Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post Reply
Mihaelj

#426 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

hercegovac_pravi wrote:Oluja jeste bila dogovor. U to nema nikave sumnje jer je većina srpskih civila napustila to područje 3-4 dana prije početka sam akcije. Dalje, koliko se ono kvadratnih kilometara "oslobodi" u jednome danu? Pribilžan broj je dovoljan.
Koliko je ono poginulih vojnika u toj akviji? E sada napravi tu proporciju pa je usporedi sa zvaničnom informacijom iz drugih ratova sličnog opsega. Smiješno zar ne.
Gdje su tačno Srbi dobilo po glavi u Dubrovačjkom zaleđu? O kojoj se bitci radi?
Ovaj zadnji podtatak bi upravo tebi trebao otvoriti oči.
Ako se Vukovar uspio suprotstaviti bivšoj JNA tri puna mjeseca a u njemu je živjelo 47% Hrvata, kako se onda Knin nije mogao suprotstaviti HV-u duže od 12 sati a u njemu žibjelo 90% Srba..nelogično ili traži drugi primjer
U jednu ruku mi je smiješno to što govoriš, a u drugu sam ponosan što ti i ovdje neki na temi govore da je bio dogovor. To samo pokazuje koliko je perfektno ta akcija bila izvedena. Nitko ne vjeruje da su to sami Hrvati tako dobro izveli. :lol: Ali jesmo burke i to bez ikakvog dogovora s bilo kime. Čak su se Englezi prijetili da će nas napasti zbog toga, a stali smo tek dok su se Ameri zaprijetili pred Banja Lukom. :D

Nemoj se ljutiti Hercegovče, ali nisi baš puno informiran o svemu. Ama baš sve bitke koji su Hrvati vodili protiv Srba su ti dogovori, ali ne znam je li mi to smiješnije ili priča ostalih forumaša u kojem su sve bitke koje su Hrvati izgubili dogovorene. Ispada da je sve bilo dogovoreno. Ono, dogovorili se Hrvati i Srbi da Srbi pobiju 15 tisuća ljudi i spale trećinu Hrvatske. To je skroz logično. :dance:
Mihaelj

#427 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:koga su napali u Kninu? sami sebe? :-)
Hrvate koje su zatim protjerali iz tog grada.
Jel tako isto pričaš i za istočnu Bosnu? Koga su tamo Srbi napali, sami sebe? E, moj Chmoljo... :roll: Napali su svakoga tko nije bio Srbin.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#428 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
Hrvate koje su zatim protjerali iz tog grada.
Jel tako isto pričaš i za istočnu Bosnu? Koga su tamo Srbi napali, sami sebe? E, moj Chmoljo... :roll: Napali su svakoga tko nije bio Srbin.
nisu oni ni po istočnoj Bosni haman nikoga "napadali"... uglavnom su ulijetali u sela i klali... u Istočnoj Bosni je živjelo većinsko Bošnjačko stanovništvo...

Knin? bilo je dovoljno postaviti balvan i pobuniti se protiv Države. oko 80% Srba je živjelo u Kninu...
Bosnolog

#429 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Bosnolog »

osa wrote:

da je tako ne bi akshumirali 158 svojih boraca na groblju u gračacu, ostalih nakon prolaska brigade specijalne policije vrletima velebita.
Daj molim te pricuvni ne jedi bunike kada ti je losa probava,.....ta cifra je simbolicna srazmejrno velicini jednica koje su ucestvovale u sukobu i velicini prostora zahvacenim tim sukobom,......
Last edited by Bosnolog on 23/12/2010 01:14, edited 1 time in total.
Mihaelj

#430 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:nisu oni ni po istočnoj Bosni haman nikoga "napadali"... uglavnom su ulijetali u sela i klali... u Istočnoj Bosni je živjelo većinsko Bošnjačko stanovništvo...

