ćevapi kod želje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

branimir_s

Post by branimir_s »

Sogan wrote:digresija: dijaspora koja odrzava mit o Zeljinim cevapima nje prava dijaspora :oops: mi :D iz principa ne objedamo u ugostiteljskim objektima ispred kojih nema adekvatno parkiraliste za eksponiranje auta :D

P.S. na ovoj diskusiji se stice dojam da je pola forumasa imalo iskustvo lomljenja zuba ili trovanja probavnog sustava cevapima :? :shock:

P.P.S. U Krajini smo imali, naravno banjaluckog formata, ovu kategorizaciju porcija:

velika (lepinja i 4x4 table cevapa)
srednja (lepinja i 3x4 table cevapa)
mala (pola lepinje i 2x4 table cevapa)

a blizu skola i vecih OUR-a sortiman je od domisljatih poduzetnika bio prosiren i na:

sindikalna (lepinja i 1x4 table cevapa) - kupovala se direktno, ne preko sindikata :D djacka (pola lepinje i 1x4 table cevapa)

:D
:lol:
walkabout

Post by walkabout »

A za koga je bila - cetvrt lepine i 0x4 tabli cevapa? :-)

PS. Ne znam shto, ali uvijek kad sam jeo banjalucke cevape imao sam neku bojazan - oni cevapi su mi nekako izgledali kao cetveroblizanci koji se nisu uspjeli razdvojiti prilikom izlaska pa sam nevoljko zagrizao u njih!

:run:
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

ma najbolji su u Bajre u docu (kod Travnika) :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

van Basten wrote:
Zavatoni wrote:
seansarah wrote:otvorila se nova cevabdzinica na carsiji iza begove...kazu haos cevapi.
zove se 9. - k`o prije ona cuvena...za mene najbolja!

Odite i probajte...ja cu za 2 sedmice :-D

Prijatno!
Bio. Jeo. Ćevapi odlični. Atmosfera potpuno drukčija. Sevdah piči non-stop. Sve u bordo boji. Isti logo. Izgleda neka Hasetova familija (unuk šta li?). Kaže lik što radi, da se uskoro otvara i na starom mjestu. Topla preporuka.
eh, moraće se tu otići na degustaciju prvom prilikom... gdje tačno iza Begove dođe?
Željo je definitivno ofalio... ko je redovan tamo (bio) neka uporedi ćevape od prije 7-8 godina i sada... ja ionako tamo idem samo kad me kakva nostalgična dijaspora ili turisti iz drugih gr4adova natjeraju (nakon što ispucam sve argumente protiv toga) i definitivno su se pokvarili
Zmaj u Hrasnom i Zmaj na stanici nisu isto... dva brata drže to, ali su se nešto sproječkali pa jedan drži jedanog, drugi drugog. Prirodom posla često jedem u onom na stanici (na pola mi puta) i zaista je fantastičan (dobro, možda nas kao redovnije mušterije malo pripazi :D ). Preporučujem pljeskavicu sa kajmakom tu.
Ulica Čurčiluk. To ti je ono gdje ima puno onih limarskih zanata - kontra strana od glavnog ulaza u Begovu.

Nemoj uzimati čevape. prvo probaj sudže. Predobre su. :-) :-) :-)

I jedna je od Hasetovih ćerki otvorila.
van Basten

Post by van Basten »

e kasno si mi rekao za sudžukice... danas sam otišao u izvidnicu, i maznuo cenera... predobri ćevapi zaista... sudžukice ću definitivno drugi put. a u podne (14h tačnije) sve puno... dobra glas daleko se čuje :D
suncokret

Post by suncokret »

ja nisam primjetila nista cudno s tim cevapima kod zelje
osim sto moras otici prije nego pojedes koliko ga je guzva
to mi se zgadilo
i tako necu vise ni ici

kod hodzica dugo nisam bila
isto mi je jednom bilo odvratno kad sam dobila 1/4 somuna sa 5 cevapa
i sto su skuplji od ostalih
doduse to je bilo davno sad se mozda i promijenilo

mrkva mi je nekako najbolja
tech10

Post by tech10 »

suncokret wrote:mrkva mi je nekako najbolja
Tesssa

Post by Tesssa »

ja sam nekad davno (dok sam jos jela meso) nasla zicu u zeljinom cevapu :-)
VMG

Post by VMG »

Kod Mujanovica u Blazuju.Cistoca,jelovnik i usluga za desetku.Prijatno iznenadjen!!! :dance:
Phia

Post by Phia »

Fuj.Odavno ne jedem ćevape a sad ću još manje.Koje sve gadurije oni melju u to.. :roll:
krkan

Post by krkan »

Phia wrote:Fuj.Odavno ne jedem ćevape a sad ću još manje.Koje sve gadurije oni melju u to.. :roll:
:thumbup:

gdje ces cevape pored bubrega,brizle i ostalih pindjivisa pa opleti :P 8) ha ja bar vidis sta jedes
zena21

Post by zena21 »

tech10 wrote:
:lol: :lol: :lol:

dobra je za vid :lol: :lol:
rewritable

Post by rewritable »

