Sogan wrote:digresija: dijaspora koja odrzava mit o Zeljinim cevapima nje prava dijasporami
iz principa ne objedamo u ugostiteljskim objektima ispred kojih nema adekvatno parkiraliste za eksponiranje auta
P.S. na ovoj diskusiji se stice dojam da je pola forumasa imalo iskustvo lomljenja zuba ili trovanja probavnog sustava cevapima![]()
P.P.S. U Krajini smo imali, naravno banjaluckog formata, ovu kategorizaciju porcija:
velika (lepinja i 4x4 table cevapa)
srednja (lepinja i 3x4 table cevapa)
mala (pola lepinje i 2x4 table cevapa)
a blizu skola i vecih OUR-a sortiman je od domisljatih poduzetnika bio prosiren i na:
sindikalna (lepinja i 1x4 table cevapa) - kupovala se direktno, ne preko sindikatadjacka (pola lepinje i 1x4 table cevapa)
ćevapi kod želje
Moderator: anex
-
branimir_s
-
walkabout
A za koga je bila - cetvrt lepine i 0x4 tabli cevapa? 
PS. Ne znam shto, ali uvijek kad sam jeo banjalucke cevape imao sam neku bojazan - oni cevapi su mi nekako izgledali kao cetveroblizanci koji se nisu uspjeli razdvojiti prilikom izlaska pa sam nevoljko zagrizao u njih!

PS. Ne znam shto, ali uvijek kad sam jeo banjalucke cevape imao sam neku bojazan - oni cevapi su mi nekako izgledali kao cetveroblizanci koji se nisu uspjeli razdvojiti prilikom izlaska pa sam nevoljko zagrizao u njih!
- J.P.Montoya
ma najbolji su u Bajre u docu (kod Travnika) 
- Zavatoni
Ulica Čurčiluk. To ti je ono gdje ima puno onih limarskih zanata - kontra strana od glavnog ulaza u Begovu.van Basten wrote:eh, moraće se tu otići na degustaciju prvom prilikom... gdje tačno iza Begove dođe?Zavatoni wrote:Bio. Jeo. Ćevapi odlični. Atmosfera potpuno drukčija. Sevdah piči non-stop. Sve u bordo boji. Isti logo. Izgleda neka Hasetova familija (unuk šta li?). Kaže lik što radi, da se uskoro otvara i na starom mjestu. Topla preporuka.seansarah wrote:otvorila se nova cevabdzinica na carsiji iza begove...kazu haos cevapi.
zove se 9. - k`o prije ona cuvena...za mene najbolja!
Odite i probajte...ja cu za 2 sedmice![]()
Prijatno!
Željo je definitivno ofalio... ko je redovan tamo (bio) neka uporedi ćevape od prije 7-8 godina i sada... ja ionako tamo idem samo kad me kakva nostalgična dijaspora ili turisti iz drugih gr4adova natjeraju (nakon što ispucam sve argumente protiv toga) i definitivno su se pokvarili
Zmaj u Hrasnom i Zmaj na stanici nisu isto... dva brata drže to, ali su se nešto sproječkali pa jedan drži jedanog, drugi drugog. Prirodom posla često jedem u onom na stanici (na pola mi puta) i zaista je fantastičan (dobro, možda nas kao redovnije mušterije malo pripazi). Preporučujem pljeskavicu sa kajmakom tu.
Nemoj uzimati čevape. prvo probaj sudže. Predobre su.
I jedna je od Hasetovih ćerki otvorila.
- van Basten
e kasno si mi rekao za sudžukice... danas sam otišao u izvidnicu, i maznuo cenera... predobri ćevapi zaista... sudžukice ću definitivno drugi put. a u podne (14h tačnije) sve puno... dobra glas daleko se čuje 
-
suncokret
ja nisam primjetila nista cudno s tim cevapima kod zelje
osim sto moras otici prije nego pojedes koliko ga je guzva
to mi se zgadilo
i tako necu vise ni ici
kod hodzica dugo nisam bila
isto mi je jednom bilo odvratno kad sam dobila 1/4 somuna sa 5 cevapa
i sto su skuplji od ostalih
doduse to je bilo davno sad se mozda i promijenilo
mrkva mi je nekako najbolja
osim sto moras otici prije nego pojedes koliko ga je guzva
to mi se zgadilo
i tako necu vise ni ici
kod hodzica dugo nisam bila
isto mi je jednom bilo odvratno kad sam dobila 1/4 somuna sa 5 cevapa
i sto su skuplji od ostalih
doduse to je bilo davno sad se mozda i promijenilo
mrkva mi je nekako najbolja
-
rewritable
To sad ispade Sarajevo kolijevka cevapa. Ne budite smijesni. Travnik, Tuzla, Zenica, Banjaluka razvaljuju cevapima. Sarajevski cevap i pita su dobri ali brate razvikani, samo zato sto je centar (i neka je, da ne bude neke zabune) svih dogadjanja. Pa kad ste vidjeli neki intervju sa vidjenijom licnoscu iz okruzenja a da ga ne pitaju po milion puta "A jeste bili na cevapima..."Neelix wrote:jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.TebiNesudjena wrote:Bolje nego NikomSudjena![]()
Je l' istina da su Travnicki cevapi bolji od Sarajevskih?
