Kljucna rijec Prozor-sljedbenici
No nije mi jasno cega se zgrazavete? Jedan dio BiH ljetuje u Crnoj Gori a drugi u Hrvatskoj.( tj oni koji si to mogu priustiti) I posto BiH nema more -osim Neuma, sumnjam da ce ove karte i slicni poklici sprijeciti na hiljade hiljada gradjana da ne pokvase noge u obliznjim zemljama.
Pa po istom receptu, ni susjedna Hrvatska nije nista bolja.Samo ona nam je "saveznik" ( samo jos ne znam u cemu) pa se manje osvrcemo na dobrodoslicu i tretman istih.A imalo bi se i tu ispricati prica i prica....Pogotovo onih ratnih, izbjeglickih kada su se desavale torture po izbjeglickim kampovima......kada su se ponistavali izbjeglicki kartoni, upadali vojnici sa carapama na glavama itd itd.Ne znam da je iko ikada igdje napisao o deportiranju zena iz BiH na granice, ni kolikog je obima sva "paranoja" bila-i koliko je kostala sve te ljude.Da li zivota ili samo zivaca, jos ne znam, jer kako rekoh ne procitah.Osim sto dozivjeh.Pa do onih 97e godine gdje udjes u hotel pa pitas ima li soba, a oni ti kazu ima, pa das pasos pa vide BiH pasoso, pa ti lijepo kazu:nema! Pa do ovih friskijih, koliko novaca trebas imati u dzepu da te puste na granici i koliko si rado vidjen na obalama Dalmacije.Doduse, u Hrvatskoj uopste ne vole turiste, pa stvar nije nikakvog nacionalnog karaktera.

A i karte su im uredno iscrtane.Oluja je ipak tek elementarna nepogoda.
I ja i dalje idem na more.Kao i vecina ljudi ljutih na susjede, ali zeljnih odmora.