Složit ćeš se Chmoljo da je na temi sve rečeno - dok se ne pojave nove činjenice, nove izjave relevantnih ljudi sa univerziteta i resornih ministarstava da se očituju po ovim pitanjima. Zato se ne treba čuditi da je tema otišla daleko od početnog kursa.Chmoljo wrote:da raspravljam, ne...Jasmin2803 wrote:
ti rece da se neces vracati...![]()
![]()
![]()
temu ste okrenuli u zajebanciju, reko bi čovjek da se priča o emisiji 'velikog brata', a ne o našoj budućnosti
Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!
- nellington
#501 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
- Jasmin2803
#502 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
Složit ćeš se Chmoljo da je na temi sve rečeno - dok se ne pojave nove činjenice, nove izjave relevantnih ljudi sa univerziteta i resornih ministarstava da se očituju po ovim pitanjima. Zato se ne treba čuditi da je tema otišla daleko od početnog kursa.[/quote]
sto se ulizuje sad...a prvi poceo klipove po forumu da baca...
sto se ulizuje sad...a prvi poceo klipove po forumu da baca...
- hadzinicasa
#503 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
ne vjerujem u fakultet.Jasmin2803 wrote:ovaj sigurno nema fakultethadzinicasa wrote:Najbolje da izađete na poljanu i pobijete se!
Uštedjećete "strukturama" javnu raspravu na temu.![]()
![]()
samo u motiku.
- nellington
#504 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
Šuti bolan, vidiš da mi još noge vire, nisam se dovoljno uvukao vladajućim strukturama.Jasmin2803 wrote:sto se ulizuje sad...a prvi poceo klipove po forumu da baca...nellington wrote:Složit ćeš se Chmoljo da je na temi sve rečeno - dok se ne pojave nove činjenice, nove izjave relevantnih ljudi sa univerziteta i resornih ministarstava da se očituju po ovim pitanjima. Zato se ne treba čuditi da je tema otišla daleko od početnog kursa.
Last edited by nellington on 07/06/2011 13:02, edited 3 times in total.
-
sarajev_o
#505 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
Ako cemo cekatati na njih ili na reakcije medija ili nekim cudom reakcije mladih nista od teme

- Jasmin2803
#506 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
tema je vise informativnog karaktera...ako bude kakvih konkretnijih inicijativa treba ih podrzati...sarajev_o wrote:Ako cemo cekatati na njih ili na reakcije medija ili nekim cudom reakcije mladih nista od teme![]()
- Jasmin2803
#507 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
Šuti bolan, vidiš da mi još noge vire, nisam se dovoljno uvukao vladajućim strukturama.
I da, nauči citirati, Bog te veselio.[/quote]
opusti se jarane...
opusti se jarane...
- hadzinicasa
#508 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
ma ja, sjedi ti i čekaj inicijativu da je podržišJasmin2803 wrote:tema je vise informativnog karaktera...ako bude kakvih konkretnijih inicijativa treba ih podrzati...sarajev_o wrote:Ako cemo cekatati na njih ili na reakcije medija ili nekim cudom reakcije mladih nista od teme![]()
- Jasmin2803
#509 Re: !!!SKANDALOZNO!!!? -- MASTER-MAGISTAR izjednačen sa VSS-om
ma ja, sjedi ti i čekaj inicijativu da je podržiš
[/quote]
hvala na podrsci...
hvala na podrsci...
- ExNihilo
#510 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
Ova tema svaki dan mijenja naslov...
- Jasmin2803
#511 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
da bi se skrenula paznja - sad sam stavio anketu da vidimo sta raja misli o tome...Ellinor wrote:Ova tema svaki dan mijenja naslov...
- Curve
#512 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
wtf
gledam gdje tema nestade, kad ono naslov se promijenio

-
zilla_
#513 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!
A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...
E nek se sad nađe neko pametan i kaže mi kako može da se izjednači moja diploma i diploma ovih padobranaca što završe te bijedne 3 godine po ovoj najnovijoj bolonji?
Znači oni imaju 30 predmeta za te 3 godine a ja za ove 4 imam 40 predmeta tj iste one predmete kao što su imali ovi što su išli 5 godina?
Mislim da će ovdje bit protesta i kako god oni ovo sprovedu imam osjećaj da ćemo mi bit zakinuti... Kada sam upisao fax rečeno nam je da ćemo bit diplomirani inžinjeri a sad sam neki k... ne znam ni izgovoriti...
E nek se sad nađe neko pametan i kaže mi kako može da se izjednači moja diploma i diploma ovih padobranaca što završe te bijedne 3 godine po ovoj najnovijoj bolonji?
Znači oni imaju 30 predmeta za te 3 godine a ja za ove 4 imam 40 predmeta tj iste one predmete kao što su imali ovi što su išli 5 godina?
