Sta vi mislite o tome? On se nasao uvrijedjenim jer sam mu vratila kako on kaze poklon a ja jer sam se tim novcem osjecala ponizenom i povrijedjenom. Ipak nisam mu ja zena ali nisam vala ni sponzorusa ni kurva a nekako mi uz njih idu pare. Mene licno bi zadovoljilo samo da je dosao sa buketom cvijeca i cokoladom (koja sam ja glupaca
Da li je to normalno???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
saangel21
#1 Da li je to normalno???
Dragi forumashi meni je prije par dana bio rodjendan i momak mi je ne znajuci sta ce mi kupiti poklonio novac
Mene je to jaaaaako povrijedilo i pogodilo. Jer s moje tacke gledista on se nije potrudio da me iznenadi nego je htio samo da me skine s dnevnog reda tim novcem. Nije mi cak ni cvijece kupio samo mi je novac dao. Ja sam se naljutila, isplakala moooooooore suza i zamolila ga da uzme taj novac koji mi je dao jer meni pare ne trebaju. Ako vec nije bio u stanju da nesto izabere za mene onda mi ni takav "poklon" ne treba.
Sta vi mislite o tome? On se nasao uvrijedjenim jer sam mu vratila kako on kaze poklon a ja jer sam se tim novcem osjecala ponizenom i povrijedjenom. Ipak nisam mu ja zena ali nisam vala ni sponzorusa ni kurva a nekako mi uz njih idu pare. Mene licno bi zadovoljilo samo da je dosao sa buketom cvijeca i cokoladom (koja sam ja glupaca
).
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#2 Re: Da li je to normalno???
Sretan ti rođendan
!Ne znam šta da ti kažem,ali eto i jeste i nije normalno,ovisi kakva je osoba koja ti ga daje.Mada mislim da te nije htio uvrijediti,mi muškarci inače nismo mnogo kreativni što se tiče poklona.Ja sam nekoliko puta konsultovao prijateljice od moje djevojke šta da joj kupim,pokazalo se kao zicer!U principu ja lično ne bih nikada to uradio!
!Ne znam šta da ti kažem,ali eto i jeste i nije normalno,ovisi kakva je osoba koja ti ga daje.Mada mislim da te nije htio uvrijediti,mi muškarci inače nismo mnogo kreativni što se tiče poklona.Ja sam nekoliko puta konsultovao prijateljice od moje djevojke šta da joj kupim,pokazalo se kao zicer!U principu ja lično ne bih nikada to uradio!- pun_mjesec
#3 Re: Da li je to normalno???
nijecovjek htio da te skine s dnevnog reda, jednostavno nije im'o ideju ili vremena ili oboje... nemoj se sikirati
uzmi lovu i kupi sebi nesto
uzmi lovu i kupi sebi nesto
-
saangel21
#4 Re: Da li je to normalno???
Vratila sam mu lovu i rekla mu da ako hoce nesto sam kupi ako nece ne mora. Nije mi uopste ni stalo do poklona. Jer kada nije znao da mi priredi iznenadjenje, sta ja imam od toga da odem sama sebi da kupujem. To mogu svaki dan u godini sa svojim parama
Samo me eto zanima da li je normalno da ja ovako reagujem na taj novac i da li je uopste ok da on meni novac poklanja. Jeste da smo mi pet godina skupa ali opet...
Juce je otisao da ipak nesto kupi i opet nije znao sta ce i kako ce, na kraju je dosao po mene i odveo me. Medjutim niti imam volje niti sam raspolozena za to pa mi se nista nije svidjelo. Na kraju krajeva ne treba meni nista, ionako ne moze meni niko nista kupiti sto sama ne mogu ali eto vala mogao se potruditi malo a ne pare davati
Samo me eto zanima da li je normalno da ja ovako reagujem na taj novac i da li je uopste ok da on meni novac poklanja. Jeste da smo mi pet godina skupa ali opet...
Juce je otisao da ipak nesto kupi i opet nije znao sta ce i kako ce, na kraju je dosao po mene i odveo me. Medjutim niti imam volje niti sam raspolozena za to pa mi se nista nije svidjelo. Na kraju krajeva ne treba meni nista, ionako ne moze meni niko nista kupiti sto sama ne mogu ali eto vala mogao se potruditi malo a ne pare davati
-
Kjajević Majko
#5 Re: Da li je to normalno???
Nisi glupača ali jesi naivna. 