Knin? bilo je dovoljno postaviti balvan i pobuniti se protiv Države. oko 80% Srba je živjelo u Kninu...
Da, a kako su protjerali onih 20% Hrvata? Zamolili ih nek izađu iz grada, a Hrvati jedva dočekali i pjevajući napustili svoje domove. Ili su ih napali pištoljima, noževima i čime sve ne i protjerali?
Chmoljo

#431 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
Da, a kako su protjerali onih 20% Hrvata? Zamolili ih nek izađu iz grada, a Hrvati jedva dočekali i pjevajući napustili svoje domove. Ili su ih napali pištoljima, noževima i čime sve ne i protjerali?
pa ja, zar sam ja rekao da nisu protjerivali? samo pitanje je koga su napali :? reče osa, Srbi uzeli tuđe :shock: :o

mensečini da je to već njihovo bilo :mrgreen:
Mihaelj

#432 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

hercegovac_pravi wrote:Kako nema? Ša eno ti svjedočenja iz Haaga. sve lijepo i čitko napisano i opisano.. :shock: a ako tebi ta svjedočenja nisu relavantna onda se žali Haagu zbog činjenice da su uvrštena kao dokazni materijal u procese koji se vode protiv hrvatskog vojno političkog vrha
Čuj eno mi. :roll:

Sad ću ja nešto bubnuti pa reći eno ti svjedočenja iz Haaga. Ako imaš dokaze daj ih, ako ne onda nemoj širiti dezinformacije. Znam da dokaza nema jer stenogrami iz Karađorđeva ne postoje, a da je bio dogovor onda ne bi par mjeseci poslije gorjelo 33% Hrvatske. Ili je tebi logično da se predsjednik nečije države dogovori s predsjednikom druge da mu ovaj spali trećinu države i isporuči par milijuna granata po gradovima? :-)
zemo_online

#433 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by zemo_online »

nakon sto su izgubili u oluji,srbi su se prepali i mirnim putem prepustili istocnu slavoniju hrvatskoj.
jel tako @Mihaelj?
Mihaelj

#434 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:
Mihaelj wrote:
pa ja, zar sam ja rekao da nisu protjerivali? samo pitanje je koga su napali :? reče osa, Srbi uzeli tuđe :shock: :o

mensečini da je to već njihovo bilo :mrgreen:
To što ih je bila većina ne znači da je njihovo. Zbog toga je i došlo do sukoba jer su Srbi mislili da ako ih je većina da je sve njihovo, a nije. Oni da su bili normalni bi dobili autonomiju i danas bi drmali Hrvatskom, ali nisu bili. :D
Been

#435 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Been »

Mihaelj wrote:
hercegovac_pravi wrote:Kako nema? Ša eno ti svjedočenja iz Haaga. sve lijepo i čitko napisano i opisano.. :shock: a ako tebi ta svjedočenja nisu relavantna onda se žali Haagu zbog činjenice da su uvrštena kao dokazni materijal u procese koji se vode protiv hrvatskog vojno političkog vrha

Sad ću ja nešto bubnuti pa reći eno ti svjedočenja iz Haaga. Ako imaš dokaze daj ih, ako ne onda nemoj širiti dezinformacije. Znam da dokaza nema jer stenogrami iz Karađorđeva ne postoje, a da je bio dogovor onda ne bi par mjeseci poslije gorjelo 33% Hrvatske. Ili je tebi logično da se predsjednik nečije države dogovori s predsjednikom druge da mu ovaj spali trećinu države i isporuči par milijuna granata po gradovima? :-)
Pa onda zajedno udare na međunarodno priznatu zemlju i međunarodno priznatu vojsku u želji da je sravne sa zemljom ... Čekaj malo, pa to se stvarno dogodilo...

