desavalo ali u zadnje vrijeme sam shvatila da mi je sto se tice mog "dragog" pao onaj ruzicasti zastor sa ociju. Jednostavno sam uvidjela da je on daleko od onog sto sam prije duuugo godina zavoljela i onog sto sam vidjela u njemu. Uklapa se u definiciju egocentrika :roll: Skontala sam da je to tip koji gleda da sebi ugodi, za najmanju sitnicu koju uradi-to je WOW. Na razne nacine sam pokusavala razgovarati sa njim, objasnjavala mu sta mi ne stima u vezi, sta bih voljela...S tim da me jedva saslusa...
I uvijek isti zakljucak: JA nisam nikad zadovoljna, JA gledam gluposti i sitnice, JA trazim previse. A sve sto trazim je da se nekad potrudi, da pokusamo spasiti ovu vezu, da mi pokaze da me voli kad vec tako prica. Sitnica mene cini sretnom. To je tip koji ce sasvim normalno reci kako nema novca da ti kupi nesto za rodjendan ili za godisnjicu,(ne, ja ne ocekujem dijamantsku ogrlicu ili sl, neka banalna stvar od srca mi je dovoljna) ali ce se naljutiti kad ti postupis hladno. Ja sam prije izmisljala stvari, trudila se oko poklona, za godisnjice i njegove rodjendane spremala iznenadjenja, ali sad vise nemam volje. Za koga?-Nije vrijedan truda.Iskreno receno, to nisu jedine stvari koje sam skontala i koje mi smetaju, ima ih jos puno, ali ako ih napisem ovaj post ce se pretvoriti u roman a to ne zelim :) Odavno znam da s njim ne zelim provesti zivot iako smo zaruceni, jednostavno mislim da to nije ono sto zelim.
E sad, ono sto mene zanima je: sta vi mislite da li se covjek treba zadovoljiti malim stvarima (jedna prijateljica mi je doslovno ovako rekla "Ne znam sta ti ocekujes, ne pije, ne tuce te, ne ide po kafanama" i ja sam se zapitala je li do mene ili do nje) ili trebamo teziti ka necemu vecem, traziti osobu koja ce se potruditi da nam ugodi, da uljepsa zivot (iako me strah da tako nesto necu naci, mislim da cu nakon njega uvijek imati osjecaj da PUNO TRAZIM-taj osjecaj mi je naturen. A toga se najvise plasim).
Isto tako me zanima (sta mislite) jesu li bas svi muskarci takvi da ih nakon odredjenog vremena ne zanimas bas puno, uzmu te zdravo za gotovo, i dovoljan im je dokaz ljubavi to sto ste zajedno.

Uh, ovo se malo oduzi, nadam se da nece biti predugo za citanje. :)
Hvala na odgovorima :sax:
burek_in_space

#2 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by burek_in_space »

Da li je u redu traziti vise?!

Jeste.

Da li si na pravom mjestu da trazis odgovor?!

Mislim da nisi.

Tol'ko od mene! :D

Sretno! :thumbup:
lamija_SA

#3 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by lamija_SA »

Draga moja, ako se muškarci cijeli život mogu zanimati za jedan fudbalski klub, mogu i za jednu ženu!
Sa druge strane, teško će ti iko reći vrijedi li pokušavati spašavati tvoju vezu! Da li ćeš otići ili ostati, to je ipak odluka koju moraš sama donijeti.

Ipak, moj stav je da iskren i ozbiljan razgovor uvijek pomaže, pa ću te posavjetovati da probaš sa razgovorom (još jednim).

A mislim da to "ne tuče te, ne pije..." nisu baš neki razlozi da se odlučiš provesti život sa nekim.
Možda zvuči patetično, ali ljubav je ipak bit svega i najbitnija na svijetu.
Naravno bez razumjevanja i međusobnog poštivanja i najjača ljubav na svijetu se ugasi!
sinus

#4 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by sinus »

Ja uvijek kažem da je najvažnije za rješavanje nekog problema, koji je vezan za dvije strane, saslušati šta o istoj stvari ima da kaže i druga strana...

