Da li je u redu traziti vise...?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
d2

#176 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by d2 »

u duhu pogresnog citanja tema samo da objasim da sam ovo procitao kao "da li je u redu traziti sise"...

znam da je bezobrazno, ja bih rekao dojke ili tako nesto ali sta cu, samo sam iskren...
izvinite na smetnji

:lol:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#177 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by grunt »

d2 wrote:u duhu pogresnog citanja tema samo da objasim da sam ovo procitao kao "da li je u redu traziti sise"...

znam da je bezobrazno, ja bih rekao dojke ili tako nesto ali sta cu, samo sam iskren...
izvinite na smetnji

:lol:
Gdje si zagorakis nisam te prepoznao :D
zelenashica

#178 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by zelenashica »

babilon wrote:
mišica wrote:
PalaSa Marsa wrote:Ako je ljubav u pitanju, sve dodje samo po sebi.. :)
i nestane samo po sebi :D :roll:
Misica, zasto pesimizam? :?
nije pesimizam..........nego realnost..........hajde demantuj me..poznaješ li i jedan slučaj vječne ljubavi :roll:
seln

#179 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by seln »

mišica wrote: nije pesimizam..........nego realnost..........hajde demantuj me..poznaješ li i jedan slučaj vječne ljubavi :roll:
Ljubav prema alkoholu, novcu, vlasti, tudjem zensku....itd.
Izmedju muskarca i zene: Romeo i Julija.
PalaSa Marsa

#180 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

Nista nije vjecno, covjek, zemlja, svijet, tako da ni ljubav nije..Al' svejedno, priznali to il' ne, i ako jesu postojale Velike ljubavi u nekom vremenu u kojem nismo postojali, i danas dan, neko pise pjesme, knjige itd..u znak tih davnih ljubavi..Tako da...dok je svijeta i vijeka..bice i ljubavi..ma kako nama to izlgedalo ..
bez_ideje

#181 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by bez_ideje »

Iskreno,ako si ga vec dozivjela kao takvog (egoistu ,hladnog i sl.) ,a vjerujem da si imala vremena da stvoris tu sliku ..onda vjerovatno to i jeste!
I muka mi je od izjava tipa "ne tuce te ,ne pije ..sta hoces vise" ...
Znaj da zelis vise i zahtjevaj vise jer IMA vise !
Decko se ocigledno ne zeli potruditi (ili ne vidi problem) iako mu je to prezentovano crno na bijelo.... :roll: :roll: :roll:
Na tebi je sta ces uraditi i ti to najbolje znas ......Ja bi od takvog kidnula jos juce :run: :run: :run:
PalaSa Marsa

#182 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

clansman wrote:hvala svima koji su postali...
dobro cu razmisliti o nekim postovima...
ljudstvo hvala...
NAkon ovoliko vremena, bilo bi mi drago da znam sta se s'vama dvoje desilo @clasman..Nadam se da ste rijesili vase male probleme.. :)
clansman

#183 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by clansman »

da odgovorim sada, tek sada kada ono "nakon toliko vremena" predstavlja cak i historijsku distancu od mog zadnjeg posta. procitao sam sve poruke. onaj tip sto je rekao da sam postas neka malo pogleda koliko imam postova... toliko na tu temu. ona sto je rekla da ne postoji vjecna ljubav, u pravu je sto posto. nazalost. serijatska veza je zavrsila sasvim obisnim, normalnim, raskidom. ustvari nije toliko ni normalan, ali kao sto tolstoj kaze (neuspjeo pokusaj citiranja iz glave rezultirao freneticnim tapkanjem po backspace-u), da parafraziram, svako je nesretan na svoj nacin. (Kis je rekao nesto bolje, njega cu parafrazirati zato sto ovako ljepse zvuci, - ova tragedija pocinje kao i svaka druga, rodjenjem). elem, raskinuli smo prije nekih dva mjeseca, mozda vise, i to na nacin da se vishe ne znamo. ne gledamo se kad prolazimo jedno kraj drugog, ne zovemo se, ne pricamo itd. ovo nije molba za rjesavanje ljubavnih problema, niti prilog zelenashicinoj tvrdnji, ovo je samo da se javim. ako koga interesuje kako se sve zbilo neka kaze pa cu ispricati. ja sam ispocetka mislio da je to samo malo duza svadja i nista vishe,(krivo srce i njegova ljubav). ignorirao sam je malo, mozda sedmicu, jer sam mislio da ce mi se javiti, ali avaj, ne javi se. onda sam ja njoj odnio pred vrata njenog stana(zivi u zgradi, interfon i fazoni, ako koga zanima kako sam to premostio i kako sam otvorio ulazna vrata neka mi se javi pa cemo popricati o casovima instrukcija i cijeni:D:D:D:D) ostavio jedno poduze pismo napisano iz srca i uzasnim rukopisom, ukradenu ruzu (ispred opcine stari grad) poslao joj poruku da nadje i procita i odgovorila mi je samo "meni je stvarno zao zbog svega". ni nakon toga ja nisam odustao, svaki dan sam joj slao po jednu poruku, da ne budem dosadan, ali da se vidi da sam uporan. ona mi je jednom samo odgovorila i napisala mi da ne osjeca vishe nista prema meni. nin to me nije pokolebalo, nastavio sam, i onda mi je napisala da ce promijeniti broj. necu reci da sam htio i poslije ovoga nastaviti, ne bi mi bio problem naci njen novi broj, uostalom zaljubljeno srce nadje put, ali nisam. odustao sam. zato sto sam shvatio da vjecna ljubav ne postoji. (na ovom mjestu preporucujem da se procita knjiga samedina kadica, mladog nepoznatog pisca koji je zavrsio medresu, knjiga je napucana vjerom, ali ima dosta stvari koje se mogu nauciti, recimo da je onaj izraz "ne ponovilo se" pogresan, na njegovo mjesto bi trebalo staviti "ponovit ce se")(ko hoce da procita neka mi se javi na pp, poslat cu mu je u pdf-u ili wordu.) elem ljudi, ne ocekujem sazaljenje, dva su mjeseca prosla. polako zavrsavam "bolovanje". ko bude bolovao (bolovat cete), iskreno preporucujem izbjegavanje: Balasevica, Nerude, Rilkea, Zbignjewa, Heine-a, Goethea, balada, Merlina (vecinu), Tvrdjave (Mesine), i svega sto ima makar malo ljubavi u ili izmedju redova. hvala lijepa. izvinjavam se sto nisam odavno pisao iskrenoj raji sa foruma, ali ovako barem imate jednu lijepu pricicu od nekih ne znam koliko znakova. "...ostaje nada da će nekad negdje neko htjeti da shvati mene moja lutanja, maštanja i sanjanja i znati da ih prati..."
sarajevo2121

