Da li je u redu traziti vise...?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
emirovic

#101 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by emirovic »

Javi broj..da se sa mnom rijesis te spodobe koju je mamica uninala:)
Loulou

#102 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Loulou »

piupiu wrote: Mozda si ti prerasla tu vezu (ili tog covjeka), sto ne znaci da ces naci nekoga ko je bolji, samo nekoga ko ce ti mozda vise odgovarati. Kod dugih veza (posebno prvih), cesto se desi da covjek, nezadovoljan svojim sopstvenim napretkom, pocne panicno da se pita -- da li je to sve sto od zivota mogu dobiti, pa trazi nova uzbudjenja na emotivnom planu, jer ne radi dovoljno na sebi. Mir i zadovoljstvo prije svega poticu iz same tebe.

I, na kraju, vecina psihologa se slaze da su ljudi koji se nadju i izgrade neku dugorocniju vezu na vrlo slicnom nivou emocionalne zrelosti. Ako jedan sazrije brze od drugoga tokom te veze, onda je pitanje koliko ste uskladjeni i spremni na proces koji slijedi -- novi proces uskladjivanja i sazrijevanja.
Upravo je ovo najčešći "uzrok" raspada dugogodišnjih veza, naročito onih započetih u ranoj mladosti... Sazrijevamo, razvijamo se (duhovno, emocionalno, mentalno), i, ako se ti procesi ne odvijaju istovremeno kod oba partnera, putevi se raziđu. Javljaju se nepomirljive razlike. Jer, za onog ko je "otišao dalje" u ovim, različitim aspektima razvoja, nema povratka na staro, a s druge strane, partner ili partnerica koji, uvjetno rečeno, "ostaje na istom" ne može preskočiti određene stadije, jer iskustveno nije prošao isto što njegov/njen partner odn. partnerica. Možda je ovo već "zapetljavanje" u filozofiju partnerskih odnosa, ali smatram da je ovo sto @piupiu navodi najčešće upravo suština problema.
metal_rules_cura

#103 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by metal_rules_cura »

d2 Slazem se.

Ovo ostalo je jako diskutabilno. Postavlja se pitanje... Da li emocionalna inteligencija podrazumijeva ono sto je izgradjeno na iskustvu i nekom drugacijem putu (a jasno je da on nije isti nijednom covjeku) ili upravo sposobnost da se takvom drugacijem prilagodimo odnosno nadjemo neki kompromis? Druga je prica sto ja licno ne mislim da se ljudi koji su godinama zajedno mogu toliko emotivno razlikovati vremenom da iskljucivo to bude uzrok njihovog rastanka. Oni kroz to vrijeme provedeno zajedno "rastu" zajedno u jednom segmentu i taj segment ih veze. Oni se ne razvijaju odvojeno u svemu da bi se odjednom nasli kao neki stranci. Da ne govorim o tome kako se ne bi nikada ni povezali da nisu otpocetka nasli neku zajednicku glavnu nit te emocije, zrelosti koja se vremenom dogradjuje, ali je jedno dogradnja, drugo osnova. Isto mislim i kada mi neko kaze da se neko promijenio... Sta znaci to? Promijenio dogradnju, ali ako je promijenio bit onda nikada nije ni bio ono sto se misli ili je karakter koji se okrece kako vjetar puse.
d2

#104 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by d2 »

metal_rules_cura wrote:d2 Slazem se.

Ovo ostalo je jako diskutabilno. Postavlja se pitanje... Da li emocionalna inteligencija podrazumijeva ono sto je izgradjeno na iskustvu i nekom drugacijem putu (a jasno je da on nije isti nijednom covjeku) ili upravo sposobnost da se takvom drugacijem prilagodimo odnosno nadjemo neki kompromis? Druga je prica sto ja licno ne mislim da se ljudi koji su godinama zajedno mogu toliko emotivno razlikovati vremenom da iskljucivo to bude uzrok njihovog rastanka. Oni kroz to vrijeme provedeno zajedno "rastu" zajedno u jednom segmentu i taj segment ih veze. Oni se ne razvijaju odvojeno u svemu da bi se odjednom nasli kao neki stranci. Da ne govorim o tome kako se ne bi nikada ni povezali da nisu otpocetka nasli neku zajednicku glavnu nit te emocije, zrelosti koja se vremenom dogradjuje, ali je jedno dogradnja, drugo osnova. Isto mislim i kada mi neko kaze da se neko promijenio... Sta znaci to? Promijenio dogradnju, ali ako je promijenio bit onda nikada nije ni bio ono sto se misli ili je karakter koji se okrece kako vjetar puse.
slazem se
PalaSa Marsa