Btw. Zna li neko kad ima termin kod Mileta ovog što izdaje certifikate za kamuflirane i autohtone hrvate... Trebala bi mi dva certifikata ( sa malo više luka )
zemo_online

#436 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by zemo_online »

Mihaelj wrote:

zasto tudjman nije nikad proglasio ratno stanje ako ste bili u ratu sa srbijom?
Chmoljo

#437 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
To što ih je bila većina ne znači da je njihovo. Zbog toga je i došlo do sukoba jer su Srbi mislili da ako ih je većina da je sve njihovo, a nije. Oni da su bili normalni bi dobili autonomiju i danas bi drmali Hrvatskom, ali nisu bili. :D
čuj? :o nije njihovo?

pa zašto je onda Franjo tom logikom zapišavao teritoriju po BiH? ono "podebljanje kifle", "neprirodne granice" i tako to? :mrgreen:
Mihaelj

#438 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

test01 wrote:nakon sto su izgubili u oluji,srbi su se prepali i mirnim putem prepustili istocnu slavoniju hrvatskoj.
jel tako @Mihaelj?
Više manje. :D Da te preduhitrim, bio je dogovor i zvao se Erdutski sporazum. :D
Mihaelj

#439 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Been wrote:Pa onda zajedno udare na međunarodno priznatu zemlju i međunarodno priznatu vojsku u želji da je sravne sa zemljom ... Čekaj malo, pa to se stvarno dogodilo...
Znači to je bio dogovor:

1. Franjo dopusti Zlobi da on sravni Hrvatsku sa zemljom
2. Nakon toga obojica sravne BiH

:lol:

Prvi problem s ovom tvojom tezom je što točka broj 1 nema veze sa zdravim razumom, a drugi problem je što se točka broj 2 nije dogodila. Mislim možda sam ja sanjao da je HV ratovao po B. Posavini, Hercegovini i dijelu oko Bihaća sa Srbima. Možda je sve to bilo san. Zapravo su zajedno ratovali Srbi i HV u tim područjima. :-)
zemo_online

#440 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by zemo_online »

naravno da je bio,isto kao i oluja. samo je bio javan,a ovaj tajan.
Mihaelj

#441 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

test01 wrote:zasto tudjman nije nikad proglasio ratno stanje ako ste bili u ratu sa srbijom?
Ili bolje, jesmo li mi uopće bili u ratu sa Srbijom? Kad bolje pogledam ona sva razaranja Vukovara, Osijeka, Vinkovaca, Sl. Broda, Siska, Karlovca, Pakraca, Lipika, Gospića, Zadra, Šibenika i Dubrovnika...sve je to u biti bila iluzija. Pa mi nismo uopće bili u ratu sa Srbijom. :D

Pojasni to za proglašavanje ratnog stanja? Ne samo da je bilo ratno stanje nego su i sirene stalno svirale. Ljudi su bili po podrumima itd.
Chmoljo

#442 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote: :lol:

Prvi problem s ovom tvojom tezom je što točka broj 1 nema veze sa zdravim razumom, a drugi problem je što se točka broj 2 nije dogodila. Mislim možda sam ja sanjao da je HV ratovao po B. Posavini, Hercegovini i dijelu oko Bihaća sa Srbima. Možda je sve to bilo san. Zapravo su zajedno ratovali Srbi i HV u tim područjima. :-)
Dana 22. oktobra 1993. na sastanku u Predsjedničkim dvorima u Zagrebu, na kojem su pored Tuđmana prisustvovali i Janko Bobetko, Imra Agotić, Josip Lucić i Gojko Šušak

Tudjman: Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa. Od tada pa nadalje, vođene su te operacije i imali smo stanoviti uspjeh. Ali, ta zadaća sasvim nije do kraja izvršena, i koliko sam ja čuo, koliko smo mi pružali pomoć, ali ima i stanovitih pritužbi, sa tog ratišta, da po nekakvim, u pogledu materijala i u pogledu ljudstva, da nije bilo dovoljno pomoći s naše strane. Pa bih želio da čujem s vaše strane, šta je do sada učinjeno i da se dogovorimo dalje (...)“

