Da li cete izaci na izbore?
- agent_zero
#101 Re: Da li cete izaci na izbore?
Pod obavezno, kao i na svake dosad. Levat ko ne izađe

- terlook
#102 Re: Da li cete izaci na izbore?
naši mudri stari rekli bi-sjaši murta da uzjaši qurta..

- UndergroundMan
#103 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ne vjerujem da cu izac' ... do sada redovan na svim izborima (od punoljetsvam jel
) al' me umorilo sve ovo ... 15 godina chekam da se stanje promjeni i chekam i chekam i ...
Dosta je vala vishe
Ovi koji (opet) izlaze - odakle vam snaga? NAZHALOST, ali ne vjerujem da ce nas zahvatiti "ludilo iz Hrvatske" ... nemamo mi LJUDE za to
Dosta je vala vishe
Ovi koji (opet) izlaze - odakle vam snaga? NAZHALOST, ali ne vjerujem da ce nas zahvatiti "ludilo iz Hrvatske" ... nemamo mi LJUDE za to
-
mladoliki
#104 Re: Da li cete izaci na izbore?
Moj savjet za čovjeka iz podzemlja je sljedeći-nemoj više ništa čekati, uključi se aktivno i mijenjaj stvari. Neće ništa pasti s neba, treba se slomiti od posla da bi nam bilo bolje. Aktiviraj se i sam nešto mijenjaj, počevši naravno od sebe, jer samo tako možemo mijenjati svijet u kojem živimo.
- Vitezanin
#105 Re: Da li cete izaci na izbore?
ja STVARNO ne razumijem ljude koji godinama bojkotiraju izbore, a kukaju da je ovako ili onako...
najžalosnije od svega je što jedni te isti izlaze na izbore i glasuju za istu stoku.
najžalosnije od svega je što jedni te isti izlaze na izbore i glasuju za istu stoku.
- Vitezanin
#106 Re: Da li cete izaci na izbore?
mladoliki wrote:Moj savjet za čovjeka iz podzemlja je sljedeći-nemoj više ništa čekati, uključi se aktivno i mijenjaj stvari. Neće ništa pasti s neba, treba se slomiti od posla da bi nam bilo bolje. Aktiviraj se i sam nešto mijenjaj, počevši naravno od sebe, jer samo tako možemo mijenjati svijet u kojem živimo.
-
Hasanagic S
#107 Re: Da li cete izaci na izbore?
Da nakon pauziranja ipak imam za koga glasati . Fahro i njegova stranka su buducnost a SDA i SBiH su proslost . Izxnenadicete se koliko ce glasova uzeti 
- nellington
#108 Re: Da li cete izaci na izbore?
Prvo izvinjenje ostalim čitateljima ove teme zbog hranjenja trola, ali baš me zanima:Hasanagic S wrote:Da nakon pauziranja ipak imam za koga glasati . Fahro i njegova stranka su buducnost a SDA i SBiH su proslost . Izxnenadicete se koliko ce glasova uzeti
Zašto bi neko, npr ti, moj HS, glasao za SBB? Šta je to novo ponudio, čime te osvojio, zašto će nam biti bolje sa Berlusconijem (ti ono navijaš za Milan?)?
- Fair Life
#109 Re: Da li cete izaci na izbore?
"Razlike" su zasnovane samo na sukobu licnih interesa lidera bosnjackih stranaka/partija, a ne na sustinskim ideoloskim razlikama.
Trebalo bi povesti racuna o ovome slijedeci put.
Trebalo bi povesti racuna o ovome slijedeci put.
- iz dna duše
#110 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ovo je sarkazam, nadam se, ili?Hasanagic S wrote:Da nakon pauziranja ipak imam za koga glasati . Fahro i njegova stranka su buducnost a SDA i SBiH su proslost . Izxnenadicete se koliko ce glasova uzeti
- 1gorstak
#111 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ne znam gdje si trenutno prijavljen, ali ako vec nisi prijavljen u manjem entitetu, eto gdje mozes napraviti razliku. To vazi za sve koji osjecaju da svojim glasom ne mogu napraviti promjenu, neka vam u licnoj karti pise Srebrenica umjesto Sarajevo i vas ce glas biti tri puta vrijedniji. U manjem se entitetu vodi rovovsku bitku za glas povratnika, apstinirati je ponovna izdaja tih ljudi.UndergroundMan wrote:Ne vjerujem da cu izac' ... do sada redovan na svim izborima (od punoljetsvam jel) al' me umorilo sve ovo ... 15 godina chekam da se stanje promjeni i chekam i chekam i ...
