Cetvrti entitet!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kub lajkan

#1 Cetvrti entitet!

Post by kub lajkan »

Gostujuci nedavno u "Pecnici" Nerzuk Curak iznosi ideju koja na prvi pogled bas i ne izgleda razumna, ali na drugi i treci...

Elem, ukratko...
Posto nam drzavu k'o fol hoce gradjansku, i sto oni vise hoce, to je ona vise podijeljena... Kad vec ne ide tako kako k'o fol hoce, hajde da budemo realni pa da je iscjepkamo kako joj i prilici. Tri konstitutivne komadine, i

cetvrti za one koji STVARNO zele gradjansku drzavu.

I da se teritorijalno odredi koji je to dio B&H. Nerzuk predlaze Tuzlu kao centar cetvrtog entiteta.

Bilo bi zanimljivo ovo napraviti, a onda vidjeti za 20 godina koji entitet je najnormalniji...
kike

Post by kike »

Izvršna vlast u Tuzli je korumpirana do boli

Ako ne bi vladao entitetom isti koji sada vlada Tuzlom, možda bi imala šansu da bude nejzdraviji kako ti reče

Ovako.....nikako
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kike wrote:Izvršna vlast u Tuzli je korumpirana do boli

Ako ne bi vladao entitetom isti koji sada vlada Tuzlom, možda bi imala šansu da bude nejzdraviji kako ti reče

Ovako.....nikako
Kao i svi supljikatori (kojih je B&H puna) zakacis se za najmanje bitan detalj.

Nije poenta u Tuzli...
kike

Post by kike »

U čemu je poenta?

U četvrtom entitetu čiji bi glavni grad trebala biti Tuzla

I o prosperitetu tog građanskog entiteta (ovo je jezički apsurd, ali hajde)

Prosvjetli me ti, ovakvog neukog kao i što je većina mojih sunarodnjaka

Hajde, pametnice moja, objasni ti fino, nama ignorantima.......
kub lajkan

Post by kub lajkan »

kike wrote:U čemu je poenta?

U četvrtom entitetu čiji bi glavni grad trebala biti Tuzla

I o prosperitetu tog građanskog entiteta (ovo je jezički apsurd, ali hajde)
Tuzla je pomenuta samo usput i nije presudna u cijeloj prici...

Zasto je "gradjanski entitet" "jezicki apsurd"?

Valjda je i jezicki i svaki drugi apsurd da se nacionalna stranka zalaze za gradjansku drzavu???
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:

Ovako.....nikako
Kao i svi supljikatori (kojih je B&H puna) zakacis se za najmanje bitan detalj.

Nije poenta u Tuzli...
Dečko, znamo mi zašto se tebi ne priča o Tuzli... :lol: :lol: :lol:

Mogao bi neko lupiti par konkretnih primjera lopovluka iz Tuzle, koja ih ima u više nego dovoljnom broju, pa ti propade stranačka šupljikatorika :lol: :D

providno, providno, providno...... 8-)
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Bosnu je kao gradjansku moguce podijeliti samo na geografske cijeline koje imaju historijsku podlogu: Hercegovina, Krajina, Bosna...a dalje svaka od ovih cjelina ima najmanje dva dijela: Istocna Hercegovina(ili srpska) i Zapadna Hercegovina(hrvatska), Istocna Bosna i Centralna Bosna, Zapadna Krajina(centar Bihac) i Krajina sa Banjalukom kao centrom. Sve druge podijele su smijesne jer podrazumijevaju da sela imaju kapacitet da budu centar necega, zato ima toliko korupcije po tim manjim mjestima jer svaki papak moze da bude ministar i da se pita za bitne stvari gdje se barata sa parama.