#105 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

RIZVA wrote:ja koliko sam god u vezama bio dobar,fin, nenametljiv,nista mi to nije dobra donijelo,sem da sam ispao pravi šonjo i dobijao tarabe,il sam bas da prostite kurate srece :roll:
E RIZVA, mora da nisi naletio na onu pravu :thumbup:
sheilak

#106 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by sheilak »

U vezi traziti samo najbolje - ako te ta osoba ne ispunjava, ako shvatis da nemate vise sta jedno drugom reci, sta nauciti, dozivjeti zajedno, ako nema radosti, smjeha, uzbudjenja,( smijem li reci, ni ljubavi )- zasto onda biti zajedno? Zasto se zadovoljiti prosjekom? Samo zato da bi bili u vezi ? Po meni je to glupost.

Uvijek je u redu traziti vise, traziti ono sto nas ispunjava.
tataratira

#107 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by tataratira »

kakav je sex? :-D
Klodovik

#108 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Klodovik »

Naslov teme me podsjetio na staru i valjda svima poznatu pošalicu :)

A new, special kind of store just opened up in a Manhatten shopping center. This store sells husbands, yes that’s right - women can browse men from floors of choices.

Actually, there are 6 floors of men, and with an increase in the floor level bringing an positive attributes… a nifty setup - with a catch. As you open the door to any floor, you may choose a man from that floor but if you go up, you cannot go back down except to exit the building. Interesting, right?

So a young woman goes to the shopping center to find a husband. On the first floor the sign on the door reads: Floor 1 - These men have jobs. The woman reads the sign and says to herself, “Well, that’s better than my last boyfriend, but I wonder what’s further up?” So up she goes.

The second floor sign reads: Floor 2 - These men have jobs and love kids. The woman remarks to herself, “That’s great, but I wonder what’s further up?” And up she goes again.

The third floor sign reads: Floor 3 - These men have jobs, love kids and are extremely good looking. “Hmmm, better” she says. “But I wonder what’s upstairs?”

The fourth floor sign reads: Floor 4 - These men have jobs, love kids, are extremely good looking and help with the housework. “Wow!” exclaims the woman, “very tempting. BUT, there must be more further up!” And again she heads up another flight.

The fifth floor sign reads: Floor 5 - These men have jobs, love kids, are extremely good looking, help with the housework and have a strong romantic streak. “Oh, mercy me! But just think… what must be awaiting me further on?” So up to the sixth floor she goes.

The sixth floor sign reads: Floor 6 - You are visitor 7,548,652 to this floor. There are no men on this floor. This floor only exists as proof that women are impossible to please.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#109 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by Faruk »

Maya l'Abeille wrote:
E sad, ono sto mene zanima je: sta vi mislite da li se covjek treba zadovoljiti malim stvarima (jedna prijateljica mi je doslovno ovako rekla "Ne znam sta ti ocekujes, ne pije, ne tuce te, ne ide po kafanama" i ja sam se zapitala je li do mene ili do nje)quote]

Prijateljica ti je idiot - od kad su to kvaliteti osobe? Zivis u 21 vijeku.
i to idiot na kvadrat
čuj ne tuče te

ako ne ide s tim tipom idi dalje
jedan se oteg'o drugi se proteg'o
kockica_kockica

#110 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by kockica_kockica »

Ja sam nasla covjeka svog zivota, ali na zalost on ne misli da sam ja zena njegovog zivota :roll:
d2

#111 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by d2 »

:(
neprilagodjena

#112 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by neprilagodjena »

kockica_kockica wrote:Ja sam nasla covjeka svog zivota, ali na zalost on ne misli da sam ja zena njegovog zivota :roll:

To je zahebano :roll: :roll:
kockica_kockica

#113 Re: Da li je u redu traziti vise...?

neprilagodjena wrote:
kockica_kockica wrote:Ja sam nasla covjeka svog zivota, ali na zalost on ne misli da sam ja zena njegovog zivota :roll:

:roll: mogu ti reci komsinice da jeste... :sad:
PalaSa Marsa

#114 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

kockica_kockica wrote:
neprilagodjena wrote:

:roll: mogu ti reci komsinice da jeste... :sad:
A izvini, kako znas da je bas on covjek tvog zivota, ako ti mislis da ti nisi zena njegovog zivota, (jeli ti rekao to)? :?
kockica_kockica

#115 Re: Da li je u redu traziti vise...?

PalaSa Marsa wrote:
A izvini, kako znas da je bas on covjek tvog zivota, ako ti mislis da ti nisi zena njegovog zivota, (jeli ti rekao to)? :?

