Da li cete izaci na izbore?

Da li cete izaci na izbore 2010?

DA
106
86%
NE
13
11%
ne znam (navedite razlog)
4
3%

Total votes: 123

Socijalista

#1 Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Pitanje vrlo jednostavno, zamolio bi vas da ako mozete objasnite razlog zbog cega cete ili necete izaci na izbore. Ili se mozda predomisljate??? Koji je vas razlog da ovaj put (po prvi put) izadjete na izbore?

Koliko smo mi svijesni sta znace izbori?
nellington

#2 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

Da. Razlog, odanost ideji socijalne pravde i želja za promjenama.
zavrzlama

#3 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by zavrzlama »

DA....izlazim i glasam za SDP u nadi ce se stvoriti Bosanski front stranaka kao jedinstveni koalicijski front,s tim da SDA ni u kom slucaju ne smije biti u toj koaliciji...u Oktobru ako bude izbora(ako se ne desi sukob) SDA ce biti pometena za sva vremena iz politickog zivota BIH...
Socijalista

#4 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

nellington wrote:Da. Razlog, odanost ideji socijalne pravde i želja za promjenama.
Na koji nacin animirati ljude da izadju na izbore, socijalna pravda kod nas ne postoji to je jasno. Zbog cega ljudi ostaju kod kuce??? Mislim da je nezainteresiranost najveci problem, ali upravo su ti koji ne izadju na izbore najveci PLJUVACI.
nellington

#5 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

Socijalista wrote:
nellington wrote:Da. Razlog, odanost ideji socijalne pravde i želja za promjenama.
Na koji nacin animirati ljude da izadju na izbore, socijalna pravda kod nas ne postoji to je jasno. Zbog cega ljudi ostaju kod kuce??? Mislim da je nezainteresiranost najveci problem, ali upravo su ti koji ne izadju na izbore najveci PLJUVACI.
Mene upravo nepostojanje iste tjera na izbore ;) A ljudi ostaju kod kuće zato što je tako navodno jednostavnije. Zato što će svakako 'oni tamo' glasati za 'one svoje', oni drugi za 'one svoje' i zatvara se krug. I nikad mi na zelenu granu. Ali opet, mene čeka glasačka kutija - moje pravo.
Socijalista

#6 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

nellington wrote:
Socijalista wrote:
Mene upravo nepostojanje iste tjera na izbore ;) A ljudi ostaju kod kuće zato što je tako navodno jednostavnije. Zato što će svakako 'oni tamo' glasati za 'one svoje', oni drugi za 'one svoje' i zatvara se krug. I nikad mi na zelenu granu. Ali opet, mene čeka glasačka kutija - moje pravo.
Mislim da bi mediji mogli dosta uraditi na tome da se izadje na izbore u sto vecem broju, evo javnom pozivam (a znam da ovo dopire do nekih ljudi) medije da stimuliraju narod na izlazak pred "biracku" kutiju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

moderator wrote:... ja bih makar da biram ko ce me gaziti.
a ja ću da biram ko će me gu*iti :mrgreen: da izvineš :mrgreen: :sax:
behavac

#8 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Da.
Kao prvo smatram to gradjanskom duznosti, a drugo cak i da smartam da su svi losi uvijek ima manje los.
Inace za sad kontam dati glas DPu...
nellington

#9 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

behavac wrote:Da.
Kao prvo smatram to gradjanskom duznosti, a drugo cak i da smartam da su svi losi uvijek ima manje los.
Fino čuti da će Čavić dobiti tvoj glas... samo da se ne rasplinu opozicioni glasovi Čaviću, Krsmanoviću, Mihajlici... pa da na kraju opet ne bude efekta.
Alfons Kauders

#10 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Alfons Kauders »

Spremite se za jos 4 godine...

