Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

DA
80
59%
NE
56
41%

Total votes: 136

nellington

#501 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by nellington »

Chmoljo wrote:
Jasmin2803 wrote:
ti rece da se neces vracati...:D :D :D
da raspravljam, ne... :)

temu ste okrenuli u zajebanciju, reko bi čovjek da se priča o emisiji 'velikog brata', a ne o našoj budućnosti :)
Složit ćeš se Chmoljo da je na temi sve rečeno - dok se ne pojave nove činjenice, nove izjave relevantnih ljudi sa univerziteta i resornih ministarstava da se očituju po ovim pitanjima. Zato se ne treba čuditi da je tema otišla daleko od početnog kursa.
Jasmin2803

#502 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by Jasmin2803 »

Složit ćeš se Chmoljo da je na temi sve rečeno - dok se ne pojave nove činjenice, nove izjave relevantnih ljudi sa univerziteta i resornih ministarstava da se očituju po ovim pitanjima. Zato se ne treba čuditi da je tema otišla daleko od početnog kursa.[/quote]

sto se ulizuje sad...a prvi poceo klipove po forumu da baca... :D
hadzinicasa

#503 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by hadzinicasa »

Jasmin2803 wrote:
hadzinicasa wrote:Najbolje da izađete na poljanu i pobijete se!
Uštedjećete "strukturama" javnu raspravu na temu.
ovaj sigurno nema fakultet :P :P :P
ne vjerujem u fakultet.
samo u motiku.
nellington

#504 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by nellington »

Jasmin2803 wrote:
nellington wrote:Složit ćeš se Chmoljo da je na temi sve rečeno - dok se ne pojave nove činjenice, nove izjave relevantnih ljudi sa univerziteta i resornih ministarstava da se očituju po ovim pitanjima. Zato se ne treba čuditi da je tema otišla daleko od početnog kursa.
sto se ulizuje sad...a prvi poceo klipove po forumu da baca... :D
Šuti bolan, vidiš da mi još noge vire, nisam se dovoljno uvukao vladajućim strukturama. :roll: I da, nauči citirati, Bog te veselio.
Last edited by nellington on 07/06/2011 13:02, edited 3 times in total.
sarajev_o

#505 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by sarajev_o »

Ako cemo cekatati na njih ili na reakcije medija ili nekim cudom reakcije mladih nista od teme :lol: :lol:
Jasmin2803

#506 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by Jasmin2803 »

sarajev_o wrote:Ako cemo cekatati na njih ili na reakcije medija ili nekim cudom reakcije mladih nista od teme :lol: :lol:
tema je vise informativnog karaktera...ako bude kakvih konkretnijih inicijativa treba ih podrzati...
Jasmin2803

#507 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by Jasmin2803 »

Šuti bolan, vidiš da mi još noge vire, nisam se dovoljno uvukao vladajućim strukturama. :roll: I da, nauči citirati, Bog te veselio.[/quote]

opusti se jarane... :)
hadzinicasa

#508 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by hadzinicasa »

Jasmin2803 wrote:
sarajev_o wrote:Ako cemo cekatati na njih ili na reakcije medija ili nekim cudom reakcije mladih nista od teme :lol: :lol:
tema je vise informativnog karaktera...ako bude kakvih konkretnijih inicijativa treba ih podrzati...
ma ja, sjedi ti i čekaj inicijativu da je podržiš :D
Jasmin2803

#509 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om

Post by Jasmin2803 »

ma ja, sjedi ti i čekaj inicijativu da je podržiš :D[/quote]

hvala na podrsci... ;-)
ExNihilo

#510 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by ExNihilo »

Ova tema svaki dan mijenja naslov...
Jasmin2803

#511 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by Jasmin2803 »

Ellinor wrote:Ova tema svaki dan mijenja naslov...
da bi se skrenula paznja - sad sam stavio anketu da vidimo sta raja misli o tome...
Curve

#512 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by Curve »

wtf :? :? gledam gdje tema nestade, kad ono naslov se promijenio :lol: :lol: :lol:
zilla_

#513 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!

Post by zilla_ »

A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...

E nek se sad nađe neko pametan i kaže mi kako može da se izjednači moja diploma i diploma ovih padobranaca što završe te bijedne 3 godine po ovoj najnovijoj bolonji?

Znači oni imaju 30 predmeta za te 3 godine a ja za ove 4 imam 40 predmeta tj iste one predmete kao što su imali ovi što su išli 5 godina?

