Da li je to normalno???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#76 Re: Da li je to normalno???

Post by ladyblue18 »

Vidi angel nit sam napacena dusa nit mi se sta vrti oko novca Boze sacuvaj.
Ni ja ne bih primila novac na taj nacin kao sto vec rekoh.
Al tu igracku pokloniti nekome kome su 23 godine je ipak malo... :-)
To mozes poklanjat dok ti je 15,16,17 pa i 18 'ajd...al vec poslje 20ih je stvarno nidje veze.
Romantiku mozes iskazati na milion drugih nacina ali gdje ces kupovati igracku momku od 23 godine...daj ba stvarno.
Evo ja sam romanticna, mrtvi romantik tacnije al mi nikada ne bi palo na pamet kupiti momku u tim godinama to.
I on je opet tebe iduci dan odveo da ti sebi nesto odaberes al eto tebi se nista nije svidjelo jer si bila ljuta bla bla...
izvini al ovako ostavljas samo utisak jedne razmazene djevojke.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#77 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

saangel21 wrote:
mIRCerka wrote:
saangel21 wrote:Nemoj me pogresno shvatiti ali stvar je u tome sto su ovdje mnogi sto sta zakljucili a nigdje nije napisano. Necu da skrecem s teme nego me izbacilo iz cipela. Nije dobio samo to i eto mozda smo stari ne znam, ja se ne osjecam tako meni je tek 23 a njemu isto i sta je problem ako mu to djevojka pokloni. Je li to grijeh, pa gori je novac. Barem meni, dok nekima je dosta bitan koliko vidim. Ja novca imam ali sebi jastuk na kojem pise I LOVE YOU ne mogu sama pokloniti.

Ali doduse vi napacene novcem duse to ne shvatate. *ebo vas pare, necete zivjeti vjecno. :roll:
Eto nek si ti romanticna a mi svi letimo za parama...

Pa ocito da neki od vas ne kontaju i nece nikada skontati. Je li grijeh biti romantican??? Pa mislim da bi nam zivot bio bolji da je pola ostalo od prave romantike. I onda se cudite sto je 90% cura u drzavi s momkom zbog para, pa zivot ih naucio da tako treba. Jer niko nece reci vidi glupace uzima mu lovu i krese se s njim zbog love nego ce reci vidi glupace vratila mu pare i nasla se uvrijedjena. Zaobidji me majke ti ako nemas sta pametnije reci :roll:
Sto bih te zaobisla?
Ako ti ocekujes romaticne poklone samo za rodjendan, onda se zapitaj sta ocekujes u zivotu...
Mozda da te bije svaki dan osim na 8.mart jer je tad DAN ZENA...

Zasto nisi rekla HAJMO ZAJEDNO NESTO DA KUPIMO STO SE MENI SVIDJA jer mozda njemu nije bio nimalo dobar dan, mozda je imao tezak dan na poslu ili je pao na ispitu pa mu nije do njega samog a ne do tebe, a ako nakon 5 godina veze mora s tobom biti divan i krasan i ne pokazati da i njemu moze biti lose, onda ga jebi...onda ce cijeli zivot morati da se suzdrzava i ne dao bog da prne pred tobom, jer se ne smije opustiti i mora biti divan krasan sladak i mazan bez obzira sto njemu tonu ladje...
Kazem mozda, ne znam.
saangel21

#78 Re: Da li je to normalno???

Post by saangel21 »

ladyblue18 wrote:Vidi angel nit sam napacena dusa nit mi se sta vrti oko novca Boze sacuvaj.
To mozes poklanjat dok ti je 15,16,17 pa i 18 'ajd...al vec poslje 20ih je stvarno nidje veze.
Romantiku mozes iskazati na milion drugih nacina ali gdje ces kupovati igracku momku od 23 godine...daj ba stvarno.
Evo ja sam romanticna, mrtvi romantik tacnije al mi nikada ne bi palo na pamet kupiti momku u tim godinama to.
I on je opet tebe iduci dan odveo da ti sebi nesto odaberes al eto tebi se nista nije svidjelo jer si bila ljuta bla bla...
Ja da sam razmazena ja bih se na njega naljutila ali nisam se naljutila. Nije mu se svidjela pa... idemo dalje. Ali nisam ga ubjedjivala kako sam ja u pravu dok on mene jeste jos i drugove pita da li je ok da mi pokloni novac.
Jaki su mu njegovi drugovi i njihove cure sto u dogovoru novac uzimaju. Sta da ja kazem? Duso treba mi 1000 € eto to mi je idealno za rodjendan??? :roll: Ili eto fali mi 20 KM pa da sebi nesto kupim??? :-?