#184 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by sarajevo2121 »

nisam se stranice procitala ove teme tako da cu sada napisati svoj dozivljaj ovog pitanja i moje stajaliste koje ce nadam se pomoci onome ko je napisao temu.....

eh ovako....bila sam u istoj situaciji kao ti...3 god smo bili skupa i on je sve govorio joj aBd kad se uzmemo i slicno i ja sam zivjela u snovima i u nekakvom svom svijetu ne uvidjevsi kakve ja sve stvari radim za njega a on za mene nista...dala sam mu sve od nevisnosti pa nadalje vrijeme prostor zivot ma sve...kak sam bila glupa sto odmah nisam uvidjela da me volio samo na nacin da sam mu odg kao zena tj. da sam idealna za braka...
desilo se par ruznih stvari npr imala sam pobacaj a on se nije udostojio da bude uz mene...i ja sam to sve opravdavala njegovim poslom i briama...a izlazio je sa drugovima a ja doma plakala... i mislila sam proci ce sve ovo volimo se mi...ali ja sam bila ta koja je voljela u punom smislu svega toga a on je samo bio taj koji je nasao neku koja mu je odg za brak... i jednog dana se trznem i skontam na sta sam ja dala 3 god? sta sam ja sve propustila u mladosti? ZBOG KOGA?????????da je on meni pruzao esto da ja prebolim tugu zbog toga sto se ruzno desilo...nego ja kad mu to spomenem i kazem da sam usamljena on se pocne derati da ne zna gdje ce od posla a ja jadnica ga sazaljevala jer zaboga on radi....
i sad mi je to sve skola...NEMA TE OSOBE KOJA SE MOZE PROMJENITI NAKON TOLIKO GODINA!!! i draga moja, nemoj nekome godine najljepse u zivotu poklanjati s kim ne mozes pricati nakon 5-10 god braka treba da ostane samo prijateljstvo aa ako sebe ne vidis nekad ka ostaris sa njim do inemogloasti da pricas po citave dane onda zavrsi to...vjeruj mi znam da je tesko....zamisli kako je meni bilo tesko poslije toga sto sam prozivila...ali sa sam stetna i putujem sa drugaricama a on cami kuci ili sa frendovima, sam bez djevojke koje ce letati za njim i skidati mu zvijezde sa neba....DISEM PUNIM PLUCIMA....necu da lazem sve me nekad zaboli....desi mi se mda zoru docekam u suzama pa se pitam kako to da ne docekam starost sa covjekom sa kojim sam to prosla...ali skontam pa sama sam prosla...nije mi bio ni prijatelj niti sam mola pricati sa njim, i nije mi bio nesto sto me radovalo vec u jednu ruku nesvjesno jako opterecivalo...a to vidim da se i tebi desava...
i vjeruj mi, ima momakak koji ce ti ako nista dati paznju koju zasluzujes,koji ce ti lijepu gestu vratiti jos ljepsom...koji su dzentlimeni i koji vole da saslusaju i razumiju sta im se prica...ima ljudi vrijednih i godina i paznje i ljubaviii...zamisli zelis li njegovu djecu nekada...
ne znam ali ako ne zadovoljava tvoju dusu i ako niste srodni na tom planu znas sta ti je ciniti, ja znam ja sam se itekako opekla...
wileyX