Bobetko: „Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu, usljed, to je gotovo sada negdje tri mjeseca, oni su dio snaga izvukli radi odmora. Još je ostala jedna ojačana bojna, negdje oko 700 ljudi, sa svim topništvom i oklopom u širem prostoru Gornjeg Vakufa. Očito da i idućih deset dana, da će trebati razmišljati o dovlačenju novih snaga, na liniji dobrovoljnosti, da se oni zamijene, jer ljudi ne mogu toliko izdržati (...) Ja sam prekjučer razgovarao sa Toletom (Žarkom, op. pr.) u Dubrovniku i on je tražio da se sastane, rekao sam da ću biti tamo i da dođe, da je jedan presjek situacije koji počinje od toga da su snage zamorene, što je tačno, i da za sada on smatra da oni nemaju, mislim Muslimani, nekih friških snaga za neke protuudare, što ne treba potcjenjivati, mora biti pripremljen. Dalje, dobrovoljci iz prve i druge brigade koji su se javili, oni su sada na položaju južno od Mostara, na položajima prema Blagaju, i jedna grupa koju je vodio pukovnik Horvat, ona se - jedan dio je ostao, drugi dio se raspao (...) to je bilo neorganizirano (...) Međutim, Peta brigada je svoj zadatak, po mom mišljenju, jako dobro učinila i radila (...)“

Bobetko: „Bio je Kapular (...) Ima svojih prilika i neprilika, tako da mislite u smislu zapovijedanja jedan od dosta ozbiljnih problema (...) Što se tiče streljiva, to je toliko precizno organizirano da je glavni dotur municije išao iz Ploča, direktno prema Mostaru, (evo kako @osa zamišlja snadbijevanje ARBiH municijom :mrgreen: op. a.) iste noći kada je naručen. I general Marinović je od mene dobio ne samo zadatak nego i sva ovlaštenja, i neka postepeno popunjavamo taj front, jer je to najbliži, najkraći, nemam prevoza velikog, tako da je on sa svog fronta smo skinuli bateriju topova 122, minobacače, mine, municiju, dakle sva streljiva koja su tražena, dakle u najkraćem roku, to je funkcioniralo, može se reći, odlično (...) Dalje, za municiju težih kalibara, 130, u tri navrata su pošiljke i narudžbe koje su date odmah bile upućivane prioritetno i tačno ka liniji fronta (...) To je i prekjučer jedan čitav teret otišao, ide odavde, težeg kalibra, 130, 105, 120, a sa onog fronta ide sva druga municija, tako da, jasno, troši se (...) Dakle, sa slavonskog osjetljivog prostora smo izvukli Treću i Petu brigadu (...) sa ovim smo učinili jako puno u stabilizaciji fronta Vakuf i Mostar.“

nek' bojovnici strašni malo pričaju o Gornjem Vakufu :oops: što li "Oluja" tuda ne protutnja... tek neki vjetrić pirko... :mrgreen:
Mihaelj

#443 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:
Mihaelj wrote:
čuj? :o nije njihovo?

pa zašto je onda Franjo tom logikom zapišavao teritoriju po BiH? ono "podebljanje kifle", "neprirodne granice" i tako to? :mrgreen:
Što je to Franjo zapišavao i gdje?
Chmoljo

#444 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
luk ap... ja ti i stenograme postavio... biće da sam i njih sanjao... :oops:
Mihaelj

#445 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:Dana 22. oktobra 1993. na sastanku u Predsjedničkim dvorima u Zagrebu, na kojem su pored Tuđmana prisustvovali i Janko Bobetko, Imra Agotić, Josip Lucić i Gojko Šušak

Tudjman: Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa. Od tada pa nadalje, vođene su te operacije i imali smo stanoviti uspjeh. Ali, ta zadaća sasvim nije do kraja izvršena, i koliko sam ja čuo, koliko smo mi pružali pomoć, ali ima i stanovitih pritužbi, sa tog ratišta, da po nekakvim, u pogledu materijala i u pogledu ljudstva, da nije bilo dovoljno pomoći s naše strane. Pa bih želio da čujem s vaše strane, šta je do sada učinjeno i da se dogovorimo dalje (...)“

