Crna Gora i ljetovanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dalmatinka

Post by dalmatinka »

pofalicki
Gdje su svi oni hoteli koji su izgradjeni prije rata na jadranu? Srusili ste ih mozda i izgradili modernije!!! Brijuni nisu nista vrijedili pa je Tudjman morao investirati ponovo
Nismo ih MI srušili. Ali moralo se nakon 1995 mijenjati sve u njima, do zadnje pločice na zidu, a tio pogodi zašto. Gledaj to ovako: po tom principu i vama je cijeli olimpijski kmpleks izgradila bivša Juga. I? U kakvom je stanju?
tempora

Post by tempora »

dalmatinka wrote:
pofalicki
Gdje su svi oni hoteli koji su izgradjeni prije rata na jadranu? Srusili ste ih mozda i izgradili modernije!!! Brijuni nisu nista vrijedili pa je Tudjman morao investirati ponovo
Nismo ih MI srušili. Ali moralo se nakon 1995 mijenjati sve u njima, do zadnje pločice na zidu, a tio pogodi zašto. Gledaj to ovako: po tom principu i vama je cijeli olimpijski kmpleks izgradila bivša Juga. I? U kakvom je stanju?
Bas postajete neukusni.Evo da ja odgovorim na nagradno pitanje u skladu neukusa? I zadnje plocice na zidu hotela mjenjane su zbog izbjeglica koje su boravile u njima? :oops: Sobzirom da svijet izdvaja, ne znam vise tacno koliko novaca po "glavi" izbjeglice, ne sumnjam da je Hrvatska dobrano unovcila prihvat te silne skalamerije ( kao i Bosna silne donacije)koja je po cio dan iz dosade lupala po plocicama.No jedan veliki broj istih, bio je nakon samo tri mjeseca boravka u zemlji lisen izbjeglickih prava i boravka tamo gdje se zadesio pa je imao dvije opcije, ili da bude vracen na granicu u pratnji anonimusa sa carapama na glavama ili da ispali put Evrope.Pa je nadam se steta puno manja.A ako nije, BiH je to zasigurno nadomjestila izbjeglim Srbima iz Hrvatske pojavom elementarnih nepogoda kojih je u BiH ako se ne varam jos uvijek najvise? :oops: I mozda postoji razlika u polupanim plocicama od Hrvatske, Bosne, Srbije, Crne Gore, ali u politici-bas nesto sumnjam! :(
pofalicki

Post by pofalicki »

dalmatinka wrote:
pofalicki
Bio sam u dva hotela u Hrvatskoj i nisam primjetio da su mijenjali puno toga.
Hoteli nisu bili novi, po inventaru u hotelima se moglo primjetiti da nije dosta toga promijenjeno...Olimpijski komleksi???Mislis na brda, tj. staze koje su ostale citave a komleksi kao Zetra, olimpijska naselja Mojmilo i Dobrinja ili mozda bob staza na Trebevicu...Hoces da kazes da si i ti ucestvovala u rusenju mozda???
Troll_Happens

#54 Re: Crna Gora i ljetovanje

Post by Troll_Happens »

basta sljezove boje wrote:
Celicna_saka wrote:
Dena wrote: Mape na stranu, slika je uzas...kraj onakvog Kotora i Budve, sta oni reklamiraju?! :?
Velnes, vidi ih kako su vitke.
ova brosura bi bila zabranjena u Spaniji - stop anoreksiji!
ova desna ima slabe dude mogle bi mi obje u usta stati. Bolje da su neku sa bujnim nasli na sliku staviti, fala bogu dole ima bas naprednih u tom smislu :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

pofalicki wrote:
dalmatinka wrote:
pofalicki
Hoteli nisu bili novi, po inventaru u hotelima se moglo primjetiti da nije dosta toga promijenjeno...Olimpijski komleksi???Mislis na brda, tj. staze koje su ostale citave a komleksi kao Zetra, olimpijska naselja Mojmilo i Dobrinja ili mozda bob staza na Trebevicu...Hoces da kazes da si i ti ucestvovala u rusenju mozda???

Ovo je stvarno nisko i bijedno! Zbogom
pofalicki

Post by pofalicki »

Za mene je nisko i bijedno tvoje poredjenje od 300 hotela koji su u relativno dobrom stanju a koje vam je ostavila bivsa drzava na raspolaganje sa olimpijsim komleksima koji su totalno unisteni...mislim da smo i temu promasili...
zico

Post by zico »

pofalicki wrote:Za mene je nisko i bijedno tvoje poredjenje od 300 hotela koji su u relativno dobrom stanju a koje vam je ostavila bivsa drzava na raspolaganje sa olimpijsim komleksima koji su totalno unisteni...mislim da smo i temu promasili...
A kako je bivša država punila proračun i koja je industrija donosila
najviše deviza u taj isti proračun...ako slučajno ne znaš i Hrvatska je bila dio te Juge...pa današnja Hrvatska nakon rata,privatizacijske pljačke izgradi autocestu Zg St za pet godina a u Jugovini mauna..
Pogledaj danas samo cijene zemljišta na obali kada je sve izloženo na slobodnom tržištu i vidjeti ćeš da samo vrijednost zemlje premašuje 10X
te tvoje bajoslovne hotele koji su bili primjerci soc-realističke kulture i u
kojima se kava posluživala u plastičnim čašama...btw jedan od hotela u Tučepima su odmah nakon rata izgradili zarobljeni njemački vojnici
A što se tiče odmarališta baš me zanima da li bi ih bili u stanju izgraditi da
je tržište bilo slobodno i koliko bi možda braćo Jugosloveni poreza samo
platili na te nekretnine da je Hrvatska bila neovisna...
Zato nemoj samo da se radilo..puno se i zaradilo a vrhnje je kupila centrala u Beogradu...
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