#185 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by wileyX »

life_oh_life wrote:Pozdrav svima.
E ovako, nalazim se u nekoj polufilozofskoj fazi pa sam kontala da li da temu stavim na "Filozofiju", ali sam se ipak odlucila za "Lj&S" :D
Ne znam da li se ovo nekome desavalo ali u zadnje vrijeme sam shvatila da mi je sto se tice mog "dragog" pao onaj ruzicasti zastor sa ociju. Jednostavno sam uvidjela da je on daleko od onog sto sam prije duuugo godina zavoljela i onog sto sam vidjela u njemu. Uklapa se u definiciju egocentrika :roll: Skontala sam da je to tip koji gleda da sebi ugodi, za najmanju sitnicu koju uradi-to je WOW. Na razne nacine sam pokusavala razgovarati sa njim, objasnjavala mu sta mi ne stima u vezi, sta bih voljela...S tim da me jedva saslusa...
I uvijek isti zakljucak: JA nisam nikad zadovoljna, JA gledam gluposti i sitnice, JA trazim previse. A sve sto trazim je da se nekad potrudi, da pokusamo spasiti ovu vezu, da mi pokaze da me voli kad vec tako prica. Sitnica mene cini sretnom. To je tip koji ce sasvim normalno reci kako nema novca da ti kupi nesto za rodjendan ili za godisnjicu,(ne, ja ne ocekujem dijamantsku ogrlicu ili sl, neka banalna stvar od srca mi je dovoljna) ali ce se naljutiti kad ti postupis hladno. Ja sam prije izmisljala stvari, trudila se oko poklona, za godisnjice i njegove rodjendane spremala iznenadjenja, ali sad vise nemam volje. Za koga?-Nije vrijedan truda.Iskreno receno, to nisu jedine stvari koje sam skontala i koje mi smetaju, ima ih jos puno, ali ako ih napisem ovaj post ce se pretvoriti u roman a to ne zelim :) Odavno znam da s njim ne zelim provesti zivot iako smo zaruceni, jednostavno mislim da to nije ono sto zelim.
E sad, ono sto mene zanima je: sta vi mislite da li se covjek treba zadovoljiti malim stvarima (jedna prijateljica mi je doslovno ovako rekla "Ne znam sta ti ocekujes, ne pije, ne tuce te, ne ide po kafanama" i ja sam se zapitala je li do mene ili do nje) ili trebamo teziti ka necemu vecem, traziti osobu koja ce se potruditi da nam ugodi, da uljepsa zivot (iako me strah da tako nesto necu naci, mislim da cu nakon njega uvijek imati osjecaj da PUNO TRAZIM-taj osjecaj mi je naturen. A toga se najvise plasim).
Isto tako me zanima (sta mislite) jesu li bas svi muskarci takvi da ih nakon odredjenog vremena ne zanimas bas puno, uzmu te zdravo za gotovo, i dovoljan im je dokaz ljubavi to sto ste zajedno.

Uh, ovo se malo oduzi, nadam se da nece biti predugo za citanje. :)
Hvala na odgovorima :sax:
Mrsko mi kucat pa cu pod rednim brojevima :D
1.Prvo kolko ti imas god,ako si mladja nemoj bogati tih izljeva ljubavi djecijih,ima i drugih trazi sta ti odgovara
2.Cuj ne pije ne ide po kafanama(ajd kafane i ne opravdavam) a izlazil gdje?? Sto bi Sarajlije rekle papak zesci :D
3.Cuj "osjecaj mi je naturen" ako te ne tuce ,ne maltretira nije prob u njemu nego u tebi ,ocito "tripujes" o necemu
4.Ne bi analiziro lika i govorio nesto ne znam njegovu stranu price,moze biti da ti ovako radis samo zamjenila uloge
5.Ne nisu svi muskarci takvi,ima nas koji postujemo i cijenimo zene i poslije mjesec i poslije godinu stvar licne prirode,kulture,obrazovanja i jos metar nekih faktora.Jbg zena je nesto najbolje na svjetu hebo sve :D
6.Nemoj se sta ljutiti na prethodne tacke :D
zenicaone

#186 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by zenicaone »

planamac wrote:
otherside wrote:kako se zovu oni koji samo nabijaju broj postova? :D
Postaši!

:-D :-D :-D
(svaka sličnost nije slučajna)
posteri :oops:
zelenashica

#187 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by zelenashica »

seln wrote:
mišica wrote: nije pesimizam..........nego realnost..........hajde demantuj me..poznaješ li i jedan slučaj vječne ljubavi :roll:
Ljubav prema alkoholu, novcu, vlasti, tudjem zensku....itd.
Izmedju muskarca i zene: Romeo i Julija.
meni se čini da je ovo nabrojano više ovisnost......................al hajde de...a i Romeo i Julija su "prenapuhana" priča :oops:
Post Reply