Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
-
Kenan-sa
#201 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Politika HDZ-a,u toku zadnjeg rata je bila uzasna,pogotovo u Hercegovini,zanju to najbolje Bosnjaci..recimo godinu dana je granatirana jedna Jablanica ito samo od HVO-a,lijeva obala Mostara je unistena od HVO-a,sruseni su svi mostovi na neretvi opet od HVO-a,masovni logori u hercegovini opet od HVOa,a njim je upravljao HDZ! to su ortodoksni nacionalisti,koji svojom politikom najvise stete upravo Hrvatima,zbog njihove pogresne politike Hrvati su u ovoj drzavi prepolovljeni!! sada su na pravom ispitu,sada konacno padaju maske,HDZ ima priliku prihvatiti platformu koalicije u kojoj se drasticno mijenja polozaj Hrvata u BIH,daje im ravnopravan status sa ostalim narodima,vidjecemo koji ce HDZ ovu platformu odbiti,iako je jasno da HDZBIH nece biti dio vlasti,jer bi to znacilo da je Federacija i BIH osudjena na mrcvarenje i tapkanje u mjestu,kao i prethodnih godina,treba njih sada zaobici i sa drugim strankama formirati vlast,pa cemo vidjeti za 4 godine kako su radili i o njima donijeti sud! vrijeme je da se nacionalistima ma gdje oni bili kaze STOP!
- kiky
#202 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
preživjet če bosna dragoljupčeta ...
-
hercegovac_pravi
#203 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma kad je preživjela TuDŽmana i Miloševića ova dvojica morona se nemaju čemu nadati. Nema se više sa čim a Bošnjaka previše..a uz to još glasaše za SDP ...kiky wrote:preživjet če bosna dragoljupčeta ...
-
dogovor
#204 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ja uopće ne znam što je htio Kraljević. Neki ga Bošnjaci slave a neki kude. Mene uopće ne zanima. Poginilo je u ovom ratu mnogo nevinih, a je li Kraljević nevin ja ne znam.komeba wrote:Blaz Kraljevic je priznavao jedinstvenu BiH i naredbe primao iz Sarajeva od legalne vlade RBiH,ne iz Zagreba.Obzirom da ga je tvoja stranka ubila,nije cudo da sada mijenjas teze.dogovor wrote:
Evo da se ostvario san toga Kraljevića Bosna bi bila u sastavu Hrvatske, Bošnjaci bi tražili entitet a BlaŽ Kraljević bi ih nazivao fašistima
- Socijalista
#205 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
On nije poginuo nego je mucki UBIJENdogovor wrote:Ja uopće ne znam što je htio Kraljević. Neki ga Bošnjaci slave a neki kude. Mene uopće ne zanima. Poginilo je u ovom ratu mnogo nevinih, a je li Kraljević nevin ja ne znam.komeba wrote:Blaz Kraljevic je priznavao jedinstvenu BiH i naredbe primao iz Sarajeva od legalne vlade RBiH,ne iz Zagreba.Obzirom da ga je tvoja stranka ubila,nije cudo da sada mijenjas teze.dogovor wrote:
Evo da se ostvario san toga Kraljevića Bosna bi bila u sastavu Hrvatske, Bošnjaci bi tražili entitet a BlaŽ Kraljević bi ih nazivao fašistima
- Bosnolog
#206 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Pricati o dvodecenijskom sovinizmu i segregacijskom fasizmu koji je na tom dijelu Hercegovine prisudan nije pravdanje istog optuzujuci nekog ko pise o njemu a sto zelis imputirati meni,........dogovor wrote:
Čovječe ti i ne znaš da je to što pišeš bezprimjerni šovinizam, svojstven profašističkim glavama. Ni je mi jasno što uredništvo briše kad takvu glupost propušte. Da i ne spominjem da si zaslužio baniranjem zauvijek
U nedostatku protuarguneata za tebe i takve poput tebe napad i prozivanje onih koji pisu o njemu je u stvari pravdnje i opravdanje aparthejdskog sovinistickog etno fasizma koji vlada na tom dijelu BiH jos od prvih izbora 1990 od kada nema drzavnih obiljezja BiH vec se vihorila i vihori ustaska zastava sa prvim bijelim poljem sahovnice iste one sa kojom je Pavelic mahao i pod kojom je zlocine cinio za vrijeme NDH-azije,.......