Ja sam njemu priredila romanticni rucak, iznenadila ga, poklon mu kupila i izmedju ostalog taj jastuk ali eto njemu se nije svidjelo. Medjutim nisam dramila i drugarice zvala da ih pitam da li bi one momcima to kupile.

A kada je veza u pitanju i ljubav, tu si uvijek dijete, uvijek. Ja cu u ljubavi uvijek cuvati ono dijete u sebi i necu mu dati da se gusi. Ja sam sa 15, 16, 17 isla u skolu, ucila i razmisljala o prosjeku a nisam nikome poklanjala plisane mede, srcad ili jastuk. S toga ne znam odakle tebi ideja da postoji neka granica s koliko godina se nekome nesto poklanja :roll: Strasno si mi romanticna i nimalo napacena.

Sta je trebala moja prijateljica koja je za svoj 26 rodjendan dobila od druga metlu??? Da, draga metlu! Poslati ga u PM??? Ili recimo moja prijateljica koja je od svog momka koji ima 25 godina dobila veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelikog medu a njoj je 22???

Strasno si romanticna, nema sta??? :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#79 Re: Da li je to normalno???

Post by ladyblue18 »

Helem...ne vrijedi :D
Odoh sta produktivnije radit :oops:
mIRCerka

#80 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

saangel21 wrote:
ladyblue18 wrote:Vidi angel nit sam napacena dusa nit mi se sta vrti oko novca Boze sacuvaj.
Ja da sam razmazena ja bih se na njega naljutila ali nisam se naljutila. Nije mu se svidjela pa... idemo dalje. Ali nisam ga ubjedjivala kako sam ja u pravu dok on mene jeste jos i drugove pita da li je ok da mi pokloni novac.
Jaki su mu njegovi drugovi i njihove cure sto u dogovoru novac uzimaju. Sta da ja kazem? Duso treba mi 1000 € eto to mi je idealno za rodjendan??? :roll: Ili eto fali mi 20 KM pa da sebi nesto kupim??? :-?

Ja sam njemu priredila romanticni rucak, iznenadila ga, poklon mu kupila i izmedju ostalog taj jastuk ali eto njemu se nije svidjelo. Medjutim nisam dramila i drugarice zvala da ih pitam da li bi one momcima to kupile.

A kada je veza u pitanju i ljubav, tu si uvijek dijete, uvijek. Ja cu u ljubavi uvijek cuvati ono dijete u sebi i necu mu dati da se gusi. Ja sam sa 15, 16, 17 isla u skolu, ucila i razmisljala o prosjeku a nisam nikome poklanjala plisane mede, srcad ili jastuk. S toga ne znam odakle tebi ideja da postoji neka granica s koliko godina se nekome nesto poklanja :roll: Strasno si mi romanticna i nimalo napacena.

Sta je trebala moja prijateljica koja je za svoj 26 rodjendan dobila od druga metlu??? Da, draga metlu! Poslati ga u PM??? Ili recimo moja prijateljica koja je od svog momka koji ima 25 godina dobila veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelikog medu a njoj je 22???

Ne ti se nisi ljutila, i nisi zvala drugarice ali si ga zato otracala na forumu, nema sta...
Toliko o romantici :D

PS Ja sam za valetninovo ostala bez svog k810i, izvrsena doplata i dobila ljubicasti k770i :D
Zasto? Zato sto sam zabalila kad sam ga vidjela u izlogu :D Mozda tebi nije romanticno, mene je oborilo s nogu :D
saangel21

#81 Re: Da li je to normalno???

Post by saangel21 »

mIRCerka wrote:Sto bih te zaobisla?
Ako ti ocekujes romaticne poklone samo za rodjendan, onda se zapitaj sta ocekujes u zivotu...

Zasto nisi rekla HAJMO ZAJEDNO NESTO DA KUPIMO STO SE MENI SVIDJA jer mozda njemu nije bio nimalo dobar dan, mozda je imao tezak dan na poslu ili je pao na ispitu pa mu nije do njega samog a ne do tebe, a ako nakon 5 godina veze mora s tobom biti divan i krasan i ne pokazati da i njemu moze biti lose, onda ga jebi...onda ce cijeli zivot morati da se suzdrzava i ne dao bog da prne pred tobom, jer se ne smije opustiti i mora biti divan krasan sladak i mazan bez obzira sto njemu tonu ladje...
Kazem mozda, ne znam.
A ako ja ne mogu od njega ocekivati da mi taj jedan dan ugodi onda sta da ocekujem od onih 365??? BTW ne slavim nista osim Bajrama, godisnjice i njegovog i svog rodjendana.