Sigurno te nije htio uvrijediti, ali kako se danas sve vrti oko novca i kako smo svi prezasićeni i bez ideja takav poklon je postao skoro pa normalan.
Opet kad si u vezi takav poklon je bezličan (da ne kažem bezobrazan), momak ti je trebao barem čestitku kupiti, njemu na sramotu.

Sigurno te nije htio uvrijediti, ali kako se danas sve vrti oko novca i kako smo svi prezasićeni i bez ideja takav poklon je postao skoro pa normalan.
Opet kad si u vezi takav poklon je bezličan (da ne kažem bezobrazan), momak ti je trebao barem čestitku kupiti, njemu na sramotu.
-
saangel21
#6 Re: Da li je to normalno???
Ma nisam naiva, nego sam ja previse osjetljiva i jos uvijek zivim u nekom drugom svijetu, mom svijetu gdje se sve ne vrti oko novca, moze se to nazvati i naivnost. Mozda trebam i ja da postanem kao vecina cura, koje pokazuju prstom sta ce im neko kupiti bio im to momak ili potencijalni ljubavnik. Dok ja nisam takva i cini mi se i da se potrudim takva ne mogu biti.
A naravno da je bezlicno, medjutim on mene ne razumije nikako
- lady midnight
#7 Re: Da li je to normalno???
saangel21 wrote:Ma nisam naiva, nego sam ja previse osjetljiva i jos uvijek zivim u nekom drugom svijetu, mom svijetu gdje se sve ne vrti oko novca, moze se to nazvati i naivnost. Mozda trebam i ja da postanem kao vecina cura, koje pokazuju prstom sta ce im neko kupiti bio im to momak ili potencijalni ljubavnik. Dok ja nisam takva i cini mi se i da se potrudim takva ne mogu biti.
ma ne brini ti nishta, sa tobom je sve apsolutno u redu, i sigurno ne trebash da mijenjash taj svoj stav koji si ovdje opisala... chinjenica da je postalo "sasvim normalno" da se sve vrti oko novca, i da se novac smatra primjerenim da zamijeni ama bash sve, ukljuchujuci i one najintimnije izraze pazhnje, samo pokazuje koliko je sve otishlo u mp3... i osobe koje ne plivaju u toj struji su u mojim ochima tim vrijednije
-
saangel21
#8 Re: Da li je to normalno???
Pa drago mi je da me barem neko razumije. Jer ispade kao da sam ja pala s Marsa jer sam drugacija od drugih. On je pitao svoje drugove i oni mu rekli kao eto ja sam smijesna, jer njihove cure uzmu novac i kupe sebi sto im treba. Ili eto oni se dogovore i ona mu "indirektno"
kaze sta bi htjela da joj kupi.
Kuda plovi ovaj brod???
Kuda plovi ovaj brod???
- chuchumbamayumbe
#9 Re: Da li je to normalno???
Na zapadu je normalno da ti daju pare kao poklon, ili Gift karticu neke firme. Uzmes besplatnu karticu i na nju ti ukucaju para koliko ti zelis, i onda to poklonis nekome, ali moze trositi samo u odredjenoj firmi (ima kojekakve pogodnosti).
Znam kakve su zene pa tako izbjegavam davanje novca kao poklona, ali ebemu misha, zar nije ljepse dobiti keshanu pa to fino iskoristiti kako ti cheif, nego kamarati plisane mede na kojima pise "I Love You" na regalu i brisati prasinu sa njih?! A ne praviti dramu oko toga?!
Ha ja.
Znam kakve su zene pa tako izbjegavam davanje novca kao poklona, ali ebemu misha, zar nije ljepse dobiti keshanu pa to fino iskoristiti kako ti cheif, nego kamarati plisane mede na kojima pise "I Love You" na regalu i brisati prasinu sa njih?! A ne praviti dramu oko toga?!
Ha ja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10 Re: Da li je to normalno???
a moze li se znati koliko ti je otprilike dao novca.....pitam cisto informativno da mogu zeni reci da mi ne kupuje vise mirise vec da mi da u parama da mogu otic u kafanu ko covjek i napiti se 
- maccarona
#11 Re: Da li je to normalno???
ti si normalna, on je konj nekulturni....a i drustvo mu 
-
callmethebreeeze
#12 Re: Da li je to normalno???
more bit bidne da sam neromantican, ali ja brate najvise volim kada mi lovu daju da ja sebi kupim sata hocu...