Izgleda da je za tebe problem iznijeti istinu jer ti se ona ne svida,sto je tvoj problem,ali kada pises izmisljotine dez argumanta pa bivas ucutkan argmentima onda si frustriran,......
Ubisvo sarajlije Vedrana Puljica u Listici te pustanje ubice iz zatvora,mada je stvarni ubica Policiajac i ne cinjenje nista do sada na tom slucaju je fasizam koji vidjesmo u toj istoj Listici a samo par dana nakon izljeva tog ustasoidnog divljanja nad sarajevskim navijacima se potvrdi moje pisanje na skupu koji je pokazao velicinu ustasoidnosti i mrznje prema drugima te negiranja drzave protiv koje HDZ jastrebovi rade sve ovoe godine, http://www.youtube.com/watch?v=jGlMs5BX ... re=related ponasanje policije i sve lazi koje su iznosili su samo vrh ledenog brijega 100% etnokrvno ciste Listice,......http://www.youtube.com/watch?v=glmc3wKj ... re=related
Nakon tog ubistva protesi govore sve bez potrebe komentara, http://www.youtube.com/watch?v=UZxmk1bc ... re=related
Sta se desilo nakon godinu i vise na tribinama tog istog grada nacisticka zastava sa svastikom i vatikanske bez intervencije policije sto govori samo za sebe o prihvatanju i tolerisanju sovinistickog ustasoidnosg fasizma,...
Ustasoidna koreografija je svakodnevnost,.....Ovo je ustasoidni sovinisticki fasizam a ne pisanje o njemu,..........
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 31392.aspx

http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

Hoces li jos dokaza ili je ustasoidni fasizam nesto sa cim se pistovjecujes a svako ko pise protiv istog problem a ne ono o cemu se pise,....????.
Ovo je ujedno odgovor i Gati,.....
- Socijalista
#207 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Koliko ima ovakvih aktivnih udruga jos po Hercegovini?Bosnolog wrote:Pricati o dvodecenijskom sovinizmu i segregacijskom fasizmu koji je na tom dijelu Hercegovine prisudan nije pravdanje istog optuzujuci nekog ko pise o njemu a sto zelis imputirati meni,........dogovor wrote:
Čovječe ti i ne znaš da je to što pišeš bezprimjerni šovinizam, svojstven profašističkim glavama. Ni je mi jasno što uredništvo briše kad takvu glupost propušte. Da i ne spominjem da si zaslužio baniranjem zauvijek
U nedostatku protuarguneata za tebe i takve poput tebe napad i prozivanje onih koji pisu o njemu je u stvari pravdnje i opravdanje aparthejdskog sovinistickog etno fasizma koji vlada na tom dijelu BiH jos od prvih izbora 1990 od kada nema drzavnih obiljezja BiH vec se vihorila i vihori ustaska zastava sa prvim bijelim poljem sahovnice iste one sa kojom je Pavelic mahao i pod kojom je zlocine cinio za vrijeme NDH-azije,.......
Izgleda da je za tebe problem iznijeti istinu jer ti se ona ne svida,sto je tvoj problem,ali kada pises izmisljotine dez argumanta pa bivas ucutkan argmentima onda si frustriran,......
Ubisvo sarajlije Vedrana Puljica u Listici te pustanje ubice iz zatvora,mada je stvarni ubica Policiajac i ne cinjenje nista do sada na tom slucaju je fasizam koji vidjesmo u toj istoj Listici a samo par dana nakon izljeva tog ustasoidnog divljanja nad sarajevskim navijacima se potvrdi moje pisanje na skupu koji je pokazao velicinu ustasoidnosti i mrznje prema drugima te negiranja drzave protiv koje HDZ jastrebovi rade sve ovoe godine, http://www.youtube.com/watch?v=jGlMs5BX ... re=related ponasanje policije i sve lazi koje su iznosili su samo vrh ledenog brijega 100% etnokrvno ciste Listice,......http://www.youtube.com/watch?v=glmc3wKj ... re=related
Nakon tog ubistva protesi govore sve bez potrebe komentara, http://www.youtube.com/watch?v=UZxmk1bc ... re=related
Sta se desilo nakon godinu i vise na tribinama tog istog grada nacisticka zastava sa svastikom i vatikanske bez intervencije policije sto govori samo za sebe o prihvatanju i tolerisanju sovinistickog ustasoidnosg fasizma,...
