Ma i to je dio ove logike apsurda...
Cetvrti entitet!
-
Prenj
U kojoj ti drzavi ziviskike wrote:Govorim o općinskom nivou mita i korupcije gdje nadležnost valjda ima ta Općina, pa nema valjda RS?Prenj wrote:Koje su nadleznosti opstine, a koje kantona?kike wrote:Pa da kažeš odnosno potvrdiš ovim koji kažu da u Tuzli sa SDP_om nema korupcije, hajdemo primjer jedne centrične robne kuće Bulevar
Od kada vlasnik nije platio porez?
Da li ima jednog prijavljenog radnika?
Da li ikome plaća doprinose?
Kako je privatizirao robnu kuću u centru?
Mislim na A: Č, na njegove veze sa opčinskim vlastima i inspektorima
To je jedan primjer u nizu....
Onog momenta kada predmet više ne bude u ruci sudije, nego van njega biću slobodan da dam mena i prezimena, naravno
Za privatizaciju je nadlezna Kantonalna agencija za privatizaciju,
za kontrolu uplate poreza i doprinosa je nadlezna Uprava za indirektno oporezivanje, koja je takodjer organizovana iskljucivo na kantonalnom ili federalnom nivou.
-
kub lajkan
Ma daj Prenj sta zayebavas covjeka... sve je to isto... SDA, SDP... sve su to lopovi...
copyright by Eshek&kike_budalike
copyright by Eshek&kike_budalike
-
kike
Ne pravi se lud Prenj, kantonalna agencija za privatizaciju revidiraU kojoj ti drzavi zivis
Za privatizaciju je nadlezna Kantonalna agencija za privatizaciju,
za kontrolu uplate poreza i doprinosa je nadlezna Uprava za indirektno oporezivanje, koja je takodjer organizovana iskljucivo na kantonalnom ili federalnom nivou.
sam način privatizacije i provjerava da li su uvjeti ispunjeni, obično nakon 3 godine, a teren, objekat i ostalo tretira općina. Poreska i radna inspekcija su nadležnosti općine i upravo su oni koji su svaki dan u pomenutom (a ima ih puno) objektu i direktni nosioci mita i korupcije Neće Čaušević hodati i raditi taj posao. zaista se praviš lud i misliš da će ti jeftine fore proći.
Ne, nije SDP, kako kaže ovaj za kike budalike)to mu je najpametnije što zna reći) jednako SDA, nego puno gore, smao u proporciji vlasti koje imaju.
-
Prenj
Za apatrida kiketa,
Privatizacija:

Privatizacija:
Porezihttp://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... 0(hr).html
IV - METODE PRIVATIZACIJE
Clanak 11.
Privatizacija poduzeca sukladno ovom zakonu vrsi se prodajom dionica i imovine.
O nacinu privatizacije odlucuje i postupak privatizacije poduzeca provodi zupanijska-kantonalna agencija, odnosno agencija utvrdjena odlukom iz clanka 3. stavka 1. ovog zakona.
Prodaju poduzeca mjerodavna agencija provodi javnom drazbom ili javnim prikupljanjem ponuda.
Ukoliko se prodaja poduzeca ne ostvari na nacin iz stavka 3. ovog clanka, prodaja se moze izvrsiti neposrednom pogodbom.
U cijim je rukama kantonalna vlast u Tuzli?http://www.pufbih.ba/zakoni/zakon1.php
II - ORGANIZACIJA I RUKOVOĐENJE
Član 4.
Porezna uprava je Federalna uprava u sastavu Ministarstva.
Poreznom upravom rukovodi direktor Porezne uprave (u daljem tekstu: direktor) kojeg postavlja i razrješava Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog federalnog ministra finansija - federalnog ministra financija (u daljem tekstu: ministar). Direktor ima zamjenika koji se postavlja i razrješava na isti način kao i direktor.
Porezna uprava organizovana je na tri nivoa i to na nivou Središnjeg ureda, kantonalnih poreznih ureda i poreznih ispostava. U okviru ove globalne organizacione strukture, odluke vezane za poslove sektora i drugih organizacionih jedinica u svim uredima regulisat će se podzakonskim aktima.
Središnji ured Porezne uprave nalazi se u Sarajevu.