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#13 Re: Da li je to normalno???
Hmmm ja bih rekla da si napravila frku oko nicega
Jos pogotovu ako ste 5 godina u vezi...mislim
Istina je da muskinje nije nimalo kreativno kada se radi o poklonima, vjerovatno nije znao sta da ti kupi jer parfemi,satovi i slicne drangulije se ponavljaju stalno.
Pa je htio jednostavno da sama nesto sebi odaberes.
Ti kukas kako si htjela da ti priredi iznenadjenje bla bla...mozda da ti je skinuo zvijezde s neba?
Stvarno ali stvarno ne vidim razlog tvog placa i kukanja...momak te vejrovatno voli ako je 5 godina s tobom u vezi, a da je kad pomislio da si sponzorusa sumnjam da bi bio s tobom toliko.
I ni ti mi nisi jasna kada mozes pomislit da se on ponio prema tebi kao prema sponzorusi...ajd postavi se na njegovo mjesto i skontaj kako se on osjecao kad si ga ti tako fino napala i priredila mu cjelu scenu oko nicega tako rec.
Zensko sam, al kada bih se nasla u slicnoj situaciji ne bih vjerovatno primila novac al rekla bih to na fin kulturan nacin i izvinula se a ne nekome pravit scene kao da sam razmazena tatina curica
Jos pogotovu ako ste 5 godina u vezi...mislim
Istina je da muskinje nije nimalo kreativno kada se radi o poklonima, vjerovatno nije znao sta da ti kupi jer parfemi,satovi i slicne drangulije se ponavljaju stalno.
Pa je htio jednostavno da sama nesto sebi odaberes.
Ti kukas kako si htjela da ti priredi iznenadjenje bla bla...mozda da ti je skinuo zvijezde s neba?
Stvarno ali stvarno ne vidim razlog tvog placa i kukanja...momak te vejrovatno voli ako je 5 godina s tobom u vezi, a da je kad pomislio da si sponzorusa sumnjam da bi bio s tobom toliko.
I ni ti mi nisi jasna kada mozes pomislit da se on ponio prema tebi kao prema sponzorusi...ajd postavi se na njegovo mjesto i skontaj kako se on osjecao kad si ga ti tako fino napala i priredila mu cjelu scenu oko nicega tako rec.
Zensko sam, al kada bih se nasla u slicnoj situaciji ne bih vjerovatno primila novac al rekla bih to na fin kulturan nacin i izvinula se a ne nekome pravit scene kao da sam razmazena tatina curica
- anais_nin
#14 Re: Da li je to normalno???
saangel21 wrote:Pa drago mi je da me barem neko razumije. Jer ispade kao da sam ja pala s Marsa jer sam drugacija od drugih. On je pitao svoje drugove i oni mu rekli kao eto ja sam smijesna, jer njihove cure uzmu novac i kupe sebi sto im treba. Ili eto oni se dogovore i ona mu "indirektno"kaze sta bi htjela da joj kupi.
Kuda plovi ovaj brod???
srecom nismo svi isti
neces nista postici ljutnjom i durenjem, ali pokusaj mu bez prigovaranja i povrijedjenosti objasniti svoje vidjenje te situacije....sto nije nimalo jednostavno kad neko o tome razmislja potpuno drugacije....ali za ljubav se vrijedi potruditi pronaci put razumijevanja
- anais_nin
#15 Re: Da li je to normalno???
chuchumbamayumbe wrote:Na zapadu je normalno da ti daju pare kao poklon, ili Gift karticu neke firme. Uzmes besplatnu karticu i na nju ti ukucaju para koliko ti zelis, i onda to poklonis nekome, ali moze trositi samo u odredjenoj firmi (ima kojekakve pogodnosti).
Ha ja.
sta fali plisanim medama?
- fantom slobode
#16 Re: Da li je to normalno???
Mozda ti svota ne odgovara???Ili ne volis cash, i on ne zna, trebao ti je uplatiti na ziro racun, bas bi te iznenadio, onako prijatno.
U svakom slucaju nemoj da se sekiras i da pravis scene, mogla si mu lijepo mirno objasniti da ti to ne odgovara, nikada nije kasno, svakako ti tako nesto prvi put poklanja.
U svakom slucaju nemoj da se sekiras i da pravis scene, mogla si mu lijepo mirno objasniti da ti to ne odgovara, nikada nije kasno, svakako ti tako nesto prvi put poklanja.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#17 Re: Da li je to normalno???
fantom slobode wrote:Mozda ti svota ne odgovara???Ili ne volis cash, i on ne zna, trebao ti je uplatiti na ziro racun, bas bi te iznenadio, onako prijatno.