Neelix wrote:
TebiNesudjena wrote:Bolje nego NikomSudjena :D

Je l' istina da su Travnicki cevapi bolji od Sarajevskih? :-?
jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.
To sad ispade Sarajevo kolijevka cevapa. Ne budite smijesni. Travnik, Tuzla, Zenica, Banjaluka razvaljuju cevapima. Sarajevski cevap i pita su dobri ali brate razvikani, samo zato sto je centar (i neka je, da ne bude neke zabune) svih dogadjanja. Pa kad ste vidjeli neki intervju sa vidjenijom licnoscu iz okruzenja a da ga ne pitaju po milion puta "A jeste bili na cevapima..."
Ista stvar vazi i za travnicki sir, livanjski sir, kiseljacke pogacice itd itd itd
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

rewritable wrote:
Neelix wrote:
TebiNesudjena wrote:Bolje nego NikomSudjena :D

Je l' istina da su Travnicki cevapi bolji od Sarajevskih? :-?
jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.
To sad ispade Sarajevo kolijevka cevapa. Ne budite smijesni. Travnik, Tuzla, Zenica, Banjaluka razvaljuju cevapima. Sarajevski cevap i pita su dobri ali brate razvikani, samo zato sto je centar (i neka je, da ne bude neke zabune) svih dogadjanja. Pa kad ste vidjeli neki intervju sa vidjenijom licnoscu iz okruzenja a da ga ne pitaju po milion puta "A jeste bili na cevapima..."
Ista stvar vazi i za travnicki sir, livanjski sir, kiseljacke pogacice itd itd itd
Nije mi jasno na stanici u travniku kad sam prolazio deset cevapa 1 konvertibilna markica. Mogu mislit kakvi su i od kog mesa se prave ako ga uopste ima... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dinchy84 wrote:ja sam nekad davno (dok sam jos jela meso) nasla zicu u zeljinom cevapu :-)
Sta zicu, ja nasao komad gumene sandale. :lol: :D
Sogan

Post by Sogan »

zena21 wrote:
tech10 wrote:

ja mislim da je sex-fixirani Tech izvukao taj citat suncokretice iz sasvim drugih razloga :D
sulesavic

Post by sulesavic »

Neelix wrote:opet ovi o travniku nekakvom :D :D
a sto sam ja dobru tjesteninu u urugvaju jeo....jebes talijansku kakva je ova :D :D
Mani se ironije, Travnik je, kad o æevapima prièamo, najbolji.
TareSA

Post by TareSA »

Romeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile... :-? U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve! :-)
Ikar nisi platio, nam je bio i dobar....a kad nesto platim a ono macka unutra e onda stvarno nema smisla, joj kako me nervira ovaj post ratni gladni sindrom - sve nam je bilo dobro u ratu - tacno al okreni se oko sebe sad nije rat u ratu su padale i granate pa sad ne padaju, daj pusti te se vise rate i hajmo dalje, za svoje pare hocu najbolje
zena21

Post by zena21 »

Sogan wrote:
zena21 wrote:
tech10 wrote: :lol:

ja mislim da je sex-fixirani Tech izvukao taj citat suncokretice iz sasvim drugih razloga :D
ma hOtjela sam da napisem da je meni licno pretanka :oops: ali reko nema smisla :lol: :lol: :lol:
tech10

Post by tech10 »

zena21 wrote: ma hOtjela sam da napisem da je meni licno pretanka :oops: ali reko nema smisla :lol: :lol: :lol:
Ti bi se onda sa hranom trebala prebaciti u ascinice gdje sluze tikvice. :D
zena21

Post by zena21 »

tech10 wrote:
zena21 wrote: ma hOtjela sam da napisem da je meni licno pretanka :oops: ali reko nema smisla :lol: :lol: :lol:
Ti bi se onda sa hranom trebala prebaciti u ascinice gdje sluze tikvice. :D
mogi u krastavci... onako malo zreliji :lol: :lol: :lol:
rewritable

Post by rewritable »

Jedan001 wrote:
rewritable wrote:
Neelix wrote: jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.
Nije mi jasno na stanici u travniku kad sam prolazio deset cevapa 1 konvertibilna markica. Mogu mislit kakvi su i od kog mesa se prave ako ga uopste ima... :lol:
Pa kralju i na Vrelu Bosne su 1,5KM i 2 KM, pa neznam jel ti ikad palo na pamet da ih jedes.
To isto kad bi u Rijeci na brodogradilistu jeo ribu.
Neelix

Post by Neelix »

sulesavic wrote:
Neelix wrote:opet ovi o travniku nekakvom :D :D
a sto sam ja dobru tjesteninu u urugvaju jeo....jebes talijansku kakva je ova :D :D
Mani se ironije, Travnik je, kad o ćevapima pričamo, najbolji.
mani se i ti lokalpatriotizma, i budi realan brate :lol: :lol: :lol: :lol: sta sve necu procitat na ovom forumu :lol: :lol: :lol:
gol-man

Post by gol-man »

Zavisi kakve ćevape k'o voli. Npr. u Travniku je lepina natopljena dok je u Sarajevu i Visokom suha.U visokom dobijes odvojeno ćevape i lepinu , u Sarajevu zajedno , kao i u Travniku...Svako ima svoj ukus ...
Brazzo

Post by Brazzo »

ljeti jesti jela od mljevenog mesa je vrlo rizicno. ja najcesce jedem djulbastiju kod Hodzica.
Post Reply