Sretno ti u rješavanju tvoje dileme.
Maya l'Abeille

#5 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Maya l'Abeille »

E sad, ono sto mene zanima je: sta vi mislite da li se covjek treba zadovoljiti malim stvarima (jedna prijateljica mi je doslovno ovako rekla "Ne znam sta ti ocekujes, ne pije, ne tuce te, ne ide po kafanama" i ja sam se zapitala je li do mene ili do nje) ili trebamo teziti ka necemu vecem, traziti osobu koja ce se potruditi da nam ugodi, da uljepsa zivot (iako me strah da tako nesto necu naci, mislim da cu nakon njega uvijek imati osjecaj da PUNO TRAZIM-taj osjecaj mi je naturen. A toga se najvise plasim).
Prijateljica ti je idiot - od kad su to kvaliteti osobe? Zivis u 21 vijeku.
Ako nisi sada srecna s njim, sigurno neces biti ni kasnije.
life_oh_life

#6 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

sinus wrote:Ja uvijek kažem da je najvažnije za rješavanje nekog problema, koji je vezan za dvije strane, saslušati šta o istoj stvari ima da kaže i druga strana...

Saslusala sam i zakljucak je da trazim previse, u milion situacija i nezahvalna.
vitamini

#7 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by vitamini »

Po mom misljenju, a na osnovu mog vlastitog iskustva, cim si ti pocela razmisljati tako, i cim sve casce razmisljas o tome i smetaju ti te stvari, vjeruj mi to vodi samo u propast, tj, u jedno veliko nezadovoljstvo, frustracije i na kraju, ako zatvoris oci pred tim sto ti sad svijest i podsvijest alarmira, uci ces u brak s covjekom , za kojeg ces ubrzo sama sebi reci "sta ja radim s njim, ja njega ne volim, ne zelim da se trudim...".
I sama sam vagala, kao tipicne zene, ne pije, ne hoda po kafanama, ne tuce me :D, ali necu da mi tako niske stvari budu kriterij hocu li s nekim biti ili ne. Naucila sam da volim sebe i necu da provodim vrijeme s nekim mamlazom koji me prije svega ne cijeni i ne trudi se.
U svakom slucaju, da zakljucim, od te veze nema nista, bjezi od tog momka, naici ce neko sa nekim drugim manama i vrlinama, ali uz koga si nikad neces postavljati pitanja koja sad postavljas. Isplati se biti sam i cekati da u nekome prepoznas TO.
Sve najbolje ti zelim !
life_oh_life

#8 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

Maya l'Abeille wrote:
Prijateljica ti je idiot - od kad su to kvaliteti osobe? Zivis u 21 vijeku.
Ako nisi sada srecna s njim, sigurno neces biti ni kasnije.
To sam i ja pomislila, ali ipak je prijateljica pa sam se suzdrzavala takvih misli :D
A stvarno sam se zapitala jesam li ja luda ili ona.
life_oh_life

#9 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

lamija_SA wrote:Draga moja, ako se muškarci cijeli život mogu zanimati za jedan fudbalski klub, mogu i za jednu ženu!
Sa druge strane, teško će ti iko reći vrijedi li pokušavati spašavati tvoju vezu! Da li ćeš otići ili ostati, to je ipak odluka koju moraš sama donijeti.

Ipak, moj stav je da iskren i ozbiljan razgovor uvijek pomaže, pa ću te posavjetovati da probaš sa razgovorom (još jednim).

