Confederation Cup
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zalizani
#101 Re: Confederation Cup
Howard zaslužio spomenik u rodnom New Jersey-u 
-
Sounder
#102 Re: Confederation Cup
Znao sam ja da moji zlatni dijamanti mogu protiv Spanije
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#103 Re: Confederation Cup
Sto ti je fudbal
ameri se brane ko Zepa
a fakat smijesno ali eto proci ce... 
- Eweleen
#104 Re: Confederation Cup
Čudesa!
- karanana
#105 Re: Confederation Cup
amerika je na nogama, narod slavi na ulicama, automobili kruze sa americkim zastavama i rajom koja pjeva navijacke pjesme americke reprezentacije
-
Art-Vandaley
#106 Re: Confederation Cup
za neuspjeh spanske reprezentacije kriv je kloc xavi i ona dva levata iz looserpoola (alonso i riera) i naravno capdevilla a trener izbacuje najboljeg igraca fabregasa da bi tamo usao neki levat koji se nije vidio u posjedu lopte....
- jutarnji
#107 Re: Confederation Cup
Ovaj americki trener je kopirao Ciru, samo sto Ameri za razliku od nas imaju dovoljno drskosti kad se nadju u 16 i da opale
po onoj lopti. Svaka cast!!!
Spanci

po onoj lopti. Svaka cast!!!
Spanci
- Edin H.
#108 Re: Confederation Cup
Vrijeme je da neko spusti na zemlju ove prenapuhane spanske klosareEdin H. wrote:Gubi USA![]()
Ja sam mislio da su oni najbolji u svemu
Realno je ovekivati da i mi makar cetvrticu slozimo
Od kada je Zungul igrao tamo imao sam povjerenje u snagu americkog fudbala
- Edin H.
#109 Re: Confederation Cup
karanana wrote:amerika je na nogama, narod slavi na ulicama, automobili kruze sa americkim zastavama i rajom koja pjeva navijacke pjesme americke reprezentacije
- jutarnji
#110 Re: Confederation Cup
Ma jok jarane, 90% njih i ne zna za ovaj meckaranana wrote:amerika je na nogama, narod slavi na ulicama, automobili kruze sa americkim zastavama i rajom koja pjeva navijacke pjesme americke reprezentacije
-
LSD
#111 Re: Confederation Cup
a jarane šta su trebali??...napadati ko Španija sa 7-8 igraca,pa fasovati 5 komadaMELBOURNE_SARAJEVO wrote:Sto ti je fudbal![]()
ameri se brane ko Zepa
![]()
a fakat smijesno ali eto proci ce...
Svaka cast jenkijima,pokazali su da se maximalnim zalaganjem može pobjediti nafurana Španija.
Glada li ovo naš famozni selektor
-
Sounder
#112 Re: Confederation Cup
Nije to nista smjesno...jos davne 98 godine kada su se vratili iz Francuske sa 0 poena rekao sam da ce 2010 osvojiti SP. Imaju talent, imaju volju, bore se pravo, samo ih jedno supa, nema trenera. Nedo bog uvesti Ajax-ovu akademiju u Ameriku, pa svakog SP bi im bilo zagarantovano polufinale. Jednostavno trebaju uvesti trenere iz Evrope i ne mislim samo kao npr. da dodje Klinsman (sto je velika sansa) da ih trenira za jedno SP, nego jednostavno promjenuti citav njihov stab. Svako djete trci za loptom, treba znati taj talent "uzgajati" i napraviti od njega vrhunskog fudbalera i zato trebaju uvesti barem na deset godina strane terene da treniraju sve uzraste. Od djecurlije pa nadalje.
To bi takodjer i primamilo one koji su rodjeni u Americi ali roditelji npr. iz Italije (kao onaj Rossi rodjen u New Jersy ali igra iza Italiju) da ostanu u Americi i da igra za domovinu u kojoj je rodjen.
To bi takodjer i primamilo one koji su rodjeni u Americi ali roditelji npr. iz Italije (kao onaj Rossi rodjen u New Jersy ali igra iza Italiju) da ostanu u Americi i da igra za domovinu u kojoj je rodjen.
-
Paco
#113 Re: Confederation Cup
Golman Howard je USA odveo u finale. Covjek je veceras branio sve...
doduse, odbrana im je bila pozrtvovana kao da u zivot igraju.