:) I dok ja u njemu vidim mnogo vise On u meni vidi samo friend-a ... i nista vise :(
PalaSa Marsa

#116 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

kockica_kockica wrote:
PalaSa Marsa wrote:

:) I dok ja u njemu vidim mnogo vise On u meni vidi samo friend-a ... i nista vise :(
PA jeli ti bas doslovice to rekao, da te dozivljava kao prijateljicu ili si ti to skontala iz price, ponasanja itd.? :)
kockica_kockica

#117 Re: Da li je u redu traziti vise...?

PalaSa Marsa wrote:
kockica_kockica wrote:
PalaSa Marsa wrote:

PA jeli ti bas doslovice to rekao, da te dozivljava kao prijateljicu ili si ti to skontala iz price, ponasanja itd.? :)

To je on meni face to face rekao :( zato i kazem da sam nasla covjeka svog zivota ali on ne smatra da sam ja zena njegovog zivota :sad:

Nekad sam mislila da za svakog od nas ima neka srodna dusa i da se to spajanje desi kad tad.... sad vise to ne mislim :sad:
d2

#118 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by d2 »

pa mozda on nije tvoja srodna dusa, odakle znas...
PalaSa Marsa

#119 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

:) I dok ja u njemu vidim mnogo vise On u meni vidi samo friend-a ... i nista vise :([/quote]

PA jeli ti bas doslovice to rekao, da te dozivljava kao prijateljicu ili si ti to skontala iz price, ponasanja itd.? :)[/quote]

To je on meni face to face rekao :( zato i kazem da sam nasla covjeka svog zivota ali on ne smatra da sam ja zena njegovog zivota :sad:

Nekad sam mislila da za svakog od nas ima neka srodna dusa i da se to spajanje desi kad tad.... sad vise to ne mislim :sad:[/quote]

Pa konacno budi otvorena (jer se tako samo mucis, koliko ja vidim), pa mu fino lijepo reci sta osjecas, da nebi sebe i dalje ubijala u pojam..A isto tako, odkud mozes biti sigurna da je On bas taj, ako ga nisi probala i u ljubavi..? Nego kako si rekla, samo te vidi kao prijeteljicu.. :)
slavkoimamodilera

#120 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by slavkoimamodilera »

Klodovik wrote:Naslov teme me podsjetio na staru i valjda svima poznatu pošalicu :)

A new, special kind of store just opened up in a Manhatten shopping center. This store sells husbands, yes that’s right - women can browse men from floors of choices.

Actually, there are 6 floors of men, and with an increase in the floor level bringing an positive attributes… a nifty setup - with a catch. As you open the door to any floor, you may choose a man from that floor but if you go up, you cannot go back down except to exit the building. Interesting, right?

So a young woman goes to the shopping center to find a husband. On the first floor the sign on the door reads: Floor 1 - These men have jobs. The woman reads the sign and says to herself, “Well, that’s better than my last boyfriend, but I wonder what’s further up?” So up she goes.

The second floor sign reads: Floor 2 - These men have jobs and love kids. The woman remarks to herself, “That’s great, but I wonder what’s further up?” And up she goes again.

The third floor sign reads: Floor 3 - These men have jobs, love kids and are extremely good looking. “Hmmm, better” she says. “But I wonder what’s upstairs?”

The fourth floor sign reads: Floor 4 - These men have jobs, love kids, are extremely good looking and help with the housework. “Wow!” exclaims the woman, “very tempting. BUT, there must be more further up!” And again she heads up another flight.

The fifth floor sign reads: Floor 5 - These men have jobs, love kids, are extremely good looking, help with the housework and have a strong romantic streak. “Oh, mercy me! But just think… what must be awaiting me further on?” So up to the sixth floor she goes.

The sixth floor sign reads: Floor 6 - You are visitor 7,548,652 to this floor. There are no men on this floor. This floor only exists as proof that women are impossible to please.
Vrh! :thumbup:
kockica_kockica

#121 Re: Da li je u redu traziti vise...?