Ustasoidna koreografija je svakodnevnost,.....Ovo je ustasoidni sovinisticki fasizam a ne pisanje o njemu,..........![]()
Hoces li jos dokaza ili je ustasoidni fasizam nesto sa cim se pistovjecujes a svako ko pise protiv istog problem a ne ono o cemu se pise,....????.
-
neretvanac
#208 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
U Mostaru su HOS-ovci zajedno sa paramilitarnim jedinicama, i bosnjackim i hrvatskim, hapsili Srbe po gradu i pobili nekoliko desetina mostarskih srpskih porodica, to nije nikakva tajna. Proljece 92. je bilo nocna mora za mostarske Srbe, samo sto im nisu bili stavili trake oko rukava.Jazz_Junkie wrote:Nije klao, jer nije imao priliku da kolje. Njegove jedinice su bile bezvazne i prekratko su djelovale na tlu BiH da bi pocinile zlocine. Cilj Kraljevica, Parage, Paradzika i drugih nasljednika ustaske ideologije je bio nedvosmislen: Hrvatska do Drine. Smatrajuci da se taj cilj daleko brze ostvaruje u saveznistvu sa Bosnjacima nego u sukobu s njima, HSP-ovci istima "pruzaju ruku", stavljajuci jedinice HOS-a u BiH privremeno pod komandu VS OSBiH u znak "dobre namjere".AliceInChains wrote:Pa nije klao srpsku djecu i silovao srpske zene, ciji su ocevi/muzevi nosali fasisticke kokarde na njihovim lobanjama, od koji su dobar broj itekako cinili ove prije naveden zlocine. A i nije se borio za fasisticku Veliku Hrvtasku. Meni itekako smetaju fasisticki Hrvatski simboli, ali se je djelovanje HOS-a znatno difrenciralo od NDH-fasista i Cetnickih, bezmoralnih debilaJazz_Junkie wrote:Da da, Kraljevic nije bio ustasa i fasist posto je kontrirao Bobanu. Slovo U na uniformama, kukasti krizevi, stilizirana NDH sahovnica, hitlerski pozdrav, otvorena prica o cvijecu i granici na Drini, pjesme u cast koljacima iz Drugog svjetskog rata...... ma to je mladost ludost.
-
neretvanac
#209 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Po Mostaru nema, jer se ne smije.Socijalista wrote:Koliko ima ovakvih aktivnih udruga jos po Hercegovini?Bosnolog wrote:Pricati o dvodecenijskom sovinizmu i segregacijskom fasizmu koji je na tom dijelu Hercegovine prisudan nije pravdanje istog optuzujuci nekog ko pise o njemu a sto zelis imputirati meni,........dogovor wrote:
Ustasoidna koreografija je svakodnevnost,.....Ovo je ustasoidni sovinisticki fasizam a ne pisanje o njemu,..........![]()
U zap. Hercegovini ima.
- Gandalf
#210 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Ma nisu oni ustaše, oni su ugrožene patriote sa jakim osjećajem lokal-domoljublja
I može li mi neko reći šta je to za BIH loše, kada u vlasti nema hadezeovih "domoljuba."
I može li mi neko reći šta je to za BIH loše, kada u vlasti nema hadezeovih "domoljuba."
- Socijalista
#211 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
U kojim mjestima tacno? Evo osim Sirokog Brijega?Po Mostaru nema, jer se ne smije.
U zap. Hercegovini ima.
-
neretvanac
#212 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Nije nikakva tajna da je po vecini mjesta zapadne Hercegovine- dakle Posusje, Ljubuski, Siroki Brijeg,Grude,Citluk itd. nacionalizam jak, a ustaski pokret simpatiziran, barem u smislu da ga se uopste ne smatra zlocinackim.Socijalista wrote:U kojim mjestima tacno? Evo osim Sirokog Brijega?Po Mostaru nema, jer se ne smije.
