Cija je odgovornost nadriljekarstvo
- karanana
#176 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
pisu li se kazne za ovo parkiranje?
mogu li se pisati, znam da je nesto zakonom bilo onemoguceno?
ma vlastima i rezimu odgovara ovaj vrac pa nece da ga pomjeraju i maltretiraju jer su oni u nemogucnosti da pomognu bolesnim i ljudima u ocaju pa se i oni uzdaju u moci vraca ili barem u to da vrac ovim ljudima ponudi barem malo lazne nade kad rezim ne moze uraditi ni to.
a i da ga zabrane, bila bi revolucija, spalili bi im onu zgradu vlade ponovo.
ma vlastima i rezimu odgovara ovaj vrac pa nece da ga pomjeraju i maltretiraju jer su oni u nemogucnosti da pomognu bolesnim i ljudima u ocaju pa se i oni uzdaju u moci vraca ili barem u to da vrac ovim ljudima ponudi barem malo lazne nade kad rezim ne moze uraditi ni to.
- Nekako s proljeća
- Vragolan
#178 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
ako nista eko policija bi mogla pisati kazne, znao svi da te njihove kazen ne piju vode, ali et ... makar probati nesta uraditi na sprijecavanju pravljenja ogromne blatnjave kaljuzekaranana wrote:pisu li se kazne za ovo parkiranje?
- Nekako s proljeća
#179 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Ne bih se složio sa tim da njihove kazne nemaju efekta tj. ''težinu''...ko ih je dobio, zna da nije tako.
- JThomas
#180 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
mislim da porediš neuporedivo. iako se i ja ne mogu načuditi ljudima koji iz dana u dan pune zetru, ipak je riječ o puno bezazlenijoj pojavi od ljudi koji su, mada indirektno, poticali na masovna ubistva.
- Vragolan
#181 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
doduse davno jeto bilo, kada sam dio jednu njihovu kaznu koju nikada nisam platio, trebalo paltiti 300KM, parkiranje na zelenoj povrsini, a platio nisam zato jer je samo na mom autu bila kazna a tu parkirano jos 50ak auta, i nikad ami nista nije doslo kuci (tipa poziv na sud i slicno)Nekako s proljeća wrote:Ne bih se složio sa tim da njihove kazne nemaju efekta tj. ''težinu''...ko ih je dobio, zna da nije tako.
a fakat kako to danas ide (zanima me nako)
-
zonbirile
#182 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
----------------------------------JThomas wrote:mislim da porediš neuporedivo. iako se i ja ne mogu načuditi ljudima koji iz dana u dan pune zetru, ipak je riječ o puno bezazlenijoj pojavi od ljudi koji su, mada indirektno, poticali na masovna ubistva.
interesantno kako se uvijek "slučajno" zakačiš za perifernu stvar.Bitno je nečinjenje Tužiteljstva,što ne znači da nema osnova i Zakona koji to dijelo zaprečava i propisuje kaznu.
-
ri0
#183 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Nekako s proljeća wrote:Ne bih se složio sa tim da njihove kazne nemaju efekta tj. ''težinu''...ko ih je dobio, zna da nije tako.
"Nekako s proljeća" skontali smo da si uposlenik ili vrlo blizak sa Centrom Savremenih Inicijativa koji je ovog retardinja i doveo u nas mali grad. Ne znam kako ne osjecas trunke krivnju zbog varanja bolesnog i iznemoglog naroda.
-
zonbirile
#184 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
šta li je slijedeće.Korida je na Nišičkoj,Festival na Modracu,jebi ga neki polucirkus,polu vašar bio bi zgodan na Zetri.
- Vragolan
#185 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
KORIDA u zatvorenomzonbirile wrote:šta li je slijedeće.Korida je na Nišičkoj,Festival na Modracu,jebi ga neki polucirkus,polu vašar bio bi zgodan na Zetri.
- kockica_kockica
#186 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Markica po markica 20 000 markica, u danu samo da se udje kod vraca... Kazu ljudi padaju pred njim... Pa ko nece pasti kad cami satima u redovima da bi dosao do vraca...
Parkirana vozila su sramota... neki dan gledam auto neka budala ostavila skoro pa na sred ceste i otisao... prvi put sam prizeljkivala da mu ga neko dobro ošine ... fakat ne razumijem taj seljakluk koji nam se dovukao u grad... sta je slijedece?????
Parkirana vozila su sramota... neki dan gledam auto neka budala ostavila skoro pa na sred ceste i otisao... prvi put sam prizeljkivala da mu ga neko dobro ošine ... fakat ne razumijem taj seljakluk koji nam se dovukao u grad... sta je slijedece?????
