Ove sadašnje snage uopšte ne trebaš ni razmatrati, ja ti njih više ni u šta ne računam, osnovno pitanje je da li će unutar snaga koje još nisu na površini i nisu vidljive,izroniti snaga koja će u sebi imati sposobnost i vizije i okupljanja oko Bosne i Hercegovine na temeljima, možda je najslikovite reći, ZAVNOBIH-a, ili će ta snaga biti neka bosanska verzija Hamasa.popajic wrote:Dobro pitanje na koje mislim da ( na zalost) vec znas odgovor.@palermo
i nije uopšte više pitanje hoće li biti radikalizacije, ona postoji, pitanje je samo načina ispoljavanja, i gdje će ona svom silinom gurnuti.I ima još jedno važno pitanje, hoće li njeno konačno izbijanje na površinu biti stihijsko ili kontrolisana. Hoće li postojati snaga koja će sve te turbuilencije uspjeti da artikuliraju na način koji će donijeti dobro Bosni i Hercegovini.
Sumanuto je ocekivati od onih koji su doveli i dovode do medjunac. radikalizacije da je preartikuliraju u nesto pozitivno. Za sebe mozda, za BIH svakako ne.
Nove snage nisu ni za opepelit ovim prevejanim lopuzama na vlasti.Pogan vakat...
Ove današnje možeš zaboraviti, one u ovom trenutku samo ispunjavaju prazan prostor (kad kažem ove današnje, nažalost mislim i na opoziciju, počevši od SDP-a pa sve do Naše stranke) do vremena kada će neki novi isplivati.A rekoh ti,neizvjesno je šta će voda (odnosno turbulentna vremena) izbaciti na površinu.