Mislim da će ovdje bit protesta i kako god oni ovo sprovedu imam osjećaj da ćemo mi bit zakinuti... Kada sam upisao fax rečeno nam je da ćemo bit diplomirani inžinjeri a sad sam neki k... ne znam ni izgovoriti...
sarajev_o

#514 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by sarajev_o »

nikome ne valja brate
tvoja situacije je :shock:
Critty Bo

#515 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!

Post by Critty Bo »

zilla_ wrote:A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...

E nek se sad nađe neko pametan i kaže mi kako može da se izjednači moja diploma i diploma ovih padobranaca što završe te bijedne 3 godine po ovoj najnovijoj bolonji?

Znači oni imaju 30 predmeta za te 3 godine a ja za ove 4 imam 40 predmeta tj iste one predmete kao što su imali ovi što su išli 5 godina?

Mislim da će ovdje bit protesta i kako god oni ovo sprovedu imam osjećaj da ćemo mi bit zakinuti... Kada sam upisao fax rečeno nam je da ćemo bit diplomirani inžinjeri a sad sam neki k... ne znam ni izgovoriti...
Ode i ti u kupus. Nit se to moze izjednaciti niti neko trazi da se izjednaci, niko nista nije birao. Zato, da ti zavrsis 4+1, oni 3+2, na istom ste, i pogodi sta, to se trazi.
lerdi

#516 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!

Post by lerdi »

zilla_ wrote:A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...

Pa upravo zbog ovih situacija jedino rješenje je ono o kojem sam ranije pisao.
Jasmin2803

#517 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by Jasmin2803 »

jel ok ovo s anketom... :)
sarajev_o

#518 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by sarajev_o »

jeste bas da vidimo
zilla_

#519 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!

Post by zilla_ »

Critty Bo wrote:

Ode i ti u kupus. Nit se to moze izjednaciti niti neko trazi da se izjednaci, niko nista nije birao. Zato, da ti zavrsis 4+1, oni 3+2, na istom ste, i pogodi sta, to se trazi.
prijatelju ne može nikako bit isto jer moji predmeti i plan i program je isto kao kod ovih po starom sistemu, znači sve od do... dok je kod ovih bolonjaca više od pola predmeta ukinuto ili spojeno i uvedeni neki izborni... to se ne može izjednačavati...

Ali neka, samo nek se oni igraju s vatrom pa kad razbijesne ionako utučenu omladinu ima da ih nema...
sarajev_o

#520 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by sarajev_o »

po meni ovo je rjesenje da se presjece i da se stari izjednace sa novima i da se krene dalje ili da se bolonja baci pa se mi izjednacimo sa starima.
dipl prelaze u bakalare :lol:
magistri u mastere
doktor ostaje doktor
atko

#521 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by atko »

Oo .. anketa ... pa nemojte sad proteste kad je ljeto i odmori ... jel moze na jesen ... al da ne bude kisan dan... i da nema bas puno vjetra ...
Jasmin2803

#522 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by Jasmin2803 »

atko wrote:Oo .. anketa ... pa nemojte sad proteste kad je ljeto i odmori ... jel moze na jesen ... al da ne bude kisan dan... i da nema bas puno vjetra ...
sta si ti odgovorio? PRIZNAJ :D
atko

#523 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by atko »

Jasmin2803 wrote:
atko wrote:Oo .. anketa ... pa nemojte sad proteste kad je ljeto i odmori ... jel moze na jesen ... al da ne bude kisan dan... i da nema bas puno vjetra ...
sta si ti odgovorio? PRIZNAJ :D
istorijsko NE :D

Iz jednog jedinog razloga sto mi zarimo i palimo samo kad nas licno personalno i individualno pogodi nedaca ... studenti spavaju zimski san vec godinama ... i sad imas situaciju da bi se prije dvije frakcije "stari" vs "bolonjci" potukle na ulici prije nego sto bi zatrazilisvoja prava...

zalosno zar ne :oops:
Jasmin2803

#524 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by Jasmin2803 »

istorijsko NE :D

Iz jednog jedinog razloga sto mi zarimo i palimo samo kad nas licno personalno i individualno pogodi nedaca ... studenti spavaju zimski san vec godinama ... i sad imas situaciju da bi se prije dvije frakcije "stari" vs "bolonjci" potukle na ulici prije nego sto bi zatrazilisvoja prava...

zalosno zar ne :oops:
ima tu istine al Bolonjci su jednom "dobili po turu" (kad se 3 godine nisu izjednacile sa 4 - a sada trebaju opet jer se 4 izjednacavaju sa 5)...no vidjet cemo sta ce biti...
madner

#525 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!

Post by madner »

Kraj bologne bistre vode,
barjak casti i slobode
Nikad nece proci mali bolognci dok se diplomirana pika :D
Post Reply