U zap. Hercegovini ima.
Stoga ovakve udruge ne trebaju zacuditi. Konkretno ne pamtim, al su se svasta moje oci nagledale po tim mjestima.
-
bicebolje
#213 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Jeste al bosanski patriota. To mu automatski obezbjeđuje simpatije kod "Građana".nellington wrote:Još malo pa će ispasti da Blaž Kraljević nije bio ustaša.
NovI patriJotski pozdrav "SMRT FAŠIZMU ALI..."
-
bicebolje
#214 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Zlajin koalicioni partnerBosnolog wrote:Pricati o dvodecenijskom sovinizmu i segregacijskom fasizmu koji je na tom dijelu Hercegovine prisudan nije pravdanje istog optuzujuci nekog ko pise o njemu a sto zelis imputirati meni,........dogovor wrote:

-
bicebolje
#215 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Treba pitati Zlajine koalicione partnere sa prvom bijelom kockicom.Socijalista wrote:
Koliko ima ovakvih aktivnih udruga jos po Hercegovini?
- bingov buraz
#216 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
A nisu ti smetali dok se ne spandjase sa Zlajombicebolje wrote:Treba pitati Zlajine koalicione partnere sa prvom bijelom kockicom.Socijalista wrote:
- Bosnolog
#217 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Zato su ovi drugi HDZ-ovci sa prvom crvenom kockom centicki i anti BH saveznici prihvatljiviji za BH mrsce i velikosrpske jurisnike koji im nude treci blentitet mimo genocidnog Ausvica,....HSP se borio i bori za BiH i jednakopravnost za Hrvate sa svima koji prihvataju BiH do Drine sa jednakim pravima svih na svome,bicebolje wrote:Treba pitati Zlajine koalicione partnere sa prvom bijelom kockicom.Socijalista wrote:
Za mene je HSP probosanska stranka uvijek bila i ostala,za razliku HDZ-izdajnika i dokazanih velikosrpskih i cetnickih saveznika,......
- Socijalista
#218 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Sta ce mu smetati bolan, to on meni samo iskreno kaze koga treba da priupitambingov buraz wrote:A nisu ti smetali dok se ne spandjase sa Zlajombicebolje wrote:Treba pitati Zlajine koalicione partnere sa prvom bijelom kockicom.Socijalista wrote:
- osa
#219 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
hsp govori o hrvatskoj do drine, ako ne, onda to nije hsp...Bosnolog wrote:Zato su ovi drugi HDZ-ovci sa prvom crvenom kockom centicki i anti BH saveznici prihvatljiviji za BH mrsce i velikosrpske jurisnike koji im nude treci blentitet mimo genocidnog Ausvica,....HSP se borio i bori za BiH i jednakopravnost za Hrvate sa svima koji prihvataju BiH do Drine sa jednakim pravima svih na svome,bicebolje wrote:Treba pitati Zlajine koalicione partnere sa prvom bijelom kockicom.Socijalista wrote:
Za mene je HSP probosanska stranka uvijek bila i ostala,za razliku HDZ-izdajnika i dokazanih velikosrpskih i cetnickih saveznika,......
-
bicebolje
#220 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Zlaja je tu minornu straku izvadio iz naftalina.bingov buraz wrote:A nisu ti smetali dok se ne spandjase sa Zlajombicebolje wrote:Treba pitati Zlajine koalicione partnere sa prvom bijelom kockicom.Socijalista wrote:
- Bosnolog
#221 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Mislis o zapaganju Paraginog HSP-a o konfederalnoj Bosni sa Hrvatskom do Drine,....Mislim da su bili iskreniji prema BiH od HDZ-a sve godine,..To su govorili neki zagovornici HSP-a za vrijeme agresije Srbije na BiH jer si shvatitli da se Hrvatska treba braniti zajedno sa probosanskim snagama na Drini,.....BiH je bila zajednicka zrtva hegemonistickog velikosrbizma,da je ta opcija prevladdala medu Hrvatima u BiH bi danas bilo duplo vise Hrvata u BiH,...osa wrote:
hsp govori o hrvatskoj do drine, ako ne, onda to nije hsp...