Dosta je vala vishe![]()
Ako se vec devedeset pete nije poslalo dva korpusa u proboj od Olova i Kladnja prema Srebrenici kako bi se pomoglo tom narodu, nema izgovora da se to ne uradi sada. Napravite proboj preregistracijom u CIPS-u.
- nosara
#112 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ne... Mazohizam...iz dna duše wrote:Ovo je sarkazam, nadam se, ili?Hasanagic S wrote:Da nakon pauziranja ipak imam za koga glasati . Fahro i njegova stranka su buducnost a SDA i SBiH su proslost . Izxnenadicete se koliko ce glasova uzeti
-
CiroK
#113 Re: Da li cete izaci na izbore?
Potpuno je nebitno hoce li ko izaci na izbore ili glasati. U danasnjoj BH ne postoji ni jedna pro-bosanska stranka iz prostog razloga jer bi je okupatori, mafija i veleizdajnici trenutno na vlasti razmontirali i prije nego sto se registruje. Zamislite formiranje neke LDS stranke u nacistickoj Njemackoj, za vrijeme vladavine Hitlera. takvu stranku bi pojeo mrak i prije nego sto bise ogalsila. Ista je stvar sada u dejtonskoj BH kojom slozno vlada mafija, okupatori i veleizdajnici i vladat ce dok je potpuno nerasprodaju i uniste.
- spreca
#114 Re: Da li cete izaci na izbore?
Da li cete izaci na izbore?
A staaa aako bude kisa
Izlazim svakako kao i uvijek jer posle kise vljda i sunce ugrije...
A staaa aako bude kisa
Izlazim svakako kao i uvijek jer posle kise vljda i sunce ugrije...
-
to je to
#115 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ja koliko vidim većinu članova SBB cine bivsi clanovi SAD i SZBiH medju kojim ima i "svijetlih" primjera koji su cak bili u obje te strane pa im je ovo treca sreca.Hasanagic S wrote:Da nakon pauziranja ipak imam za koga glasati . Fahro i njegova stranka su buducnost a SDA i SBiH su proslost . Izxnenadicete se koliko ce glasova uzeti
Obzirom kako su radili u predhodnim strankama ne vidim ama bas nikakve sanse da u ovoj stranci budu bolji.
-
katamaran101
#116 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ne samo da ću izaći, već ću i prošetati.
Ko bi samo propustio taj tulum?
Ko bi samo propustio taj tulum?
- jeza u ledja
#117 Re: Da li cete izaci na izbore?
Ja cu samo konstatovati sljedece.
Na ovoj temi 99% forumasa ce izaci na izbore.
Takodje, na onoj drugoj temi 69% glasaca ce glasati za SDP ili NS.
Prosjecna izlaznost b-h glasaca je oko 55%, a broj koji dobiju nenacionalne opozicione stranke obicno ne prelazi 15%.
Znaci razlika je D-rasticna.
Zakljucak koji proizilazi: kod ljudi koji su vise zagrijani za izbore - nenacionalne stranke su popularnije.
Sto znaci - sto vise glasaca na izborima - to vise glasova za nenacionalne stranke.
Na ovoj temi 99% forumasa ce izaci na izbore.
Takodje, na onoj drugoj temi 69% glasaca ce glasati za SDP ili NS.
Prosjecna izlaznost b-h glasaca je oko 55%, a broj koji dobiju nenacionalne opozicione stranke obicno ne prelazi 15%.
Znaci razlika je D-rasticna.
Zakljucak koji proizilazi: kod ljudi koji su vise zagrijani za izbore - nenacionalne stranke su popularnije.