Image

Inace ne vjerujem da cu moci glasati radi poslovnih obaveza. Ipak ne sumnjam da ce hodze i popovi odraditi svoje, pa ce ovce opet glasati za iste.
Socijalista

#11 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Najbitnije je da se stvori ozracje "promjena" i da to u pravom smislu te rijeci i bude promjena, oni koji zele promjene ce izaci na izbore. Narod mora hladne glave izaci na izbore i pustiti emocije na stranu.
Socijalista

#12 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Interesantno, imam pitanje za forumase iz RS, da li ovaj link potvrdjuje misljenje naroda?

http://fokus.ba/index.php?option=com_ap ... e-the-best
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Truba »

izlazim na izbore ali nema smisla

em je izborni sistem nakaradan ( na kraju su svi pobjednici... ne vidim da je jedna stranka ikad izgubila)
em je mnogo više onih koji jedu govna i glasaju isto
a najviše je onih koji ne glasaju
Manojlo1

#14 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Manojlo1 »

Socijalista wrote:Interesantno, imam pitanje za forumase iz RS, da li ovaj link potvrdjuje misljenje naroda?

Mislim da anketa nije realna .
Izbori su jos daleko , mada je kampanja (vecine stranaka) na neki nacin vec odavno u toku ...ali svasta jos moze da se desi ,i mnogo sta jos moze uticati na opredjeljenje naroda.
Po mom misljenju u RS ce ponovo pobjediti SNSD (Dodik)nesto manje ubjedljivo ali pobjedit ce... u FbiH ce TiHi i Suljo pokupiti bosnjacke glasove ,Lagundzija ce dobiti koji procenat vise, ali ne puno...a Hrvati ce ovaj put masovnije glasati za Covica...Nekako najotvorenije prica o ''trecem entitetu'' a to Hrvati (makar vecina njih zeli...
Mislim da ce izlazak ljudi biti masovniji nego inace, bez obzira na ko fol rezigniranost i apoliticnost irazocarenja.. (uvjek se razocaraju u iste i uvjek biraju ih ponovo , neko nekoga folira).
I ja cu izaci i glasat cu za Dodika ...Cini mi se da se on najbolje bori za interese Republike Srpske...a to nam je ovdje najvaznije ...ipak.
Koliko god ga pljuvali ,olajavali mnogi...ali cinjenica je da se u RS ipak bolje zivi nego prije njega bez obzira ne sve nedace koja globalna ekonomska kriza predstavlja .
Definitivno je najjaca politicka figura u BiH.
Tornado Bi

#15 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Tornado Bi »

Obavezno na izbore Image
rahmanjin

#16 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by rahmanjin »

nellington wrote:
Fino čuti da će Čavić dobiti tvoj glas... samo da se ne rasplinu opozicioni glasovi Čaviću, Krsmanoviću, Mihajlici... pa da na kraju opet ne bude efekta.
Svakako treba izaći na izbore. Al nemojte ljudi da biramo gore od ovih sadašnjih, pa taj je Mihajlica radikal dakle baštini četničku ideologiju, ili recimo Đapić iz HSP koji baštini ustašku ideologiju. Ma neka su najglasnija opozicija oni ne mogu biti nikako dobro rješenje.
orgon

#17 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by orgon »

Naravno da NE, dok god bude ljudi koji izlaze na izbore, ne postoji mogucnost da dođe do ikakvih promjena.
Bosanski_kralj

#18 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Bosanski_kralj »

Manojlo1 wrote:
Socijalista wrote:Interesantno, imam pitanje za forumase iz RS, da li ovaj link potvrdjuje misljenje naroda?