Vjeruj mi ne mora biti nista od toga sto si ti navela ni mazan, ni krasan ni divan. Naprotiv kada mu tonu ladje i kada ga bilo ko iz*ebe ja uvijek na*ebem i ja sam uvijek tu i ja pretrpim i njegove hirove i njegovo neraspolozenje a najmanje ga trpe oni sto to iniciraju.
mIRCerka

#82 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

saangel21 wrote:
mIRCerka wrote:Sto bih te zaobisla?

Kazem mozda, ne znam.
A ako ja ne mogu od njega ocekivati da mi taj jedan dan ugodi onda sta da ocekujem od onih 365??? BTW ne slavim nista osim Bajrama, godisnjice i njegovog i svog rodjendana.

Vjeruj mi ne mora biti nista od toga sto si ti navela ni mazan, ni krasan ni divan. Naprotiv kada mu tonu ladje i kada ga bilo ko iz*ebe ja uvijek na*ebem i ja sam uvijek tu i ja pretrpim i njegove hirove i njegovo neraspolozenje a najmanje ga trpe oni sto to iniciraju.
U istoj sam situaciji, sve ode preko mojih ledja, ali isto tako sav bijes i razocaranje sto dozivim na poslu ja mogu podijeliti samo s njim, jedno drugom kanalisemo negativne vibre, pa se nekako anulira :D
Vrlo cesto zajedno polupamo cijeli set casa od bijesa kad smo nemocni u nekim situacijama :D

Zato skontaj sta je njemu bilo taj dan, sto ti je tako samo dao pare (ja tako familiji cestitam ima vec 6 godina) umjesto sto na forumu trazis razumijevanje za ljutnju :D ne ne se ljutit, vec lagano raspravit...za svaki slucaj, kupi set jeftinih casa u robotu, dok rascistite to i malo se izgalamite, razbijte po koju casu, da vidis olaksanja :D
ovajonaj

#83 Re: Da li je to normalno???

Post by ovajonaj »

saangel21 wrote:Nemoj me pogresno shvatiti ali stvar je u tome sto su ovdje mnogi sto sta zakljucili a nigdje nije napisano. Necu da skrecem s teme nego me izbacilo iz cipela. Nije dobio samo to i eto mozda smo stari ne znam, ja se ne osjecam tako meni je tek 23 a njemu isto i sta je problem ako mu to djevojka pokloni. Je li to grijeh, pa gori je novac. Barem meni, dok nekima je dosta bitan koliko vidim. Ja novca imam ali sebi jastuk na kojem pise I LOVE YOU ne mogu sama pokloniti.

Ali doduse vi napacene novcem duse to ne shvatate. *ebo vas pare, necete zivjeti vjecno. :roll:
e vidis...ti pokloni tipa odem u darovni ducan i izaberem sto mi trgovac predlozi su mi naaaajgori pokloni....
to ti donese neko ko te u stvari ni ne poznaje pa eto ne zna sta volis sta zelis,nema ideje pa ti donese bilo sta..nekad se i pogodi nesto interesantno ali rijetko...pa mislim nakon 5 godina ti njemu poklanjas jastucic gdje pise I LOVE YOU? uuaaaauu.... Love is in the air....mislim stvarno...
Ja ne znam u sta ste sprdili tih 5 godina kad se tako malo poznajete...A da se poznajete bolje znali bi ste u ovoj protekloj godini o cemu je vas partner pricao, sta je smatrao lijepim, sta mu se svidjalo a sta nije, za koje je stvari govorio da bih volio imati ili otici vidjeti..U toku jedne godine takvih stvari ima milion...Ljudi da samo malo vise slusaju jedni druge nikad se ne bi pitali sta d akupim za poklon...znali bi unaprijed i prije nego dodje taj datum...
Uglavnom....ako ostanete zajedno..nadam se da cete nauciti slusati jedno drugo i da cete uciti na svojim greskama...
*mima*

#84 Re: Da li je to normalno???

Post by *mima* »

saangel21 wrote:Vratila sam mu lovu i rekla mu da ako hoce nesto sam kupi ako nece ne mora. Nije mi uopste ni stalo do poklona. Jer kada nije znao da mi priredi iznenadjenje, sta ja imam od toga da odem sama sebi da kupujem. To mogu svaki dan u godini sa svojim parama :-?

Samo me eto zanima da li je normalno da ja ovako reagujem na taj novac i da li je uopste ok da on meni novac poklanja. Jeste da smo mi pet godina skupa ali opet... :roll:

Juce je otisao da ipak nesto kupi i opet nije znao sta ce i kako ce, na kraju je dosao po mene i odveo me. Medjutim niti imam volje niti sam raspolozena za to pa mi se nista nije svidjelo. Na kraju krajeva ne treba meni nista, ionako ne moze meni niko nista kupiti sto sama ne mogu ali eto vala mogao se potruditi malo a ne pare davati :-?