- Nekako s proljeća
#187 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Ma znaš nas...u početku je građanstvo na ''eko policajce'' gledala sa podsmijehom pa ih i ignorirali .Vremenom se to mijenjalo i svi koji su dobili ''posjetnicu'' došli su do spoznaje da su oni lica koja rade u skladu sa zakonom. Vremenom smo svi postajali svjedoci da smo sve manje sretali prizore tipa ''k'o u svojoj avliji'' (pranja i klofanja ćilima , parkiranja na zelenoj površini, proširenja objekata ili ugostiteljskih bašti po vlastitoj logici...bla bla bla)
Iznos ''posjetnice '' koja je tebi stigla nije mali s obzirom da si fizičko lice.Pravnim licima taj iznos je puno veći. Zato i ispisah da se njihov rad ne shvata zanemarljivim...
Nego, ako se vratimo temi....autor bi mogao da mi odgovori je li šteta koju stavlja u fokus veće od koristi . A termin vrač , je priča za sebe...
Iznos ''posjetnice '' koja je tebi stigla nije mali s obzirom da si fizičko lice.Pravnim licima taj iznos je puno veći. Zato i ispisah da se njihov rad ne shvata zanemarljivim...
Nego, ako se vratimo temi....autor bi mogao da mi odgovori je li šteta koju stavlja u fokus veće od koristi . A termin vrač , je priča za sebe...
Last edited by Nekako s proljeća on 22/10/2010 11:10, edited 1 time in total.
-
ri0
#188 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Naravno... ovo je prevarant, varalica i kriminalacNekako s proljeća wrote:Ma znaš nas...u početku je građanstvo na ''eko policajce'' gledala sa podsmijehom pa ih i ignorirali .Vremenom se to mijenjalo i svi koji su dobili ''posjetnicu'' došli su do spoznaje da su oni lica koja rade u skladu sa zakonom. Vremenom smo svi postajali svjedoci da smo sve manje sretali prizore tipa ''k'o u svojoj avliji'' (pranja i klofanja ćilima , parkiranja na zelenoj površini, proširenja objekata ili ugostiteljskih bašti po vlastitoj logici...bla bla bla)
Iznos ''posjetnice '' koja je tebi stigla nije mali s obzirom da si fizičko lice.Pravim licima taj iznos je puno veći. Zato i ispisah da se njihov rad ne shvata zanemarljivim...
- arbosan
#189 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Ovo je do sada najpametnije sto sam procitao.JThomas wrote:za ovu priču, je li potencijalno riječ o krivičnom djelu ili nije, je to skroz nebitno.
ja lično ne vjerujem, nisam otišao i neću otići. ali tvrdim da ovdje nema krivičnog djela.
Evo ja nisam bio, niti mislim ici, ali opet necu reci da je lazov ili da je suprotno. Ko hoce nek ide, a ko nece nek sjedi kod kuce ili nek proseta gradom i to je to.
Ali ne, trebaju mahalci nesto pametovati i reci da je on lazov ili vracar itd. A pozivaju se na Zakon
Sto neko ne komentarise sto nije Selimovic i ostali recimo donirali narodu flasu vode, ili neko da prodaje hamajlije i sendvice itd..., Ne, to je uredu, posto se naplacuje, a covjek dosao a da nista ne naplacuje, to je problem.
Dobro mi rece Mati, Sine sve sto se ne naplacuje je JEFTINO..., a poenta je da ljudi to ne cijene i to njima uvijek ispade jeftino i petljanje i vracanje itd...
- Vragolan
#190 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Kad ovo kaze reJs ja cu vjerovati a do tada on je iscje(d)liteljri0 wrote:Naravno... ovo je prevarant, varalica i kriminalacNekako s proljeća wrote:Ma znaš nas...u početku je građanstvo na ''eko policajce'' gledala sa podsmijehom pa ih i ignorirali .Vremenom se to mijenjalo i svi koji su dobili ''posjetnicu'' došli su do spoznaje da su oni lica koja rade u skladu sa zakonom. Vremenom smo svi postajali svjedoci da smo sve manje sretali prizore tipa ''k'o u svojoj avliji'' (pranja i klofanja ćilima , parkiranja na zelenoj površini, proširenja objekata ili ugostiteljskih bašti po vlastitoj logici...bla bla bla)
Iznos ''posjetnice '' koja je tebi stigla nije mali s obzirom da si fizičko lice.Pravim licima taj iznos je puno veći. Zato i ispisah da se njihov rad ne shvata zanemarljivim...
- Redondo
#191 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Ali najjace je kad kazu ima energiju koja djeluje u krugu od 150 metara od Zetre, odnosno 150 metara od tacke gdje se nalazi iscjelitelj. E da bi ta energija potrajala, bilo bi dobro da se kupi voda koju je on licno blagosiljao. Cijena naravno sitnica, flasa 1 KM. Ljudi nose pakete i pakete te "cudotvorne" vode.