Bobetko: „Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu, usljed, to je gotovo sada negdje tri mjeseca, oni su dio snaga izvukli radi odmora. Još je ostala jedna ojačana bojna, negdje oko 700 ljudi, sa svim topništvom i oklopom u širem prostoru Gornjeg Vakufa. Očito da i idućih deset dana, da će trebati razmišljati o dovlačenju novih snaga, na liniji dobrovoljnosti, da se oni zamijene, jer ljudi ne mogu toliko izdržati (...) Ja sam prekjučer razgovarao sa Toletom (Žarkom, op. pr.) u Dubrovniku i on je tražio da se sastane, rekao sam da ću biti tamo i da dođe, da je jedan presjek situacije koji počinje od toga da su snage zamorene, što je tačno, i da za sada on smatra da oni nemaju, mislim Muslimani, nekih friških snaga za neke protuudare, što ne treba potcjenjivati, mora biti pripremljen. Dalje, dobrovoljci iz prve i druge brigade koji su se javili, oni su sada na položaju južno od Mostara, na položajima prema Blagaju, i jedna grupa koju je vodio pukovnik Horvat, ona se - jedan dio je ostao, drugi dio se raspao (...) to je bilo neorganizirano (...) Međutim, Peta brigada je svoj zadatak, po mom mišljenju, jako dobro učinila i radila (...)“

Bobetko: „Bio je Kapular (...) Ima svojih prilika i neprilika, tako da mislite u smislu zapovijedanja jedan od dosta ozbiljnih problema (...) Što se tiče streljiva, to je toliko precizno organizirano da je glavni dotur municije išao iz Ploča, direktno prema Mostaru, (evo kako @osa zamišlja snadbijevanje ARBiH municijom :mrgreen: op. a.) iste noći kada je naručen. I general Marinović je od mene dobio ne samo zadatak nego i sva ovlaštenja, i neka postepeno popunjavamo taj front, jer je to najbliži, najkraći, nemam prevoza velikog, tako da je on sa svog fronta smo skinuli bateriju topova 122, minobacače, mine, municiju, dakle sva streljiva koja su tražena, dakle u najkraćem roku, to je funkcioniralo, može se reći, odlično (...) Dalje, za municiju težih kalibara, 130, u tri navrata su pošiljke i narudžbe koje su date odmah bile upućivane prioritetno i tačno ka liniji fronta (...) To je i prekjučer jedan čitav teret otišao, ide odavde, težeg kalibra, 130, 105, 120, a sa onog fronta ide sva druga municija, tako da, jasno, troši se (...) Dakle, sa slavonskog osjetljivog prostora smo izvukli Treću i Petu brigadu (...) sa ovim smo učinili jako puno u stabilizaciji fronta Vakuf i Mostar.“

nek' bojovnici strašni malo pričaju o Gornjem Vakufu :oops: što li "Oluja" tuda ne protutnja... tek neki vjetrić pirko... :mrgreen:
E, mogao si staviti font 1.000. Ovako se slabo vidi. :D

Gdje tu piše išta o tome da su Srbi i Hrvati zajedno ravnali BiH? Nije li ovo razdoblje borbi HVO i ABiH? Mogli bi o tom sukobu do jutra, ali ja nisam puno upućen u to. A i ti si moderator pa se bojim. :D
Chmoljo

#446 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
E, mogao si staviti font 1.000. Ovako se slabo vidi. :D