Ti si neka pravo teska treba...........nije ni cudo sto on nema pojma sta da ti kupi.
anais_nin

#85 Re: Da li je to normalno???

Post by anais_nin »

saangel21 wrote: Ja da sam razmazena ja bih se na njega naljutila ali nisam se naljutila. Nije mu se svidjela pa... idemo dalje. Ali nisam ga ubjedjivala kako sam ja u pravu dok on mene jeste jos i drugove pita da li je ok da mi pokloni novac.

saangel, uvijek ti je ovako na forumu :D sto ljudi, sto cudi....ne obaziri se i ne pravdaj se....ono si sto jesi, oni koji razmisljaju o nekim stvarima slicno kao ti razumiju, oni koji razmisljaju razlicito tesko da ce razumijeti....u ovakvim stvarima nema ispravnih odgovora, ne znaci da njihovo ne valja, niti da tvoje ne valja, ti znas da te to povrijedilo, pobrini se da razgovarate o tome, nemoj da ti ostane visiti taj sivi oblak iznad glave, ne valja nikako....

a za ovo podebljano :thumbup:
mIRCerka

#86 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

Anais, da li treba u vezi biti sebican ili shvatiti da je to ko vlasnistvo stana 1/2?
anais_nin

#87 Re: Da li je to normalno???

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote:Anais, da li treba u vezi biti sebican ili shvatiti da je to ko vlasnistvo stana 1/2?

zavisi kako definises sebicnost....doza sebicnosti u svim odnosima je i te kako potrebna da bi se odrzao zdrav izbalansiran odnos....posebno zene su vrlo sklone gubljenju sebe, svojih potreba, svojih emocija kada su u "vezi"....i sve zavisi kako gledas na vezu....da, odredjena doza kompromisa i uvazavanja je i te kako potrebna da bi veza opstala, ali za mene u vezi nema nikakvih polovina....on je jedna cjelina, ja sam jedna cjelina....on bi trebao da postuje mene kao osobu, kao cjelinu i obrnuto....malo sta je u bilo kojem odnosu pola/pola...i po pitanju davanja i po pitanju uzimanja....ja cak ni tim ne vagam uspjesnost nekog odnosa (za mene)....nego tim koliko mogu biti JA kraj nekoga....koliko ce on uvazavati moje emocije i moje shvatanje odredjenih situacija cak i kad su mu nerazumljive.....i obrnuto....

citajuci sve sto je saangel napisala ono sto ja vidim (a opet ne znaci da sam u pravu) je da saangel samo zeli da on shvati, da razumije zasto je njoj ta njegova gesta bila neodgovarajuca, tj da prihvati njene razloge i da prizna njene osjecaje u svemu....ne iz nekog inata, koliko ja primjetim, nego zbog razumijevanja i medjusobnog uvazavanja, kao i zbog toga da im se takvo nesto ne bi desilo opet....bez obzira kako to drugi interpretirali, djevojka nigdje ne spominje ni raskid ni neke drasticne mjere, ne ponasa se nimalo nezrelo, napisala je samo kako je za nju cijela ta situacija bila bolna i da je to povrijedilo.....za mene je to skroz ok.....
mIRCerka

#88 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

Ja je pitah kakav je njemu dan bio taj dan :D:D:D

5 godina su u vezi, tek je s ovim rodjendanom zaskripalo :D dakle, ili je ona teska i smor sto se toga tice, ili je on imao pravo sjeb dan.
Ja znam djevojku koja je svome momku na dan kad je umrla njegova nana koja ga je odgojila poslala SMS "Hajde jebote, idemo na kafu, nisam se dzaba spremala cijelo jutro, kao da mozes ista promijeniti time sto ces ostat kuci, neces je vratit iz mrtvih"...
To je stvarno za metak u celo.
A ne mogu suditi protiv momka od saangel jer imam samo info da ona ima para i ima auto i da ona obicno vozi i da je on tako nekako supacki dao pare da ona sama sebi kupi poklon...
anais_nin

#89 Re: Da li je to normalno???