-
tufnica7
#18 Re: Da li je to normalno???
Dušo draga, ti si posve normalna ,,,,momak ti je totalni kreten ! Iskreno razmisli šta radiš ti sa njim ? Bježi od budale na vrijeme....vjeruj mi , ako on ne razumije šta je uradio i tvoju reakciju, ne vrijedi on.
- Dioda
#19 Re: Da li je to normalno???
I ja sam sa svojim momkom pet godina,i ne bih se uopste uvrijedila da mi da repa umjesto poklona.Neki muskarci su potpuno nekreativni,i mislim da je bolje da ti da pare da sama kupis nesto sto ti se svidja,nego da ti tradicionalno kupuje parfeme,i kreativne poklone poput toga.Nije ni bitno koliko je para u pitanju,i kad skontas,puno vise potrosi na kupovinu cestitke,nekog mede i tako tih stvari.Ne vjerujem da te je htio uvrijediti,mozda je cak mislio da je bolje da sama nesto skontassaangel21 wrote:Vratila sam mu lovu i rekla mu da ako hoce nesto sam kupi ako nece ne mora. Nije mi uopste ni stalo do poklona. Jer kada nije znao da mi priredi iznenadjenje, sta ja imam od toga da odem sama sebi da kupujem. To mogu svaki dan u godini sa svojim parama![]()
Samo me eto zanima da li je normalno da ja ovako reagujem na taj novac i da li je uopste ok da on meni novac poklanja. Jeste da smo mi pet godina skupa ali opet...![]()
Mozda te ipak trebao pitati,al eto
- irfan2
#20 Re: Da li je to normalno???
da se razumijemo, momak je bezze postupio ...krajnje
al ima jedan jaran moj..on je curi, doduse ne za rodjendan vec za osmi mart, poslo onu poruku za dopunjavanje kredita, ej nadopunio joj kredit ..meni je to bas super
..
isto zna bit onako dobro recimo onaj kao poklon bon u nekoj radnji odjece ..bar iz moje perspektive ..
malo off topic
..od jarana sam za rodjendan bio dobio na poklon gulash
..i dan danas najbolji poklon koji sam dobio 
al ima jedan jaran moj..on je curi, doduse ne za rodjendan vec za osmi mart, poslo onu poruku za dopunjavanje kredita, ej nadopunio joj kredit ..meni je to bas super
isto zna bit onako dobro recimo onaj kao poklon bon u nekoj radnji odjece ..bar iz moje perspektive ..
malo off topic
- Prozor
#21 Re: Da li je to normalno???
Izvini djevojko ali ovo je smjesno. Cuj isplaka mnogo suza.
Ali hajde, to znaci da hvala Bogu u zivotu nemate pravih problema... 
-
tufnica7
#22 Re: Da li je to normalno???
Izvini, ali nije smiješno, žalosno je da neko ko je s nekim u vezi 5 godina još ne zna ništa o toj osobi , ni šta voli, ni šta bi je obradovalo ....pa joj dao sirotan novac da kupi sama sebi rođendanski poklon, ma baš !
- Prozor
#23 Re: Da li je to normalno???
Jest vala sad joj valja raskinut i zauvijek nogirat tog arogantnog kretana, fakat... ja sam proslog rodjendana zeni dao bocu parfema kojeg uopce ne nosi niti je ikad, samo se nasmijala i rekla da moze probat novi miris, iako ga nikad nije naspricala...tufnica7 wrote:Izvini, ali nije smiješno, žalosno je da neko ko je s nekim u vezi 5 godina još ne zna ništa o toj osobi , ni šta voli, ni šta bi je obradovalo ....pa joj dao sirotan novac da kupi sama sebi rođendanski poklon, ma baš !
