Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Locked
cyprus

#151 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by cyprus »

Skijaš wrote:Naprotiv, sud u Srebrenici je takav odnos policije prema povratnicima već zabranio (mada ne znamo je li ta praksa u tom dijelu države i obustavljena) što znači da se ne radi o samovolji pojedinaca nego o sistematskom procesu. Postaviti tezu da se iza svega možda nalazi Tihić podsjeća na relativizaciju Markala.
Tihića sam spominjao u kontekstu Čame, a to koliko god bilo besmisleno, nije ništa besmislenije nego dovoditi ovaj događaj u korelaciju sa Dodikom...

A ovdje nema nikakvih indicija da se radi o povratniku, nema nikakvih indicija o etničkoj pripadnosti autora klipa uopšte, nema nikakvih indicija da se radi o provjeri mjesta prebivališta, nema nikakvih indicija o bilo čemu šta se ovdje priča, pa se opet iskonstruisala ovakva nacionalistička i ratohuškačka priča...
Skijaš

#152 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

cyprus wrote:
Skijaš wrote:Naprotiv, sud u Srebrenici je takav odnos policije prema povratnicima već zabranio (mada ne znamo je li ta praksa u tom dijelu države i obustavljena) što znači da se ne radi o samovolji pojedinaca nego o sistematskom procesu. Postaviti tezu da se iza svega možda nalazi Tihić podsjeća na relativizaciju Markala.
Tihića sam spominjao u kontekstu Čame, a to koliko god bilo besmisleno, nije ništa besmislenije nego dovoditi ovaj događaj u korelaciju sa Dodikom...
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da MUP Srpske vrši provjere prijava prebivališta u Srebrenici za protekle izbore i podnijeće krivične prijave protiv svih koji su vršili nezakonitosti.

http://www.srna.rs/novosti1/45105/krivi ... renici.htm

Ko stoji iza ovakvog ponašanja policije ako ne Dodik ?
Skijaš

#153 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

cyprus wrote:ovdje nema nikakvih indicija da se radi o povratniku, nema nikakvih indicija o etničkoj pripadnosti autora klipa uopšte
Da, i zato nelegalna kontrola od strane Dodikove policije.
Ripicipi

#154 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Ripicipi »

Skijaš wrote:
cyprus wrote:
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da MUP Srpske vrši provjere prijava prebivališta u Srebrenici za protekle izbore i podnijeće krivične prijave protiv svih koji su vršili nezakonitosti.

Ako za "ovakvog" smatras policiju sa klipa onda si fakat zlonamjeran jer opet ponavljam, veze nemas koga uopste legitimisu na onom klipu :-)

Da je lik sa klipa 100% Bosnjak i da se zali na nacionalnu ugrozenost u svom obracanju "javnosti", shvatio bih ove price, ali ovo bolesno na silu konstruisanje price je stvarno tuzno.
cyprus

#155 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by cyprus »

Skijaš wrote:Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da MUP Srpske vrši provjere prijava prebivališta u Srebrenici za protekle izbore i podnijeće krivične prijave protiv svih koji su vršili nezakonitosti.

Ovaj događaj je iz Prijedora, a ne iz Srebrenice... Ta dva grada se nalaze na dva različita kraja naše zemlje... I nema nikakve indicije da se radi o provjeri prebivališta... Čak šta više, postojeće indicije govore da se ne radi o tome, jer u suprotnom bi išli po spisku, i od vrata do vrata... A da idu od vrata do vrata, novinski naslovi bi o tome davno vrištali...

Dakle, izmišljaš/insinuiraš/lupaš da se radi o provjeri prebivališta...
_majevica_

#156 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by _majevica_ »

Skijaš wrote:
cyprus wrote:ovdje nema nikakvih indicija da se radi o povratniku, nema nikakvih indicija o etničkoj pripadnosti autora klipa uopšte
Da, i zato nelegalna kontrola od strane Dodikove policije.
Ovo bi mogao biti tip koji je pustio ovaj snimak.Ima ga cesto u slicnim komentarima.
Jedan od njegovih komentara... :zoka:
Mene su uhapsili jer sam ih snimao, a snimao sam ih jer su mi upali u kuću bez naloga, legitimisali bez razloga i kad sam izašao, pitali su, "Gdje ti je telefon?", pa kad sam rekao da je telefon zaključan u kući, uhapsili su me radi ne dajući mi razlog hapšenja.

http://www.youtube.com/channel/UC0k_wQT ... ture=watch
Skijaš

#157 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

Ripicipi wrote:
Skijaš wrote:
cyprus wrote: Tihića sam spominjao u kontekstu Čame, a to koliko god bilo besmisleno, nije ništa besmislenije nego dovoditi ovaj događaj u korelaciju sa Dodikom...