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote:Ja je pitah kakav je njemu dan bio taj dan :D:D:D

5 godina su u vezi, tek je s ovim rodjendanom zaskripalo :D dakle, ili je ona teska i smor sto se toga tice, ili je on imao pravo sjeb dan.
Ja znam djevojku koja je svome momku na dan kad je umrla njegova nana koja ga je odgojila poslala SMS "Hajde jebote, idemo na kafu, nisam se dzaba spremala cijelo jutro, kao da mozes ista promijeniti time sto ces ostat kuci, neces je vratit iz mrtvih"...
A ne mogu suditi protiv momka od saangel jer imam samo info da ona ima para i ima auto i da ona obicno vozi i da je on tako nekako supacki dao pare da ona sama sebi kupi poklon...

kao prvo, mada neki na ovoj temi jedva cekaju da nabace odoru sudije, ja mogu samo za sebe reci, ne osudih ni njega, ali ni nju....vise ljudi takodje rece da nema ispravnih odgovora....postoje osobe kojima ovakav potez ne bi ni najmanje smetao....sto znaci da nit je on u krivu, nit je ona u pravu....ali ona IMA PRAVO da se osjeca povrijedjenom....to su njene emocije i njeno gledanje situacije i njena ocekivanja u vezi veze, koja bi on takodje trebao poznavati za 5 godina....

i ne vidjeh nigdje da se cura busala necim, samo je spomenula da ako joj TREBA nesto da je u mogucnosti da to i sama sebi kupi, a auto koliko ja shvatih je spomenula samo u kontekstu ove jedne price....vidis ja sam to interpretirala samo kao podatak neophodan za opis tog njenog osjecaja kad je on izlazeci iz auta bacio novac na sjediste, ne kao podatak cija je namjera da ona ispadne frajer jer ona njega vozi :-? povrijedio je i cin i nacin....ja je razumijem....

a sto se tice loseg raspolozenja, loseg dana itd itd ona rece da nije bilo nista posebno, a ako jeste, a ona ne zna za to, valjda je opet do njega....ne znam, ne rece cura nigdje da je vidovita :D

a za ovaj primjer koji ti navodis, za mene je to vec druga kategorija prestupa i posebna vrsta sebicnosti :D ali s druge strane otkud ja znam je li to mozda normalan nacin komunikacije izmedju njih dvoje, mozda je to bio njen pokusaj da ga "oraspolozi" :roll:
callmethebreeeze

#90 Re: Da li je to normalno???

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:
mIRCerka wrote:Ja je pitah kakav je njemu dan bio taj dan :D:D:D

kao prvo, mada neki na ovoj temi jedva cekaju da nabace odoru sudije, ja mogu samo za sebe reci, ne osudih ni njega, ali ni nju....vise ljudi takodje rece da nema ispravnih odgovora....postoje osobe kojima ovakav potez ne bi ni najmanje smetao....sto znaci da nit je on u krivu, nit je ona u pravu....ali ona IMA PRAVO da se osjeca povrijedjenom....to su njene emocije i njeno gledanje situacije i njena ocekivanja u vezi veze, koja bi on takodje trebao poznavati za 5 godina....

i ne vidjeh nigdje da se cura busala necim, samo je spomenula da ako joj TREBA nesto da je u mogucnosti da to i sama sebi kupi, a auto koliko ja shvatih je spomenula samo u kontekstu ove jedne price....vidis ja sam to interpretirala samo kao podatak neophodan za opis tog njenog osjecaja kad je on izlazeci iz auta bacio novac na sjediste, ne kao podatak cija je namjera da ona ispadne frajer jer ona njega vozi :-? povrijedio je i cin i nacin....ja je razumijem....

a sto se tice loseg raspolozenja, loseg dana itd itd ona rece da nije bilo nista posebno, a ako jeste, a ona ne zna za to, valjda je opet do njega....ne znam, ne rece cura nigdje da je vidovita :D

a za ovaj primjer koji ti navodis, za mene je to vec druga kategorija prestupa i posebna vrsta sebicnosti :D ali s druge strane otkud ja znam je li to mozda normalan nacin komunikacije izmedju njih dvoje, mozda je to bio njen pokusaj da ga "oraspolozi" :roll:

anais :thumbup: , pogotovo za podebljano
mIRCerka

#91 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

oraspolozio je on nju raskidom nakon takve poruke...

a sto se saangel tice, izvini meni je to zvucalo kao busanje...
i ja patim od romanticnih sitnica, znas i sama kako tebe znam peglat oko toga, i imam, izmedju ostalog, preko 20 onih privjesaka za mobitel i futrola raznih sto mi on svako malo kupi...ali postaviti temu kao DA LI JE NORMALNO i opisati sve u ovom stilu, plus svakog ko je bio prividno na njegovoj strani kao "tjerat" s teme, meni nije normalno...
Vratila sam mu lovu i rekla mu da ako hoce nesto sam kupi ako nece ne mora. Nije mi uopste ni stalo do poklona. Jer kada nije znao da mi priredi iznenadjenje, sta ja imam od toga da odem sama sebi da kupujem. To mogu svaki dan u godini sa svojim parama :-?

