Alfa_Ze wrote:Jesmo li zasluzili vise od onoga sto trenutno imamo ?? Pogledaj sta se desava u Sarajevu ,Zenici ,Tuzli,Bihacu i svim ostalim gradovima gdje Bosnjaci cine 2/3 vecinu.Kriminal,korupcija, nefunkcionalno sudstvo,nezaposlenost,galad i bijeda.
Nismo li prvo trebali ocistiti i urediti svoju avliju?? Nismo li trebali izabrati politicare po njihovoj intelektualnoj sposobnosti, da sluze svome narodu, a ne da nam jedan coban u liku Dodika od tih istih nasih politicara pravi ovce.
Gledamo li Tv, citamo li novine?? Pa polovina od onoga sto je napisano (ako uzmemo da je polovina laz i kostrukcija), tjera covjeka na pomisao ‘’pa gdje mi to zivimo’’.Nije Dodik reketirao Imamovica, niti je Dodik natjerao Imamovica na bespravnu gradnju?? Za veliku grupu ljudi na teritoriju koju (uslovno receno) mi kontrolisemo, ne vrijede ovozemaljski zakoni.Mogao bih ovako pisati u nedogled,ali kome??
Danas je srijeda, sutra ce biti cetvrtak, pa ce proci mjesec, pa ce proci jos jedna godina.I dalje ce Tihic,Silajdzic,Lagumdzija, a sutra i Radonjcic, biti na celu svojih stranaka a kojih se ovaj narod apsolutno ne tice.Oni se bave sami sa sobom.Ako ikada i zapuca, njihovi su bankovni racuni sigurno toliko puni da mogu da zive i u Turskoj ili bilo kojoj drugoj drzavi, jer njima njihov narod ne treba, oni su dovoljni sami sebi.
A ti narode trpi i gladuj, to si i zasluzio.Kako kazu :svaki je narod zasluzio vlast koju ima – kakav narod takva vlast..
Pa po tebi, mi bi svi trebali izvrsiti kolektivno samoubistvo..
To o cemu ti pricas se zove korupcija i postoji u svim zemljama Svijeta, tako da se ni mi ne razlikujemo ni malo . a zasluzili smo vise i bolje, to je sigurno i trebamo raditi na otkrivanju i eliminaciji domacih kvinslinga pod broj jedan jer su nam oni najvecu stetu po narod i drzavu nanijeli, a onda i korupcije naravno.
Ti u narodu ne izazivas bijes i ljutnju na politicare ako ti je to cilj, vec suprotno, da narod digne ruke od svega.