Ako za "ovakvog" smatras policiju sa klipa onda si fakat zlonamjeran jer opet ponavljam, veze nemas koga uopste legitimisu na onom klipu :-)
Snimak je bitan jer pokazuje kako izgleda ono što je sud utvrdio da policija radi mimo zakona.
Danguba

#158 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Danguba »

cyprus wrote:
Skijaš wrote:Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da MUP Srpske vrši provjere prijava prebivališta u Srebrenici za protekle izbore i podnijeće krivične prijave protiv svih koji su vršili nezakonitosti.

Lupaš, ovaj događaj je iz Prijedora, a ne iz Srebrenice... Ta dva grada se nalaze na dva različita kraja naše zemlje... I nema nikakve indicije da se radi o provjeri prebivališta... Čak šta više, postojeće indicije govore da se ne radi o tome, jer u suprotnom bi išli od vrata do vrata... A da idu od vrata do vrata, novinski naslovi bi o tome davno vrištali...

Dakle, izmišljaš/insinuiraš/lupaš da se radi o provjeri prebivališta...
Bez obzira o kome se radi( tim gore ako je nesrbin), ovaj nacin zastrasuje svakoga. Jasno je da su dosli na vrata da utvrde identitet osobe a posto nije islo glat, onda su poceli da prijete privodjenjem, tuziocem...i na kraju i nakon utvrdjivanja identiteta zele da ga privedu u stanicu sto su na i uradili.
Pored utvrdjivanja identiteta mogli su da odu do stanice i sve saznaju o toj osobi a ako treba pribaviti nalog za privodjenje.

Cisto prosipanje sile. Ja se ne bih ugodno osjecao da se meni to dogodilo ili Boga pitaj kako bih reagovao.
Challenger__

#159 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Challenger__ »

cyprus wrote:Čak šta više
Mala korekcija. Ovo je tautologija. Turska rječica "čak" znači, dapače, šta više. Dakle, ili "čak", ili samo "šta više".

:wink:
Skijaš

#160 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

cyprus wrote:

Ovaj događaj je iz Prijedora, a ne iz Srebrenice... Ta dva grada se nalaze na dva različita kraja naše zemlje... I nema nikakve indicije da se radi o provjeri prebivališta...
Nisam rekao da se u ovom konkretnom slučaju radi o provjeri prebivališta nego da policija (dokazano) djeluje mimo zakona te da to njihovo djelovanje ima političku pozadinu.
cyprus

#161 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by cyprus »

Danguba wrote:Bez obzira o kome se radi( tim gore ako je nesrbin), ovaj nacin zastrasuje svakoga. Jasno je da su dosli na vrata da utvrde identitet osobe a posto nije islo glat, onda su poceli da prijete privodjenjem, tuziocem...i na kraju i nakon utvrdjivanja identiteta zele da ga privedu u stanicu sto su na i uradili.
Pored utvrdjivanja identiteta mogli su da odu do stanice i sve saznaju o toj osobi a ako treba pribaviti nalog za privodjenje.

Cisto prosipanje sile. Ja se ne bih ugodno osjecao da se meni to dogodilo ili Boga pitaj kako bih reagovao.
O ome se može pričat... Da li postoje zakoni koji im to omogućavaju... Ako da, da li ti zakoni valjaju i treba li ih mijenjat... Ako ne, šta se može učiniti da se oni koji ne postupaju u skladu sa zakonom kazne...

Samo ne znam zašto je 'im gore' ako se radi o nesrbinu... Zašto je manji problem kad Srbi maltretiraju Srbe ili Bošnjaci Bošnjake, nego kad se to radi unakrsno?
cyprus

#162 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:
cyprus wrote:Čak šta više
Mala korekcija. Ovo je tautologija. Turska rječica "čak" znači, dapače, šta više. Dakle, ili "čak", ili samo "šta više".