Samo me eto zanima da li je normalno da ja ovako reagujem na taj novac i da li je uopste ok da on meni novac poklanja. Jeste da smo mi pet godina skupa ali opet... :roll:

Juce je otisao da ipak nesto kupi i opet nije znao sta ce i kako ce, na kraju je dosao po mene i odveo me. Medjutim niti imam volje niti sam raspolozena za to pa mi se nista nije svidjelo. Na kraju krajeva ne treba meni nista, ionako ne moze meni niko nista kupiti sto sama ne mogu ali eto vala mogao se potruditi malo a ne pare davati
dur dur malo bih da se durim...

ni ovaj moj ne zna reci IZVINI ali zna pokazati, bas kao sto je pokazao ovaj njen time sto ju je poveo u kupovinu, jer mozda frajer jednostavno nema tu zicu u sebi... ali ja sam svjesna da je veza KOMPROMIS prije svega pa progutam knedlu i odemo u shopping :D
I ne, ja ne oblacim odoru sudije, ja iznesoh misljenje :D
anais_nin

#92 Re: Da li je to normalno???

Post by anais_nin »

mIRCerka wrote:oraspolozio je on nju raskidom nakon takve poruke...

a sto se saangel tice, izvini meni je to zvucalo kao busanje...
i ja patim od romanticnih sitnica, znas i sama kako tebe znam peglat oko toga, i imam, izmedju ostalog, preko 20 onih privjesaka za mobitel i futrola raznih sto mi on svako malo kupi...ali postaviti temu kao DA LI JE NORMALNO i opisati sve u ovom stilu, plus svakog ko je bio prividno na njegovoj strani kao "tjerat" s teme, meni nije normalno...
Vratila sam mu lovu i rekla mu da ako hoce nesto sam kupi ako nece ne mora. Nije mi uopste ni stalo do poklona. Jer kada nije znao da mi priredi iznenadjenje, sta ja imam od toga da odem sama sebi da kupujem. To mogu svaki dan u godini sa svojim parama :-?

Juce je otisao da ipak nesto kupi i opet nije znao sta ce i kako ce, na kraju je dosao po mene i odveo me. Medjutim niti imam volje niti sam raspolozena za to pa mi se nista nije svidjelo. Na kraju krajeva ne treba meni nista, ionako ne moze meni niko nista kupiti sto sama ne mogu ali eto vala mogao se potruditi malo a ne pare davati
dur dur malo bih da se durim...

ni ovaj moj ne zna reci IZVINI ali zna pokazati, bas kao sto je pokazao ovaj njen time sto ju je poveo u kupovinu, jer mozda frajer jednostavno nema tu zicu u sebi... ali ja sam svjesna da je veza KOMPROMIS prije svega pa progutam knedlu i odemo u shopping :D
I ne, ja ne oblacim odoru sudije, ja iznesoh misljenje :D
ne bih se slozila s tobom :D odredjeni djevojku napadose da joj iznos novca nije bio dovoljno visok, pa da je djetinjasta jer momku pokloni jastucic, ona samo odgovori iz svoje perspektive na neke od stavova...ne vidim nesto da se bunila na one umjerene :D a moras priznati da je bilo i jako puno "slobodnih interpretacija" kao i napada iz tastatura onih koji zakljucise da ona ostavlja momka zbog ovog ili da ga je ostavila :D ("sudije" spomenuh samo zato jer su takvi stavovi samo doprinijeli da se saangel onako vatreno "brani" jer se iznenada nasla na odbrambenoj....nije bilo upuceno tebi :D)

sto se durenja tice, momak je odveo SLJEDECI DAN u kupovinu....ne znam, valjda je kako ko, neki ljudi se namah odljute, prodje ih brzo....i ja sam obicno takva...osim u situacijama kad mi neko stvarno povrijedi osjecanja....tada to vise nije durenje nego rana....jos ako mi druga strana NE PRIZNAJE tu moju ranu nego me jos ubjedjuje da sam je umislila ista ce vjerovatno malo duze da boli....ja joj zato iz svoje perspektive rekoh da bi trebala porazgovarati s njim, ali bez napadanja, zvocanja i prigovaranja, i jednostavno mu predociti kako se ona osjecala i zasto se tako osjecala.....ocigledno ni njemu nije bila namjera da je povrijedi, barem meni iz ovog ugla ne izgleda tako....samo eto opet nekima je to odvodjenje u kupovinu nesto sasvim ok, meni bi i to bilo pravo bezze :D sta on ima mene bilo gdje ODVODITI? :? sto lady spomenu, jos mi se nije desilo da cujem ili da procitam da je neka cura ODVELA momka u shopping da mu kupi stogod.....meni je sam cin nako bezze, al eto to sam ja....