- anais_nin
#24 Re: Da li je to normalno???
pa ako je jos u to dodao nesto u stilu "ovo ti je da imas da mi se javis kad god pomislis na mene" e onda je to pun pogodakirfan2 wrote:da se razumijemo, momak je bezze postupio ...krajnje
al ima jedan jaran moj..on je curi, doduse ne za rodjendan vec za osmi mart, poslo onu poruku za dopunjavanje kredita, ej nadopunio joj kredit ..meni je to bas super..
malo off topic..od jarana sam za rodjendan bio dobio na poklon gulash
![]()
..i dan danas najbolji poklon koji sam dobio
a ti poklon bonovi u raznoraznim radnjama su meni nekako vise za prijatelja
gulash je extra poklon
P.S. irfo prvo sam otisla na google da provjerim da Gulash nije kakav bend za koji ja nisam do sada cula, prije nego sto postiram ovo za hranu
-
d2
#25 Re: Da li je to normalno???
mislim da je normalno jer se po pravilu novac poklanja bliskim osobama...
mojoj djevojci je za 2 dana rodjendan, razbijam glavu zadnjih 10 dana i ne znam sta da kupim jer zelim da joj kupim pravu stvar, nesto za sta ce ona reci - kako si samo znao, bas sam ovo zelila... Ipak takav poklon cesto nije lagan za naci odnosno za dokuciti o cemu se radi.
Na kraju sam se odlucio za 2 poklona, posto mozda cita ovaj forum necu napisati o cemu se radi ipak mislim da bi bolje bilo da sam joj dao novac i da onda ona sama kupi ono sto zeli, to ce je opet podsjecati na mene bez obzira sto ja nisam odabrao nego samo dao novac a sigurno ce raditi o pravoj stvari za nju jer ona sama najvise zna sta zeli. Ipak ne mogu joj dati novac jer mislim da bi reagovala isto kao ti a to bi bilo katastrofalno - zato to ne zelim uraditi.
Ako je osoba bliska bonton kaze da se moze dati novac i ne treba oko toga praviti dramu, inace zene cesto znaju praviti dramu oko gluposti tipa ne prihvatiti poklon kao da ne bi osjecala obavezu prema onome ko je poklon dao iako je mozda taj poklon dat bez ikakve zadnje namjere, cisto jer ti je neko simpatican i drag i ne ocekujes da ti neko vraca "uslugu" radi tog poklona. Vi tada vratite poklon i napravite totalno nepotrebnu pizdariju ...
Vi zene valjda mislite da neko ko vam da novac za poklon time od vas pravi da ne kazem sta tj placa za eventualne "usluge" da ne nazovem to drugim rijecima, ne mora to tako biti drage dame, valjda poznajete svog momka, muza, sta vec.
Ipak kakav bi zivot bio kad bi ponasanje zena bilo racionalno objasnjivo...
(ipak uz novac ja bih svakako prilozio cestitku i/ili cvijece i/ili nesto tipa rafela/griota i slicno)
mojoj djevojci je za 2 dana rodjendan, razbijam glavu zadnjih 10 dana i ne znam sta da kupim jer zelim da joj kupim pravu stvar, nesto za sta ce ona reci - kako si samo znao, bas sam ovo zelila... Ipak takav poklon cesto nije lagan za naci odnosno za dokuciti o cemu se radi.
Na kraju sam se odlucio za 2 poklona, posto mozda cita ovaj forum necu napisati o cemu se radi ipak mislim da bi bolje bilo da sam joj dao novac i da onda ona sama kupi ono sto zeli, to ce je opet podsjecati na mene bez obzira sto ja nisam odabrao nego samo dao novac a sigurno ce raditi o pravoj stvari za nju jer ona sama najvise zna sta zeli. Ipak ne mogu joj dati novac jer mislim da bi reagovala isto kao ti a to bi bilo katastrofalno - zato to ne zelim uraditi.
Ako je osoba bliska bonton kaze da se moze dati novac i ne treba oko toga praviti dramu, inace zene cesto znaju praviti dramu oko gluposti tipa ne prihvatiti poklon kao da ne bi osjecala obavezu prema onome ko je poklon dao iako je mozda taj poklon dat bez ikakve zadnje namjere, cisto jer ti je neko simpatican i drag i ne ocekujes da ti neko vraca "uslugu" radi tog poklona. Vi tada vratite poklon i napravite totalno nepotrebnu pizdariju ...
Vi zene valjda mislite da neko ko vam da novac za poklon time od vas pravi da ne kazem sta tj placa za eventualne "usluge" da ne nazovem to drugim rijecima, ne mora to tako biti drage dame, valjda poznajete svog momka, muza, sta vec.
Ipak kakav bi zivot bio kad bi ponasanje zena bilo racionalno objasnjivo...
(ipak uz novac ja bih svakako prilozio cestitku i/ili cvijece i/ili nesto tipa rafela/griota i slicno)