Sto znaci - sto vise glasaca na izborima - to vise glasova za nenacionalne stranke.
-
katamaran101
#118 Re: Da li cete izaci na izbore?
Promjenom za boljitak 
-
Alfa_Ze
#119 Re: Da li cete izaci na izbore?
Predizborna istrazivanja Agencija :
mozda, tek toliko da se evidentira, kako bi smo tokom predizborne kampanje a potom i zavrsenih oktobarskih izbora,mogli uvjeriti u njihove procjene i samu vjerodostojnost tih istrazivanja.
Po AGENICIJI ‘’PULS’’,kada bi izbori bili danas :
mozda, tek toliko da se evidentira, kako bi smo tokom predizborne kampanje a potom i zavrsenih oktobarskih izbora,mogli uvjeriti u njihove procjene i samu vjerodostojnost tih istrazivanja.
Po AGENICIJI ‘’PULS’’,kada bi izbori bili danas :
Komšić, Dodik i Tihić članovi Predsjedništva ... HDZ-u dvostruko više glasova od hrvatskih stranaka
( Petak, 23 April / Travanj 2010. )
Kada bi se sada održavali izbori za članove Predsjedništva BiH, bili bi izabrani Željko Komšić, Milorad Dodik i Sulejman Tihić, a njihove stranke - SDP, SNSD i SDA - dobile bi najveći broj glasova. Ovo se može zaključiti iz posljednjeg istraživanja koje je agencija Puls provela u oba bosanskohercegovačka entiteta na reprezentativnom uzorku, a čije rezultate danas prenosi Večernji list
Naravno, ovakav ishod izbora za članove Predsjedništva BiH sigurno neće biti u oktobru / listopadu, jer je barem jedan od trojice najbolje plasiranih političara u istraživanju - Milorad Dodik, izjavio da se neće kandidirati za tu poziciju.
Ipak, zanimljivo je vidjeti koliku popularnost i povjerenje uživaju pojedini političari. Prema ovim podacima, Željko Komšić može prilično bezbrižno ući u predizbornu kampanju, jer bi njemu svoj glas dalo čak 20 posto ispitanika na razini BiH. Slijede ga Milorad Dodik s 14 % i Sulejman Tihić sa sedam posto glasova.
Aktualni bošnjački i srpski član Predsjedništva, Haris Silajdžić i Nebojša Radmanović, dobili bi tek pet, odnosno dva posto glasova, navodi se u istraživanju. Drugi po popularnosti srpski političar je čelnik SDS-a Mladen Bosić kojeg bi u ulozi člana Predsjedništva BiH rado vidjelo četiri posto glasača. Toliko bi dobio i drugi najpopularniji hrvatski političar Dragan Čović iz HDZ-a BiH. Dvostruko manje glasova dobio bi lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić.
Kada su u pitanju rejtinzi stranaka, istraživanje je pokazalo da bi na izborima za Parlament BiH najviše glasova dobio SNSD, i to oko 16 posto. Vrlo blizu je oporbeni SDP, za koji bi glasovalo 15 posto ispitanika na razini države. Treća politička snaga u državi, a druga u Federaciji BiH, bila bi SDA s oko 13 posto glasova.
Četvrti u državi, a drugi po popularnosti u Republici Srpskoj je SDS. Za ovu stranku bi glasovalo sedam posto birača u BiH. Najpopularnija hrvatska stranka je HDZ BiH, koji bi na državnoj razini mogao osvojiti četiri posto glasova, rezultati su istraživanja koje je provela agencija Puls na prostoru cijele BiH. Otprilike na istu potporu biračkog tijela može računati i Stranka za BiH te BPS Sefera Halilovića.
Skupinu stranaka koje su u spomenutom istraživanju dobile po dva posto glasova na državnoj razini predvode SBB Fahrudina Radončića, HDZ 1990, NS Radom za boljitak, Naša stranka te srpske stranke PDP i SRS.
Sve ostale stranke podijelile bi šest posto glasova, dok se 17 posto ispitanika nije željelo izjasniti kome će dati svoj glas na izborima u oktobru / listopadu ove godine, navodi se u istraživanju.