A mislim da to "ne tuče te, ne pije..." nisu baš neki razlozi da se odlučiš provesti život sa nekim.
Naravno bez razumjevanja i međusobnog poštivanja i najjača ljubav na svijetu se ugasi!
Razgovor sam pokusavala milion puta, ali bezuspjesno. Taj ima odgovor na sve, i tako lako okrene u svoju korist. Kad zapocnem razgovor ONDA ON pocne pricati o tome sta NJEMU smeta a dotad te stvari ne spominje (znaci nije bitno sta ja pricam!)
Iskreno mi reci da li bi ti imala zivaca za to, jos kad se konstantno ponavlja, znaci milion razgovora, milion neuspjeha?
Ja nemam.
Apostate

#10 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Apostate »

Nikakva velika tragedija da se rastanete ako ti ta veza vise ne odgovara, tj. ne dobivas iz nje sto ocekujes i zelis. Jeste, bice lijepih uspomena, malo straha od novog pocetka, ali bolje je to nego osudit sebe na tihnu patnju koje godine ne tako sretnog braka donose. Sretno sta god da odlucis.
life_oh_life

#11 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

vitamini wrote:Po mom misljenju, a na osnovu mog vlastitog iskustva, cim si ti pocela razmisljati tako, i cim sve casce razmisljas o tome i smetaju ti te stvari, vjeruj mi to vodi samo u propast, tj, u jedno veliko nezadovoljstvo, frustracije i na kraju, ako zatvoris oci pred tim sto ti sad svijest i podsvijest alarmira, uci ces u brak s covjekom , za kojeg ces ubrzo sama sebi reci "sta ja radim s njim, ja njega ne volim, ne zelim da se trudim...".
I sama sam vagala, kao tipicne zene, ne pije, ne hoda po kafanama, ne tuce me :D, ali necu da mi tako niske stvari budu kriterij hocu li s nekim biti ili ne. Naucila sam da volim sebe i necu da provodim vrijeme s nekim mamlazom koji me prije svega ne cijeni i ne trudi se.
U svakom slucaju, da zakljucim, od te veze nema nista, bjezi od tog momka, naici ce neko sa nekim drugim manama i vrlinama, ali uz koga si nikad neces postavljati pitanja koja sad postavljas. Isplati se biti sam i cekati da u nekome prepoznas TO.
Sve najbolje ti zelim !
MOLIM TE DA MI TI VISE NE PISES! Rasplaka me! Salim se, puno hvala na odgovoru :kiss: a i vama ostalima
callmethebreeeze

#12 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by callmethebreeeze »

ako se sve svede na to da te ne tuce, ne pije, i ne hoda po kafanama onda si rahat mozes cuku kupiti. cuko ce te jos i slusati i radovati se kad mu das ekstra zalogaj.

mada je bolje da ti ovo pismo pokazes svom momku, slozio bih se sa govornikom prije mene da ovaj forum nije najbolje mjesto za trazenje ove vrste savjeta.
:D
madner

#13 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by madner »

Zavisi, ako naletis na boljeg poslje jeste, ako naletis na losijeg nije. :D

Mozemo puno htjet, pitanje je koji je izbor?
life_oh_life

#14 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

callmethebreeeze wrote:ako se sve svede na to da te ne tuce, ne pije, i ne hoda po kafanama onda si rahat mozes cuku kupiti. cuko ce te jos i slusati i radovati se kad mu das ekstra zalogaj.

mada je bolje da ti ovo pismo pokazes svom momku, slozio bih se sa govornikom prije mene da ovaj forum nije najbolje mjesto za trazenje ove vrste savjeta.
Sto se tice toga za cuku :thumbup: :thumbup:
Ja i ne trazim savjet, znaci da mi neko kaze ostani ili idi od njega, znam sta cu uraditi samo mi nedostaje hrabrosti da to i ucinim-mislim da nakon 6 godina nikome ne bi bilo lako. Stvar je u tome da sam zeljela cuti i misljenja drugih ljudi koji nece biti subjektivni. I nekad je lakse strancu ispricati neke stvari... Konkretno meni u ovoj situaciji...
Momku sam ovo pismo "ispricala", i nista.
mojgrad