Ulaz markica. Torabbi uzme za mjesec dana par stotina hiljada maraka. U redu bolesni, oni traze bilo kakvu slamku spasa i sve ce uraditi ne bi li ozdravili, ali vidjeti zdrave ljude kako hitaju prema Zetri uvjereni u moci Marokanca e to je za "divljenje". Pored ovakvog naroda jasno mi je zasto se onakva drzava raspala i zasto se svako malo zarati. Nigdje gluplji ljudi ne zive nego na Balkanu a posebno u Bosni.
- Nekako s proljeća
#192 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Mi smo ga doveli zbog ljudi u potrebi, kako ne bi morali ići puno dalje.Da im je blizu i da bude besplatno na raspolaganju. Nemam osjećaj krivnje iz razloga što sam se i lično a i organizacija CSI, zvanično povukla istog dana kada je ta humana dimenzija bila narušena.A svjestan sam ja bio da su se realni troškovi Zetre znatno uvećali i da su morali to rješavati sa komecijalnom logikom. No, bez mene...ri0 wrote:Nekako s proljeća wrote:Ne bih se složio sa tim da njihove kazne nemaju efekta tj. ''težinu''...ko ih je dobio, zna da nije tako.
"Nekako s proljeća" skontali smo da si uposlenik ili vrlo blizak sa Centrom Savremenih Inicijativa koji je ovog retardinja i doveo u nas mali grad. Ne znam kako ne osjecas trunke krivnju zbog varanja bolesnog i iznemoglog naroda.
Tako da ti bude jasno , sve što se dešavalo, dešava ili će se desiti do 07.11.2010. je odgovornost nekog drugog. Informacije koje postiram na sajtu , samo mogu biti o koristi onih koji preferiraju istinu. A da sam se načitao i tvojih laži, jesam. I što konkretno ti ne uradi analizu vode kada sam ti to ponudio kao put do validnih dokaza ,jer ti sumnjaš a ne ja. A nudiš neke novce za dokaz....malo licemjerno sa tvoje strane.
Između mene i tebe , varalica si u ovom slučaju jedino ti. A tvoje mišljenje o Torabiju je tvoje pravo. Ali si u zabludi ako TVRDIŠ da je i istinito.
- JThomas
#193 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
nije to bilo moje obrazloženje. ti misli šta ti ćejf, ali ovo nije liječenje ni u kom smislu te riječi, i ljudima ne možeš zabraniti da vjeruju u ublehe.zonbirile wrote:----------------------------------JThomas wrote:mislim da porediš neuporedivo. iako se i ja ne mogu načuditi ljudima koji iz dana u dan pune zetru, ipak je riječ o puno bezazlenijoj pojavi od ljudi koji su, mada indirektno, poticali na masovna ubistva.
interesantno kako se uvijek "slučajno" zakačiš za perifernu stvar.Bitno je nečinjenje Tužiteljstva,što ne znači da nema osnova i Zakona koji to dijelo zaprečava i propisuje kaznu.
- Nekako s proljeća
#194 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Molim te bez uvrjedljivih termina. Shvati ovo kao prijateljsku opomenu.Redondo wrote:Ali najjace je kad kazu ima energiju koja djeluje u krugu od 150 metara od Zetre, odnosno 150 metara od tacke gdje se nalazi iscjelitelj. E da bi ta energija potrajala, bilo bi dobro da se kupi voda koju je on licno blagosiljao. Cijena naravno sitnica, flasa 1 KM. Ljudi nose pakete i pakete te "cudotvorne" vode.Ulaz markica. Torabbi uzme za mjesec dana par stotina hiljada maraka. U redu bolesni, oni traze bilo kakvu slamku spasa i sve ce uraditi ne bi li ozdravili, ali vidjeti zdrave ljude kako hitaju prema Zetri uvjereni u moci Marokanca e to je za "divljenje". Pored ovakvog naroda jasno mi je zasto se onakva drzava raspala i zasto se svako malo zarati. Nigdje gluplji ljudi ne zive nego na Balkanu a posebno u Bosni.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#195 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
Nevjerovatna je nesuptilnost zakletih "humanista suprnacionalista" za ljudsku nesreću, koji se čudom čude i po cijeli dan zdravi pravi na internetu ibrete nad sakatim, siromašnim i bolesnim kojima medicina nije (a očito nije )dala soluciju vječne nevolje i bola, pa bi da im uskrate i zadnje što ostaje čovjeku, a to je nada.
