Svugdje ima ljudi, ali cak i takvi koji rade, stvarno rade, krenuti od toga da li im je drzava ili stranka pogodovala ili jos uvijek pogoduje oko tendera i poticaja. Mada realno ako ne rade za tendere to jest ako je proizvodnja, a ne neka gradjevina svakako svima dati lovu od drzave.arman1 wrote: ↑22/04/2026 14:59Znam ih još tog kalibra. Ali jednu stvar znam kod svih njih auto, viljškar, bager sve je tehnički ispravno mada često na prvi pogled rekao bi za otpada, psebno auta.sime_cipol wrote: ↑22/04/2026 14:57Od zene amidza, ima dvije firme, prosle godine prihodi 270 miliona KM, dobit cca 8 miliona. Sad da te odvedem u firmu kod njega, ako prepoznas medju 150 radnika ko je gazda dam ti sta hocesarman1 wrote: ↑22/04/2026 11:11 Ima ovdje svega. Mindset je čarobna riječ.
Poznanik privatnik, firma export-import svašta. Večinom na račun, a može i iza skladišta za keš.
Radi kao dragstor. Otvori u međuvremenu pekaru i kafić. Čitava porodica od jutra do mraka radi. Znam da radnike plaća dobro i pripazi ih i sa strane.
Prošle godine rekao sinu da jednom radniku da svog pasata karavana (đabe), a sebi da nađe auto do 50.000.
Mali za 10 dana dovukao novog Toyota kedija proece ili tako nešto. Jednostavno na prvom mjestu malom je bio tovarni dio. Pitam ga što uze to?
Kaže novo je novo, Toyota je Toyota. Do sad je s njom prešao preko 25000km. Kaže do sad je pola sebe isplatila.
Komšija mu radi u skupštini, vozi A6. Imao udes, procijenjena šteta 12.000KM. 2 mjeseca krš leži u avliji.
Kod ovog privatnika uspjeh je da okrenu pare i da nisu nikom dužni. Nije im ofirno u skladištu jesti pitu ili ćevape s radnicima. Nije im mrsko ništa raditi. Auto je potreba, "jebaji ga, ja sam njega kupio nije on mene, samo nek služi". Imaju vikendicu južno od Mostara, Ortiješ i dobace ponekad do Turske.
Komšija imao Mercedesa, prodao i kupio A6. Zimi vozi na protekt gumama. Platio auto 80.000 i sad nema 12.000 da ga popravi. Destinacije su Egipat, Tunis, Alžir i malo po Evropi. Naravno fotosesija na FB je obavezna.
Komšija dok se nije skršio upadao je u oči, a realno pežo, dacia i slično su mu mjera, kao i većini nas.![]()
30 godina covjek je prvi na poslu. Ustane u 4:00, na poslu je u 5:00 prije sve ijednog radnika. Kuci razguli oko 1-2 popodne. Sad su i sinovi dosta preuzeli.
Čovjek kupio polovnu S klasu, doduse zadnji model![]()
Znam 2 covjeka tacno kako si ih opisao, ali svaki tender njihov.