valjda sve zavisi iz kojeg ugla gledas....ja ne vidim nista sporno ni u nacinu na koji je postavila temu (posebno jer se nju ubjedjivalo da je ona ta cija je reakcija i interpretacija nenormalna :D)...a vjerovatno nije jedina kojoj se ovo desilo....pa zasto ne diskutovati o tome....nije ugrozila niciju privatnost...ocigledno voli momka, ali kad smo povrijedjeni obicno nam treba razumjevanje a cesto i podrska da shvatimo da nismo nereacionalni zbog toga sto osjecamo, posebno kad te neko pokusava ubjediti da je to tako.... :D
Benighted

#93 Re: Da li je to normalno???

Post by Benighted »

E da ne otvaram temu :D da pitam board experata?

Jel OK poklonit npr. neki nakit i dati racun ako se ne svidi da zamjeni (in my humble opinion ,to samo po sebi moze proc,ali ono bude cjena na racunu paaa... :? )
Kjajević Majko

#94 Re: Da li je to normalno???

Post by Kjajević Majko »

Daš nakit i kažeš ako joj se ne sviđa da može zamijeniti, nećeš valjda davati račun uz nakit? :D

A ako treba zamijeniti, odeš s njom i sam vratiš a ona izabere novo, ne mora ni znati koliko košta... :thumbup:
bravo ja

#95 Re: Da li je to normalno???

Post by bravo ja »

meni moj uvijek daje pre...kaze kupi sebi da ne bude ' ja kretena sta mi je kupio' :wink:
Benighted

#96 Re: Da li je to normalno???

Post by Benighted »

Kjajević Majko wrote:Daš nakit i kažeš ako joj se ne sviđa da može zamijeniti, nećeš valjda davati račun uz nakit? :D

A ako treba zamijeniti, odeš s njom i sam vratiš a ona izabere novo, ne mora ni znati koliko košta... :thumbup:
:idea:
:)

Ma ja imam fobiju od shopinga...
Last edited by Benighted on 17/03/2008 16:38, edited 1 time in total.
mIRCerka

#97 Re: Da li je to normalno???

Post by mIRCerka »

anais_nin wrote: ne bih se slozila s tobom :D odredjeni djevojku napadose da joj iznos novca nije bio dovoljno visok, pa da je djetinjasta jer momku pokloni jastucic, ona samo odgovori iz svoje perspektive na neke od stavova...ne vidim nesto da se bunila na one umjerene :D a moras priznati da je bilo i jako puno "slobodnih interpretacija" kao i napada iz tastatura onih koji zakljucise da ona ostavlja momka zbog ovog ili da ga je ostavila :D ("sudije" spomenuh samo zato jer su takvi stavovi samo doprinijeli da se saangel onako vatreno "brani" jer se iznenada nasla na odbrambenoj....nije bilo upuceno tebi :D)

sto se durenja tice, momak je odveo SLJEDECI DAN u kupovinu....ne znam, valjda je kako ko, neki ljudi se namah odljute, prodje ih brzo....i ja sam obicno takva...osim u situacijama kad mi neko stvarno povrijedi osjecanja....tada to vise nije durenje nego rana....jos ako mi druga strana NE PRIZNAJE tu moju ranu nego me jos ubjedjuje da sam je umislila ista ce vjerovatno malo duze da boli....ja joj zato iz svoje perspektive rekoh da bi trebala porazgovarati s njim, ali bez napadanja, zvocanja i prigovaranja, i jednostavno mu predociti kako se ona osjecala i zasto se tako osjecala.....ocigledno ni njemu nije bila namjera da je povrijedi, barem meni iz ovog ugla ne izgleda tako....samo eto opet nekima je to odvodjenje u kupovinu nesto sasvim ok, meni bi i to bilo pravo bezze :D sta on ima mene bilo gdje ODVODITI? :? sto lady spomenu, jos mi se nije desilo da cujem ili da procitam da je neka cura ODVELA momka u shopping da mu kupi stogod.....meni je sam cin nako bezze, al eto to sam ja....

valjda sve zavisi iz kojeg ugla gledas....ja ne vidim nista sporno ni u nacinu na koji je postavila temu (posebno jer se nju ubjedjivalo da je ona ta cija je reakcija i interpretacija nenormalna :D)...a vjerovatno nije jedina kojoj se ovo desilo....pa zasto ne diskutovati o tome....nije ugrozila niciju privatnost...ocigledno voli momka, ali kad smo povrijedjeni obicno nam treba razumjevanje a cesto i podrska da shvatimo da nismo nereacionalni zbog toga sto osjecamo, posebno kad te neko pokusava ubjediti da je to tako.... :D
e pa evo da cujes po prvi put, ja ti onog svog za ruku povedoh na carsiju, trazi futrolu za mob, ali nema kakvu on trazi, i odvedem ga kod kozara i narucimo custom made futrolu ... cist racun duga ljubav, dosta je mojih poklona dragim ljudima propalo jer nisam potrefila bas TO sto traze :D

