Koji ti je motor ?citro wrote:zastavnik22 wrote:Pozdrav i tebi , drago mi je da cemo imati jos jednog clana vlasnika c5.Ja imam isti model koji sam uzeo prije nepunih 6 mjeseci.Tada je imao nesto vise od 100000km i bio je 22300KM.Otisao u servis i uradio mali servis ulji i svi filteri 280KM.
Sto se tice potrosnje autoput bez opterecenja do 130km/h oko 4.8l na 100km.Voznja po BiH oko 4.5l a gradska u zimskom periodu oko7.5-7.8 l.
Sa krovnim koferom i punom opremom za skijanje na autoputu brzina oko 140km potrosnja 6.6l.
To su ti stvarni podatci bez foliranja.
uote="king73"]Pozdrav svima, želim da kupim c5 ,(kod kramara ima dobrih primjeraka) god. 2010-11 ....zanima me potrošnja između 1.6 i 2.0 hdi ....i da li je servisiranje tih vozila kao što narod priča (a što narod priča ili je bilo ili će biti) preskupo i koliko iznosi npr. na godinu dana (odnosno redovni servis) to preskupo ? hvala unaprijed
Ja sam imao 2.0, mogao sam trositi vani 4.5 litra ali je to pacenje bez ijednog postenijeg pritiska na gas. Obicno je bilo izmedju 5 i 6 u zavisnosti od agresivnosti voznje i broja preticanja (koji nikada nije bio mali).
Po autoputu je malo nerealno 4.8 pri 130 km/h, ali kazem, kod mene je bio 2.0 .[/quote]
Ako je mjenjac sa 6 brzina,mozda je i moguce.
poslano s moga Sonija Ze:-D