Mislim da anketa nije realna .
Izbori su jos daleko , mada je kampanja (vecine stranaka) na neki nacin vec odavno u toku ...ali svasta jos moze da se desi ,i mnogo sta jos moze uticati na opredjeljenje naroda.
Po mom misljenju u RS ce ponovo pobjediti SNSD (Dodik)nesto manje ubjedljivo ali pobjedit ce... u FbiH ce TiHi i Suljo pokupiti bosnjacke glasove ,Lagundzija ce dobiti koji procenat vise, ali ne puno...a Hrvati ce ovaj put masovnije glasati za Covica...Nekako najotvorenije prica o ''trecem entitetu'' a to Hrvati (makar vecina njih zeli...
Mislim da ce izlazak ljudi biti masovniji nego inace, bez obzira na ko fol rezigniranost i apoliticnost irazocarenja.. (uvjek se razocaraju u iste i uvjek biraju ih ponovo , neko nekoga folira).
I ja cu izaci i glasat cu za Dodika ...Cini mi se da se on najbolje bori za interese Republike Srpske...a to nam je ovdje najvaznije ...ipak.
Koliko god ga pljuvali ,olajavali mnogi...ali cinjenica je da se u RS ipak bolje zivi nego prije njega bez obzira ne sve nedace koja globalna ekonomska kriza predstavlja .
Definitivno je najjaca politicka figura u BiH.
:roll:
Miki90

#19 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Miki90 »

Izasli ili ne, necete nista promjeniti!
Zabluda je vjerovati da nesto birate i odlucujete jer se sistem kroji na drugaciji nacin.
Radije pitajte Masone kako ce raspored napraviti pa da ne trosite dzabe vrijeme.
stari grad Visegrad

#20 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by stari grad Visegrad »

Miki90 wrote:Izasli ili ne, necete nista promjeniti!
Zabluda je vjerovati da nesto birate i odlucujete jer se sistem kroji na drugaciji nacin.
Radije pitajte Masone kako ce raspored napraviti pa da ne trosite dzabe vrijeme.
Miki siris dezinformacije.
Masoni se najvise boje glasanja. Jer onda i ne mogu da nam skroje.

preporicujem svima da obavezno glasaju.

Svako neglasanje je u stvari glasanje za one koji ce pobjediti. Jer da smo svi glasali mozda bi pobjedili drugi.

Nego sta mislite da imamo jednu zajednicku partiju: Kukuriku- partija za sve.

Te da zeznemo nacionaliste, njihova mita, podjele i fotelje?
macan prvi

#21 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by macan prvi »

Da! Jedva cekam da im isporucim racun za sve sto nisu :oops: uradili od 2006., pa makar na ovaj nacin. :dance:

I za one koji smatraju da se glasanjem ne mijenja nista: dosadasnji izbori pokazuju suprotno, da se neglasanjem ne mijenja nista.
behavac

#22 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

nellington wrote:
Mihajlica je radikal...dalje od mojih stavova...I mozda ce opet imati 1 poslanika, sebe...tako da on i nije neka jaka opozicija...
Cavic ce sigurno imati poslanike u NS RS, samo je pitanje koliko...
Za Krsmanovica sam cuo tek kad ja napustio SP, tako da Cavic mi je poznatiji, a jos je iz BL...Ako Krsmanovic udje u NS RS mogu sutra biti u koaliciji, mada po meni ne bi mu bilo lose da udje u DP, taman je ojaca na Istoku a on dobije podrsku na zapadu, al do njega je.
Takodje PDP kao i inace ima svoj stalni procenat kolaca na izborima...oni inace redovno mjenjaju dresove i pred izbore napustaju vlast pa poslije budu vaga za formiranje nove...Ista prica i ove godine...A Ivanic je dobar sa Cavicem...
SDS je bio opao zbog smusenog Bosica...i gdje su sad tu ce i ostati otprilike...
Za SNSD je tesko prognozirati...naglo su dosli do 49% na proslim izborima, i to na nekom vrhuncu spletom raznih okolnosti, i ne vjerujem da to mogu ponoviti jer sad nemaju ni jednu dobru okolnost...samo je pitanje koliko ce pasti ove godine...i hoce li Dodo uspjeti skupiti kolaciju za jos 4 godine...il vec ove jeseni ide u opoziciju sto bih donekle volio ali nisam bas siguran u to...