Mislim da će ovdje bit protesta i kako god oni ovo sprovedu imam osjećaj da ćemo mi bit zakinuti... Kada sam upisao fax rečeno nam je da ćemo bit diplomirani inžinjeri a sad sam neki k... ne znam ni izgovoriti...
-
sarajev_o
#514 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
nikome ne valja brate
tvoja situacije je
tvoja situacije je
- Critty Bo
#515 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!
Ode i ti u kupus. Nit se to moze izjednaciti niti neko trazi da se izjednaci, niko nista nije birao. Zato, da ti zavrsis 4+1, oni 3+2, na istom ste, i pogodi sta, to se trazi.zilla_ wrote:A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...
- lerdi
#516 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!
Pa upravo zbog ovih situacija jedino rješenje je ono o kojem sam ranije pisao.zilla_ wrote:A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...
- Jasmin2803
#517 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
jel ok ovo s anketom... 
-
sarajev_o
#518 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
jeste bas da vidimo
-
zilla_
#519 Re: Da li biste podržali proteste povodom odluke VM?!
prijatelju ne može nikako bit isto jer moji predmeti i plan i program je isto kao kod ovih po starom sistemu, znači sve od do... dok je kod ovih bolonjaca više od pola predmeta ukinuto ili spojeno i uvedeni neki izborni... to se ne može izjednačavati...Critty Bo wrote:Ode i ti u kupus. Nit se to moze izjednaciti niti neko trazi da se izjednaci, niko nista nije birao. Zato, da ti zavrsis 4+1, oni 3+2, na istom ste, i pogodi sta, to se trazi.zilla_ wrote:A šta ja da radim, upisao sam se na saobraćajni fakultet kao prva generacija bolonje (ono kad je tek počelo da se uvodi na fakultete) i tada je to bilo 4+1 godina... Kada se sve to malo sredilo, prije 2 godine ovi novi koji su se upisali za njih je 3+2 godine sa potpuno izmijenjenim planom i programom... Neki predmeti su ukinuti, neki spojeni a kod nas bolonjaca koji smo upisali 4+1 sve je isto kao po starom sistemu osim što je skraćena jedna godina ali povećan broje predmeta sa 6 na 10 po godini...
Ali neka, samo nek se oni igraju s vatrom pa kad razbijesne ionako utučenu omladinu ima da ih nema...
-
sarajev_o
#520 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
po meni ovo je rjesenje da se presjece i da se stari izjednace sa novima i da se krene dalje ili da se bolonja baci pa se mi izjednacimo sa starima.
dipl prelaze u bakalare
magistri u mastere
doktor ostaje doktor
dipl prelaze u bakalare
magistri u mastere
doktor ostaje doktor
- atko
#521 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
Oo .. anketa ... pa nemojte sad proteste kad je ljeto i odmori ... jel moze na jesen ... al da ne bude kisan dan... i da nema bas puno vjetra ...
- Jasmin2803
#522 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
sta si ti odgovorio? PRIZNAJatko wrote:Oo .. anketa ... pa nemojte sad proteste kad je ljeto i odmori ... jel moze na jesen ... al da ne bude kisan dan... i da nema bas puno vjetra ...
- atko
#523 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
istorijsko NEJasmin2803 wrote:sta si ti odgovorio? PRIZNAJatko wrote:Oo .. anketa ... pa nemojte sad proteste kad je ljeto i odmori ... jel moze na jesen ... al da ne bude kisan dan... i da nema bas puno vjetra ...
Iz jednog jedinog razloga sto mi zarimo i palimo samo kad nas licno personalno i individualno pogodi nedaca ... studenti spavaju zimski san vec godinama ... i sad imas situaciju da bi se prije dvije frakcije "stari" vs "bolonjci" potukle na ulici prije nego sto bi zatrazilisvoja prava...
zalosno zar ne
- Jasmin2803
#524 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
ima tu istine al Bolonjci su jednom "dobili po turu" (kad se 3 godine nisu izjednacile sa 4 - a sada trebaju opet jer se 4 izjednacavaju sa 5)...no vidjet cemo sta ce biti...istorijsko NE![]()
Iz jednog jedinog razloga sto mi zarimo i palimo samo kad nas licno personalno i individualno pogodi nedaca ... studenti spavaju zimski san vec godinama ... i sad imas situaciju da bi se prije dvije frakcije "stari" vs "bolonjci" potukle na ulici prije nego sto bi zatrazilisvoja prava...
zalosno zar ne![]()
- madner
#525 Re: Da li biste podržali PROTESTE povodom odluke VM?!
Kraj bologne bistre vode,
barjak casti i slobode
Nikad nece proci mali bolognci dok se diplomirana pika
barjak casti i slobode
Nikad nece proci mali bolognci dok se diplomirana pika