Ja sam bas zato misljenja da je teze ukinuti kantone nego entitete jer ako dodje dan da se recimo ukine Ze-Do kanton zenicani bi poceli da postavljaju autobombe po Sarajevu :-)
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

VanHelsing wrote:Zapadna Krajina(centar Bihac) i Krajina sa Banjalukom kao centrom.
Draze bi nam bilo: Zapadna Bosna Krajina, ipak smo se izborili za zapadnu Bosnu. :-D
Samo ljudi dosta je vise tih podjela, sto vise Bosnu budu djelili nje ce sve vise biti, zivjela Bosna, a oni koji zagovaraju njenu podjelu nisu pozeljni u toj istoj Bosni.
Prenj

Post by Prenj »

Ovako.....nikako
kike wrote:A što nam se neko prepao....
Ako je Haris ili neko lopov, treba skupiti dokaze pa na dežurni sud za prekršaje, a ne srati kao foka po forumu, lopov, lopov....
:oops: Zar je ovo sve ista ruka pisala? :?
halo_ba

Post by halo_ba »

Ako mislis na Tuzlanski kanton....slazem se.
Od rata naovamo vlada SDA i pogodi koja jos bosanska "patriotska" stranka....
klif

#11 Re: Cetvrti entitet!

Post by klif »

kub lajkan wrote:
I da se teritorijalno odredi koji je to dio B&H. Nerzuk predlaze Tuzlu kao centar cetvrtog entiteta.
Ili da nas makar predstavljaju u pregovorima oko ustavnih promjena. Da i nas neko zastupa.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ma, dajte,ljudi, kakav četvrti entitet :-)

Opet bi to bila podvala Srbima i Hrvatima, jer bi u tom slučaju, Bošnjaci imali dva entiteta: bošnjački i građanski :D
danas

Post by danas »

Ahmmed wrote:Ma, dajte,ljudi, kakav četvrti entitet :-)

Opet bi to bila podvala Srbima i Hrvatima, jer bi u tom slučaju, Bošnjaci imali dva entiteta: bošnjački i građanski :D
:D :lol: 8-)
kike

Post by kike »

Prenj wrote:

Ovako.....nikako
Ako je Haris ili neko lopov, treba skupiti dokaze pa na dežurni sud za prekršaje, a ne srati kao foka po forumu, lopov, lopov....
Jeste Prenj i rekao sam da imam dokaze na Sudu u Tuzli. Radi se o građanskoj parnici primanja mita od strane općinskih inspektora.
Dakle, pisala ista ruka, i dosljedno
Samo, neću valjda tebi postati ono što je u rukama suda?
kike

Post by kike »

halo_ba wrote:
Ako ima neki Tuzlak ili neko ko poznaje prilike u gradu Tuzli i korumpiranosti lokalnog SDP-a, rado ću diskutirati, ali na ove komunističke bombe, fore prepada, ne.

Glede korpucije TK=grad Tuzla
SDA=SDP
NIN

Post by NIN »

kike wrote:
halo_ba wrote:
Ako ima neki Tuzlak ili neko ko poznaje prilike u gradu Tuzli i korumpiranosti lokalnog SDP-a, rado ću diskutirati, ali na ove komunističke bombe, fore prepada, ne.

Glede korpucije TK=grad Tuzla
SDA=SDP

NIN je iz Tuzle starac!
Sta treba jarane?
kike

Post by kike »

Pa da kažeš odnosno potvrdiš ovim koji kažu da u Tuzli sa SDP_om nema korupcije, hajdemo primjer jedne centrične robne kuće Bulevar

Od kada vlasnik nije platio porez?
Da li ima jednog prijavljenog radnika?
Da li ikome plaća doprinose?
Kako je privatizirao robnu kuću u centru?

Mislim na A: Č, na njegove veze sa opčinskim vlastima i inspektorima
To je jedan primjer u nizu....
Propast1

#18 Re: Cetvrti entitet!

Post by Propast1 »

kub lajkan wrote:Gostujuci nedavno u "Pecnici" Nerzuk Curak iznosi ideju koja na prvi pogled bas i ne izgleda razumna, ali na drugi i treci...

Elem, ukratko...
Posto nam drzavu k'o fol hoce gradjansku, i sto oni vise hoce, to je ona vise podijeljena... Kad vec ne ide tako kako k'o fol hoce, hajde da budemo realni pa da je iscjepkamo kako joj i prilici. Tri konstitutivne komadine, i

Bilo bi zanimljivo ovo napraviti, a onda vidjeti za 20 godina koji entitet je najnormalniji...
E kad nam ovakve prijedloge daju intelektualni i akademski vrh koji educira studente, e imamo yebenu drzavu i akademsku pamet.