:wink:
OK, hvala :)
Ripicipi

#163 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Ripicipi »

Skijaš wrote:
cyprus wrote:

Ovaj događaj je iz Prijedora, a ne iz Srebrenice... Ta dva grada se nalaze na dva različita kraja naše zemlje... I nema nikakve indicije da se radi o provjeri prebivališta...
Nisam rekao da se u ovom konkretnom slučaju radi o provjeri prebivališta nego da policija (dokazano) djeluje mimo zakona te da to njihovo djelovanje ima političku pozadinu.
Cak i ako je Srbin na snimku ima politicku pozadinu?
Challenger__

#164 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Challenger__ »

OK, hvala :)
Nema na čemu.
cyprus

#165 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by cyprus »

Skijaš wrote:
cyprus wrote:

Pa ako ne tvrdiš da se u konkretnom slučaju radi o provjeri prebivališta, zašto onda učestvuješ u raspirivanju međuetničke mržnje na ovoj temi? Znam da ti to nije cilj, pa mi nije jasno šta zapravo želiš postić...
Skijaš

#166 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

Ripicipi wrote:
Skijaš wrote:
cyprus wrote:
Cak i ako je Srbin na snimku ima politicku pozadinu?
Kako rekoh, snimak je bitan kao ilustracija onog što je Dodikova policija (po njegovim instrukcijama) radila povratnicima i to po presudi suda, mimo zakona. Tu se političku pozadinu ne može negirati.
Skijaš

#167 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

cyprus wrote:
Skijaš wrote:
cyprus wrote:
Pa ako ne tvrdiš da se u konkretnom slučaju radi o provjeri prebivališta, zašto onda učestvuješ u raspirivanju međuetničke mržnje na ovoj temi? Znam da ti to nije cilj, pa mi nije jasno šta zapravo želiš postić...
Ukazivanje na činjenicu da je MUP manjeg entiteta alat u rukama velikosrpskog faktora nije raspirivanje međuetničke mržnje.
Danguba

#168 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Danguba »

cyprus wrote:
Danguba wrote:Bez obzira o kome se radi( tim gore ako je nesrbin), ovaj nacin zastrasuje svakoga. Jasno je da su dosli na vrata da utvrde identitet osobe a posto nije islo glat, onda su poceli da prijete privodjenjem, tuziocem...i na kraju i nakon utvrdjivanja identiteta zele da ga privedu u stanicu sto su na i uradili.

O ome se može pričat... Da li postoje zakoni koji im to omogućavaju... Ako da, da li ti zakoni valjaju i treba li ih mijenjat... Ako ne, šta se može učiniti da se oni koji ne postupaju u skladu sa zakonom kazne...

Samo ne znam zašto je 'im gore' ako se radi o nesrbinu... Zašto je manji problem kad Srbi maltretiraju Srbe ili Bošnjaci Bošnjake, nego kad se to radi unakrsno?
Nije im prvi put da krse Zakon i propise a samo manji dio je izasao u javnost i to iznenadnom kontrolom iz VE.
Nije isto kada Srbin Srbina hapsi i kada Srbin dodje Bosnjaku ili Hrvatu na vrata. Jos su svjeza sjecanja kada se nisu nikada ni vratili sa nekih saslusanja. Kako im sada vjerovati? Treba to zasluziti i dokazati povjerenje a oni se ponasaju kao da se nista nije desilo.
Ripicipi

#169 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Ripicipi »

Skijaš wrote: Kako rekoh, snimak je bitan kao ilustracija onog što je Dodikova policija (po njegovim instrukcijama) radila povratnicima i to po presudi suda, mimo zakona. Tu se političku pozadinu ne može negirati.
I srbima su snimci sa Skenderije ilustracija onoga sto se desilo u Dobrovoljackoj :roll:
MoRe l' tako?
Skijaš

#170 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

Ripicipi wrote:
Skijaš wrote: Kako rekoh, snimak je bitan kao ilustracija onog što je Dodikova policija (po njegovim instrukcijama) radila povratnicima i to po presudi suda, mimo zakona. Tu se političku pozadinu ne može negirati.
I Srbima su snimci sa Skenderije ilustracija onoga sto se desilo u Dobrovoljackoj :roll:
MoRe l' tako?
Velikosrbi lažu i za jedno i za drugo, što se tiče nelegalnog djelovanja policije tu postoji presuda suda.
sv12

#171 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

cyprus wrote:
Ti ovo vrlo dobro razumijes, ali se pravis blesav. Uz tebe jos neki.