dalmatinka wrote:
pofalicki wrote:
dalmatinka wrote: Nismo ih MI srušili. Ali moralo se nakon 1995 mijenjati sve u njima, do zadnje pločice na zidu, a tio pogodi zašto. Gledaj to ovako: po tom principu i vama je cijeli olimpijski kmpleks izgradila bivša Juga. I? U kakvom je stanju?

Pa nije valjda da napustas forum,iz razloga jednog idiota i njegovog primitivnog komentara!?To je glupo da to uradis po mome misljenju,a ti kako god hoces!
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

MA DAJ... wrote:
dalmatinka wrote:
pofalicki wrote: Bio sam u dva hotela u Hrvatskoj i nisam primjetio da su mijenjali puno toga.

Pa nije valjda da napustas forum iz razloga jednog idiota i njegovog primitivnog komentara!?To je glupo da to uradis po mome misljenju,a ti kako god hoces!
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

MA DAJ... wrote:
MA DAJ... wrote:
dalmatinka wrote:
Pa nije valjda da napustas forum iz razloga jednog idiota i njegovog primitivnog komentara!?To ti je glupo da to uradis po mome misljenju,a ti kako god hoces...
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Pa nije valjda da napustas forum iz razloga jednog idiota i njegovog primitivnog komentara!?To ti je glupo da to uradis po mome misljenju,a ti kako god hoces
Ma ne napuštam forum, htjela sam reći da za mene jedan forumaš ne postoji.
Saian

Post by Saian »

dalmatinka wrote:
Pa nije valjda da napustas forum iz razloga jednog idiota i njegovog primitivnog komentara!?To ti je glupo da to uradis po mome misljenju,a ti kako god hoces
daj imaj malo obzira, zar ga poslije zdravog razuma i ti napustas :D :D :D
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Saian
daj imaj malo obzira, zar ga poslije zdravog razuma i ti napustas :D :D :D
Pa ruku na srce, puno ljudi više ne primjećujem na forumu, zato te ne trebačuditi ono : Zar i ti sine Brute? :D
MA DAJ...

Post by MA DAJ... »

dalmatinka wrote:
Ma samo tako,ignorisi sto nije uredu sa normalnim rezonovanjem,a lijepo je podjeliti misljenje sa nekim,ko ne pripada ovom svijetu na jedan nacin,a da je tu i da se poznajemo na jedan nacin...eto me ubrzo na obale nase Dalmacije :D
pofalicki

Post by pofalicki »

MA DAJ... wrote:
dalmatinka wrote:
Ma samo tako,ignorisi sto nije uredu sa normalnim rezonovanjem,a lijepo je podjeliti misljenje sa nekim,ko ne pripada ovom svijetu na jedan nacin,a da je tu i da se poznajemo na jedan nacin...eto me ubrzo na obale nase Dalmacije :D
Naravno da ne zivimo u istom svijetu!!! Vidis, ti za svoj novac lizes guzu Dalmatincima, tako mozda i meni polizes...
pofalicki

Post by pofalicki »

zico wrote:
pofalicki wrote:Za mene je nisko i bijedno tvoje poredjenje od 300 hotela koji su u relativno dobrom stanju a koje vam je ostavila bivsa drzava na raspolaganje sa olimpijsim komleksima koji su totalno unisteni...mislim da smo i temu promasili...
A kako je bivša država punila proračun i koja je industrija donosila
najviše deviza u taj isti proračun...ako slučajno ne znaš i Hrvatska je bila dio te Juge...pa današnja Hrvatska nakon rata,privatizacijske pljačke izgradi autocestu Zg St za pet godina a u Jugovini mauna..
Pogledaj danas samo cijene zemljišta na obali kada je sve izloženo na slobodnom tržištu i vidjeti ćeš da samo vrijednost zemlje premašuje 10X
te tvoje bajoslovne hotele koji su bili primjerci soc-realističke kulture i u
kojima se kava posluživala u plastičnim čašama...btw jedan od hotela u Tučepima su odmah nakon rata izgradili zarobljeni njemački vojnici
A što se tiče odmarališta baš me zanima da li bi ih bili u stanju izgraditi da
je tržište bilo slobodno i koliko bi možda braćo Jugosloveni poreza samo
platili na te nekretnine da je Hrvatska bila neovisna...
Zato nemoj samo da se radilo..puno se i zaradilo a vrhnje je kupila centrala u Beogradu...
Ne kontam tvoj komenar...ja nisam nigdje napisao da je meni krivo sto je bivsa drzava ulagala na Jadransko more...nasuprot, drago mi je da mogu za par sati voznje autom stici na fantasticno ljetovaliste...
Post Reply