Suska i Hercegjastrebove je interesovala samo zapadnohercegovacka kamenjarska guberija odakle je i bio taj kokosar Susak,zato su prodali i izdali Posavinu i ostale Hrvate BiH i svo vrijeme otvoreno surovali sa cetnicima,........
HDZ-ovci su neprijatelji BiH ali i BH Hrvata njih interesuje samo njihov licno stranacki interes i dio zapadne Hercegovine,.......
Mnogo je HDZ unistio buducnost Hrvata u BiH radeci i surujuci sa velikosrpskim fasistima jos od Karadzordeva i Tudmana,....Sto se pokazalo kao najpogubnije za same BH Hrvate,.....Covcic je najbolji primjer nastavka Bobanove anti BH politike,....
- osa
#222 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Bosnolog wrote:Mislis o zapaganju Paraginog HSP-a o konfederalnoj Bosni sa Hrvatskom do Drine,....Mislim da su bili iskreniji prema BiH od HDZ-a sve godine,..To su govorili neki zagovornici HSP-a za vrijeme agresije Srbije na BiH jer si shvatitli da se Hrvatska treba braniti zajedno sa probosanskim snagama na Drini,.....BiH je bila zajednicka zrtva hegemonistickog velikosrbizma,da je ta opcija prevladdala medu Hrvatima u BiH bi danas bilo duplo vise Hrvata u BiH,...osa wrote:
hsp govori o hrvatskoj do drine, ako ne, onda to nije hsp...
Suska i Hercegjastrebove je interesovala samo zapadnohercegovacka kamenjarska guberija odakle je i bio taj kokosar Susak,zato su prodali i izdali Posavinu i ostale Hrvate BiH i svo vrijeme otvoreno surovali sa cetnicima,........
HDZ-ovci su neprijatelji BiH ali i BH Hrvata njih interesuje samo njihov licno stranacki interes i dio zapadne Hercegovine,.......
Mnogo je HDZ unistio buducnost Hrvata u BiH radeci i surujuci sa velikosrpskim fasistima jos od Karadzordeva i Tudmana,....Sto se pokazalo kao najpogubnije za same BH Hrvate,.....Covcic je najbolji primjer nastavka Bobanove anti BH politike,....
hrvatska se i branila zajedno s bih, naime, pokušaj kontaktirati nekog tko se razumije u vojnu strategiju, vjerujem da će ti pojasniti da se u ovom sukobu radi o jednom ratu, ne o dva.
što se tiče percepcije tko je neprijatelj bih, razmotri srpske poteze i politiku u jugi , njene posljedice i shvatit ćeš tko je najveći neprijatelj bih, nije to teško....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#223 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
kako? ravnajući Gornji Vakuf?osa wrote: hrvatska se i branila zajedno s bih, naime, pokušaj kontaktirati nekog tko se razumije u vojnu strategiju, vjerujem da će ti pojasniti da se u ovom sukobu radi o jednom ratu, ne o dva.
što se tiče percepcije tko je neprijatelj bih, razmotri srpske poteze i politiku u jugi , njene posljedice i shvatit ćeš tko je najveći neprijatelj bih, nije to teško....
- osa
#224 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
braneći dolinu neretve, braneći bihać, oslobađajući jugozapadnu bosnu, zbrinjavajući izbjeglice, žene , djecu, liječeći ranjenike, naoružavajući one koji napadoše kasnije sunarodnjake itd.itd.Chmoljo wrote:kako? ravnajući Gornji Vakuf?osa wrote: hrvatska se i branila zajedno s bih, naime, pokušaj kontaktirati nekog tko se razumije u vojnu strategiju, vjerujem da će ti pojasniti da se u ovom sukobu radi o jednom ratu, ne o dva.
- BSn
#225 Re: Covic Dragan = Jelavic the 2nd.
Joj kad ste onomad poceli da branite G. Vakuf i Bugojno...
Nemoj mi pricati o stvarima koje ne znas...
Nemoj mi pricati o stvarima koje ne znas...