PalaSa Marsa wrote::) I dok ja u njemu vidim mnogo vise On u meni vidi samo friend-a ... i nista vise :(
PA jeli ti bas doslovice to rekao, da te dozivljava kao prijateljicu ili si ti to skontala iz price, ponasanja itd.? :)[/quote]

Nekad sam mislila da za svakog od nas ima neka srodna dusa i da se to spajanje desi kad tad.... sad vise to ne mislim :sad:[/quote]

Pa konacno budi otvorena (jer se tako samo mucis, koliko ja vidim), pa mu fino lijepo reci sta osjecas, da nebi sebe i dalje ubijala u pojam..A isto tako, odkud mozes biti sigurna da je On bas taj, ako ga nisi probala i u ljubavi..? Nego kako si rekla, samo te vidi kao prijeteljicu.. :)[/quote]

sve je to vrlo komplicirano i jako duga prica... :)
jednom sam probala biti otvorena, pa dobila samar rijeci... sebi sam rekla nikad vise.... :oops:
to sto ja gajim osjecaje prema njemu ja ne znam kako da se toga oslobodim, valjda ce vrijeme biti najbolji saveznik.... :)
PalaSa Marsa

#122 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

@kockica_kockica
:) I dok ja u njemu vidim mnogo vise On u meni vidi samo friend-a ... i nista vise :([/quote]

Ja mislim da svako ima svoju srodnu dusu...Samo sto neko ima vise srece ili cega vec, da "naleti" na tu osobu, a neko opet ne.. Desava nam se i to..ponekad da se osjecamo usamljenima, i najednom sine nam ideja, eh da je da imam nekog, pa makar..I nadjemo nekog, recimo nakon nekog vremena i pomislimo, evo ga, to je to, to je moja srodna dusa..Mislim da je to "posljedica" onog, Svaki pocetak je neka posebna draz i na svakom pocetku postoji odredjena zainteresovanst dok se dvoje ljudi upoznaju, prosto dok se uhodaju u toj vezi...I nakon nekog perioda kad vec eto nekako "legnu" stvari na svoje mjesto i ljudi se pocnu vez zblizavati ili otvorenije pricati, prilaziti jedno drugom, prosto naviknu se jedno na drugo, tad' pocnu na red dolaziti neke trece stvari...u tu vezu...Neko dozna prije, neko poslije o kome se radi u toj vezi (jel to ta srodna dusa ili ne), nekom se opet ne svide neciji stavovi, razmisljanja i ovaj drugi se podje udaljavati... Ali svejedno je dobro, u svemu tome imati nacin da prepoznas dali je neko za tebe ili ne, dok je sve frisko, nego li, nakon nekog vremena "hodanja" se fatat' za glavu i pitati sam/mu sebe, gdje sam bio/la, sta sam radio/la.. I dobro je dati sebi prostora da upoznajes sto vise osoba i samim tim i razlicitih razmisljanja.. :) :dance:
PalaSa Marsa

#123 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by PalaSa Marsa »

Pa konacno budi otvorena (jer se tako samo mucis, koliko ja vidim), pa mu fino lijepo reci sta osjecas, da nebi sebe i dalje ubijala u pojam..A isto tako, odkud mozes biti sigurna da je On bas taj, ako ga nisi probala i u ljubavi..? Nego kako si rekla, samo te vidi kao prijeteljicu.. :)[/quote]

sve je to vrlo komplicirano i jako duga prica... :)
jednom sam probala biti otvorena, pa dobila samar rijeci... sebi sam rekla nikad vise.... :oops:
to sto ja gajim osjecaje prema njemu ja ne znam kako da se toga oslobodim, valjda ce vrijeme biti najbolji saveznik.... :)[/quote]

Razumijem te kockice, ali...Kazem da ti nebi sebe mucila i cekala da vrijeme cini nesto za tebe, ja da sam na tvom mjestu, bih uradila ono sto sam ti rekla pa makar i po cijenu da nebudem drug sa njim...Svejedno, ti sa njegovim prijateljstvom ne dobivas ama bas nista nego te samare, koje si mi upravo rekla... Nego bolje tebi, ti njemu spucaj jos jaci "samar", pa nek' se onda on zapita, (sigurno hoce) " jao vidi ovo, sta joj bi"!! I sigurna sam da ce ti pjesme pjevati drugacije, nakon ovog.. Zivjela :) (I zamisli sutra kako ce tebi bit', kad on nadje djevojku i jos ako te smatra prijateljicom, pa ti dodje u neka doba da ti prica o toj njegovoj djevojci).. :-)
kockica_kockica

#124 Re: Da li je u redu traziti vise...?

:sad: nadam se da nece mene pitati za savjet oko djevojke.... :x
slavkoimamodilera

#125 Re: Da li je u redu traziti vise...?

Post by slavkoimamodilera »

kockica_kockica wrote::sad: nadam se da nece mene pitati za savjet oko djevojke.... :x
Sto? Pa sve mu nagovori najlosije o njoj i njenim postupcima i fino ga pridobij za sebe... ha ja... :mrgreen:
Post Reply