Zao mi je sto se ovo desilo spanjolcima jer su ocigledno olako shvatili ovu utakmicu. Kada kazem da mi je zao to je iz razloga sto ce ubuduce sa puno vise opreza ulaziti u sve susrete pa tako i u onaj sa nasom repkom u zadnjem kolu kvalifikacija. Ne sumnjam da nakon ovog fijaska veceras Del Boske nece izvesti najjaci moguci sastav (ovaj vecerasnji + Iniesta) na teren stadiona AFH.
A ko zna...mozda su ih amerikanci naceli a "zmajevi" ce da ih dokrajce
Zao mi je sto se ovo desilo spanjolcima jer su ocigledno olako shvatili ovu utakmicu. Kada kazem da mi je zao to je iz razloga sto ce ubuduce sa puno vise opreza ulaziti u sve susrete pa tako i u onaj sa nasom repkom u zadnjem kolu kvalifikacija. Ne sumnjam da nakon ovog fijaska veceras Del Boske nece izvesti najjaci moguci sastav (ovaj vecerasnji + Iniesta) na teren stadiona AFH.
-
LSD
#114 Re: Confederation Cup
kad su im ameri uvalili dvicu,onda mi moramo bar 4 komadaPaco wrote:Golman Howard je USA odveo u finale. Covjek je veceras branio sve...
- jutarnji
#115 Re: Confederation Cup
EjmenPaco wrote:A ko zna...mozda su ih amerikanci naceli a "zmajevi" ce da ih dokrajce
Mozda ih `ebu one trube, zato vec sada poceti vjezbati ono zavijanje
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#116 Re: Confederation Cup
Sounder wrote:Nije to nista smjesno...jos davne 98 godine kada su se vratili iz Francuske sa 0 poena rekao sam da ce 2010 osvojiti SP. Imaju talent, imaju volju, bore se pravo, samo ih jedno supa, nema trenera. Nedo bog uvesti Ajax-ovu akademiju u Ameriku, pa svakog SP bi im bilo zagarantovano polufinale. Jednostavno trebaju uvesti trenere iz Evrope i ne mislim samo kao npr. da dodje Klinsman (sto je velika sansa) da ih trenira za jedno SP, nego jednostavno promjenuti citav njihov stab. Svako djete trci za loptom, treba znati taj talent "uzgajati" i napraviti od njega vrhunskog fudbalera i zato trebaju uvesti barem na deset godina strane terene da treniraju sve uzraste. Od djecurlije pa nadalje.
Ma daj u narednih 50 godina nece osvojiti sp ali eto prosli su veceras..Na kraju krajeva znas sta je Australia za Usa u fudbalu vele sila....Ako ce iko osvojiti Sp od novih zemalja to ce biti neka africka zemlja ili mozda Australia..Ameri mozda 2040 a mozda ni tad..Jednostavno u fudbalu se dese ovakve utakmice i ovo nije prvi put da outsider pobjedi..Mislim tehnika amera je na niskom nivou ali tu je borbenost i sa tim nadoknadzuju svoje ostale minuse....
-
mikelandjelo
#117 Re: Confederation Cup
ova utakmica je bila ko namjestena 
- jutarnji
#118 Re: Confederation Cup
Jarane, sta god motas postavi recept, hocu i ja to da probamjutarnji wrote:a....Ako ce iko osvojiti Sp od novih zemalja to ce biti neka africka zemlja ili mozda Australia
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#119 Re: Confederation Cup
jutarnji wrote:Jarane, sta god motas postavi recept, hocu i ja to da probamjutarnji wrote:a....Ako ce iko osvojiti Sp od novih zemalja to ce biti neka africka zemlja ili mozda Australia
Haveru sa tvojim komentarom vidim da si na speed ili ice
- hidrant
#120 Re: Confederation Cup
Pa africke zemlje imaju dosta dobre repke.jutarnji wrote:Jarane, sta god motas postavi recept, hocu i ja to da probamjutarnji wrote:a....Ako ce iko osvojiti Sp od novih zemalja to ce biti neka africka zemlja ili mozda Australia
Obala Slonovace je super jaka repka.
Naravno da se ne mogu nositi sa mocnim Englezima, ali su konkurentni svim ostalim repkama na planeti.
Afrikance zeza malo disciplina.
Kad uvedu disciplinu mogu ocekivati visoke plasmane na svjetskim prvenstvima.
- bijelo_dugme
#121 Re: Confederation Cup
hidrant wrote:
Pa africke zemlje imaju dosta dobre repke.
Naravno da se ne mogu nositi sa mocnim Englezima, ali su konkurentni svim ostalim repkama na planeti.