Anais, ja shvatam da se ona osjetila ponizeno, ali na njenom mjestu ne bih ocekivala 100%tnu podrsku bilo gdje, RL ili na forumu kad postavi pitanje DA LI JE TO NORMALNO?!?!?!?! samim time govoreci da je skroz nenormalno.
Bogu hvala, vecina nas ovdje je razlicita , razlicito gledamo na stvari, razlicito vidimo stvari i svi mi imamo razlicita stajalista.
lady midnight

#98 Re: Da li je to normalno???

Post by lady midnight »

zaprepashcujuce kako se djevojci koja je - ochito iz vlastite nesigurnosti po pitanju svoje reakcije - postavila jedno obichno pitanje, odjednom imputiraju stvari za koje se ne mozhe naci nikakvo uporishte bash ni u chemu shto je napisala... niti je prva, niti zadnja koja ce se kod pitanja kod kojih osjeca bilo kakvu vrstu nesigurnosti obratiti forumu, tim vishe shto ochigledno od svoje okoline dobiva signale da sa njom neshto nije u redu... i pri tome bih ja ovo "otvaranje" na forumu chak okarakterisala kao jedno od bezazlenijih, s obzirom na to shta smo sve ovdje vidjali i na shta smo navikli.
ja lichno ne vidim ovdje nikakvu sebichnost, niti vidjeh da ona reche da ce ga ostaviti niti da inache u pitanje dovodi svoju vezu, niti vidjeh bilo kakvo ignoriranje njegovih osjecaje s njene strane... vidim samo ljude koji iz Bog zna kakvog razloga djevojku napadaju za neke stvari za koje je potrebna podobro nategnuta interpretacija da se tako shvate...

nego, saangel, ako hocesh iskren savjet: nemash se ti shta pravdati i objashnjavati... vidjela si koliko su razlichite reakcije, vidjela si da ljudi mogu o tome imati razlichita mishljenja i da ih imaju, vidjela si da svi (ako je vjerovati rijechima, a shta nam drugo preostaje ovdje) prakticiramo ono za shta mislimo da je ispravno.... a shta je za tebe lichno ispravno, to ti morash sama odluchiti. forum je tu da ti stavi do znanja da uvijek postoji vishe mogucnosti, ali koja je za tebe ona prava -- to je do tebe, ne ochekuj previshe od nas :) kao shto morash biti svjesna i toga da ce svaki tvoj stav, da je ne znam kakav, ukoliko ga iznesesh ovako javno naici na odobrenje kod nekih, a na kritiku kod drugih... i to je normalno.
prema tome - rjeshenje necesh naci u razgovoru s nama, nego u razgovoru sa tvojim momkom, onda kad budesh mislila da je za to doshlo vrijeme :) sve najbolje :)
Saian

#99 Re: Da li je to normalno???

Post by Saian »

Pazi sad ovu akrobaciju: Kupovanje pravih poklona za tog nekog s kim si je izvrstan indikator kako dobro pazish na chasu, doci u situaciju da ne znash sta bi kupio i sta bi joj se svidjelo mozes samo, ako platish danak ravnodushnosti.

p.s. dzas fakin vid jo majnd, ili ne :mrgreen: :mrgreen:
Baby Jane

#100 Re: Da li je to normalno???

Post by Baby Jane »

@ Ladymidnight : Koliko sam ja uspjela procitati, ona je vec razgovarala sa momkom, i on ne konta zasto ju je to ponizilo, niti konta njenu reakciju. U vezi im izgleda ima vise osoba : ona, on i njegovi jarani. Nakon 5 godina, halo ? 5 god pitati jarane sta da joj kupi ? I nakon 5 godina baciti joj novac i reci da kupi sebi nesto? Nista ne opravdava takvo ponasanje, ni los dan, ni to sto je musko pa kao ne zna sta kupiti. Ovdje je rijec o postovanju. Da je imao mrvicu postovanja prema njoj, ne bi joj bacio pare kao sto se psetu baca kost. Ja ne mogu da vjerujem da je ona preko toga presla tako olahko i slijedeci dan isla s njim u "kupovinu". Time je samo odobrila njegov tako glup postupak, i samo moze ocekivati da joj i za sl. rodjendan slicno priredi. Da su milion godina zajedno, takvo nepostovanje ne treba tolerisati.
Post Reply