Gdje tu piše išta o tome da su Srbi i Hrvati zajedno ravnali BiH? Nije li ovo razdoblje borbi HVO i ABiH? Mogli bi o tom sukobu do jutra, ali ja nisam puno upućen u to. A i ti si moderator pa se bojim. :D
Bobetko - HVO? :o pa vidim da nisi puno upućen... a i praviš se naivan... iako ti tu sve lijepo piše :)

a kad se udari od zid sa nebuloznom pričom, onda se pozove na ugroženost
A i ti si moderator pa se bojim.
znam, druže, sve je to tako meni poznato...
Mihaelj

#447 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:
Mihaelj wrote:
luk ap... ja ti i stenograme postavio... biće da sam i njih sanjao... :oops:
Primjetno je da ima puno točkica (...) i da fali kontekst. :D

Ajmo se ovako dogovoriti. Ti stavi cijeli taj stenogram, a ja ću ga pročitati do sutra i onda ćemo vidjeti da li je to tako kako ti želiš reći. Nećemo se lagati, neke postrojbe su bile slane dolje, ali pitanje je zašto? Da li je to kako ti kažeš da bi se ravnalo BiH ili je to tako kako ja mislim da se završi rat između HVO-a i ABiH tj. da se stabilizira front i da se krene u borbu sa Srbima kao prije.
Mihaelj

#448 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Mihaelj »

Chmoljo wrote:Bobetko - HVO? :o pa vidim da nisi puno upućen... a i praviš se naivan... iako ti tu sve lijepo piše :)

a kad se udari od zid sa nebuloznom pričom, onda se pozove na ugroženost

znam, druže, sve je to tako meni poznato...
Ma to je bila šala. Evo napisao sam svoje neko mišljenje. Sutra ćemo dalje raspravljati jer je već gluho doba noći. Pozdrav. :zzzz:
Chmoljo

#449 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by Chmoljo »

Mihaelj wrote:
Ma to je bila šala. Evo napisao sam svoje neko mišljenje. Sutra ćemo dalje raspravljati jer je već gluho doba noći. Pozdrav. :zzzz:
napisao sam "neko svoje mišljenje"... :mrgreen: lutko moja lijepa, poslije ovog tvog mišljenja
Mihaelj wrote:
Primjetno je da ima puno točkica (...) i da fali kontekst. :D

Ajmo se ovako dogovoriti. Ti stavi cijeli taj stenogram, a ja ću ga pročitati do sutra i onda ćemo vidjeti da li je to tako kako ti želiš reći. Nećemo se lagati, neke postrojbe su bile slane dolje, ali pitanje je zašto? Da li je to kako ti kažeš da bi se ravnalo BiH ili je to tako kako ja mislim da se završi rat između HVO-a i ABiH tj. da se stabilizira front i da se krene u borbu sa Srbima kao prije.
primjetno je da si ti fulio kontekst cijele politike Franje Tuđmana i Gojka Šuška. pogotovo što bi ti tražio kontekst, a na tom istom sastanku Tuđman kaže:

Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa.

i opet ja povećavam isti dio, jer ti "ne vidiš" kontekst.

jer pazi nešto, meni tvoje mišljenje uistinu nije bitno. kada sam ti pokazao stenograme, izvališ kako HV šalje svoje ljude da prekine rat :? zaboraviš pomenuti "buduće granice" :mrgreen: dakle, briga tebe šta se stvarno desilo, ti samo želiš opravdati loše stvari koje su napravili ljudi koje ti braniš, i ono što su ostavili iza sebe.

ti si odličan instrument da se normalni ljudi još više uvjere u nebuloznost tvojih stavova i stavova onih sličnih tebi...

što se tiče politike, ja sam vala završio sa njom do formiranja nove vlade Federacije...

:sax:
tuzlak-x

#450 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.

Post by tuzlak-x »

Da li je to kako ti kažeš da bi se ravnalo BiH ili je to tako kako ja mislim da se završi rat između HVO-a i ABiH tj. da se stabilizira front i da se krene u borbu sa Srbima kao prije.

hahahahahahaahhaahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha!!!! kako te nije sramota???????????
Post Reply