Licno navijem za koaliciju DP + PDP + NSP + DNS(mogu i oni poslije sledecih izbora ovdje),
samo sto je mala sansa da oni skupe 50%, zato ako im svima bude cilj skinuti SNSD morace uzeti i SDS kao eventualno i Hrvatske i Bosnjacke stranke koje bi bile kooperativne i za svoje dobro...
Ne bas...ovo nije reprezentativno...
Mimo mojih zelja evo koliko je moguce moja priblizna procjena sledecih izbora:

SNSD - 33%
SDS - 20%
DP - 15%
PDP - 12 %
DNS - 5%

SDA - 4%
SBIH - 4%
NSP - 3% (Ako bude sam)
SRS RS -2%
SDP -2%

Dodik ce i dalje imati barem 30%, u sustini ima on dosta dobrih poteza ali od losih preko nekih jednostavno ne mogu preci...
Prvo ja zelim da premijer Republike Srpske bude neko elokventan, obrazovan, diplomata a Dodik nije nista od ovog...
Covjek je u dusi seljak, i ostao je neostesan...ne zna odmjeriti izjave niti ima postovanja prema drugima, a SNSD je postao stranka licnosti sto mi se ne svidja.
Da ja biram koga hocu doveo bih Tadica u BL da bude premijer RSa...ali covjek zauzet...vec je predsjednik RSa(s one strane Drine).
Sad ako poslije izbora PDP opet stane uz SNSD tu ce biti i DNS i eto vecine...
Tako da vjerujem da ce Ivanic biti kljuc...al mislim da on nece uz Dodika, cim ga je napustio sad... :bih:

Pozdrav iz Banjaluka, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine...:) moze i dalje Evrope(ako bog da jednom i EU), Zemlje, Mlijecnog puta.... :run:
orgon wrote:Naravno da NE, dok god bude ljudi koji izlaze na izbore, ne postoji mogucnost da dođe do ikakvih promjena.
wtf???
Zar nije obrnuto !!!
Last edited by behavac on 12/01/2010 10:31, edited 1 time in total.
Miki90

#23 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Miki90 »

stari grad Visegrad wrote:
Miki90 wrote:Izasli ili ne, necete nista promjeniti!
Miki siris dezinformacije.
Masoni se najvise boje glasanja. Jer onda i ne mogu da nam skroje.

preporicujem svima da obavezno glasaju.

Svako neglasanje je u stvari glasanje za one koji ce pobjediti. Jer da smo svi glasali mozda bi pobjedili drugi.

Nego sta mislite da imamo jednu zajednicku partiju: Kukuriku- partija za sve.

Te da zeznemo nacionaliste, njihova mita, podjele i fotelje?
Zao mi je, glasanje je isto sto presipanje iz suplja u prazno.
Ili pisanje u ocean da bude vise vode.
U svakom slucaju svako za sebe odlucuje pa neka i tako postupi.
nellington

#24 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by nellington »

rahmanjin wrote:
nellington wrote:
Svakako treba izaći na izbore. Al nemojte ljudi da biramo gore od ovih sadašnjih, pa taj je Mihajlica radikal dakle baštini četničku ideologiju, ili recimo Đapić iz HSP koji baštini ustašku ideologiju. Ma neka su najglasnija opozicija oni ne mogu biti nikako dobro rješenje.
Svi me odjednom napadaju za Mihajlicu. Prosto sam htio pobrojati lidere opozicionih stranaka u RSu - istina, izostavio sam Bosića i Ivanića, prvog iz razloga sve manje popularnosti njegove opcije, drugog zbog pozicija-opozicija šetanja. Nigdje ja ne rekoh da treba glasati za Mihajlicu, nego da treba koherentno glasati i ne dopustiti da SNSD opet ima većinu - glasati za jednu, najviše dvije opcije koje bi poslije vjerovatno ušle u koaliciju: npr DP i NSP. Ako je Škrba mogao protiv SNSDa izboriti pobjedu u Foči, ako je Obren mogao u Doboju (evo, opet ja dođoh i do Bosićevog kadra) na opštinskim izborima, onda postoji neka nada da se promjene mogu desiti i na parlamentarnim izborima.
Socijalista

#25 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Kako pokrenuti kampanju da se izadje u sto vecem broju na izbore?

-Stranke
-Medij
-pojedinci

??????
Post Reply