-
Sounder
#122 Re: Confederation Cup
Pa i govorim za tehniku. To je jedino sto im fali, to je jedino na cemu moraju da rade i bili bi velesila. Sve vise i vise njihovih igracai igraju po Evropi, kupe iskustvo itd. Jedino sto ih jebe sto su u glupom djelu svjeta gdje im je jedini veci tim Meksiko i jedino prvenstvo koje imaju je SP. Znaci nemogu cesto igrati sa vecim silama. Iako su bili pozvani kao gost u Copa America i poveli C tim i zato trebaju uvesti prave trenere.MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Sounder wrote:Nije to nista smjesno...jos davne 98 godine kada su se vratili iz Francuske sa 0 poena rekao sam da ce 2010 osvojiti SP. Imaju talent, imaju volju, bore se pravo, samo ih jedno supa, nema trenera. Nedo bog uvesti Ajax-ovu akademiju u Ameriku, pa svakog SP bi im bilo zagarantovano polufinale. Jednostavno trebaju uvesti trenere iz Evrope i ne mislim samo kao npr. da dodje Klinsman (sto je velika sansa) da ih trenira za jedno SP, nego jednostavno promjenuti citav njihov stab. Svako djete trci za loptom, treba znati taj talent "uzgajati" i napraviti od njega vrhunskog fudbalera i zato trebaju uvesti barem na deset godina strane terene da treniraju sve uzraste. Od djecurlije pa nadalje.
Ma daj u narednih 50 godina nece osvojiti sp ali eto prosli su veceras..Na kraju krajeva znas sta je Australia za Usa u fudbalu vele sila....Ako ce iko osvojiti Sp od novih zemalja to ce biti neka africka zemlja ili mozda Australia..Ameri mozda 2040 a mozda ni tad..Jednostavno u fudbalu se dese ovakve utakmice i ovo nije prvi put da outsider pobjedi..Mislim tehnika amera je na niskom nivou ali tu je borbenost i sa tim nadoknadzuju svoje ostale minuse....
Znaju znaju...prije par mjeseci sreo nekog Amera u kaficu sa laptopom i on pita mene 'gledas li tekmu'. Ja u njega blijedo 'kakvu tekmu' a on ce 'pa Dinamo - Rijeka'jutarnji wrote:Ma jok jarane, 90% njih i ne zna za ovaj meckaranana wrote:amerika je na nogama, narod slavi na ulicama, automobili kruze sa americkim zastavama i rajom koja pjeva navijacke pjesme americke reprezentacije![]()
Elem ima puno ljudi koji prate fudbal i samo u poredjenju od prije 2 godine, interesovanje je poraslo za fudbalom u americi....
Uglavnom moja broj 2 drzava se osvetila Spaniji za moju broj 1 drzavu, i ostalo je da broj 1 drzava dokrajci Spaniju
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#123 Re: Confederation Cup
Pa o tome ja pricam imaju kvalitet..A pricam o Australiji jer poznajem njihov kvalitet a mislim da su dokazali na zadnjem svijetskom koliko su dobri i neugodni to je moja poenta...Obala Slonovace je super ekipa i mogli bi svasta uraditi pitajte samo srbe kako su neugodnihidrant wrote:Pa africke zemlje imaju dosta dobre repke.jutarnji wrote:Jarane, sta god motas postavi recept, hocu i ja to da probamjutarnji wrote:a....Ako ce iko osvojiti Sp od novih zemalja to ce biti neka africka zemlja ili mozda Australia
- jutarnji
#124 Re: Confederation Cup
Dobro si, eo` tek sad skontah da sam kvotirao tvoj tekst i ispalo k`o da sam ga ja napisao. Da me ubijes ne znam kako mi je to uspjeloMELBOURNE_SARAJEVO wrote:Haveru sa tvojim komentarom vidim da si na speed ili ice![]()
pa kad tad ce africka zemlja osvojiti Sp i prije nego Usa ili neka azijska drzava ..Komentar je bio ko ce osvojiti osim Juzne Amerike ili Europe...
A da Australia je jaka mislim sta je tu cudno??
Stoji to da si napisao .."ako ce iko"...izvinjavam se.
Ja sam jos uvjek ubijedjenja da Australija moze osvojiti SP samo ako umjesto lopte uvedu pravilo da se igra bumerangom.
- hidrant
#125 Re: Confederation Cup
Dobro, dobro.bijelo_dugme wrote:
Necu te vise hraniti.
Sta si navalio?