Meni recimo izuzetno smeta kada se bilo koji vjerski objekat izgradi tik uz skolu ili obdaniste, omladinski centar a jos vise kad se radi tog objekta unisti mjesto gdje su se djeca igrala. I pored svega toga munara dodje ljudima bukvalno ispod prozora. Kako se to moze zvati drukcije nego nametanje. I ova crkva na Grbavici mislim da nema potrebu jer ima toliko katolika u Novom Sarajevu da je vise nego dovoljna crkva na Malti koja je isto tako prazna kao i vecina dzamija u Sarajevu osim za vrijeme vjerskih praznika.MUNAFIK wrote:Zasto se ne moze razgovarati normalno, a da se odmah ne ide u krajnost tipa ''na svakom koraku dzamija''; ''u svakom parku vjerski objekat'' ili ''za svaki haustor dzamija'' ili evo prica o 5 dnevnih namaza itd...
Zasto se pretjeruje, kada i samo znamo da ovo sto pisemo nije istina, sta cemo postici? Zar religija toliko smeta pojedinim forumasima
Crkva na Grbavici
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#226 Re: Crkva na Grbavici
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#227 Re: Crkva na Grbavici
jes sve to stoji 620 vjernika je baš malo
medjutim ovo nije kardinalova crkva već isusovačka
a to je skoro jedina njihova župa u BiH pa je malo beze da sad oni nemaju svoju crkvu nakon toliko desetljeća od osnivanja
oni (hrvatski isusovci) imaju i u beogradu svoju crkvu i na kosovu čini mi se
a to je skoro jedina njihova župa u BiH pa je malo beze da sad oni nemaju svoju crkvu nakon toliko desetljeća od osnivanja
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#228 Re: Crkva na Grbavici
Hoces da kazes da ovi sto bi isli u ovu crkvu ne idu u onu na Malti???? ma nije tacno 100% ti kazem ali nejse usrase ga sa vjerskim objektima po gradu dok polako nestaju djecija igralista, zelene povrsine i sto je najgore nastaje igranje djece van svoje kuce upravo na tim igralistima za sta naravno nisu krivi samo vjerski objekti.Black swan wrote:jes sve to stoji 620 vjernika je baš malo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#229 Re: Crkva na Grbavici
nije u tome stvar
nego da grbavicu ne drže svećenici koji drže ostatak grada (svećenici na grbavici nisu iz BiH)
nije isti red...
ne znam kako da ti objasnim
kao da navijačima i igračima olimpika kažeš da im ne treba stadion jer mogu ići na grbavicu i koševo gledati utkamicu
nego da grbavicu ne drže svećenici koji drže ostatak grada (svećenici na grbavici nisu iz BiH)
nije isti red...
ne znam kako da ti objasnim
kao da navijačima i igračima olimpika kažeš da im ne treba stadion jer mogu ići na grbavicu i koševo gledati utkamicu