Crkva na Grbavici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#226 Re: Crkva na Grbavici

Post by hrasno38 »

MUNAFIK wrote:Zasto se ne moze razgovarati normalno, a da se odmah ne ide u krajnost tipa ''na svakom koraku dzamija''; ''u svakom parku vjerski objekat'' ili ''za svaki haustor dzamija'' ili evo prica o 5 dnevnih namaza itd...

Zasto se pretjeruje, kada i samo znamo da ovo sto pisemo nije istina, sta cemo postici? Zar religija toliko smeta pojedinim forumasima :(
Meni recimo izuzetno smeta kada se bilo koji vjerski objekat izgradi tik uz skolu ili obdaniste, omladinski centar a jos vise kad se radi tog objekta unisti mjesto gdje su se djeca igrala. I pored svega toga munara dodje ljudima bukvalno ispod prozora. Kako se to moze zvati drukcije nego nametanje. I ova crkva na Grbavici mislim da nema potrebu jer ima toliko katolika u Novom Sarajevu da je vise nego dovoljna crkva na Malti koja je isto tako prazna kao i vecina dzamija u Sarajevu osim za vrijeme vjerskih praznika.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#227 Re: Crkva na Grbavici

Post by Truba »

jes sve to stoji 620 vjernika je baš malo
medjutim ovo nije kardinalova crkva već isusovačka :D
a to je skoro jedina njihova župa u BiH pa je malo beze da sad oni nemaju svoju crkvu nakon toliko desetljeća od osnivanja
oni (hrvatski isusovci) imaju i u beogradu svoju crkvu i na kosovu čini mi se
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#228 Re: Crkva na Grbavici

Post by hrasno38 »

Black swan wrote:jes sve to stoji 620 vjernika je baš malo
medjutim ovo nije kardinalova crkva već isusovačka :D
a to je skoro jedina njihova župa u BiH pa je malo beze da sad oni nemaju svoju crkvu nakon toliko desetljeća od osnivanja
oni (hrvatski isusovci) imaju i u beogradu svoju crkvu i na kosovu čini mi se
Hoces da kazes da ovi sto bi isli u ovu crkvu ne idu u onu na Malti???? ma nije tacno 100% ti kazem ali nejse usrase ga sa vjerskim objektima po gradu dok polako nestaju djecija igralista, zelene povrsine i sto je najgore nastaje igranje djece van svoje kuce upravo na tim igralistima za sta naravno nisu krivi samo vjerski objekti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#229 Re: Crkva na Grbavici

Post by Truba »

nije u tome stvar
nego da grbavicu ne drže svećenici koji drže ostatak grada (svećenici na grbavici nisu iz BiH)
nije isti red...
ne znam kako da ti objasnim
kao da navijačima i igračima olimpika kažeš da im ne treba stadion jer mogu ići na grbavicu i koševo gledati utkamicu
Tomos

#230 Re: Crkva na Grbavici

Post by Tomos »

.
Post Reply