#15 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by mojgrad »

vitamini wrote:Po mom misljenju, a na osnovu mog vlastitog iskustva, cim si ti pocela razmisljati tako, i cim sve casce razmisljas o tome i smetaju ti te stvari, vjeruj mi to vodi samo u propast, tj, u jedno veliko nezadovoljstvo, frustracije i na kraju, ako zatvoris oci pred tim sto ti sad svijest i podsvijest alarmira, uci ces u brak s covjekom , za kojeg ces ubrzo sama sebi reci "sta ja radim s njim, ja njega ne volim, ne zelim da se trudim...".
Sve najbolje ti zelim !
Upravo, jer to sto on ne pije ne tuce ili ne hoda sa svalerkama nije kriterij vec nesto sto se podrazumijeva da NE RADI! Ako je imalo normalan i ako mu je stalo do vlastite srece tako i zajednicke sa svojom vjerenicom nece mu ni pod tackom razno takvo nesto pasti na pamet.
lamija_SA

#16 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by lamija_SA »

life_oh_life wrote:
lamija_SA wrote:Draga moja, ako se muškarci cijeli život mogu zanimati za jedan fudbalski klub, mogu i za jednu ženu!

Razgovor sam pokusavala milion puta, ali bezuspjesno. Taj ima odgovor na sve, i tako lako okrene u svoju korist. Kad zapocnem razgovor ONDA ON pocne pricati o tome sta NJEMU smeta a dotad te stvari ne spominje (znaci nije bitno sta ja pricam!)
Iskreno mi reci da li bi ti imala zivaca za to, jos kad se konstantno ponavlja, znaci milion razgovora, milion neuspjeha?
Ja nemam.
Pa draga ako nemaš više strpljenja i živaca ...
Ne znam, ali meni se čini da si ti već donijela odluku samo nemaš hrabrosti da to i učiniš.
Divlja_Djevojka

#17 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Divlja_Djevojka »

life_oh_life wrote:
sinus wrote:Ja uvijek kažem da je najvažnije za rješavanje nekog problema, koji je vezan za dvije strane, saslušati šta o istoj stvari ima da kaže i druga strana...

Saslusala sam i zakljucak je da trazim previse, u milion situacija i nezahvalna.
:-?

Ja bi od otoga davno odustala..
Imala sam i ja nesta slicno tome.. ja uvjek trazila kod sebe greske i reko haj bice bolje.. hoce vraga.
vitamini

#18 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by vitamini »

Evo mene, opet, sta cu, moram ti opet pisati kad sam u tvojoj situaciji prepoznala sebe od prije nekoliko godina. Naravno da ni jedna veza nije ista, i ne uporedjujem tvoju situaciju sa svojom, ali ipak ima slicnosti. On manipulise s tobom tim rijecima da si nezahvalna, a vremenom ce u "ime te neke ljubavi" traziti od tebe stvari zbog kojih ces ti izgubiti samopostovanje i samopouzdanje. Naime, vremenom ce on postati sve nezadovoljniji (jer je izgleda sam od sebe hodajuce nezadovoljstvo) a ti ces sebe ubjedjivati da ti nesto pogresno radis, pa ces pokusavati i izmisljati nacine da ga udobrovoljis, ali to vodi samo ka tome da ces IZGUBITI SEBE. Ja sam izgubila sebe s jednim takvim slicnim egocentrikom, i sto je najgore, TI ces na kraju ispasti najgora, crni negativac, neko ko je tom jadniku zivot zagorcao i svu mu krv isisao. Takav ovisnicki odnos postaje sve komplikovaniji i bjezi , brze sto te noge nose od tog. Svakako ce ti trebati vremena da sebi dodjes, zato bolje bjezi, dok nije unistio u tebi sve sto ti jesi a pokusao da napravi nekog drugog, s kojim opet nikad nece biti zadovoljan.
DA, TREBA TRAZITI VISE I treba sebi reci : ja vrijedim i ja zasluzujem samo najbolje. I to se i desi, prije ili poslije , sigurno :D
metal_rules_cura

#19 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by metal_rules_cura »

Stvari u kojima pises stvar su jednostavno karaktera. posmatranja ljubavi i ideala. Problem je mnogo dublji nego se cini i mislim kako nema buducnosti za dvije osobe koje jedna drugu moraju uvjeravati u te stvari. Radi se o razlicitim karakterima, potrebama i ukoliko ostanes tu potrosices mnogo energije sto je potpuno nepotrebno i suludo. Ljudi se u tim stvarima nadju ili ne i tu sredine nema. Svaka sredina, zapravo, namece natezanje, a to ne vodi nikud.