Ista stvar vazi i za travnicki sir, livanjski sir, kiseljacke pogacice itd itd itd
- Troll_Happens
Nije mi jasno na stanici u travniku kad sam prolazio deset cevapa 1 konvertibilna markica. Mogu mislit kakvi su i od kog mesa se prave ako ga uopste ima...rewritable wrote:To sad ispade Sarajevo kolijevka cevapa. Ne budite smijesni. Travnik, Tuzla, Zenica, Banjaluka razvaljuju cevapima. Sarajevski cevap i pita su dobri ali brate razvikani, samo zato sto je centar (i neka je, da ne bude neke zabune) svih dogadjanja. Pa kad ste vidjeli neki intervju sa vidjenijom licnoscu iz okruzenja a da ga ne pitaju po milion puta "A jeste bili na cevapima..."Neelix wrote:jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.TebiNesudjena wrote:Bolje nego NikomSudjena![]()
Je l' istina da su Travnicki cevapi bolji od Sarajevskih?
Ista stvar vazi i za travnicki sir, livanjski sir, kiseljacke pogacice itd itd itd
- Drvosjeca iz Dejcica
Sta zicu, ja nasao komad gumene sandale.dinchy84 wrote:ja sam nekad davno (dok sam jos jela meso) nasla zicu u zeljinom cevapu
- TareSA
Ikar nisi platio, nam je bio i dobar....a kad nesto platim a ono macka unutra e onda stvarno nema smisla, joj kako me nervira ovaj post ratni gladni sindrom - sve nam je bilo dobro u ratu - tacno al okreni se oko sebe sad nije rat u ratu su padale i granate pa sad ne padaju, daj pusti te se vise rate i hajmo dalje, za svoje pare hocu najboljeRomeo 80 wrote:Ja jeste svi pekmezi, kao da vas je majka u epruveti sve rodila! Što fakat ne mogu prenemaganja, sve neki delikatni želuci, ne valja ovo, ne valja ono, a u ratu su nam i Ikar konzerve dobre bile...U tom Želji sam milion puta bio i nikad nisam ostao razočaran. Šta vam je svima, samo se prenemažete ko babe kakve!
-
rewritable
Pa kralju i na Vrelu Bosne su 1,5KM i 2 KM, pa neznam jel ti ikad palo na pamet da ih jedes.Jedan001 wrote:Nije mi jasno na stanici u travniku kad sam prolazio deset cevapa 1 konvertibilna markica. Mogu mislit kakvi su i od kog mesa se prave ako ga uopste ima...rewritable wrote:To sad ispade Sarajevo kolijevka cevapa. Ne budite smijesni. Travnik, Tuzla, Zenica, Banjaluka razvaljuju cevapima. Sarajevski cevap i pita su dobri ali brate razvikani, samo zato sto je centar (i neka je, da ne bude neke zabune) svih dogadjanja. Pa kad ste vidjeli neki intervju sa vidjenijom licnoscu iz okruzenja a da ga ne pitaju po milion puta "A jeste bili na cevapima..."Neelix wrote: jest ako je juznoafricka pizza bolja od talijanske.
To isto kad bi u Rijeci na brodogradilistu jeo ribu.
- Neelix
mani se i ti lokalpatriotizma, i budi realan bratesulesavic wrote:Mani se ironije, Travnik je, kad o ćevapima pričamo, najbolji.Neelix wrote:opet ovi o travniku nekakvom![]()
a sto sam ja dobru tjesteninu u urugvaju jeo....jebes talijansku kakva je ova![]()