Dakle, ako ima krivičnog djela neka se tim bave tužilaštvo i sudstvo (po mom skromnom poimanju, nema, ali da se ne petljam u tuđu struku), a ja samo imam sažaljenje za djecu koja jedva hodaju, ili ljude koji pod bolovima dođu iz samo jedne pobude, kako kažu naše nane... "Muka ih je natjerala".
Dakle, ako ima krivičnog djela neka se tim bave tužilaštvo i sudstvo (po mom skromnom poimanju, nema, ali da se ne petljam u tuđu struku), a ja samo imam sažaljenje za djecu koja jedva hodaju, ili ljude koji pod bolovima dođu iz samo jedne pobude, kako kažu naše nane... "Muka ih je natjerala".
Last edited by KatarinaKosaca on 22/10/2010 11:23, edited 2 times in total.
- Redondo
#196 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Koji termin upotrijebiti za ljude koje vijekovima obmanjuju, koji nisu sposobni da uspostave drzave zasnovane na vladavini prava, ljude kod kojih ne postoji pravno valjan sistem ako nije diktatura, ljude kod kojih vecu vaznost ima usmeno predanje nego naucni dokaz? Koji termin je adekvatan za takve pojedince, grupe i narode?Nekako s proljeća wrote:Molim te bez uvrjedljivih termina. Shvati ovo kao prijateljsku opomenu.Redondo wrote:Ali najjace je kad kazu ima energiju koja djeluje u krugu od 150 metara od Zetre, odnosno 150 metara od tacke gdje se nalazi iscjelitelj. E da bi ta energija potrajala, bilo bi dobro da se kupi voda koju je on licno blagosiljao. Cijena naravno sitnica, flasa 1 KM. Ljudi nose pakete i pakete te "cudotvorne" vode.Ulaz markica. Torabbi uzme za mjesec dana par stotina hiljada maraka. U redu bolesni, oni traze bilo kakvu slamku spasa i sve ce uraditi ne bi li ozdravili, ali vidjeti zdrave ljude kako hitaju prema Zetri uvjereni u moci Marokanca e to je za "divljenje". Pored ovakvog naroda jasno mi je zasto se onakva drzava raspala i zasto se svako malo zarati. Nigdje gluplji ljudi ne zive nego na Balkanu a posebno u Bosni.
- Nekako s proljeća
#197 Re: Cija je odgovornost nadriljekarstvo
@Zonbi kralju, podigni privatnu tužbu i izvijesti nas bar ponekad kako stvari stoje. Ponekad, znatno manje puta nego što članstvo ubjeđuješ u nešto što je tebi jasnije od drugih. Ostavi nam prostora da se dostojanstveno nosimo sa svojim neznanjem. Olakšaj nam malo...
- Vragolan
#198 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Redondo wrote:Koji termin upotrijebiti za ljude koje vijekovima obmanjuju, koji nisu sposobni da uspostave drzave zasnovane na vladavini prava, ljude kod kojih ne postoji pravno valjan sistem ako nije diktatura, ljude kod kojih vecu vaznost ima usmeno predanje nego naucni dokaz? Koji termin je adekvatan za takve pojedince, grupe i narode?Nekako s proljeća wrote:Molim te bez uvrjedljivih termina. Shvati ovo kao prijateljsku opomenu.Redondo wrote:Ali najjace je kad kazu ima energiju koja djeluje u krugu od 150 metara od Zetre, odnosno 150 metara od tacke gdje se nalazi iscjelitelj. E da bi ta energija potrajala, bilo bi dobro da se kupi voda koju je on licno blagosiljao. Cijena naravno sitnica, flasa 1 KM. Ljudi nose pakete i pakete te "cudotvorne" vode.Ulaz markica. Torabbi uzme za mjesec dana par stotina hiljada maraka. U redu bolesni, oni traze bilo kakvu slamku spasa i sve ce uraditi ne bi li ozdravili, ali vidjeti zdrave ljude kako hitaju prema Zetri uvjereni u moci Marokanca e to je za "divljenje". Pored ovakvog naroda jasno mi je zasto se onakva drzava raspala i zasto se svako malo zarati. Nigdje gluplji ljudi ne zive nego na Balkanu a posebno u Bosni.
ovce
- Nekako s proljeća
#199 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Mislim da nije lijepo nazivati ljudska bića stokom.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#200 Re: Šteta poslije vrača sa ZETRE
Zavisi od ljudskih bića, nekad vrijeđaš stoku. Naročito ona ljudska bića koja svoju superiornost zasnivaju, pokazuju i manifestiraju nad bolesnim i nemoćnim. I još ističu svoju superioronost sa svojim zdravljem i pristupu internetu. Jadno.Nekako s proljeća wrote:![]()
Mislim da nije lijepo nazivati ljudska bića stokom.