Jel taj Čurak stanuje u Tuzli ili misli da se iz Sarajeva preseli u Tuzlu pa on kao vidi neki entitet u kojem bi zivjeli ti stanovnici=građanini.

E svasta!

Veze nemam ko je on i sta je on, al očigledno je da nije dans lose kolko bi nam moglo biti kakvih profesora i novinara imamo koji formiraju javno mjenje.

KATASTROFA
NIN

Post by NIN »

kike wrote:Pa da kažeš odnosno potvrdiš ovim koji kažu da u Tuzli sa SDP_om nema korupcije, hajdemo primjer jedne centrične robne kuće Bulevar

Iskreno, ne znam kakve se malverzacije provode u mom gradu ali znam da ih ima, kao i svugdje u lijepoj nasoj. Jedini fakat sto mogu priloziti ovoj debati je taj koji svi vec znaju, SDP u gradu, SDA na selima! To je najsigurnijesto mogu potvrditi. Vlast u Tuzli nije primjer ali simpatisem nacelnika Jasmina Imamovica.
Zasto?
Covjek je pjesnik!
Ne gleda na ''rase'' i relativno je iskren!
Pokusava ostaviti sto pozitivniji trag na svoju ''vladavinu'' dok je ''alfa''!
Jedina zamjerka mu je VODA! (a to je najesencijalnije covjeku)
Mada se trudi, ja ne vidim rezultate. (moze mu se progledati i kroz ovo posto nije opstina jedina koja se pita po ovom pitanju, tu je i kanton-RUR-)

U sustini,
moja sredina je najmultikulturalnija od svih na ovim prostorima i to je cinjenica. (da vas ne tusim primjerima i svojim komentarima, drugi put)

Ovo za cetvrti entitet je nebuloza, i vjerujem da je covjek to rekao u afektu, isfrustriran stanjem u ovoj lijepoj nasoj ''COBAN DRZAVI''!

Ako imate jos kakvih pitanja, bujrum...
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:
Prenj wrote:

Ovako.....nikako
Jeste Prenj i rekao sam da imam dokaze na Sudu u Tuzli. Radi se o građanskoj parnici primanja mita od strane općinskih inspektora.
Dakle, pisala ista ruka, i dosljedno
Samo, neću valjda tebi postati ono što je u rukama suda?
Neces meni, ali valjda hoces ovom forumu.
Prenj

Post by Prenj »

kike wrote:Pa da kažeš odnosno potvrdiš ovim koji kažu da u Tuzli sa SDP_om nema korupcije, hajdemo primjer jedne centrične robne kuće Bulevar

Koje su nadleznosti opstine, a koje kantona?
kike

Post by kike »

Prenj wrote:

Koje su nadleznosti opstine, a koje kantona?
Govorim o općinskom nivou mita i korupcije gdje nadležnost valjda ima ta Općina, pa nema valjda RS?
Onog momenta kada predmet više ne bude u ruci sudije, nego van njega biću slobodan da dam mena i prezimena, naravno
kub lajkan

Post by kub lajkan »

@Kike

Ti mozes ruku pod ruku sa Eshekom, jer kad god pronadjete jedan primjer lopovluka u SDP-u (kojeg naravno ima) onda slavodobitno zakljucite SDA=SDP.

BTW, ne bih imao nista protiv da zivim u Tuzli.

Opet da ponovim, Tuzla nije tema ovog topica.

Bez obzira na sve, meni se svidja ova Nerzukova ideja, prije svega zato sto nase politicko uredjenje (koje valjda ne razumiju ni oni koji su ga utemeljili) dovodi do apsurda po principu "kad je bal nek' i hala hori"... :D
Last edited by kub lajkan on 27/03/2006 22:03, edited 1 time in total.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Kub Lajkan,ma,nije tako!

Ne kaže se : kad je bal, nek i hala gori, nego:

Kad je dernek nek i hala gori ili kad je bal, nek je maskembal :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

pa ima već četvrti atentat :D brčko :D
Post Reply