Ono sto je tebi egocentricno njemu je normalno i obrnuto. Sto ne znaci da nekoj drugoj zeni ne bi bilo normalno to njegovo ili nekom drugom muskarcu ne bi bilo normalno to sto ti trazis. A trazenje... I tu bih postavila jedno bilo hmmm... Bit svega ukoliko se mora traziti? Bit je cinjenja onda kada cinis sam od sebe, a ne u svakom momentu trazis i napominjes, frustiriras se i pitas. Tu se opet vracamo na ono trosenje energije.

Sasvim je relativno koliko se treba traziti. Zavisi od osoba. Licno sam jako bliska tebi i apsolutno se ne zamaram time ukoliko uvidim da momak nije spreman tako nesto. To protumacim jednom razlikom (velikom razlikom), ali uvijek kazem kako ima onih sa kojima to nece biti razlika :wink:

S druge strane, nekoj zeni bi njegovo ponasanje bilo ok, trazila bi manje, zadovoljavala se manjim... Sta bi svijet bio kada bi svi bili isti... Eh sad... Poenta je da trazis sto manje (radikalnih) razlicitosti!
metal_rules_cura

#20 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by metal_rules_cura »

Malo konfuzan post ali dobro :D :D
life_oh_life

#21 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

metal_rules_cura wrote:Malo konfuzan post ali dobro :D :D
Nimalo konfuzan, sasvim istinit.
amel ledina

#22 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by amel ledina »

Dobro dosla u svijet odraslih

zasto jednostavno nekazes sta ti hoces i ocekujes

Najveci problem kod dugih veza kada zapadnu u neku kolotecinu istih svakodnevnica da drugoj strani pokazes kroz poklone sta hoces jednostavno reci nemas sta izgubiti pa niste u braku da se bojis da ce te ostaviti sa djecom na kucnom pragu. 8)
life_oh_life

#23 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by life_oh_life »

vitamini wrote:Evo mene, opet, sta cu, moram ti opet pisati kad sam u tvojoj situaciji prepoznala sebe od prije nekoliko godina. Naravno da ni jedna veza nije ista, i ne uporedjujem tvoju situaciju sa svojom, ali ipak ima slicnosti. On manipulise s tobom tim rijecima da si nezahvalna, a vremenom ce u "ime te neke ljubavi" traziti od tebe stvari zbog kojih ces ti izgubiti samopostovanje i samopouzdanje. Naime, vremenom ce on postati sve nezadovoljniji (jer je izgleda sam od sebe hodajuce nezadovoljstvo) a ti ces sebe ubjedjivati da ti nesto pogresno radis, pa ces pokusavati i izmisljati nacine da ga udobrovoljis, ali to vodi samo ka tome da ces IZGUBITI SEBE. Ja sam izgubila sebe s jednim takvim slicnim egocentrikom, i sto je najgore, TI ces na kraju ispasti najgora, crni negativac, neko ko je tom jadniku zivot zagorcao i svu mu krv isisao. Takav ovisnicki odnos postaje sve komplikovaniji i bjezi , brze sto te noge nose od tog. Svakako ce ti trebati vremena da sebi dodjes, zato bolje bjezi, dok nije unistio u tebi sve sto ti jesi a pokusao da napravi nekog drugog, s kojim opet nikad nece biti zadovoljan.
DA, TREBA TRAZITI VISE I treba sebi reci : ja vrijedim i ja zasluzujem samo najbolje. I to se i desi, prije ili poslije , sigurno :D
OPET TI PISES ??? :D :lol: :razz:
Po ovome vidim slicnost situacije, to jeste manipulacija rijecima. Nekad davno mi je prijateljica pricala o slicnom tipu, nisam mogla vjerovati kakav neko moze da bude. Kazes mu da te necim povrijedio (rijecima, postupkom) a on kaze da si ga ti svojim ponasanjem navela na to???? :? Sve ono sto on zeli-moze uraditi i naci vremena, a ono ste ne zeli-to i nece. On je uvijek povrijedjen, nepostovan... Ma joj...Za sve ima izgovor, a taj izgovor je LJUBAV. Kakva crna ljubav? Takvim bi trebalo zabraniti da koriste tu rijec.
Citizen-X