Direktor postavlja i razrješava rukovodioce sektora unutar Središnjeg ureda i rukovodioce kantonalnih poreznih ureda, uz saglasnost ministra.
Rukovodilac kantonalnog poreznog ureda postavlja i razrješava rukovodioce poreznih ispostava, uz saglasnost direktora.
-
Prenj
Sve ti gore lijepo pise, a imas i reference na siteove odgovarajucih drzavnih institucija.kike wrote:Federalna agencija neće hodati po Općinama i prikupljati poreze. To je općinska vlast. Šta je onda po tebi, ingerencija općinskih organa?
Čemu onda uopće služe, ako je sve na kantonalnom i federalnom nivou??
Kome ti, bolan, ovdje ublehe prosipaš??
Da li treba da vjerujemo tebi ili nasim zakonima?
-
kike
Zašto onda nisi citirao Općinske ingerencije?? Meni se stvarno ne da kopati po netu da priložim..
Hajde, onda ako ih nema da ukidamo općine.....
Stavi mi paralelno, pa da vidimo
Ne plaćam ja Federalnoj Direkciji svoje poreze direktno, nego se preko općinskih oragana djelom slijevaju u Federalni džep
Stavi paralelno zakon....Općina....Kanton....Federacija
Tada je vjerodostojno, ovako je falsifikat
Ne plaćam ja Federalnoj Direkciji svoje poreze direktno, nego se preko općinskih oragana djelom slijevaju u Federalni džep
-
Prenj
Nazalost, moram ti ponoviti isti citat, jer ti ili ne znas ili ne zelis da citaskike wrote:Zašto onda nisi citirao Općinske ingerencije?? Meni se stvarno ne da kopati po netu da priložim..
http://www.pufbih.ba/zakoni/zakon1.php
II - ORGANIZACIJA I RUKOVOĐENJE
Član 4.
Porezna uprava je Federalna uprava u sastavu Ministarstva.
Poreznom upravom rukovodi direktor Porezne uprave (u daljem tekstu: direktor) kojeg postavlja i razrješava Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na prijedlog federalnog ministra finansija - federalnog ministra financija (u daljem tekstu: ministar). Direktor ima zamjenika koji se postavlja i razrješava na isti način kao i direktor.
Porezna uprava organizovana je na tri nivoa i to na nivou Središnjeg ureda, kantonalnih poreznih ureda i poreznih ispostava. U okviru ove globalne organizacione strukture, odluke vezane za poslove sektora i drugih organizacionih jedinica u svim uredima regulisat će se podzakonskim aktima.
Središnji ured Porezne uprave nalazi se u Sarajevu.
Direktor postavlja i razrješava rukovodioce sektora unutar Središnjeg ureda i rukovodioce kantonalnih poreznih ureda, uz saglasnost ministra.
Rukovodilac kantonalnog poreznog ureda postavlja i razrješava rukovodioce poreznih ispostava, uz saglasnost direktora.
-
Prenj
kike wrote:Piše sve
Poreske isposave su na lokalnom nivou i njih sporovode općinski organi vlasti
to je dakle, sadašnja situacija u Tuzli
Sjećamo se da je SDP imao i kantonalnu vlast u TK
Pa što li izgubiše??
Da, bila je zavjera![]()
Tada nije bilo korupcije????![]()
Ne vrijedi, zaista ne vrijedi
-
vodolija_33
Bravo za 4ti entitet
super ideja
ionako imamo premalo administracije pa je vrijeme da se bolje organiziramo
znači da se nadamo novim vrstama poreza (valja platit plaće, drug moj
)... hmmm pošto plaćamo poreze na sve moguće i nemoguće stvari i po nekoliko puta (yebo porezna načela, ko ih se uopće pridržava
) nemogu da skontam za šta bismo sada mogli dobiti po ušima 
- Zox
#38 Re: Cetvrti entitet!
Zastupaju nas oni za koje smo glasali.klif wrote:Ili da nas makar predstavljaju u pregovorima oko ustavnih promjena. Da i nas neko zastupa.kub lajkan wrote:
cetvrti za one koji STVARNO zele gradjansku drzavu.
I da se teritorijalno odredi koji je to dio B&H. Nerzuk predlaze Tuzlu kao centar cetvrtog entiteta.