Poenta cijele price nije ko je osoba iza kamere, nego povod zasto mu je policija lupala na vrata, zasto su ga legitimisali i zasto su ga na kraju uhapsili.

Cijela poenta lupanja ljudima na vratima je da se vrsi pritisak na vecinom bosnjacke povratnike, a u tom kraju nisu ni Hrvati iskljuceni jer i njihovih kostiju ima u najvecoj jami za ubijanje ljudi koja je pronadjena u BiH, nekoliko kilometara od tog mjesta.

To je bitno, a sad da li su oni legitimisali greskom Srbina, nije bitno. Ovaj slucaj imamo snimljen kao nepobitan dokaz da se to radi.

Naravno sve u svrhu da se ljude maltretira, potlacuje i na kraju istjera.

Mirnodopsko "etnicko ciscenje"! To stoji iza cijele price i to je povod zasto je ovom momku cetnicka trojka lupala na vrata.

Ovo sto radi laktaski mafijas, a vjerovatno i ubica (barem slucaj Vukelic), jer velika je vjerovatnoca da su mu i ruke krvave, to bi radio identicno i Radovan da nije uhapsen.

Dodik je mirnodopski Radovan. A sto se tice cetnickih trojki, to je vjerovatno stara Radovanova ekipa koja je istrijebljivala Bosnjake i Hrvate u ratu iz Prijedora. Barem onaj uniformisani, a mozda i onaj klosar u Adidas trenerci.
Ripicipi

#172 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Ripicipi »

sv12 wrote:Ti ovo vrlo dobro razumijes, ali se pravis blesav. Uz tebe jos neki.

Poenta cijele price nije ko je osoba iza kamere, nego povod zasto mu je policija lupala na vrata, zasto su ga legitimisali i zasto su ga na kraju uhapsili.

Cijela poenta lupanja ljudima na vratima je da se vrsi pritisak na vecinom bosnjacke povratnike, a u tom kraju nisu ni Hrvati iskljuceni jer i njihovih kostiju ima u najvecoj jami za ubijanje ljudi koja je pronadjena u BiH, nekoliko kilometara od tog mjesta.

To je bitno, a sad da li su oni legitimisali greskom Srbina, nije bitno. Ovaj slucaj imamo snimljen kao nepobitan dokaz da se to radi.

Naravno sve u svrhu da se ljude maltretira, potlacuje i na kraju istjera.

Mirnodopsko "etnicko ciscenje"! To stoji iza cijele price i to je povod zasto je ovom momku cetnicka trojka lupala na vrata.

Ovo sto radi laktaski mafijas, a vjerovatno i ubica (barem slucaj Vukelic), jer velika je vjerovatnoca da su mu i ruke krvave, to bi radio identicno i Radovan da nije uhapsen.

Dodik je mirnodopski Radovan. A sto se tice cetnickih trojki, to je vjerovatno stara Radovanova ekipa koja je istrijebljivala Bosnjake i Hrvate u ratu iz Prijedora. Barem onaj uniformisani, a mozda i onaj klosar u Adidas trenerci.

Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
Skijaš

#173 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

Ripicipi wrote:Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
Sporiš li činjenicu da je Dodikova policija, mimo zakona, išla povratnicima od vrata do vrata ?
sv12

#174 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by sv12 »

Ripicipi wrote:

Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
Vrlo rado, slucaj iz Hrvatske za koje nas boli ona stvar, kao sto nas boli stvar na iste ne znam u Siriji, Somaliji i vec gdje. Sta nas ovdje briga u vezi takvih dogadjaja u drugim drzavama da je tebe to nagnalo da na bosanskom forumu i bosanskim diskutantima taj video stavis ovdje pod nos i da s njim zelis nesto dokazati? :run:
Last edited by sv12 on 03/11/2013 17:08, edited 1 time in total.
Skijaš

#175 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!

Post by Skijaš »

cakinaki wrote:
Skijaš wrote:
Ripicipi wrote:Haj' nam iskonstruisi i ovaj dogadjaj ziv bio :-)
Sporiš li činjenicu da je Dodikova policija, mimo zakona, išla povratnicima od vrata do vrata ?
a ko tumaci zakon u rs?,,ti?
Sud u Srebrenici je donio odluku da to nije u skladu sa zakonom. Uostalom, i ti si rekao da policija postupa po zakonu za kojeg si tek naknadno saznao da nije na snazi (niti će biti).
Locked