#24 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Citizen-X »

life_oh_life wrote:
callmethebreeeze wrote:ako se sve svede na to da te ne tuce, ne pije, i ne hoda po kafanama onda si rahat mozes cuku kupiti. cuko ce te jos i slusati i radovati se kad mu das ekstra zalogaj.

Sto se tice toga za cuku :thumbup: :thumbup:
Ja i ne trazim savjet, znaci da mi neko kaze ostani ili idi od njega, znam sta cu uraditi samo mi nedostaje hrabrosti da to i ucinim-mislim da nakon 6 godina nikome ne bi bilo lako. Stvar je u tome da sam zeljela cuti i misljenja drugih ljudi koji nece biti subjektivni. I nekad je lakse strancu ispricati neke stvari... Konkretno meni u ovoj situaciji...
Momku sam ovo pismo "ispricala", i nista.
Sto se tice toga za cuku uvazena gospoja, sasvim ispada da bi gro nasih vrlih i finih zenica volio da ima cuku od muskarca, koji ce da cvili, cijuce, laje, zubima donosi novine, otvori vrata i stiti guzicu - kad je potrebno tj. kad - kazes "cuki gledaj 'vamo".

Malo-malo cesto se otvaraju ove i slicne teme u vremenima kad zenska, nazovi emancipacija, dostize svoj puni nivo na danasnjem vaktu, trazeci od muskarca da bude i cuko i tele i macic i tigar i - crnac - po potrebi.

Pa ponekom se desi da mu je kita mala pa nije crnac, ponekom se desi da postane cuko koji suti, pa ne valja, ponekom se desi da je tele pa pere sudje, riba, cisti - pokusava da se "dodvori" njenom velicanstvu Mladoj - pa ne valja.

I sto je najgore, uvijek takve "emancipovane" koje vide u muzevima falicne trbaste muskarce, koji vise ni za k**** nisu, onako damski traze razgovor i utjehu od komsinice, prijatelja, drugarica - ne zapitajuci se ni jednog sekunda - sta njima fali, gdje su pogrijesile, uvijek misleci kako je bas njegovo Velicanstvo On "krivac", "odgovoran", "neprepoznatljiv" i pripadnik svih ostalih mogucih atributa - trazeci svoj izlaz u svom zivotu "mizerije i jada" - u, jebote, 21 stoljecu.

Drage dame, stare i mlade, poveliki broj vas ocito ne zna sta bi u zivotu, ali bi im izgleda malo sveranja, avanture i malo "vatre" i "uzbudjenja" godilo u zivotu.
Medjutim, zapazio sam vrlo mali broj cvrstih, stamenih zena koje su u stanju da budu sretne i same, emancipovane na pravi nacin, dame koje to jesu onim sto jesu a ne potpisom "dame". A najveci broj sam zatekao ovakvih svastafalicnih, nevalja ovo nevalja ono - dama.

Barem budi jednom dama u zivotu svom - i reci mu "dovidjenja i prijatno" - al' na damski nacin - a ne preko foruma.
lolita_xx

#25 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by lolita_xx »

glupo je uopste traziti.... nadam se da ces razumjeti :)
Post Reply